12 Mart 2009, Perşembe 09:02:02

Meral Tamer rötar iddiasında kararlı!

Milliyet Gazetesi yazarlarından Meral Tamer, THY'nin rötarlı olarak kalktığını bir kez daha vurgulayarak, bir de istatistiki bilgi vermiş...
  • Rötar var mı? yok mu? THY nın verdiği tabloya göre var ve durum kötüye gidiyor. Peki niye şikayetini dile getiren tüketiciye saldırılıyor? Elbette bu arkadaşların satın aldıkları pozisyondan- bir parti yandaşlığı- yoksa ilke bazında değil.
  • şimdiye kadar kaç defa THY veya HAVACILIK hakkında bir yazı yazmış ki? Boşver kaç kereyi bir defa bile yazmışlığı yok ama ŞİMDİ MODA THY KÖTÜLEMEK YA , Meral hanım da hemen kolları sıvadı .. Tabii ki teknik bir yazı yazacak bilgisi olmadığı için olaya en kolay eleştiri mevzuu olabilecek RÖTAR olayından giriş yaptı. Sonra da patronunun söylediklerini KUSTU. kimsenin de aklına gelmiyor nereden aklına geldi bu karının THY yazmak diye ? hakikaten eniştem merali niye öptü?
  • Yorumları okuyan rötarın çok iyi bişey olduğunu zannedecek. Bir gün, bir toplantıya yetişmek için uçağa bindiğinizde uçağınız rötar yapar ve toplantıya geç kalırsanız ancak o zaman rötarın ne demek olduğunu anlarsınız ! Dikkat ederseniz THY ile ilgili son günlerde çok haber çıkmaya başladı. Yanlış kadrolaşma geri mi tepiyor ne?
  • bir tüketici ve tabiki gazeteci olarak yaşadıklarını yazıyor ve haklı da. verilen rakamlara bakın. olay doğru. bu arada 2007 senesinde bu işi bihakkın takip eden bir kişi vardı. yer işletme gn mdr yrd. BİLAL EKŞİ bey. onun zamanında herşey tıkır tıkırdı. yer den başka uçuşa da sirayet ediyordu rötar hassasiyeti. bakınız adam gitti, bu işle ilgilenen falan kalmadı. işte hal ortada.... BİLAL beyin acilen geri dönmesi gerekiyor. kendisine saygılarımı iletiyorum. Çok arıyoruz kendisini.
  • ay şu meral tamer ne çok biliyomuşta,bizim haberimiz yokmuş,uçmayın thy ile bu kadar basit,siz yolcular eleştirmeseniz ölürsünüz,acaba sizler de işinizde veya özel hayatınızda çok mu iyisiniz,bu yazar ,varoş şarkıcı türkücü takımı bir fecaat,ne terbiyesiz insanlarsınız sizler,yabancı uyruklular sizin yaptığınız görgüsüzlükleri yapmıyorlar,bir adet fazla şarap içicem diye takla atan ne ünlü insanlar biliyoruz,nefret ediyoruz sizin gibi yolculardan,sizlere thy yakışmaz zaten,uğraşmayın bizimle,rötarın ne olduğunu,neden olduğunıu siz nerden bileceksiniz,ne kadar çok bilen ,kompleksli insanlarsınız sizler,sevmiyoruz sizleri,hem de hiç,konu kıtlığımı var nedir,uçağa bindiğinizde bir havalar,bir kompleksler,, işinize bakın..
  • Sende binersin ic hatlarda Pegasusa,dis hatlarda o ulkenin havayoluna olur biter..Thy'yi kullanmayan birisi olaraktan,Aeroflot ile her yere ucan birisi olaraktan Meral Tamerin yerinde olmak istemezdim.Bunun adi havayolunu elestirmek degil,kendi ismini on plana atip,reklamini yapmaktir.

Her şikâyet, aslında bir armağandır. Tüketici köşesini hazırladığım yıllarda sıkça tekrar ettiğim bu cümleyi, Türk Hava Yolları’nda son dönemde artan rötarları ve diğer aksaklıkları dile getirirken de telaffuz etme gereğini duyuyorum.

Amacım kesinlikle bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Tek dileğim, keyifle kullandığım, Shop&Miles kredi kartımla, mil puanlarından da olabildiğince yararlandığım THY’de hizmetlerin aksamaması, kalitenin düşmemesi.

Bazı aksaklıklar, eminim küçük müdahalelerle düzeltilebilir: Yakın geçmişe kadar tıkır tıkır işleyen internet üzerinden bilet alma gibi, telefonla rezervasyonda geçmişe oranla çok uzun süreler beklenmesi gibi, gerek havaalanında rötarla ilgili olarak, gerekse uçakta yolculara anonslarla gerekli bilgilerin verilmesi gibi...

istatistik

Hızlı büyüme yaramadı
Ama THY’nin son dönemde çok hızlı büyümesinden kaynaklanan ve maalesef kaliteyi aşağı çeken bazı yetersizlikler var ki, onların telafisi herhalde çok daha zor.
Rötarlarla ilgili görüşlerine başvurduğum ve istatistiki bilgiler istediğim THY Basın Müşaviri Dr. Ali Genç, ayrıntılı bir yanıt gönderdi. Geçen cuma günkü rötarların çoğunun, Atatürk Havalimanı’ndaki kötü hava koşullarından kaynaklandığını ve zincirleme etki yaptığını, 17 aralık akşamı Urfa’dan İstanbul’a gelişimde, hac seferinin gecikmesi nedeniyle uçağımızın 1.5 saat rötarlı kalktığını bildirdi.

