29 Kasım 2013, Cuma 10:34:53

'LUFTHANSA'DAN DAHA HIZLI BÜYÜYÜNCE ÖKÜZ ÖLDÜ'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, köşesinde Lufthansa ile THY arasında devam eden sürtüşmeyi değerlendirdi.
  • Biliyormus gibi yazıyorsun bilmiyorsun, üstelik isndanlara terbiye dersi veririken kullandığın dil ilkokul çağındaki preflight sokak dili, Hindi gibi kabarmış fetva veriyorsun, sözüm sana kuyruk acısı
  • Biliyormus gibi yazıyorsun bilmiyorsun, üstelik isndanlara terbiye dersi veririken kullandığın dil ilkokul çağındaki preflight sokak dili, Hindi gibi kabarmış fetva veriyorsun, sözüm sana kuyruk acısı
  • Fatih Altaylı'nın yazısı olayı genel kurallar penceresinden objektif bir şekilde göz önüne seriyor. İsmi ortaklıkta olsa işin ucunda rekabet var. Şu şekilde açıklayayım, bu ortaklıkta LH kendisini büyük ağbey hissediyor ve TK nın küçük kardeş kalmasını istiyor. Fakat TK nın agresif hamleleri sonrası LH küçük kardeşinin ele avuca sığmaz ve kontrol edilemez olduğunu seziyor ve hemen ortaklığı gözden geçiriyor. Buraya kadar her şey normal. TK yı kontrolü altında tutamayan LH da haklı, hedefinde LHyı geçmek isteyen TK da haklı. Yalnız LH nın bu hamlesi TK yı daha hırslandırır gibi geliyor. Devlet destekli TK nın daha az devlet desteklı LH yı belli bir zaman sonra (ki TK daki bu ivme devam ederse) geçmesi muhtemel. TK nın hızlı büyüme konusunda biraz daha dikkatli olup, küçük teferruatlarda boğulmaması çok önemlidir. Almanlar 'kalite teferruatta gizlidir' derler. LH yı sollarken TK nın bu sözü es geçmemesini diliyorum.
  • BENCE, ALTAYLI ALDIĞI SİPARİŞ DOĞRULTUSUNDA HİÇ ANLAMADIĞI DERİNLİĞİNE İNCELEMEDİĞİ BİR KONUDA LAF OLSUN TORBA DOLSUN MUKABİLİNDEN BİR YAZI ÇİZİKTİRMİŞ. ERDOĞAN-MERKEL GÖRÜŞMESİNDEKİ MUTABAKATTAN BU GÜNLERE GELİNDİ. DEVLETLER, İTTİFAKLAR SEVİYESİNDE BİR KONU BU.EN KOMİĞİ DE ŞİVELİ KONUŞAN FIRINCININ AÇIKLAMASI. KENDİLERİ ANLAŞMAYI BİRLEŞMEYİ, HEMHAL OLMAYI ÇOK İSTİYORLARMIŞ DA, AŞAĞIDAKİ YÖNETİCİLER ENGEL OLUYORMUŞ:)))DURUP DURURKEN KAVGA ÇIKARIYORLARMIŞ!!! HADİ BİZ NEYSE DE, ALMANLAR BU YORUMA NERELERİYLE GÜLÜYOR, ÇOK MERAK EDİYORUM...
  • TONTON ŞİVEYLE KONUŞUYOR DİYE BOZMASINLAR ANLAŞMAYI SAKIN.....)))
  • Len örümcek amma sallamışsın, o DLR uluslararası geçerliliği olmayan bir sınavdır, birçok büyük şirkette yaptırmaz, LH yaptırıyor diye alman yalakaları TK yada koydular, önüne veriyorlar joystiği hadi sunu yap, oyun salonlarında hayatını yaşayan yeni yetmeler için bulunmaz bir fırsat, arada bir shit , F..k youda derse ingilizcede tamam, alsana hayatını yıllarca uçarak kazanmış deneyimli pilotları beğenmeyen kendini mükemmel zanneden bir tipleme, ikide hostese teşkkür edip aman efendim ne kadar güzelsiniz hoşsunuz tlf numaranızı alabilirmiyim derse CRM de tamam
  • Taş dişine LH'nın! Serbest rekabette baş edemiyence yan çizmeğe başladılar. Bu aldıkları son karar da ne kadar açiz olduklarının bir somut belirtisi değild de başka nedir?
  • Bugüne kadar büyüklü küçüklü kaç kişi ve kaç firma Bu anılan firmadan kazık yemedi ki ? Kimisi TEKNİK... Kimisi CATERING...Kimisi CONSALTING Kimisi AGREMENT Blaa Blaa !!! Eylül ayında Rusyada iniş takımları açılmadığı için göğüs üstü inerek kırılan CRJ 200 jet 'in bakımını sanırım yine anılan firmanın Tekniği Berlin de yapmıştı ... Şu "YABANCI HAYRANLIĞIMIZ BİR BİTSE " dünya Türkün ne olduğunu o zaman anlayacak ... Aırport haberi kınayan görüşleri de doğru bulmuyorum. Bu bir haberdir ve doğrudur..
  • fatıh sana mı kaldı THY nın kazık yemesı sen ısıne bak yetkılı kısıler dusunsun SAYIN YONETIM KURULU BASKANIMIZ GEREKEN CEVABI VERIR.. SEN KIRCA ILE MISKET OYNA.
  • Airporthaber bu kadar düştü mü. Bu fatihi yayinlayacak kadar

