24 Nisan 2008, Perşembe 07:53:55

Limak'ın siyasi kriz endişesi!

AK Parti'ye açılan kapatma davası nedeniyle ortaya çıkan siyasi ve ekonomik belirsizlik, iş dünyasından tepki görmeye devam ediyor.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in kızı ve şirketin yöneticilerinden Ebru Özdemir, 'istikrar' vurgusu yaptı. Limak Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Ebru Özdemir, "İnşallah siyasi kriz olmaz, büyüme sekteye uğramaz. Biz muhtemel bir krizi asla istemiyoruz." dedi. Türkiye'nin geleceğinden çok umutlu olduklarını dile getirirken, bu inançla yatırımlara devam ettiklerini kaydetti.

Limak Holding, Sabiha Gökçen Havalimanı işletmesi ihalesini, GMR Infrastructure Limited-Malaysia Airport Holdings Berhard konsorsiyumuyla birlikte 1 milyar 932 milyon Euro'luk teklifle kazanmıştı. Konsorsiyum havalimanını 1 Mayıs'ta devralacak. Yoğun bir çalışma yürüttüklerini anlatan holdingin Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, havalimanını, yeni yatırımlar ve kaliteli hizmetle cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Özdemir, "5 milyon kapasiteli terminali devralıyoruz. Yani sektörde civciviz. Rekabet oluşturma gibi bir durumumuz yok. Bir talep var, ona cevap vermek için çalışacağız." diye konuştu.

Özdemir, Türk Hava Yolları (THY), Pegasus ve SunExpress'in Sabiha Gökçen Havalimanı'nda çok başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, Türk sivil havacılığının hızla büyümeye devam ettiğini aktardı. Ekonomik durgunluk söylentisine rağmen uçakların dolu uçtuğuna dikkat çekerken, "Yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarındaki doluluk oranları oldukça iyi. Çok merak ediyorum, eğer ekonomik durgunluk varsa bu insanlar nereye gidiyor? Birgün uçaktaki yolculara bunu soracağım." açıklamasını yaptı. Ebru Özdemir, gelecekten çok umutlu olduklarını ve bu yüzden yatırımlara devam ettiklerini belirterek, "İnşaallah siyasi kriz olmaz, büyüme sekteye uğramaz. Biz olası bir krizi asla istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Ebru Özdemir, Sabiha Gökçen'de aynı şehirdeki iki havalimanının da kâr ederek işletilebildiğini göstermeye çalışacaklarını bildirerek, bu yüzden Atatürk Havalimanı'nı işleten TAV Havalimanları Holding ile sinerji oluşturmayı hedefleyen bir rekabet içinde olacaklarını anlattı. Limak'ın içinde bulunduğu konsorsiyum, Sabiha Gökçen Havalimanı'na toplam 250 milyon Euroluk yatırım yapacak. 3 Mayıs'ta yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli, 125 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir dış hatlar terminali, 60 odalı otel, 3 katlı otopark ve ilave apron için temel atılacak. Ek tesisler 2011 yılında hizmete açılacak. Konsorsiyum, havalimanını 20 yıl boyunca işletecek.

F1'in gitmesine izin vermeyiz

Limak'ın işleteceği Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yıldızı, hemen yakınlarındaki Kurtköy'e kurulan Formula 1 pistiyle parlamıştı. Burada Formula yarışlarının dışında Moto GP yarışları da yapılıyordu. Ancak ilgi görmemesi üzerine Moto GP Türkiye'den gitme kararı aldı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 yarışlarının İstanbul ve Türkiye'nin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Moto GP ülkemizden gitti ancak, Formula 1'in de gitmesine izin vermeyiz. Eğer talep gelirse Formula 1'e sponsor olabiliriz." dedi.

Kaynak: Mustafa Gün / Zaman

Limak'ın siyasi kriz endişesi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000