10 Nisan 2009, Cuma 11:16:55

LUFTHANSA'YA 'YABANCI DAMAT' GELDİ

Lufthansa Havayolları’nın tarihinde ilk kez bir Türk’e devrettiği Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yeniden bir Türk ile evli olan ve çok iyi Türkçe bilen Alman Gregor Wende’e verdi.
  • Sadık Elmas THY Genel Muduru olmalıydı.Bir Havayolunda Genel Mudur veya Yonetim Kurulu baskanı veya Icra kurulunda gorevli olmak için o havayolunda her birimde gorev yapmak gerekir.Sadık Elmas 32 yıldan sonra ulke mudurlugune getiriliyor.Dogrusuda budur.Bizdeki gibi muhasebeci,işadamını alıp göreve getirmiyorlar.Havayolu yöneticiliği ciddi bir iştir.Eğitim,tecrübe ve iş deneyimi gerektirir. Lufthansa Havayolu ile THY arasında cok fark var.Ama önce zihniyet farki.

Alman devi Lufthansa Havayolları’nın 6 yıldır Türkiye Genel Müdürlüğü’nü yapan başarılı yönetici Sadık Elmas, görevini Alman mevkidaşı Gregor Wende’ye devretti. Halef-selef dün akşam basın mensuplarıyla Beşiktaş’taki W İstanbul’da düzenlenen yemekte bir araya geldi.

İlk kez Türk gazetecilerin karşısına çıkan Lufthansa’nın çiçeği burnunda Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, görevi selefi Sadık Elmas’tan devraldı. Wende, resmi görevine 1 Mayıs’tan itibaren başlayacak.

Airport TV kameralarına konuşan Wende, 20 yıl önce de ilk yurtdışı görevi olarak Ankara’ya geldiğini ve burada üç yıl çalıştıktan sonra 4 yıl da Lufthansa-THY ortak şirketi Sunexpress Havayolları’nda görev yaptığını söyledi. Daha sonra Japonya ve Çin’de görev alan Wende, yeniden Türkiye’ye döndü. Bir Türk ile evli olduğu için oldukça iyi Türkçe konuşabilen Gregor Wende, Türkiye ile ilgili düşüncelerini anlattı.

“Kriz var, piyasalar çok kötü durumda” diyen Wende şöyle konuştu:

“Türkiye ile Almanya arasında ticari ilişkiler çok iyi olduğu için bizim Türkiye uçuşlarında çok sorun olmayacak. Yaz sezonunda günde 11-12 sefer yapıyoruz. Şu anda 9 seferimiz var. Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’e uçuyoruz. Mesela İzmir’e iki olan seferimiz bire düştü. Onu ikiye çıkarmak için uğraşıyoruz. Türkiye ile ilgili planlarım var. Zamanla hepsini uygulayacağım.”

"THY ÇOK İYİ BİR BUTİK HAVAYOLU OLDU"

Türkiye’nin çok önemli bir ekonomi olacağının altını çizen Wende sözlerine şöyle devam etti: “Mesela Türk Hava Yolları, eskiden herhangi bir havayoluydu. Ancak şimdi çok çok iyi bir butik havayolu oldu. Servisleri ve uçakları çok iyi.”

Görevi mevkidaşına devreden  ve Güney Asya Yer İşletmeleri ve Hava Limanları Genel Müdürü olarak Hindistan’ın başkenti Delhi’ye atanan Sadık Elmas ise, geride çok başarılı bir Lufthansa bıraktığını söyledi.

42 yıllık Lufthansa geçmişinde ülkesinde yabancı bir havayolunun Genel Müdürlüğü’nü yapma başarısı gösteren Elmas,  “32 yıl sonra kendi  ülkenize güzel bir görevle dönmek gurur verici bir şeydi.

Fakat biraz da heyecan vardı. Başarılı olabilecek miyim endişesi vardı. Yabancı bir havayolu adına kendi ülkenizde başarılı olmak çok daha önemli bence. Geriye baktığım zamanda, 6 yılda çok başarılı olduk. Ama bu başarı sadece benim değil, ekibimindi. Beraber çok şey değiştirdik, doluluk oranımız çok iyiydi. Yenilikler getirdik. Türkçe bilen, eşi Türk olan birine gerçekten iyi bir Lufthansa’yı devretmek bana gurur veriyor” dedi.

Yeni göreviyle ilgili de konuşan Sadık Elmas, “Yeni görevim de bana heyecan veriyor. Enteresan bir görev.  Hindistan’da operasyonumuz gerçekten çok büyük. Önümüzdeki 4 yıl hiç sıkıcı olmayacak. Lufthansa’yı da orada en iyi şekilde temsil edeceğim” diye konuştu.

Hindistan’daki görevinden 4 yıl sonra emekli olacağını belirten Elmas, sağlığı el verdiği takdirde Lufthansa’daki deneyim ve birikimlerini Türkiye’de değerlendireceğini ifade etti.

LUFTHANSA'YA 'YABANCI DAMAT' GELDİ

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sadık Elmas THY Genel Muduru olmalıydı.Bir Havayolunda Genel Mudur veya Yonetim Kurulu baskanı veya Icra kurulunda gorevli olmak için o havayolunda her birimde gorev yapmak gerekir.Sadık Elmas 32 yıldan sonra ulke mudurlugune getiriliyor.Dogrusuda budur.Bizdeki gibi muhasebeci,işadamını alıp göreve getirmiyorlar.Havayolu yöneticiliği ciddi bir iştir.Eğitim,tecrübe ve iş deneyimi gerektirir. Lufthansa Havayolu ile THY arasında cok fark var.Ama önce zihniyet farki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000