THY büyük hayallerle partner olduğu Lufthansa’dan kazık üzerine kazık yiyor.

THY’nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsız olan Alman havayolları, THY ile yaptığı tüm anlaşmaları birer birer rafa kaldırıyor.
Bunda şaşılacak hiçbir şey görmüyorum.

Bir kişi veya kurum kendisinden güçlü, kendisinden daha fazla imkânlara sahip bir başka kurum veya kişiyle işbirliği yaparsa, sonuç genelde böyle olur.

Ya büyük kurum küçük kurumu yutar, yok eder... Ya da küçük kurum zorlu lokma çıkar, bu işbirliğinden daha fazla kazanç elde eder veya bu işbirliğiyle gücünü artırırsa büyük kurum küçük olanı ya kapı dışarı eder veya ortadan kaldırmaya çalışır.

Bu tarih boyunca hep böyle olmuştur.

Büyük olan küçükle işbirliği yaparak şu mesajı vermeye çalışmıştır aslında:

Fazla büyümeye çalışma, kanatlarımın altında yaşa, gücünü beni rahatsız etmeyecek şekilde ve benim lehime kullan. Benim gücümü kendi lehine kullanmaya asla yeltenme.

Küçük olan taraf buna razı olduğu sürece bu tür işbirlikleri sürer.

Ama eğer küçük olan büyüğün gücünden de faydalanıp kendini olduğundan daha güçlü hissetmeye başlarsa ve bundan aldığı özgüvenle hızlı bir biçimde güçlenip büyürse büyük gücün bundan rahatsız olması kaçınılmazdır.

Lufthansa ile THY ilişkisi de belli ki Lufthansa tarafından bu prensiplerle kurulmuştu. Ama THY, Lutfhansa’dan daha cevval çıkıp onun pazarına girince, ondan müşteri çalınca ve Lufthansa’dan daha hızlı büyüyünce “öküz öldü”