Prof. Dr. Burhan Şenatalar’ın 5 mart günü Ankara’ya hem gidişinde, hem de dönüşündeki 1 saati aşkın rötarları ise “Esenboğa’da pistte taksi nedeniyle yaşanan gecikmelere, meydan yetersizliğine ve havalimanının yoğunluğuna” bağladı.

İç hatlarda daha azmış
Dr. Genç’in gönderdiği verilerden yararlanarak yandaki tabloyu hazırladık. Tablodan da görebileceğiniz gibi THY’nin seferlerinde zamanında kalkış oranı hızla düşüyor. 2007’nin ilk 2 ayında bu oran % 84’ken, 2008’in aynı döneminde 4 puan gerileyerek % 80’e inmiş; bu yıl 5 puan daha gerileyerek % 75 olmuş.
Demek ki Türkiye’de son 2 ayda havalanan her 4 THY uçağından 1’i gecikmeli kalkıyor. Benim örneğimde ise iç hatlarda günübirlik uçtuğum için her 2 uçaktan 1’i rötarlı! Sabah zamanında gidip, akşam havaalanlarında uyuklayıp perişan olarak dönüyorum.
Oysa Dr. Genç’in verdiği bilgiye göre dış hatlarda rötar, çok daha fazla. Nitekim yandaki tabloda da iç hatlarda zamanında kalkış oranlarının, genel ortalamadan 7-8 puan daha yüksek olduğu görülüyor.

Son örnek gazetedeki oda komşum Abbas Güçlü. Önceki gün THY ile sabah Batman’a gidip akşam döndü. Uçağı gidişte yarım saat, dönüşte 1.5 saat rötarla kalkabilmiş.

Bir dokun, bin ah işit derler ya... Dün okurlarımdan benzeri yakınmaları içeren o kadar çok e-posta ve telefon aldım ki... Bu laçkalaşmaya gönlümüz razı değil. THY’mizin, 5-6 ay önceki kalitesine geri dönmesini istiyoruz.

Meral TAMER
MİLLİYET

Meral Tamer rötar iddiasında kararlı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Rötar var mı? yok mu? THY nın verdiği tabloya göre var ve durum kötüye gidiyor. Peki niye şikayetini dile getiren tüketiciye saldırılıyor? Elbette bu arkadaşların satın aldıkları pozisyondan- bir parti yandaşlığı- yoksa ilke bazında değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şimdiye kadar kaç defa THY veya HAVACILIK hakkında bir yazı yazmış ki? Boşver kaç kereyi bir defa bile yazmışlığı yok ama ŞİMDİ MODA THY KÖTÜLEMEK YA , Meral hanım da hemen kolları sıvadı .. Tabii ki teknik bir yazı yazacak bilgisi olmadığı için olaya en kolay eleştiri mevzuu olabilecek RÖTAR olayından giriş yaptı. Sonra da patronunun söylediklerini KUSTU. kimsenin de aklına gelmiyor nereden aklına geldi bu karının THY yazmak diye ? hakikaten eniştem merali niye öptü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumları okuyan rötarın çok iyi bişey olduğunu zannedecek. Bir gün, bir toplantıya yetişmek için uçağa bindiğinizde uçağınız rötar yapar ve toplantıya geç kalırsanız ancak o zaman rötarın ne demek olduğunu anlarsınız ! Dikkat ederseniz THY ile ilgili son günlerde çok haber çıkmaya başladı. Yanlış kadrolaşma geri mi tepiyor ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir tüketici ve tabiki gazeteci olarak yaşadıklarını yazıyor ve haklı da. verilen rakamlara bakın. olay doğru. bu arada 2007 senesinde bu işi bihakkın takip eden bir kişi vardı. yer işletme gn mdr yrd. BİLAL EKŞİ bey. onun zamanında herşey tıkır tıkırdı. yer den başka uçuşa da sirayet ediyordu rötar hassasiyeti. bakınız adam gitti, bu işle ilgilenen falan kalmadı. işte hal ortada.... BİLAL beyin acilen geri dönmesi gerekiyor. kendisine saygılarımı iletiyorum. Çok arıyoruz kendisini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ay şu meral tamer ne çok biliyomuşta,bizim haberimiz yokmuş,uçmayın thy ile bu kadar basit,siz yolcular eleştirmeseniz ölürsünüz,acaba sizler de işinizde veya özel hayatınızda çok mu iyisiniz,bu yazar ,varoş şarkıcı türkücü takımı bir fecaat,ne terbiyesiz insanlarsınız sizler,yabancı uyruklular sizin yaptığınız görgüsüzlükleri yapmıyorlar,bir adet fazla şarap içicem diye takla atan ne ünlü insanlar biliyoruz,nefret ediyoruz sizin gibi yolculardan,sizlere thy yakışmaz zaten,uğraşmayın bizimle,rötarın ne olduğunu,neden olduğunıu siz nerden bileceksiniz,ne kadar çok bilen ,kompleksli insanlarsınız sizler,sevmiyoruz sizleri,hem de hiç,konu kıtlığımı var nedir,uçağa bindiğinizde bir havalar,bir kompleksler,, işinize bakın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sende binersin ic hatlarda Pegasusa,dis hatlarda o ulkenin havayoluna olur biter..Thy'yi kullanmayan birisi olaraktan,Aeroflot ile her yere ucan birisi olaraktan Meral Tamerin yerinde olmak istemezdim.Bunun adi havayolunu elestirmek degil,kendi ismini on plana atip,reklamini yapmaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000