11 Haziran 2011, Cumartesi 13:41:39

"MEDYA THY'YE HOYRATÇA DAVRANIYOR"

Posta Gazetesi yazarı Mehmet Ali Birand, son günlerde THY ile ilgili haberleri eleştirdi, abartılı haberlerden dolayı basını suçladı.
  • Eskiden de köşe yazarlarının THYce sağlanan pekçok avantajları vardı genel olarak cumhuriyetin dışında aleyhine yazı yazan olmazdı.9 adet DC-9 Uçaği 15 milyon dolara peşkeş çekildiğnde bile kalemlerini oynatmamışlardı,yine ogünleri ariyorlar.
  • sen onu bunu bırak trt yi dolandırdığın için aldığın cezayı anlatsana...o zaman inandırıcı olursun...
  • thy 300 trilyon zarar etti bunu haber olarak yayınlasana...başka bişe demiyorum
  • Benzin 4 lirayı geçti birant..... Hadi birde bunu yaz. Memlekette birtek vatandaşın avukatı yok
  • Mehmedali birand a son zamanlarda bişeyler oldu. Birilerinin birden bire avukatı oldu yoksa ellisinden sonra hukuk okudu da haberimiz mi yok. Yakında neması çıkar ortaya
  • evet TGS çalışanları zam fiatlarınız 185 .150.55 olarak yansıtılacağını duyurmuştu airport haber ..
  • içimizde hain arkadan vuran insanlar hiç eksik olmaz alın işte aşağıda yorum düzenleri okuyun , bunların yaptığını el yaparmı ? yapmaz . hadi eleştirin thy yi, yerin dibine sokun yolcuları avrupalı ve orta doğulu şirketlere kaptırın zira chp li olmayan bir thy batsın daha iyi değilmi işte siz busunuz. O kadar gözünüzü hırs bürümüş ki buğün avrupada liderliğe oynayan 160 uçaklık filosu olan dünyanın kıskandığı, kaliteli hava yolu bu iktidar eseri ya sizi delirtmeye yetiyor.
  • yine uyanıklık yaptın sempatik oldun galatasarayın kurnazı seni ama fena da değil yazında haksız sayılmazsın first class da yerin b,r başka olur artık..
  • Ne yöne baktığı belli olmayan bir adam THY nın avukatlığını yapmaya kalkmış. Siz hukukçu musunuz ? Yoksa yandaş medya mısınız ? Renginizi görelim de bilelim.
  • Hangi ülkenin vatandasisiniz söyleyin bana sirf siyaset olsun diye bukadar karaliyorsunuz thy yi.Yazmis biri en cok kaza yapan sirket cümlesi dogru diye.Utanmadinmi arkadasim bunu yazarken hangi istatistik veriye dayandin sölede bizde bilgilenelim. Hadi biz bu ülke vatandasi ve sagciyiz, THY ye sahip cikiyoruz diye karaliyosunuz da ülen koministinden en solcusuna varana kadar bi dünya insani takdir Yobazlik sizin bu yaptiginiza deniyor. Bu ülkeyi seviyorsaniz bmuhalefet ederken bile doogru muhalefet edin.ortak degerlerimizede hep beraber sahip cikalim.
İşte Birand'ın o yazısı:

"Bu konuya daha önce de değinmiştim, ancak bir türlü yerli yerine oturtamıyorum.

Görsel ve yazılı medya, milli hava yolumuz olan, yani her kuruşu cebimizden çıkmış bir değere son derece hoyratça davranıyor. Adamların sesi çıkmadığından dolayı olacak, kullandığımız haberler ve görsel malzemeyehiç dikkat etmiyoruz. Sonunda da, Türk basınını izleyenler, THY’nin dünyanın en çok kaza yapan şirketlerinden biri olduğu izlenimini ediniyor.

Örnekleriyle anlatmak isterim...

Geçen gün, İstanbul-Mardin seferini yapan uçağın camının çatlaması, hemen her TV ve her gazetenin en baş haberiydi. Oysa, cam patlamamış, müthiş bir düşme yaşanmamış, pilotlar son derece sakin şekilde, risk almayıp uçağı en yakın hava alanına indirmişlerdi.

