12 Mart 2013, Salı 17:30:05

MAHKEME KARARINI VERDİ!

Grev yasağına karşı çıkmaları nedeniyle işten çıkarılan personellerden 21 THY çalışanı daha işe iade davasını kazandı.
  • eger isveren size tazminatinizi vermiyorsa, ise geri almiyorsa birlik olun alin elinize pankartlarinizi, dovizlerinizi gelin tepkinizi genel mudurluk te gosteri yapin buralarda yorum vs yapmayi birakin artik cunku thy yonetimi kaale almiyor !!! sendika dan beklemeyin cunku onlarin derdi davasi sene sonundaki secimi kazanmak uyesi isten atilmis bilmem ne olmus umurlarinda mi ???
  • thy işçileri de aynen şişecam işçilerinin yaptığı gibi birlik olup ailecek toplanıp seslerini medyaya da insanlara da duyurmalı bence. alanda bir direniş var ama sayı bakımından atılan işçilerin hepsini temsil edemiyor, bir an önce birlik olup toplanılmalı ve sesinizi duymayanlara sesinizi duyurmalısınız.
  • Hamdi bey sozunu tutar umarim ...
  • Davayı kazanıyoruz ama yobazlar mahkeme kararlarını bıle tanımıyorlar..ama bızom anlımız ak,paramızı alıcaz en kotu yolumuza devam edıcez.peki içerdeki arkadaşlar sız ne yapacaksınız..sızın içinde planları bellı yonetımın he tabı sızde kapının önüne koyuluncaya kadar sesinizi cıkartmıcaksınız..ama kendı kadrosunu aldığı an sızınde kafanızı kopartırlar merak etmeyin..bunlar ne Allah tanır nede hak hukuk tanırlar..bana dokunmayan yılan ,bin sene yasasın diyorsunuz..ama sızde goruceksınız..hakkınızda vede hakkımızda hayırlısı olsun.
  • mahkemenin işe iade kararının sonunda verilen tazminat tutarını THY yönetimi işe iade kararı cıkmış kişiye öder ve işe geri dönüşü olmaz daha öncede işten atılanlar mahkeme kararının sonunda işe iade cıkmış olsa dahi işveren tazminatını ödeyip işe geri ALMAMIŞTIR.Bu ayrıntı unutulmasın.2010 senesinden sonra verimsizlik nedeniyle işleri fesh edilenler şu anda başka işlerde calışıyorlar araştırın isterseniz.
  • Mahkeme kararını verdide ne oldu:) hukukmu tanıyorlar.. Hak 'kıda isim olarak tanıyıp dilden düşürmüyorlar.. Bana gösteriş olsun diye namaz kılsan ne olur?? Benim O guzel Hak'kım guzel Allahım yakındır gösterecek onlara gösteriş icin adını kullanmak neymiş. Ben hepinizden daha inancliyim, hepinizden daha aşığım ona.. Bugün olmazsa yarın belki bıkac sene sonra benim o sığındığım Allah a vereceksiniz hesabını bu yaptıklarınızın.. Aslında cokta iyi biliyorsunuz dini, hakkı, hukuku.. Bilmeseniz belki kurtarirdiniz cehaletinizle ama bu kadar bilerek yediyseniz insanların hakkını, aldıysanız ekmeklerini ve kazanılan hakka rağmen hala devam ediyorsanız buna cehalet degil siz bile bile yapıyorsunuz.. Bilerek yapmakta haşa korkmuyorum senden diyorsunuz dilinizden düşürmediğiniz Rabb'ime. Lutfen adını ağzınıza almayın bari ondan utanın. Bu kadar insanın, ailenin gözyaşı boğacak sizi..
  • Ülkemiz ileri demokrasiyle yönetilmektedir. Ve ileri demokrasilerde mahkemelerin değil,yönetici kadroların kararları geçerlidir.
  • Hadi hepimize hayırlı olsun inşallah tez zamanda bütün mağdur arkadaşlarımızı aramızda göreceğiz. .
  • THY hukuk falan tanımıyor.istediğini yap,dediğim dedik çaldığım düdük diyor.bu hukuksuzluğa,kanunsuzluğa da koca türkiyede ses çıkaran yok.yüzlerce insan,aileleriyle binlerce insan aylardır tek kuruş para almadan hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar.bu vicdansızlığa ne olur son verin.haklarını teslim edin,barış sağlayın,herkes mutlu olsun..

Grev yasağına karşı çıktıkları için iş sözleşmeleri feshedilen 305 THY A.O. ile Teknik A.Ş işçisinin davalarından, 6. ve 7. İş Mahkemeleri’nde görülen THY A.O. çalışanı 21 işçinin davasında işçilerin işe iadesine karar verildi.

Hava-İş Sendikası Hukuk Müşavirlerinden Yağız Pesok’un aktardığına göre, son işe iade kararları ile davalardan 120 adedi Hava-İş Sendikası’na bağlı olmak üzere toplamda 150 dava çalışanlar lehine sonuçlanarak işe iade kararı verildi.