Fatih Altaylı / Habertürk

'LUFTHANSA'DAN DAHA HIZLI BÜYÜYÜNCE ÖKÜZ ÖLDÜ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

!!!!!!! ~ 10 yıl önce
Biliyormus gibi yazıyorsun bilmiyorsun, üstelik isndanlara terbiye dersi veririken kullandığın dil ilkokul çağındaki preflight sokak dili, Hindi gibi kabarmış fetva veriyorsun, sözüm sana kuyruk acısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!!!!! ~ 10 yıl önce
Biliyormus gibi yazıyorsun bilmiyorsun, üstelik isndanlara terbiye dersi veririken kullandığın dil ilkokul çağındaki preflight sokak dili, Hindi gibi kabarmış fetva veriyorsun, sözüm sana kuyruk acısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekir Kurt ~ 10 yıl önce
Fatih Altaylı'nın yazısı olayı genel kurallar penceresinden objektif bir şekilde göz önüne seriyor. İsmi ortaklıkta olsa işin ucunda rekabet var. Şu şekilde açıklayayım, bu ortaklıkta LH kendisini büyük ağbey hissediyor ve TK nın küçük kardeş kalmasını istiyor. Fakat TK nın agresif hamleleri sonrası LH küçük kardeşinin ele avuca sığmaz ve kontrol edilemez olduğunu seziyor ve hemen ortaklığı gözden geçiriyor. Buraya kadar her şey normal. TK yı kontrolü altında tutamayan LH da haklı, hedefinde LHyı geçmek isteyen TK da haklı. Yalnız LH nın bu hamlesi TK yı daha hırslandırır gibi geliyor. Devlet destekli TK nın daha az devlet desteklı LH yı belli bir zaman sonra (ki TK daki bu ivme devam ederse) geçmesi muhtemel. TK nın hızlı büyüme konusunda biraz daha dikkatli olup, küçük teferruatlarda boğulmaması çok önemlidir. Almanlar 'kalite teferruatta gizlidir' derler. LH yı sollarken TK nın bu sözü es geçmemesini diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim kime ~ 10 yıl önce
1. Lufthansa sıfır line tecrübesi olan pilotlarını burada eğitiyor ki bunun değeri milyonlarla ölçülemez. 2. Alman pilotları THY'de uçarken Türk pilotlarının bir şekilde önünü kapatıyor. 3. LH Simülatörleri ve öğretmenleri kullanılıyor ve dünyanın parası ödeniyor. 4. DLR dı şuydu buydu derken THY'nin cebinden çok para LH'ya akıyor.
THYLUFTOP ~ 10 yıl önce
BENCE, ALTAYLI ALDIĞI SİPARİŞ DOĞRULTUSUNDA HİÇ ANLAMADIĞI DERİNLİĞİNE İNCELEMEDİĞİ BİR KONUDA LAF OLSUN TORBA DOLSUN MUKABİLİNDEN BİR YAZI ÇİZİKTİRMİŞ. ERDOĞAN-MERKEL GÖRÜŞMESİNDEKİ MUTABAKATTAN BU GÜNLERE GELİNDİ. DEVLETLER, İTTİFAKLAR SEVİYESİNDE BİR KONU BU.EN KOMİĞİ DE ŞİVELİ KONUŞAN FIRINCININ AÇIKLAMASI. KENDİLERİ ANLAŞMAYI BİRLEŞMEYİ, HEMHAL OLMAYI ÇOK İSTİYORLARMIŞ DA, AŞAĞIDAKİ YÖNETİCİLER ENGEL OLUYORMUŞ:)))DURUP DURURKEN KAVGA ÇIKARIYORLARMIŞ!!! HADİ BİZ NEYSE DE, ALMANLAR BU YORUMA NERELERİYLE GÜLÜYOR, ÇOK MERAK EDİYORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
...)))) ~ 10 yıl önce
TONTON ŞİVEYLE KONUŞUYOR DİYE BOZMASINLAR ANLAŞMAYI SAKIN.....)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örümcek ~ 10 yıl önce
Len örümcek amma sallamışsın, o DLR uluslararası geçerliliği olmayan bir sınavdır, birçok büyük şirkette yaptırmaz, LH yaptırıyor diye alman yalakaları TK yada koydular, önüne veriyorlar joystiği hadi sunu yap, oyun salonlarında hayatını yaşayan yeni yetmeler için bulunmaz bir fırsat, arada bir shit , F..k youda derse ingilizcede tamam, alsana hayatını yıllarca uçarak kazanmış deneyimli pilotları beğenmeyen kendini mükemmel zanneden bir tipleme, ikide hostese teşkkür edip aman efendim ne kadar güzelsiniz hoşsunuz tlf numaranızı alabilirmiyim derse CRM de tamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuyruk acısı ~ 10 yıl önce
kusura bakma dostum da pilotluk gibi psikomotor-refleks,çoklu görev gibi melekeleri ölçmek için joystickten başka ne bekliyordun,top verip şut mu çektirsinler??Hayatını yıllarca uçarak deneyim kazanmış bir pilot kendini horlayıp itip kalkmaya çalışan psikologun da ağzının payını verebilmeli ingilizce olarak.Bir de tanımadıklarınızla lan-lı lun-lu konuşmayın!
XXXXX ~ 10 yıl önce
Taş dişine LH'nın! Serbest rekabette baş edemiyence yan çizmeğe başladılar. Bu aldıkları son karar da ne kadar açiz olduklarının bir somut belirtisi değild de başka nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F.A. DOĞRUDUR ! ~ 10 yıl önce
Bugüne kadar büyüklü küçüklü kaç kişi ve kaç firma Bu anılan firmadan kazık yemedi ki ? Kimisi TEKNİK... Kimisi CATERING...Kimisi CONSALTING Kimisi AGREMENT Blaa Blaa !!! Eylül ayında Rusyada iniş takımları açılmadığı için göğüs üstü inerek kırılan CRJ 200 jet 'in bakımını sanırım yine anılan firmanın Tekniği Berlin de yapmıştı ... Şu "YABANCI HAYRANLIĞIMIZ BİR BİTSE " dünya Türkün ne olduğunu o zaman anlayacak ... Aırport haberi kınayan görüşleri de doğru bulmuyorum. Bu bir haberdir ve doğrudur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
fatıh sana mı kaldı THY nın kazık yemesı sen ısıne bak yetkılı kısıler dusunsun SAYIN YONETIM KURULU BASKANIMIZ GEREKEN CEVABI VERIR.. SEN KIRCA ILE MISKET OYNA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
aynı kurmaylar gibi her işten anlıyor maşallah.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Airporthaber bu kadar düştü mü. Bu fatihi yayinlayacak kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000