Yolcuların heyecanlanması, yaşadıklarını abartarak anlatmaları çok doğaldır, ancak bizim bu olayı, sanki büyükbir kazadan kıl payı dönülmüş dehşetiyle bu kadar büyütmemize hiç gerek yoktu. Dünyanın dört bir yanında, bu tip cam çatlamaları olur. Bunların haber niteliği de yoktur.

Bir diğer örnek, Atatürk Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanları’na ait kontrol kulesinin uçaklarla konuşma frekansına giren korsan ile ilgili haber. Konu, THY’yi değil, daha çok Devlet Hava Meydanları’nı ilgilendiriyor, ancak hepimiz koca koca THY logosu ve uçaklarının resim veya görüntülerini kullandık.

Bazen, dünyanın bambaşka köşesindeki bir uçak kazası haberinde dahi, “aynı model uçak düştü” diye, yine THY logolu uçak resimleri ve görüntülerini de kullandığımız olmuştur.

THY ne yapıyor bilmiyorum, ancak medya bu konuda duyarlı olmalı. Neden kendi malımızı hırpalıyoruz? Bunun basın özgürlüğüyle filan da hiç ilgisi yok. Haber saklamayalım, ancak basit bir olayın üstünde de bu kadar tepinmenin hiç anlamı yok."
"MEDYA THY'YE HOYRATÇA DAVRANIYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 13 yıl önce
Eskiden de köşe yazarlarının THYce sağlanan pekçok avantajları vardı genel olarak cumhuriyetin dışında aleyhine yazı yazan olmazdı.9 adet DC-9 Uçaği 15 milyon dolara peşkeş çekildiğnde bile kalemlerini oynatmamışlardı,yine ogünleri ariyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen onu bunu bırak trt yi dolandırdığın için aldığın cezayı anlatsana...o zaman inandırıcı olursun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy 300 trilyon zarar etti bunu haber olarak yayınlasana...başka bişe demiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benzin 4 lirayı geçti birant..... Hadi birde bunu yaz. Memlekette birtek vatandaşın avukatı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mehmedali birand a son zamanlarda bişeyler oldu. Birilerinin birden bire avukatı oldu yoksa ellisinden sonra hukuk okudu da haberimiz mi yok. Yakında neması çıkar ortaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet TGS çalışanları zam fiatlarınız 185 .150.55 olarak yansıtılacağını duyurmuştu airport haber ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
içimizde hain arkadan vuran insanlar hiç eksik olmaz alın işte aşağıda yorum düzenleri okuyun , bunların yaptığını el yaparmı ? yapmaz . hadi eleştirin thy yi, yerin dibine sokun yolcuları avrupalı ve orta doğulu şirketlere kaptırın zira chp li olmayan bir thy batsın daha iyi değilmi işte siz busunuz. O kadar gözünüzü hırs bürümüş ki buğün avrupada liderliğe oynayan 160 uçaklık filosu olan dünyanın kıskandığı, kaliteli hava yolu bu iktidar eseri ya sizi delirtmeye yetiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yine uyanıklık yaptın sempatik oldun galatasarayın kurnazı seni ama fena da değil yazında haksız sayılmazsın first class da yerin b,r başka olur artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne yöne baktığı belli olmayan bir adam THY nın avukatlığını yapmaya kalkmış. Siz hukukçu musunuz ? Yoksa yandaş medya mısınız ? Renginizi görelim de bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hangi ülkenin vatandasisiniz söyleyin bana sirf siyaset olsun diye bukadar karaliyorsunuz thy yi.Yazmis biri en cok kaza yapan sirket cümlesi dogru diye.Utanmadinmi arkadasim bunu yazarken hangi istatistik veriye dayandin sölede bizde bilgilenelim. Hadi biz bu ülke vatandasi ve sagciyiz, THY ye sahip cikiyoruz diye karaliyosunuz da ülen koministinden en solcusuna varana kadar bi dünya insani takdir Yobazlik sizin bu yaptiginiza deniyor. Bu ülkeyi seviyorsaniz bmuhalefet ederken bile doogru muhalefet edin.ortak degerlerimizede hep beraber sahip cikalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000