31 Mart 2010, Çarşamba 07:24:24

Merzifon, THY ile uçuşa geçecek

THY Genel Satış Çorum Acentesi Çavuşoğlu Turizm Müdürü Halit İnaltekin, Merzifon seferlerinin bugünden itibaren tekrar 7 gün olarak başlayacağını bildirdi.
  • Ana jet ussunden neden havaalani olmasin? Bu ulkenin ozkaynaklari paylasilmali, gunde iki ucus icin ayri havaalani yapmaya deger mi? Zaten Merzifon Sovyetlerin dagilmasindan sonra onemini coktan yitirdi.
  • Bir yere varamayız. Ana Jet Üssün'den sivil hava alanı mı olur. Siz hangi ülkenin DHMİ'siniz? !923 den bugüne doğru dürüst yapılmış bir hava alanımız yok. Planlama hiç yok. 30m, 45m, 60m genişliğinde bir sürü abuk sabuk runway. Ülke starndardımız bile yok. Hala havacılıktan bahs ediyorlar. AOC'si olmayan marka hergün havalarda uçuyor. Dur diyen yok. Üç tarafımız deniz 100 tane deniz uçağımız yok. Yazıklar olsun.
  • Zira Sivas daha yakın...Servis koyarsa başka... (ücretli bile olsa) Doluluk oranı bana pek inandırıcı gelmedi. Çünkü ertesi gün uçuşlarında bile en düşük ücret sınıfında kontenjan oluyor (uçuş saatinden kaynaklı olabilir). Sivas'a haftalar öncesinden promosyon sınıfları kapanıyor. Sivas'a konulsun ilave sefer daha isabetli olur. Saygılarımla.

THY’nin yaptığı uçuşların yöre insanı ve iş adamlarının takdirini kazandığını ifade eden İnaltekin, Merzifon Havaalanı’nda uçaklardaki doluluğun maksimum düzeyde seyrettiğini, haftada 2 gün olarak başlayan sefer sayısının 7 güne çıkarıldığını hatırlattı.

Türk Hava Yolları’nın 165 yolcu taşıma kapasiteli Boing 737 tipi uçaklarla Merzifon-İstanbul, İstanbul-Merzifon seferi yaparken, uçak kapasitenin yetersiz kalması nedeniyle artık 194 yolcu kapasiteli Airbus’ları devreye aldığını dile getiren Halit İnaltekin, “Gösteriyor ki THY yörede umduğu kadar yolcu taşımaktadır” dedi.

Çavuşoğlu Turizm THY Genel Satış Çorum Acentesi Müdürü Halit İnaltekin, Merzifon Havaalanı talebi ile ilgili isteklerini ise şöyle sıraladı:

“Akşam olan THY uçak saatinin en az haftada 3 seferini sabaha almalarıdır. Merzifon Havaalanı’ndan uçak saatleri sabaha alındığı taktirde THY bölgedeki yolcusunu kat kat artırır. Amasya, Çorum, Tokat ve Samsunlu işadamı yurt dışı seyahatlerinde gece uçuşları dış hat bağlantısı vermemektedir. Bu sebepten dolayı Çorumlu iş adamlarımız diğer yılarda olduğu gibi Ankara Esenboğa Havaalanı’nı kullanmaktadır ve daimi THY yolcularının yanında bölge insanları İstanbul’a alışverişe ve gezmeye gittikleri ve uçak yolculuğunda artışı olduğunu görmekteyiz. Yoğunluğu göz önüne alarak, daha önce sıkıntısı görülen ve THY uçağının rötarlı kalkmasına neden olan engeller aşılarak rötarlı kalkış seferler askeriye indirilmeli.  Merzifon’dan yeni bir hattı THY açmalı bu açılacak ikinci hat ise İzmir ili olmalı. Yaptığımız araştırmada yörede İzmir için yeterli yolcu potansiyelimizin olduğunu bilmekteyiz. Şöyle ki... Merzifon’da Ana jet üssü. Çorum’da sanayici ve üniversite, Amasya’da üniversite ve Tugay Komutanlığı bulunmaktadır. Bu nüfusun büyük bir çoğunluğu Egelidir.”

Merzifon, THY ile uçuşa geçecek

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ana jet ussunden neden havaalani olmasin? Bu ulkenin ozkaynaklari paylasilmali, gunde iki ucus icin ayri havaalani yapmaya deger mi? Zaten Merzifon Sovyetlerin dagilmasindan sonra onemini coktan yitirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir yere varamayız. Ana Jet Üssün'den sivil hava alanı mı olur. Siz hangi ülkenin DHMİ'siniz? !923 den bugüne doğru dürüst yapılmış bir hava alanımız yok. Planlama hiç yok. 30m, 45m, 60m genişliğinde bir sürü abuk sabuk runway. Ülke starndardımız bile yok. Hala havacılıktan bahs ediyorlar. AOC'si olmayan marka hergün havalarda uçuyor. Dur diyen yok. Üç tarafımız deniz 100 tane deniz uçağımız yok. Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zira Sivas daha yakın...Servis koyarsa başka... (ücretli bile olsa) Doluluk oranı bana pek inandırıcı gelmedi. Çünkü ertesi gün uçuşlarında bile en düşük ücret sınıfında kontenjan oluyor (uçuş saatinden kaynaklı olabilir). Sivas'a haftalar öncesinden promosyon sınıfları kapanıyor. Sivas'a konulsun ilave sefer daha isabetli olur. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000