01 Haziran 2009, Pazartesi 08:02:34

Mesajı alan yolcu hastaneye koştu

ABD'den gelen iki Türk'te domuz gribi tespit edilmesinin ardından, uçak yolcularına 'hastaneye başvurun' mesajı geçildi. Mesajı alan kontrole gitti
  • alanda iken neden uyarmamıslar yolcuları hadi diyeryolcularada bulastıysa onyarda evlerinde bekleyenlere.?

Amerika'dan Türkiye'ye gelen 2 Türk vatandaşında domuz gribi tespit edilmesinin ardından hareketli saatler yaşandı. Sağlık Bakanlığı, hastalarla aynı uçakta yolculuk edenlere çağrı yaptı, kontrolden geçmelerini istedi. THY ulaşılabilen yolcuları tek tek aradı, ulaşılamayanlara mesaj gönderdi.  Çağrı üzerine, virüs taşıyan  2 kişi ile yolculuk edenler, hastanelere koştu.

SONUÇLAR TEMİZ

Mesajı alıp İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran genç kızda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 5 yolcunun sonuçları temiz çıktı.

Virüs tespit edilen hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. 2 kişinin yolculuk ettiği uçaklar dezenfekte edilirken, kokpit ve kabin ekibi de kontrolden geçti.

4 KİŞİ KARANTİNADA

Sağlık Bakanı Recep  Akdağ, tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Daha önce   2 ABD'li, şimdi de 2 Türk vatandaşında virüs bulunduğunu anımsatan Akdağ, 'Onların Türkiye'de virüs bulaştırdığı kimse yok. Hazırlıklarımız çok iyi. Sonbahar ve kış mevsiminde ikinci bir dalga ya da daha güçlü enfeksiyon yayılması riski var. O zamana kadar daha da hazırlıklı olacağız' dedi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na inen bir uçaktaki 4 yolcu şüphe üzerine Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karantinaya alındı.

HASTALARIN YOLCULUK ETTİĞİ UÇAKLAR

Domuz gribine rastlanan hastaların uçuş bilgileri şöyle:

28 Mayıs tarihinde New York'tan 16.30'da hareket edip 29 Mayıs'ta İstanbul'a inen THY'nin TK 002 sefer sayılı New York-İstanbul uçağı

29 Mayıs saat 13.00'te hareket eden THY'nin TK 324 sefer sayılı  İstanbul-İzmir uçağı

29 Mayıs saat 09.50'de hareket eden KLM Havayolları KL 1613 sefer sayılı Amsterdam-İstanbul uçağı

(Akşam)

Mesajı alan yolcu hastaneye koştu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
alanda iken neden uyarmamıslar yolcuları hadi diyeryolcularada bulastıysa onyarda evlerinde bekleyenlere.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000