10 Mayıs 2010, Pazartesi 08:43:42

KÜL KABUSU TÜRKİYE'YE GELİYOR

Kül bulutları hayatı felç etmeye devam ediyor...
İzlanda’da aktif olan Eyyafyallayöküll yanardağının püskürttüğü küller, hava trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Avrupa’da havaalanları yeniden kapanmaya başladı, birçok uçuş iptal oldu. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya görü kül bulutu bugün Türkiye’yi de etkileyecek.

Marmara’nın güneybatısının kül bulutundan hafif olarak etkilenmesi bekleniyor. Kül bulutları Ege’nin güneyini hafif de olsa etkileyecek. Bulutların İzmir ve Muğla arasında görülmesi bekleniyor, kül yoğunluğu az olacak. Açıklamada “Volkanik patlamaların etkisi takip edilerek, atmosferik sirkülasyon ve üst seviye rüzgarlarının şiddetindeki değişiklikler dikkate alınarak yeni değerlendirmeler yapılacaktır” denildi.

Türk Hava Yolları (THY) Roma, Bolonya ve Milona’ya yapılan uçak seferlerini karşılıklı olarak iptal etti. THY’nin İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan dün yapılması gereken TK-1861 Roma, TK-1865 Bologna ve TK-1874 Milano seferleri kül bulutları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

İngiltere üzerinde etkili olacak

İngiltere Meteoroloji Dairesi de kül bulutunun önümüzdeki birkaç gün içinde Büyük Britanya adası üzerinde de etkili olabileceği uyarısında bulundu. İskoçya, altı havaalanını dün öğle saatlerine kadar kapatırken, İtalya’da Milano, Pisa ve Floransa havaalanları gün ortasına kadar kapalı tutuldu. İspanya hava sahasıysa büyük ölçüde normale döndü. Portekiz’de ülkenin kuzeyindeki Porto Havaalanı da pazar öğle saatlerine kadar kapalı tutuldu.

Fransa’daki Nice Havaalanı’nda da, başta EasyJet’inkiler olmak üzere toplam 20 uçuş iptal edildi. Yetkililer, iptallerin Cannes Film Festivali’nin açılışından üç gün önce meydana geldiğine dikkat çekti ve festival zamanı havaalanını açık tutmaya çalışacaklarını açıkladı.
KÜL KABUSU TÜRKİYE'YE GELİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000