05 Ağustos 2011, Cuma 08:23:20

KUAFÖRDEN HAVAYOLUNA 70 BİN DOLARLIK DAVA

İzmirli kuaför Uğur Uyanık, kaybolan valizine 70 bin dolarlık tazminat davası açtı.
  • Soyadınının nereden geldiği belli :)))
  • tüketici hakları konusu incelenmeli. dava konusu bi de tutarsa.. vay vay vayyyy... bence Temel de bu kadar para almak için bunu yapar...
  • Vay uyanık vay.... Kaşıkçı elması da çantandamıydı?
  • Yolcudan; Bilet kuponu, bagaj etiketi, PIR kopyası, banka hesap nosunu göndermesi talep edilir. Yolcuya, kaybolan bagajı için iç hatlarda maksimum 15 kg, KKTC uçuşlarında ve dış hatlarda maksimum 20 kg ile sınırlı olmak üzere, kg başına USD 20 veya eşdeğeri olan miktarlık bir ödeme yapılır. Bu arada uçuş sektöründe en bilgili bölüm Çağrı merkezidir her ne kadar emeğinin karşılığını alamasada.
  • Bahsedilen bütün havalimanlarında kamera kayıtları mevcuttur. Eğer bir hırsızlık durumu olduysa ortaya mutlaka çıkar. THY'de maalesef kayıp bagaj olayı sık yaşanıyor. Özellikle aktarmalı uçuşlarda. Çözümü mevcut.
  • Adamın soyadından belli zaten. Kendini çok uyanık zannediyor. Böyle eşyalar bavula konur mu ? Bence 5 kuruş alamaz ve almaması gerekir.
  • Açıldığı söylenen dava, eğer gerçekten açılmışsa bir şey çıkmaz. Bu tür davalarda gerçekçi olmak ve ilgili mevzuatı iyi okumak lazım. Uğur beyin avukatı, havayolu avukatının yanıtlarını alınca ayağı yere değecektir. 60.000 dolar değerinde sözleşme olmaz. İmzalanmış bir sözleşme varsa, bir nüshası da karşı tarafta olduğundan ondan bir kopya alır ve gerekirse karşılıklı olarak aynı sözleşmeyi yeniden imzalar ve kullanabilir. Daha iyi ve gerçekçi bahaneler bulması gerekecek kuaför beyin.
  • ÇAĞRI MERKEZİNDE BENDE ÇALIŞTIM ÇAĞRI MERKEZİNDEKİ ELEMAN BU İŞLERE KARIŞMAMALI KAYIPBAGAJDA KİLOBAŞINA ÜCRET ÖDENMEZ BAGAJ TESLİM EDİLİRKEN YİRMİ KİLOYU GEÇERSE YOLCU FAZLABAGAJ ÖDER YOKSA BAGAJ KAYBOLUNCA YOLCU BEYANINA GÖRE RAPOR DÜZENLENİR TÜRK HAVA YOLLARI VEYA BAŞKA HAVA YOLU İSE HUKUK İŞLERİNE HAVALE EDİLİR ÖDEME GENEL MÜDÜRLÜKTEN YAPILIR AYRICA KAYIP EŞYA OFİSİNİN YAPTIĞI ACİL ÖDEMELER AYRI ŞARTLARA TABİDİR ÇAĞRI MERKEZİNDEKİ KİŞİ DUVARDA ASILI OLAN EMEKLİ OLANLAR TABLOSUNA BAKARSA BENİM ADIMI VE RESMİMİ GÖRÜR BENİM ZAMANIMDA "KEL NEJAT" "MÜDÜRYARDIMCISI ENGİN" "SEKRETER TAYFUN" "EGE" "TEKNİSYEN VELİ" "FALCATA KEMAL" VARDI AYRICA BAGAJ TESLİM EDİLİRKEN İÇİNDEKİLERİ DEKLERE EDİP SİGORTALAMAK GEREKİR SAYGILARIMLA ŞARHOŞAHT
  • Kucucuk cocuk bile bu esyalarini yanina alir.haber yapilmasi hakimin inanacagi anlamina gelmez,ilk defami ucuyosun kardesim,en safi bile bunu yapmaz.komikssss
  • Hırsızın hiç mi kabahati yok yahu ... :) :) :)
Uluslararası yarışmalarda dünya ikinciliği bulunan İzmirli kuaför Uğur Uyanık'ın geçtiğimiz 8 Haziran günü New York'a gerçekleştirdiği iş seyahatinde valizi kayboldu. Kaybolan valizinin 3 gün sonra kendisine ulaştırıldığında içindeki 5 bin dolarlık künyesinin ve ortaklık sözleşmesinin valizinin içerisinde olmadığını ileri süren Uyanık, 70 bin dolarlık tazminat davası açtı.