BİLİRKİŞİ THY’Yİ HAKSIZ BULMUŞTU

Geçtiğimiz Ocak ayında, Bakırköy 10. İş Mahkemesi’nde görülen 30 THY çalışanı ile ilgili davada mahkemeye sunulan Bilirkişi Raporu’na göre işçilerin yasa dışı eylem yapmadığı, demokratik haklarını kullandıkları belirtilmiş ve iş akitlerinin feshinin haksız olduğu vurgulanmıştı.

(Sözcü)

MAHKEME KARARINI VERDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

birlik olun ~ 11 yıl önce
eger isveren size tazminatinizi vermiyorsa, ise geri almiyorsa birlik olun alin elinize pankartlarinizi, dovizlerinizi gelin tepkinizi genel mudurluk te gosteri yapin buralarda yorum vs yapmayi birakin artik cunku thy yonetimi kaale almiyor !!! sendika dan beklemeyin cunku onlarin derdi davasi sene sonundaki secimi kazanmak uyesi isten atilmis bilmem ne olmus umurlarinda mi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rodop ~ 11 yıl önce
thy işçileri de aynen şişecam işçilerinin yaptığı gibi birlik olup ailecek toplanıp seslerini medyaya da insanlara da duyurmalı bence. alanda bir direniş var ama sayı bakımından atılan işçilerin hepsini temsil edemiyor, bir an önce birlik olup toplanılmalı ve sesinizi duymayanlara sesinizi duyurmalısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Hamdi bey sozunu tutar umarim ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SENİ HARRYPOTTER ~ 11 yıl önce
Davayı kazanıyoruz ama yobazlar mahkeme kararlarını bıle tanımıyorlar..ama bızom anlımız ak,paramızı alıcaz en kotu yolumuza devam edıcez.peki içerdeki arkadaşlar sız ne yapacaksınız..sızın içinde planları bellı yonetımın he tabı sızde kapının önüne koyuluncaya kadar sesinizi cıkartmıcaksınız..ama kendı kadrosunu aldığı an sızınde kafanızı kopartırlar merak etmeyin..bunlar ne Allah tanır nede hak hukuk tanırlar..bana dokunmayan yılan ,bin sene yasasın diyorsunuz..ama sızde goruceksınız..hakkınızda vede hakkımızda hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basın ~ 11 yıl önce
mahkemenin işe iade kararının sonunda verilen tazminat tutarını THY yönetimi işe iade kararı cıkmış kişiye öder ve işe geri dönüşü olmaz daha öncede işten atılanlar mahkeme kararının sonunda işe iade cıkmış olsa dahi işveren tazminatını ödeyip işe geri ALMAMIŞTIR.Bu ayrıntı unutulmasın.2010 senesinden sonra verimsizlik nedeniyle işleri fesh edilenler şu anda başka işlerde calışıyorlar araştırın isterseniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
Mahkeme kararını verdide ne oldu:) hukukmu tanıyorlar.. Hak 'kıda isim olarak tanıyıp dilden düşürmüyorlar.. Bana gösteriş olsun diye namaz kılsan ne olur?? Benim O guzel Hak'kım guzel Allahım yakındır gösterecek onlara gösteriş icin adını kullanmak neymiş. Ben hepinizden daha inancliyim, hepinizden daha aşığım ona.. Bugün olmazsa yarın belki bıkac sene sonra benim o sığındığım Allah a vereceksiniz hesabını bu yaptıklarınızın.. Aslında cokta iyi biliyorsunuz dini, hakkı, hukuku.. Bilmeseniz belki kurtarirdiniz cehaletinizle ama bu kadar bilerek yediyseniz insanların hakkını, aldıysanız ekmeklerini ve kazanılan hakka rağmen hala devam ediyorsanız buna cehalet degil siz bile bile yapıyorsunuz.. Bilerek yapmakta haşa korkmuyorum senden diyorsunuz dilinizden düşürmediğiniz Rabb'ime. Lutfen adını ağzınıza almayın bari ondan utanın. Bu kadar insanın, ailenin gözyaşı boğacak sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
Ülkemiz ileri demokrasiyle yönetilmektedir. Ve ileri demokrasilerde mahkemelerin değil,yönetici kadroların kararları geçerlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİYOTİN ~ 11 yıl önce
Hadi hepimize hayırlı olsun inşallah tez zamanda bütün mağdur arkadaşlarımızı aramızda göreceğiz. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hukuk tanımaz THY ~ 11 yıl önce
THY hukuk falan tanımıyor.istediğini yap,dediğim dedik çaldığım düdük diyor.bu hukuksuzluğa,kanunsuzluğa da koca türkiyede ses çıkaran yok.yüzlerce insan,aileleriyle binlerce insan aylardır tek kuruş para almadan hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar.bu vicdansızlığa ne olur son verin.haklarını teslim edin,barış sağlayın,herkes mutlu olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000