10 Mart 2013, Pazar 09:44:51

LUFTHANSA UÇAKLARINDA TÜRK SİMİDİ SATILACAK

Simit Sarayı yüksek irtifada uçmaya hazırlanıyor. Şirket Lufthansa ile evlenme kararı aldı. Hafta başında anlaşma açıklanıyor. Lufthansa, Delta, Korean Air uçaklarında artık Türk simidi satılacak
  • bu yorum doğrudur.. googledan aratılabilir.. özelliklevimeodakı video bunu gösteriyor! haluk okutur gözükara çılgın ve fena halde iş öngörüsü olarak haklı bir adamdır!!.. bu arada bu iş fikrini anlatmış olduğu 8 insandan da dalga geçilerek red yemiş olduğunu da belirtirim! o reddedenler şu an ne düşünüyorlardır acaba...
  • Şirketin esas kurucusu ve fikir babası Haluk Okutur'dur.. ilk şube de mecidiyeköy değil boğaziçi üniversitesi karşısındaki şubedir.Kuruluş sermayesi ise 60 bin tl değil sadece 10bin tl.dir..
  • Can simidi olarakta kullanilacakmis...
  • Bizim yandaş lokantacı da biraz şunlardan ders alsa fena olmayacak
  • susam alerjisi ne olacak?
  • Lufthansa simit satabilir amaaa..bir sorun var ! acaba simitler Helal mi ??
  • Atilla ergenç biraz da burdan para kazansın...E güzel olmuş

Geçen yıl başlatılan uçakta simit satışı Simit Sarayı'na havada yatırım yaptırdı. THY ve Alman havayolu Lufthansa'nın iştiraki SunExpress'le anlaşarak binlerce fit yükseklikte yolculara simit yediren şirket, "Dünyanın her yerinde Simit Sarayı markasını ezberletmek ve gıdanın dev perakende markası olmak" hedefiyle Lufthansa'nın catering (yiyecek tedarik) şirketi LSG Sky Chefs'le evlenme kararı aldı. Şirketin Türkiye iştiraki Starfood'un yüzde 51'ini almak üzere yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Önümüzdeki hafta açıklanacak satış öncesinde Simit Sarayı'nın patronu Abdullah Kavukcu'yla bir araya geldik. Ortaklık için görüşmelerin bittiğini açıklayan Kavukcu, "Catering konusunda bir ortaklık yapacağız. Artık sadece Lufthansa değil Delta, United, Korean Air uçuşlarında da simit yedireceğiz" dedi. İş hayatına babasının bakkal dükkânında başlayıp Kapalıçarşı'da bir ayar evinde devam eden Kavukçu, burada kazandığı küçük sermayeyi cebine koyup Haluk Okutur ve Mehmet Tarakçı ile Simit Sarayı'nı kurdu. 2002'de Mecidiyeköy'de 30 metrekarelik dükkânda 60 bin lira sermaye ile başlayan yolculuk bugün, bir dünya markası olma aşamasında. Kavukcu 2012'de yönetim bayrağını ortağı Haluk Okutur'dan devraldı. Bugün Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı olan Abdullah Kavukcu, günde 200 bin adetlik satış yapan dev bir gıda grubunu yönetiyor. Geçen yıl franchise ciroları hariç 150 milyon TL kazanan Simit Sarayı'nda, yılda 70 milyon simit satıyor. Hatta yurtdışına da ayda 500 bin, yılda ise 6 milyondan fazla simit ihraç ediliyor. Simitin geçmişinin 600 yıldan fazla olduğunu belirten Abdullah Kavukcu, 365 gün 24 saat tüketilebilen böyle bir ürünü Türkiye'den çıkan bir dünya markası haline getireceklerini belirtti. Günde 400 bin kişinin ziyaret ettiği Simit Sarayı'nın aylık satışı 6 milyon adet. Şirket, Euromonitor'un 2012 pazar araştırmasına göre "fırıncılık" kategorisinde yüzde 66.4'lük pazar payıyla lider görünüyor.

10 DÜNYA MARKASINDAN BİRİ BİZ OLACAĞIZ

2002'de Mecidiyeköy'de 30 metrekarelik hasır sandalye ve masalardan oluşan küçük bir dükkândan, bugün 6 bin 500 kişiye istihdam sağlayan büyük bir gruba dönüşmeniz nasıl bir duygu?