60 bin dolarlık iş ortaklığı için 8 Haziran 2011 tarihinde, İzmir-İstanbul-Barcelona-New York uçuşunu gerçekleştirmek üzere yola çıkan İzmirli tanınmış kuaför Uğur Uyanık'ın valizi Barcelona'da kayboldu. Kendisine valizi olmadan yolculuğuna devam edemeyeceği bildirilen Kuaför Uyanık, valizinin yanlışlıkla Paris Havayollarıyla Paris'e gönderildiğinin de bildirilmesi üzerine Paris'e uçtu.

FRANSIZ KALDI
Paris'e indiğinde valizinin nerede olduğunu öğrenmek isteyen kuaför Uyanık, Paris'teki görevlilerin, THY ile Paris Havayollarının hiçbir ilgisinin bulunmadığını, valizinin orada olmadığını söylendi. Türk görevlilerden İngilizce konusunda istediği yardımı göremeyen Uyanık'a, valizinin New York'a gönderildiğinin söylenmesi üzerine kuaför Uyanık, ilk uçakla New York'a uçtu.

İKİNCİ ŞOK NEW YORK'DA
New York'a ulaştığında valizini arayan Uyanık'a valizinin New York'a gelmediği söylendi. Kayıp bürosuna giderek, iş ortaklığı için New York'a geldiğini, 3 gün kalacağını söyleyen Uyanık, bu süre zarfında valizinin bulunması durumunda valizi New York'da teslim almak istediğini, aksi takdirde Türkiye'ye gideceğini ve valizinin bulunması durumunda Türkiye'ye gönderilmesini talep etti.

YALANCI DURUMUNA DÜŞTÜM
3'üncü günün sonunda Türkiye'ye döneceği sırada kayıp bürosundan arandığını belirten kuaför Uyanık, "Beni arayıp kaybolan valizimin Barcelona'dan Türkiye'ye gönderildiğini söylediler. Ben de valizi New York'da teslim almak istediğimi söyledim. Fakat valizim geldiğinde yaklaşık 5 bin TL değerindeki künyemle ve 60 bin dolar değerindeki ortaklık sözleşmesinin metinleri kayıptı. Valizim açılmış ve içerisinden bu iki şey alınarak elbiselerim fotoğraf makinem ve kameram konularak yeniden kapatılmış. Daha ortaklık metnini imzalamadan işin başında yalancı duruma düştüm. Maddi ve manevi olarak zarara uğradım" dedi.

60 BİN DOLARLIK SÖZLEŞMEM YANDI
Bugüne kadar bu tür olaylara anlatılan temel fıkralarında güldüğünü söyleyen Uyanık, "Yaşadıklarıma ben bile inanamıyorum. Bir valiz peşinde dünyayı dolaştırdılar. Şimdi benim aldığım uçak biletlerimin dışında 60 bin dolarlık sözleşmem yandı. Kayıp eşyalarım var. Bana seyahatimi zehir ettiler" diye konuştu. Valizinin kaybolmasındaki sorumluların bulunarak cezalandırılmasını da isteyen Uyanık, 60 bin dolarlık kaybının yanı sıra aldığı bilet ücretleri ile yaşadığı manevi işkence yüzünden 70 bin dolarlık tazminat talebiyle dava açtığını belirtti.

