11 Mart 2009, Çarşamba 08:37:14

"Medya, THY'nin büyümesini hiçe saydı"

Sabah Gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç, Türk medyasının THY'ye haksızlık yaptığını savunuyor...
  • DÜNYANIN EN İYİ UÇAKLARINA SAHİP OLABİLİR ANCAK BİR HAVAYOLU ÇALIŞANLARI OLMADAN HİÇBİRŞEY YAPAMAZ BUNU BEN YAZMADIM BUNU BİR HAVAYOLU CEO'SU SÖYLEMİŞTİR BAZILARINA ÖRNEK OLUR MU BİLEMMİYORUM
  • hayrola ihtiyar ??
  • THY'nin büyümesi hormonlu büyüme. Hani sebze meyve alırız ya. Hormonlu olanlar daha büyük ama sağından solundan fazla büyümüş şekli anormaldir. THY'de aynı. Bu işin mimarları ise havacılıktan bi haber Temel Kotil ile Candan Karlıtekin. Sözde biri uçak mühendisiymiş. Evet doğru. Herşeyden bi haber mühendis. Uçak görmeden mühendis olanlardan.
  • Kimsenin THY'nın büyüdüğünü inkar ettiği yok ki.Tartışılan ve göz ardı edilmemesi gereken husus,bu büyümenin planlı ve programlı bir şekilde götürülmesi ve filo büyümesine paralel olarak altyapının da aynı hızda geliştirilmesi gereğidir.Bir havayolu şirketinin en önemli değeri iyi yetişmiş, kaliteli ve tecrübeli personelidir. Uçaklar bundan çok sonra gelir. Elindeki iyi yetişmiş, tecrübeli ve uluslararası standartlarda kaliteli personelini proğramlı bir şekilde saf dışı ederek aynı dünya görüşünü paylaştıkları , hiç bir havacılık tecrübesi olmayan veya bu tecrübeleri Kombassan'ın geçmişte ki Air Alfa'sı ile sınırlı olan kendi yandaşlarını şirkete dolduran yönetimler bu konudaki tenkitlere de açık olmalıdırlar. Hıncal Uluç'u ise geçiniz.
  • Sn Gazeteci bu yaşına geldi.Hala aklı başına gelmedi.Kime ne demiş belli değil.Günah mı çıkarmış,Birilerine öpücük mü yollamış.Bu gün böyle yazmış.Yarında bambaşka birşey yazar.

Sabah'I yok etmek için bir sabah gazetenin içini boşaltıp gittiler, Aydın Doğan desteği ile Vatan'ı çıkardılar. Ama Sabah yaşadı, onlar gazetelerini yaşatamadılar. Aydın Doğan verdiği borçları geri alamayınca Vatan'a el koydu. Şimdi resmen onun..

Sabah, başına gelmedik kalmayan Sabah ise, yayınına dimdik devam ediyor. Vatan'da bazıları da bunu bir türlü hazmedemiyorlar.. İlle Sabah çökmeli ki, içleri rahat etsin..

Vatan, çıktığı günden beri Sabah'a saldırıyor.. En son kampanya bile açtılar, "Sabah'a reklam vermeyin" dedi.. Alıştık.. Ama ipin ucunu kaçırmasınlar..

Mehmet Tezkan, hem de gazeteciliğine en inandığım, gidişine üzüldüklerimin başında gelen "Babadan" gazeteci Mehmet Tezkan Vatan'daki köşesinde "Yılın başlığı: 'Uçak düştüğünde pilotlar ölmüştü!' " diye Sabah'la dalgasını geçiyor ve aklınca Sabah'ı, iktidar yalakalığı içinde gerçekleri örtbas etmekle suçluyor.. Sabah, bu başlıkla "Pilotlar havada öldüğü için uçaklar düşmüş.. Toplu kalp krizi falan" demek istiyormuş.. Pes Mehmet pes.. Yani sen lafı böyle poposundan anlar, ya böylesine çirkin saptırırsan, Sabah ne yapsın..

Olayın başından beri, Hollandalılar sadece kendilerini temize çıkaracak açıklamalar yapıp, geri kalan konularda susmuyorlar mı?.