Bugün o küçük dükkân ve yanındaki 3 mağazanın mülkünü aldık. Yeni konseptle bütün dükkânları yeniliyoruz. Hepsi Levent şubemiz gibi olacak. Bunun için 1 milyon dolar harcadık. Üst kata özel oda yaptık. İşadamları, CEO'lar burada simit-kaşar-çay eşliğinde toplantı yapmak için sıraya giriyor. En kaliteli ürünü, en ucuza satma hedefindeyiz.
Simit Sarayı 11 yaşında. Bu noktaya geleceğini düşünüyor muydunuz? 10'uncu yıl itibarıyla kurumsallaştık. Bununla birlikte "Simit Sarayı artık sadece bizim değil Türkiye'nin de markası" diyoruz. Başbakanımız 2023'te 10 Türk markası çıkarma hedefini açıklamıştı. Biz bu 10 markadan biri olmaya talibiz. Bu hedef çerçevesinde Mc Donald's ve Starbucks'un Avrupa'da yatırımlara başladığı Hollanda'yı seçtik.

ABRAAJ BİZE EN YAKIN OLANI

Sizinle ortak olmak isteyenler var. Hangi aşamadasınız?


Şu anda bizimle ilgilenen 10'un üzerinde fon var. Aralarından Abraaj ile çok yakınız. Markanın bir yabancıya gitmesi taraftarı değiliz. Şirketin çoğunluk hissesini satmayı asla düşünmüyoruz. Simit Sarayı'nın Burger King, Mc Donald's gibi duyulmasını istiyoruz. Bu çok uzak değil, hatta yakın. Abraaj ile gizlilik anlaşmamız var. Henüz görüşmeler bitmedi. Ama diğerlerine göre bir adım öndeler.

Azınlık hisseleri için 500 milyon dolar konuşuluyor? Doğru bir rakam mı?

Evet o civarlarda. Ülkemiz 2002'de 1 milyar dolara muhtaçtı. Türkiye'nin nereye geldiğini görmemiz lazım. Simitten dahi bu rakamları oluşturabiliyoruz. Kim ne derse desin yurtdışına gittiğimizde mağaza vermek için sıraya giriyorlar. Eskiden böyle değildi. Türkiye'nin inanılmaz itibarı var.

MEKKE'YE 2'NCİ ŞUBE

Gelelim Mekke şubesine... Nasıl gidiyor?


Çok iyi. İkinci mağazayı tuttuk. 2012 cirolarına bakıldığında Mekke, 204 mağaza içinde birinci. 10 ay devamlı iş olan bir yer. Biz orayı açarken Türk hacılar gider diye düşündük. Şimdi yüzde 90'ı yabancı müşteri. Medine'de havaalanında olacağız. Mısır ve Belçika'da da inşaatlarımız devam ediyor.

DEVİR İŞLEMLERİ BU HAFTA

LSG Sky Chefs Genel Müdürü Atilla Ergenç, Antalya Starfood fabrikasının sahibi olan Almanya hükümetinin ortak olduğu LSG Sky Chefs'in çoğunluk hisselerinin Simit Sarayı'na bu hafta devredileceğini belirtti. Ergenç, "Havayollarında raf ömrü uzun sandviç, işlenmiş sebze gibi ürünleri Simit Sarayı'yla birlikte daha da iyi yerlere getirmeyi hedefliyoruz. Artık birçok havayolunda simit tüketilecek" dedi. (SABAH)

LUFTHANSA UÇAKLARINDA TÜRK SİMİDİ SATILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

arkavuz ~ 11 yıl önce
bu yorum doğrudur.. googledan aratılabilir.. özelliklevimeodakı video bunu gösteriyor! haluk okutur gözükara çılgın ve fena halde iş öngörüsü olarak haklı bir adamdır!!.. bu arada bu iş fikrini anlatmış olduğu 8 insandan da dalga geçilerek red yemiş olduğunu da belirtirim! o reddedenler şu an ne düşünüyorlardır acaba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evren Akkaya ~ 11 yıl önce
Şirketin esas kurucusu ve fikir babası Haluk Okutur'dur.. ilk şube de mecidiyeköy değil boğaziçi üniversitesi karşısındaki şubedir.Kuruluş sermayesi ise 60 bin tl değil sadece 10bin tl.dir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erhan yavuz ~ 11 yıl önce
vay bee...
Can dimidi ~ 11 yıl önce
Can simidi olarakta kullanilacakmis...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Restaurant ~ 11 yıl önce
Bizim yandaş lokantacı da biraz şunlardan ders alsa fena olmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
susama dikkat ~ 11 yıl önce
susam alerjisi ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 11 yıl önce
Lufthansa simit satabilir amaaa..bir sorun var ! acaba simitler Helal mi ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airlines ~ 11 yıl önce
Atilla ergenç biraz da burdan para kazansın...E güzel olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000