14 Ocak 2010, Perşembe 07:21:46

Küçük kızın kâbus dolu yolculuğu...

Cenevre'den THY uçağıyla Bombay'a giden 13 yaşındaki Hintli kız, uçak rötar yapınca İstanbul'daki aktarma uçağını kaçırdı...
  • ha illa saldırcam diyorsun.. seni bilgilendiriyorum hala analamazdan geliyorsun. peki.. transit masanın arkasında benim kadar durmuşluğun olsa at gözlüğünü cıkarıp perde arkasını görmüş olurdun.. evet eğitim şart.
  • buyrun egitimim şart oldugu bir yorum daha... buyur burdan yak.. sanki hergün gazete okuyor ( pardon BAKIYOR) .. güncel takip etmedği burdan belli .. yani sacede BAKIYOR!! SERİ İLANLARA !! Dünya görüyor ama ..biz görmüyoruz.. aradaki fark bu .. BAKMAK.. ve GÖRMEK!! ... Dünya sistem ile ugrsşmakta.. biz ise.. nelere takılıyoruz.. ondan sonra .. neden geri kaldık diye dert yanıyoruz.. önce kendine çeki düzen ver sonra , bildigini bilmeyene anlat.. Bak o zaman neler değişmekte .. bu senin içinde geçerli benim içinde.. ama NAFİLE .. ATI alan Üsküdarı geçti bile.. sen BAKMAYA devam et !!! EGİTİM ŞART!!!!!!
  • tk nın transitte çalışan memurlarının %80inin üniversite eğitimi görmüş olduğu, hatta bu üniversiteli personelin yarısına yakınının yüksek lisans yaptığı, transit şefliğinde her inen uçak için psm mesajlarının iki ekip şefi tarafından takip edildiği, hint pasaportunun konsolosluk vizesi almadan dışarı "otele dahi" çıkamadığı ve bunun tk nın değil devletin kuralı olduğu, airport hotelde yer bulmanın problem olduğu gerçeğini bilmeden eğitim şart dileklerini ileten yorumcuları bilgilendirmek isterim.
  • arkadaşlar, yorumları okuyunca kimi arkadaşların nasıl galeyana geldiğini görünce üzüldüm. yorumcu arkadaşların bilmediği ya da göz ardı ettiği bir şey var.. haberde otel ve yiyecek içecek verilmediği yazılmış. airport hotel, bildiğiniz gibi tk nın kuruluşu değil. bta tarafından işletilen ve tknın sadece 24 odaya sahip olduğu, bu nedenle personelin de şikayetçi olduğu bir otel. burada boş yer bulmak çok zor. tk, airport hotelde yer olmayınca yolcunun vizesini alarak, alan dışındaki otellere yerleştiriyor.. ancak yorumculardan kaçı biliyor bilmiyorum ama pakistan, hindistan gibi pasaportlar alanda vize alamıyor, konsolosluk vizesi gerekiyor. yemek verilmedi bilgisi ise koca bir yalan çünkü 5 saati geçen bağlantılarda m3 voucher kesiliyor.
  • herşeyi anlarım ama bu 13 yaşındaki çocuk nasıl aç kalmış orayı çözemedim,çok ilginç..herşey bir tarafa TK yer personeli o kadar kaba ki,hatta iş dışında başka bir hayatları var mı acaba diye düşünüyor insan,arada bir insanların gözüne bakarak cevap vermeye çalışırlarsa daha iyi olur,ağızlarını büze büze zar zor çıkarmaya çalıştıkları kelimeler daha net anlaşılır.. YOLCU
  • gün geçmiyorki bu sitede yeni bir THY rezaleti izlemeyelim. ancak ne yazıktır ki bu rezaleti bile bazı BEYİN ÖZÜRLÜLER sadece siyasi görüşlerine zarar gelebileceği korkusu ile örtmek peşindeler.yahu ortada zarar gören 13 yaşındaki bir kız çocuğu .bu senin çocuğun olsa aynı yorumu yapabilecekmisin?sonuç olarak bu yönetimle beraber ortaya bir yeni zihniyet çıktı.NASILSA YANDAŞIM,NE YAPARSAM YAPAYIM YANLIŞ TA OLSA BU SİSTEM BENİ DESTEKLER.allah islah etsin.
  • evet.. buradan egitimin şart oldugun yine alenen belli.. işinize geldimi.. prestij.. bukadar eğitim .. bu kadar köfte.. yazık bu Türkiye ye.. boş tenekeden çok ses çıkar.. işte böyle.. ben okudum.. da sen okuma.. çünki fayda etmez.. vakit kaybı olur.. lay lay lom.. yani..
  • THY CİDDİ MANADA SAÇMALAMAYA BAŞLADI PERSONELLERİ ÇOK KABALAŞTILAR ROTAR OLDUMU OFİSLERDE KİMSEYİ BULAMASSINIZ KORKAK TAVUKLAR GİBİ KAÇIŞIYORLAR ELLERİ AYAKLARI DOLAŞIYOR ARKADAŞLARIN DEDİKLERİ DOĞRU EĞİTİMSİZ ÇOK PERSONEL VAR REKLAMDAN ÖNCE EĞİTİM SAĞLA ESKİDEN BÖYLEYMİYDİ THY RI YAZIK PERSONELİDE ÖZELLİKLE KABALIK EDİYORLAR SENDİKADAN DOLAYIMI NE?
  • ( HABER DOĞRU İSE) HER YERDE CAMEL TUR... YETER ARTIK. O ÇOCUĞUN KENDİ ÇOCUĞUNUZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜN ve ONA GÖRE KONUŞUN. EĞER AÇ-SUSUZ BIRAKTIYSANIZ, BIRAKIN BU İŞİ ; USULCANA GİDİN. DÜNYANIN BİR TARAFINDAKİ AİLE , SİZE GÜVENMEMİŞ AMA KIRK TAKLA ATMIŞSINIZ ve YAPACAĞINIZI YAPMIŞSINIZ. BIRAKIN BU İŞİ , BIRAKIN......
  • sen kendi eğitimine bak. bu oyun değil. koca tk nın prestiji söz konusu. konuları nerenle anladığın ortada. taşıyıcının sorumlulukları vardır aç havacıysan oku . anlaşılan değilsin eğitim senin için şart.