Bu yüzden Türk medyası, sırf AKP'nin Genel Müdürüdür diye, THY'nin son yıllardaki akıllara durgunluk verecek gelişmesini hiçle sayıp, bu ulusal şirketi batırmaya çalışanlarla, suçu ille de Hollandalılara atmaya uğraşanlar arasında ikiye bölünmedi mi?..

Hollandalıları nerdeyse hain ilan edenler, "Uçak düştüğünde pilotlar sağdı. Ama kurtarma ekipleri, zamanında ve doğru müdahale etmedikleri için pilotlar sıkıştıkları kabinde can çekişerek öldüler" diye manşetler atmadı, haberler vermedi mi?.

Şimdi bu ortamda "Uçak düştüğünde pilotlar ölmüştü" lafı haber midir, değil midir?. Bu manşet atılır mı, atılmaz mı?..

Atılırsa, bu hangi teze destek olur?. THY'cileri mi, Hollandacıları mı Tezkan'ın deyişi ile "Koruma"ya alır?.

Tezkan, Hollanda'yı temize çıkaran bu haber için hiç sıkılmadan "Bu manşeti THY'nin basın müşaviri atsaydı ancak bu kadar olurdu" diyor.. Diyebiliyor..
Şimdi ben, "Birisi Vatan'ın yayınlanma sebebini, bazı Vatancıların içindeki bitmez tükenmez kini, nefreti ve yok etme duyusunu anlatmaya kalksa, ancak böyle bir yazı yazabilirdi" dersem Mehmet, haksız mı olurum?..

Adam gibi gazete çıkarmaya bakın Mehmet.. Çünkü Vatan da yaşamalı.. Sabah da.. Haber Türk de.. Ötekiler de..

Bu ülkede hepsine, hem de fazlası ile yer var.. Adam gibi gazete çıkardık mı, 70 milyonluk ülkede toplam 3.5 milyon gazete satma ayıbından kurtuluruz!.., Binlerce işsiz ve umutsuz gazeteci, utancından da..

Hıncal ULUÇ
SABAH

"Medya, THY'nin büyümesini hiçe saydı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
DÜNYANIN EN İYİ UÇAKLARINA SAHİP OLABİLİR ANCAK BİR HAVAYOLU ÇALIŞANLARI OLMADAN HİÇBİRŞEY YAPAMAZ BUNU BEN YAZMADIM BUNU BİR HAVAYOLU CEO'SU SÖYLEMİŞTİR BAZILARINA ÖRNEK OLUR MU BİLEMMİYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hayrola ihtiyar ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY'nin büyümesi hormonlu büyüme. Hani sebze meyve alırız ya. Hormonlu olanlar daha büyük ama sağından solundan fazla büyümüş şekli anormaldir. THY'de aynı. Bu işin mimarları ise havacılıktan bi haber Temel Kotil ile Candan Karlıtekin. Sözde biri uçak mühendisiymiş. Evet doğru. Herşeyden bi haber mühendis. Uçak görmeden mühendis olanlardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kimsenin THY'nın büyüdüğünü inkar ettiği yok ki.Tartışılan ve göz ardı edilmemesi gereken husus,bu büyümenin planlı ve programlı bir şekilde götürülmesi ve filo büyümesine paralel olarak altyapının da aynı hızda geliştirilmesi gereğidir.Bir havayolu şirketinin en önemli değeri iyi yetişmiş, kaliteli ve tecrübeli personelidir. Uçaklar bundan çok sonra gelir. Elindeki iyi yetişmiş, tecrübeli ve uluslararası standartlarda kaliteli personelini proğramlı bir şekilde saf dışı ederek aynı dünya görüşünü paylaştıkları , hiç bir havacılık tecrübesi olmayan veya bu tecrübeleri Kombassan'ın geçmişte ki Air Alfa'sı ile sınırlı olan kendi yandaşlarını şirkete dolduran yönetimler bu konudaki tenkitlere de açık olmalıdırlar. Hıncal Uluç'u ise geçiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sn Gazeteci bu yaşına geldi.Hala aklı başına gelmedi.Kime ne demiş belli değil.Günah mı çıkarmış,Birilerine öpücük mü yollamış.Bu gün böyle yazmış.Yarında bambaşka birşey yazar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000