08 Mayıs 2009, Cuma 08:40:58

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e THY sorusu

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, THY acentelerinin tahsilat sistemiyle ilgili test uygulamasının, Çalık Grubu’na ait Aktif Bank’la başlatılmasının gerekçelerini sordu.
  • kendileri tabiki IS BANKASI ni tercih ederdi yani ev bankalarini.baskasi yapinca gözemi batiyor??
  • Okadar çok sorulacak soru varken bula bula bunu mu bulmuş arkadaş. Ama asıl soruyu soracak birisi, elbet bir gün çıkacaktır. mesela ihalelerin tek elden, nasıl yapıldığı ve kimlere, hangi şartlarda verildiği, başlıbaşına ve en önemli konudur.
  • Neden Çalık'a verilmesinki? Adam AKP Hükümetin'de bütün ihaleleri toplamış. Niye şaşırıyorsunuz.? İyi Uykular Türkiye.
  • uffff gene lale kokusundan midem bulandı
  • Neden acaba Hakkı bey, THY'nin o kadar sigorta şirketi varken gidip RAY Sigorta'ya uçaklarını sigortalatmak zorunda kaldığını öğrenmek istemezki? Acaba ucunun istemediği biryerlere dokunmasından mı korkuyor? Ya da ne bileyim, THY üzerinde kurulmak istenen diğer baskılar, "şu işin ihalesini, hakim medyamıza vermezseniz karalamalara hemen başlarız" tarzı girişimleri neden merak etmez acaba?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “THY’nin, acentelerinden Çalık Grubu’nun bankasıyla çalışmalarını istediğine” yönelik haberleri anımsatan Okay, THY’den, “Bunun tahsilatla ilgili test uygulaması olduğu, 50 acentenin 10’lu gruplar halinde farklı bankalarla çalışmaya yönlendirildiği” şeklinde açıklama yapıldığını kaydetti.

Söz konusu test uygulamasına dahil edilecek bankaların hangi kriterlere göre belirlendiğini soran Okay, yüzlerce şubesi olan bankalar yerine, sadece 4 şubesi olan Aktif Bank’la test uygulaması başlatılmasının gerekçelerini öğrenmek istedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e THY sorusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
kendileri tabiki IS BANKASI ni tercih ederdi yani ev bankalarini.baskasi yapinca gözemi batiyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Okadar çok sorulacak soru varken bula bula bunu mu bulmuş arkadaş. Ama asıl soruyu soracak birisi, elbet bir gün çıkacaktır. mesela ihalelerin tek elden, nasıl yapıldığı ve kimlere, hangi şartlarda verildiği, başlıbaşına ve en önemli konudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neden Çalık'a verilmesinki? Adam AKP Hükümetin'de bütün ihaleleri toplamış. Niye şaşırıyorsunuz.? İyi Uykular Türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uffff gene lale kokusundan midem bulandı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neden acaba Hakkı bey, THY'nin o kadar sigorta şirketi varken gidip RAY Sigorta'ya uçaklarını sigortalatmak zorunda kaldığını öğrenmek istemezki? Acaba ucunun istemediği biryerlere dokunmasından mı korkuyor? Ya da ne bileyim, THY üzerinde kurulmak istenen diğer baskılar, "şu işin ihalesini, hakim medyamıza vermezseniz karalamalara hemen başlarız" tarzı girişimleri neden merak etmez acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000