06 Temmuz 2010, Salı 12:11:44

KUYRUKLAR PİŞTİ OLDU

Türk Hava Yolları’nın yeni tasarlanan logosuna yönelik eleştiriler artarken yeni tasarımın Onur Havayolları ile benzer bir noktası dikkatlerden kaçmadı.
  • arkadaşlar bnde bu yeni logo'yu iğrenç buluyorum thy'ye adeta 3 sınıf uçak gibi olmuş laleli olan dizayn çok daha güzel hangi akla hizmettir bunu yapan tasarımcı onun için thy siteswindn şikayet mail atalım bn dün attım sizde atın hep berabr geri çevirelim bu kötü dizaynı BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR LÜTFEN...
  • demekki neymiş "her zaman ONUR yapar diğerleri araklar".
  • Acıyorum sana THY..Bu kadar güzel bir logoya, kurumsal kimliğe sahipsin böyle basit tasarım yapıyorsun.Senin reklamlarında kullandığın tasarıma bak bir de şu uçağa bak..En başta o 3D logoyu kullanmaman hata..Acıyorum sana..aslında sana değil kendime de acıyorum..neden THY hayranıymışım ki???
  • Konuyla ilgili haber sitede yayınlanır yayınlanmaz okumuştum ve heyecanlanmıştım. Değişim elbette her zaman iyidir ama ileri yönelik ve köklü olursa; bu dizayn lale motiflerinin yer aldığı boyamadan önceki dizayndan pek bi farkı yok gibime geliyor. Özellikle yurt dışındayken havaalnında THY nin uçakları bende burdayım derken neden böyle bir uygulamaya gidildi anlamış değilim.
  • kesinlikle iyi değil, buraya yazıyorum çok dğeil bir kaç sene sonra bu uygulama değiştirilecek. Tabi bülent Erkmen dediğim dedik diye ısrar etrmiştir ama thy nin de buna bu kadar itirazsız kalması çok ilginç. ya çok şaşırdım, çok kötü, çoook....
  • yeni logo ve yazı karakteri malesef hiç yakışmadı,eski model daha modern ve iddalı idi,yeni modeldeki yazı karakteri uçağın üzerinde emanet duruyor ve fontu çok büyük sanki kargo uçağıymış izlenimi veriyor
  • Bravo, buradaki yazanlar gibi aglayip duracagina yeni bir dizayn uretmisiniz, tebrikler. daha iyi olabilir, daha kotu olabilir hic onemli degil. THY yonetimi etrafina bir baksa, oole Ingiltere'ye gidip filan dizayn aramiz. Tebrik ediyorum, cok guzel bir A319 dizayni olmus.
  • ARKADASLAR BEN GERCEKTEN KOYU THY TARAFTARIYIM VE MILLI HAVA YOLUMUZLA GURUR DUYUYORUM. AMA BU KONUDA SIZE KATILIYORUM, HIC AMA HIC YAKISMAMIS. ESKI LOGO SAADE AGIRLIGINI GÖSTERIYORDU. LÜTFEN ESKI LOGOLARI BIRAKIN.
  • Eski kuyruk tasarımını dünyanın beynine kazıyıp güzel bir yer edinmişken, neden böyle uyduruk bir tasarıma gitmeye çalışılıyor kimse anlamamış... Eğer değişiklik yapılacaksa eski logo yu 3 boyutlu tasarlasınlar. Hem dünyada ilk ve öncü olurlar... Hemde eski akıllara kazınan logo dan vazgeçmemiş olurlar.... Yazı fontu estetik değil..... Lale olsada olur olmasada.... İlkokul çocukları arasında yarışma yapsalar eminim bundan çok daha iyi tasarımlar gelir... Bunu THY ye sunanları kınıyorum(Dalga geçer gibi bir tasarım), Kabul edenleri ise ayıplıyorum.....
  • Koskoca THY bi özgün tasarım çıkartamıyor ya! Ondan bundan eski fontlardan falan uydurmuşlar. Rezalet. Laleli tasarım geri istiyoruz.
Türk Hava Yolları, uçaklardan lale figürünü çıkardı, gövdesindeki ‘Turkish’ yazısını ‘Turkish Airlines’ olarak değiştirme kararı aldı.

Bülent Erkmen’e ait tasarım henüz bütün uçaklarda uygulanmaya başlamasa da eleştiriler şimdiden başladı.

Eleştirilerin yoğunlaştığı nokta ise Türk Hava Yolları’nın simgesi olarak bilinen lale figürünün uçaklardan kaldırılmasıydı.