Bir gece İstanbul'da bekleyen ve kimsenin ilgilenmediği kız, Dubai üzerinden ülkesine gidebildi.

İsviçre'nin Cenevre kentine kayak kampına giden 13 yaşındaki Vartika Jain rumuzlu kız çocuğu tek başına Bombay’a dönmek istedi. Ailesi kızlarının tek basma dönmesini istemiyordu. Ancak THY yetkilileri, "Merak etmeyin biz kendisine yardıma olacağız" sözü verince aile izin verdi ve küçük kız uçağa bindirildi. Aksilikler 2 Ocak'ta Cenevre’den İstanbul aktarmalı Bombay’a gidecek olan Vartika’nın uçağı 3 saat rötar yapınca başladı. Bu yüzden aktarmalı Bombay uçuşunu kaçıran küçük kızla İstanbul'da kimse ilgilenmedi. Sürekli annesiyle telefonla konuşan küçük kıza yiyecek ve içecek de verilmedi. Otellerin dolu olduğu söylenerek havaalanında bir gün sonraki uçuşa kadar bekletildi. Daha sonra da Bombay'a gidecek yeni uçakta yer kalmadığı belirtilerek Dubai aktarmalı uçması gerektiği bildirildi. Küçük kız aynı travmayı Dubai'ye varınca da yaşadı. Hiçbir THY görevlisi kendisiyle ilgilenmeyince Emirates Havayolları yetkilileri yardıma oldu. Sonunda Bombay'a ulaşan Vartika, 14 saatlik yolculuğu 30 saatte kat etti.

THY NE DİYOR

Bahsi geçen seferimiz, havalimanımızda bagaj yükleme işçileri grevi nedeniyle 2 saat 49 dakika gecikmeli icra edilmiştir. Bu gecikme nedeniyle yolcumuzun telefonundan ailesiyle görüşülerek, Bombay seferi için bağlantının kaçırılma durumu hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Alternatif olarak Dubai aktarmalı Bombay uçuşu sunulmuştur ve kabul edilmesi üzerine Dubai üzerinden gönderilmiştir.

Vatan

Küçük kızın kâbus dolu yolculuğu...