(Milliyet)
KUAFÖRDEN HAVAYOLUNA 70 BİN DOLARLIK DAVA

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
Soyadınının nereden geldiği belli :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tüketici hakları konusu incelenmeli. dava konusu bi de tutarsa.. vay vay vayyyy... bence Temel de bu kadar para almak için bunu yapar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vay uyanık vay.... Kaşıkçı elması da çantandamıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolcudan; Bilet kuponu, bagaj etiketi, PIR kopyası, banka hesap nosunu göndermesi talep edilir. Yolcuya, kaybolan bagajı için iç hatlarda maksimum 15 kg, KKTC uçuşlarında ve dış hatlarda maksimum 20 kg ile sınırlı olmak üzere, kg başına USD 20 veya eşdeğeri olan miktarlık bir ödeme yapılır. Bu arada uçuş sektöründe en bilgili bölüm Çağrı merkezidir her ne kadar emeğinin karşılığını alamasada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bahsedilen bütün havalimanlarında kamera kayıtları mevcuttur. Eğer bir hırsızlık durumu olduysa ortaya mutlaka çıkar. THY'de maalesef kayıp bagaj olayı sık yaşanıyor. Özellikle aktarmalı uçuşlarda. Çözümü mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adamın soyadından belli zaten. Kendini çok uyanık zannediyor. Böyle eşyalar bavula konur mu ? Bence 5 kuruş alamaz ve almaması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Açıldığı söylenen dava, eğer gerçekten açılmışsa bir şey çıkmaz. Bu tür davalarda gerçekçi olmak ve ilgili mevzuatı iyi okumak lazım. Uğur beyin avukatı, havayolu avukatının yanıtlarını alınca ayağı yere değecektir. 60.000 dolar değerinde sözleşme olmaz. İmzalanmış bir sözleşme varsa, bir nüshası da karşı tarafta olduğundan ondan bir kopya alır ve gerekirse karşılıklı olarak aynı sözleşmeyi yeniden imzalar ve kullanabilir. Daha iyi ve gerçekçi bahaneler bulması gerekecek kuaför beyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ÇAĞRI MERKEZİNDE BENDE ÇALIŞTIM ÇAĞRI MERKEZİNDEKİ ELEMAN BU İŞLERE KARIŞMAMALI KAYIPBAGAJDA KİLOBAŞINA ÜCRET ÖDENMEZ BAGAJ TESLİM EDİLİRKEN YİRMİ KİLOYU GEÇERSE YOLCU FAZLABAGAJ ÖDER YOKSA BAGAJ KAYBOLUNCA YOLCU BEYANINA GÖRE RAPOR DÜZENLENİR TÜRK HAVA YOLLARI VEYA BAŞKA HAVA YOLU İSE HUKUK İŞLERİNE HAVALE EDİLİR ÖDEME GENEL MÜDÜRLÜKTEN YAPILIR AYRICA KAYIP EŞYA OFİSİNİN YAPTIĞI ACİL ÖDEMELER AYRI ŞARTLARA TABİDİR ÇAĞRI MERKEZİNDEKİ KİŞİ DUVARDA ASILI OLAN EMEKLİ OLANLAR TABLOSUNA BAKARSA BENİM ADIMI VE RESMİMİ GÖRÜR BENİM ZAMANIMDA "KEL NEJAT" "MÜDÜRYARDIMCISI ENGİN" "SEKRETER TAYFUN" "EGE" "TEKNİSYEN VELİ" "FALCATA KEMAL" VARDI AYRICA BAGAJ TESLİM EDİLİRKEN İÇİNDEKİLERİ DEKLERE EDİP SİGORTALAMAK GEREKİR SAYGILARIMLA ŞARHOŞAHT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kucucuk cocuk bile bu esyalarini yanina alir.haber yapilmasi hakimin inanacagi anlamina gelmez,ilk defami ucuyosun kardesim,en safi bile bunu yapmaz.komikssss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hırsızın hiç mi kabahati yok yahu ... :) :) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000