‘Turkish Airlines’ yazısının da THY’ye 1980’yi yılların havayolu havası verdiği eleştirilerin çıkış noktası oldu.

Yeni tasarıma eleştiriler artarak sürerken uçağın kuyruk bölümündeki bir ayrıntı gözlerden kaçmıyor. THY logosunun bir ucu açık daire içine alındığı tasarım, yerli bir havayolunun logosunun birebir aynısı…

Dikkatli bakıldığında daire içindeki logolar farklı olsa da THY ile Onur Havayolları’nın kuyruk bölümündeki tasarımının birbirine çok benzediği açıkça görülüyor.

Benzer bir tasarım Romanyalı Tarom Havayolları’nda da bulunuyor.





AirportHaber
KUYRUKLAR PİŞTİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar bnde bu yeni logo'yu iğrenç buluyorum thy'ye adeta 3 sınıf uçak gibi olmuş laleli olan dizayn çok daha güzel hangi akla hizmettir bunu yapan tasarımcı onun için thy siteswindn şikayet mail atalım bn dün attım sizde atın hep berabr geri çevirelim bu kötü dizaynı BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR LÜTFEN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
demekki neymiş "her zaman ONUR yapar diğerleri araklar".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Acıyorum sana THY..Bu kadar güzel bir logoya, kurumsal kimliğe sahipsin böyle basit tasarım yapıyorsun.Senin reklamlarında kullandığın tasarıma bak bir de şu uçağa bak..En başta o 3D logoyu kullanmaman hata..Acıyorum sana..aslında sana değil kendime de acıyorum..neden THY hayranıymışım ki???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Konuyla ilgili haber sitede yayınlanır yayınlanmaz okumuştum ve heyecanlanmıştım. Değişim elbette her zaman iyidir ama ileri yönelik ve köklü olursa; bu dizayn lale motiflerinin yer aldığı boyamadan önceki dizayndan pek bi farkı yok gibime geliyor. Özellikle yurt dışındayken havaalnında THY nin uçakları bende burdayım derken neden böyle bir uygulamaya gidildi anlamış değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kesinlikle iyi değil, buraya yazıyorum çok dğeil bir kaç sene sonra bu uygulama değiştirilecek. Tabi bülent Erkmen dediğim dedik diye ısrar etrmiştir ama thy nin de buna bu kadar itirazsız kalması çok ilginç. ya çok şaşırdım, çok kötü, çoook....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeni logo ve yazı karakteri malesef hiç yakışmadı,eski model daha modern ve iddalı idi,yeni modeldeki yazı karakteri uçağın üzerinde emanet duruyor ve fontu çok büyük sanki kargo uçağıymış izlenimi veriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bravo, buradaki yazanlar gibi aglayip duracagina yeni bir dizayn uretmisiniz, tebrikler. daha iyi olabilir, daha kotu olabilir hic onemli degil. THY yonetimi etrafina bir baksa, oole Ingiltere'ye gidip filan dizayn aramiz. Tebrik ediyorum, cok guzel bir A319 dizayni olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ARKADASLAR BEN GERCEKTEN KOYU THY TARAFTARIYIM VE MILLI HAVA YOLUMUZLA GURUR DUYUYORUM. AMA BU KONUDA SIZE KATILIYORUM, HIC AMA HIC YAKISMAMIS. ESKI LOGO SAADE AGIRLIGINI GÖSTERIYORDU. LÜTFEN ESKI LOGOLARI BIRAKIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eski kuyruk tasarımını dünyanın beynine kazıyıp güzel bir yer edinmişken, neden böyle uyduruk bir tasarıma gitmeye çalışılıyor kimse anlamamış... Eğer değişiklik yapılacaksa eski logo yu 3 boyutlu tasarlasınlar. Hem dünyada ilk ve öncü olurlar... Hemde eski akıllara kazınan logo dan vazgeçmemiş olurlar.... Yazı fontu estetik değil..... Lale olsada olur olmasada.... İlkokul çocukları arasında yarışma yapsalar eminim bundan çok daha iyi tasarımlar gelir... Bunu THY ye sunanları kınıyorum(Dalga geçer gibi bir tasarım), Kabul edenleri ise ayıplıyorum.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Koskoca THY bi özgün tasarım çıkartamıyor ya! Ondan bundan eski fontlardan falan uydurmuşlar. Rezalet. Laleli tasarım geri istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000