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
ha illa saldırcam diyorsun.. seni bilgilendiriyorum hala analamazdan geliyorsun. peki.. transit masanın arkasında benim kadar durmuşluğun olsa at gözlüğünü cıkarıp perde arkasını görmüş olurdun.. evet eğitim şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
buyrun egitimim şart oldugu bir yorum daha... buyur burdan yak.. sanki hergün gazete okuyor ( pardon BAKIYOR) .. güncel takip etmedği burdan belli .. yani sacede BAKIYOR!! SERİ İLANLARA !! Dünya görüyor ama ..biz görmüyoruz.. aradaki fark bu .. BAKMAK.. ve GÖRMEK!! ... Dünya sistem ile ugrsşmakta.. biz ise.. nelere takılıyoruz.. ondan sonra .. neden geri kaldık diye dert yanıyoruz.. önce kendine çeki düzen ver sonra , bildigini bilmeyene anlat.. Bak o zaman neler değişmekte .. bu senin içinde geçerli benim içinde.. ama NAFİLE .. ATI alan Üsküdarı geçti bile.. sen BAKMAYA devam et !!! EGİTİM ŞART!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tk nın transitte çalışan memurlarının %80inin üniversite eğitimi görmüş olduğu, hatta bu üniversiteli personelin yarısına yakınının yüksek lisans yaptığı, transit şefliğinde her inen uçak için psm mesajlarının iki ekip şefi tarafından takip edildiği, hint pasaportunun konsolosluk vizesi almadan dışarı "otele dahi" çıkamadığı ve bunun tk nın değil devletin kuralı olduğu, airport hotelde yer bulmanın problem olduğu gerçeğini bilmeden eğitim şart dileklerini ileten yorumcuları bilgilendirmek isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar, yorumları okuyunca kimi arkadaşların nasıl galeyana geldiğini görünce üzüldüm. yorumcu arkadaşların bilmediği ya da göz ardı ettiği bir şey var.. haberde otel ve yiyecek içecek verilmediği yazılmış. airport hotel, bildiğiniz gibi tk nın kuruluşu değil. bta tarafından işletilen ve tknın sadece 24 odaya sahip olduğu, bu nedenle personelin de şikayetçi olduğu bir otel. burada boş yer bulmak çok zor. tk, airport hotelde yer olmayınca yolcunun vizesini alarak, alan dışındaki otellere yerleştiriyor.. ancak yorumculardan kaçı biliyor bilmiyorum ama pakistan, hindistan gibi pasaportlar alanda vize alamıyor, konsolosluk vizesi gerekiyor. yemek verilmedi bilgisi ise koca bir yalan çünkü 5 saati geçen bağlantılarda m3 voucher kesiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herşeyi anlarım ama bu 13 yaşındaki çocuk nasıl aç kalmış orayı çözemedim,çok ilginç..herşey bir tarafa TK yer personeli o kadar kaba ki,hatta iş dışında başka bir hayatları var mı acaba diye düşünüyor insan,arada bir insanların gözüne bakarak cevap vermeye çalışırlarsa daha iyi olur,ağızlarını büze büze zar zor çıkarmaya çalıştıkları kelimeler daha net anlaşılır.. YOLCU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gün geçmiyorki bu sitede yeni bir THY rezaleti izlemeyelim. ancak ne yazıktır ki bu rezaleti bile bazı BEYİN ÖZÜRLÜLER sadece siyasi görüşlerine zarar gelebileceği korkusu ile örtmek peşindeler.yahu ortada zarar gören 13 yaşındaki bir kız çocuğu .bu senin çocuğun olsa aynı yorumu yapabilecekmisin?sonuç olarak bu yönetimle beraber ortaya bir yeni zihniyet çıktı.NASILSA YANDAŞIM,NE YAPARSAM YAPAYIM YANLIŞ TA OLSA BU SİSTEM BENİ DESTEKLER.allah islah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet.. buradan egitimin şart oldugun yine alenen belli.. işinize geldimi.. prestij.. bukadar eğitim .. bu kadar köfte.. yazık bu Türkiye ye.. boş tenekeden çok ses çıkar.. işte böyle.. ben okudum.. da sen okuma.. çünki fayda etmez.. vakit kaybı olur.. lay lay lom.. yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY CİDDİ MANADA SAÇMALAMAYA BAŞLADI PERSONELLERİ ÇOK KABALAŞTILAR ROTAR OLDUMU OFİSLERDE KİMSEYİ BULAMASSINIZ KORKAK TAVUKLAR GİBİ KAÇIŞIYORLAR ELLERİ AYAKLARI DOLAŞIYOR ARKADAŞLARIN DEDİKLERİ DOĞRU EĞİTİMSİZ ÇOK PERSONEL VAR REKLAMDAN ÖNCE EĞİTİM SAĞLA ESKİDEN BÖYLEYMİYDİ THY RI YAZIK PERSONELİDE ÖZELLİKLE KABALIK EDİYORLAR SENDİKADAN DOLAYIMI NE?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
( HABER DOĞRU İSE) HER YERDE CAMEL TUR... YETER ARTIK. O ÇOCUĞUN KENDİ ÇOCUĞUNUZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜN ve ONA GÖRE KONUŞUN. EĞER AÇ-SUSUZ BIRAKTIYSANIZ, BIRAKIN BU İŞİ ; USULCANA GİDİN. DÜNYANIN BİR TARAFINDAKİ AİLE , SİZE GÜVENMEMİŞ AMA KIRK TAKLA ATMIŞSINIZ ve YAPACAĞINIZI YAPMIŞSINIZ. BIRAKIN BU İŞİ , BIRAKIN......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen kendi eğitimine bak. bu oyun değil. koca tk nın prestiji söz konusu. konuları nerenle anladığın ortada. taşıyıcının sorumlulukları vardır aç havacıysan oku . anlaşılan değilsin eğitim senin için şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000