25 Mayıs 2010, Salı 08:57:19

KTHY'yi kurtarma önerisi

Kıbrıs Postası yazarlarından İsmet Kotak, son dönemde zor günler geçiren Kıbrıs Türk Hava Yolları'nı (KTHY) köşesine taşımış... İşte Kotak'ın "KHTY'yi Kurtarma Önerisi" başlıklı o yazısı...
  • 1991 senesinde kthy de çalışmaya başladığımz zaman az para çok mesai ile şahane bir şirket meydana getirdik ta ki 1996 senesine kadar sonra torpil adam kayırmalar şirketi bu hale getirmiş gibi sanki bizim hak ettiğimiz pas biltleri iptal ederek düzeleceğini inanmak çok komik zannedersem bu işin ucunda sanki özelleştirme kokusu var
  • KTHY da bulunan bu meşhur yönetici takımı değişmediği sürece bir adım ileri gidemezler. 1970 lerin havacılık anlayışı ile ancak bu kadar oldu. Değiştirin bu insanları. Getirin dünya havacılığını bilen, tecrübeli insanları. Bakın nasıl herşey değişecek.
  • Acenta işletmekle havacılıkta tecrübe kazanılıyor demek. İlk defa duydum.
  • sayın kotak seyehat acentesi vardır.engin tecrübe bu.inşallah alır.görelim engin tecrübe ve finansı.toplam borç 232 mılyon tl .50 mılyon dolarla zor.unutmayalımki 79 tane yönetici statüsünde eleman var.bunlara yetişmez bu para.30 mılyon dolara sıfır kurmak varken zarar etmeyin.tecrübeyi iyi kullanın heba olmasın...
  • Bu sayın beyler hangi havayolunu işletmişler. Tecrübeleri varmış diyorlar. Hayatımda hiç bu isimleri duymadım. Birşeyler işlettikleri muhakkak ama havayolu olmadığı kesin.
  • maaş yok ekmek yok LANET OLSUN ARTIK
  • Bazı arkadaşların işi sadece eleştirmek galiba,her dönemi,her makamı,herkesi sürekli eleştiriyorlar. Birazda akılcı,yapıcı çözüm önerilerinde bulununda,hata yapanlar,ders alsınlar,bundan sonrada bu güzel fikirlerinizden ve tecrübelerinizden faydalansınlar.Yoksa ''Boş boğazı cehenneme atmışlar.Odun yaş diye bağmış'' misali boş konuşmuş olursunuz. Cengiz ÇOBANOĞLU
  • Urfair var da biz mi duymadık ? Hangi şirketi yönetmiş veya işletmişler ?
  • TÜRKİYE KTHY'NİN TASFİYE EDİLMESİ İÇİN HÜKÜMETE BİR EYLEM PLANI SUNMUŞ, ÇALIŞANLAR OLARAK BUNUN DETAYLARINDAN NASIL BİLGİ SAHİBİ OLACAĞIZ.
  • Herkes havanda su dövüyor. Kardeşim TC artık hiçbir şekilde KTHY'ye direkt veya dolaylı olarak yardım ve kaynak aktarmaya izin vermiyor ve vermeyecektir. O zaman herkes ayak oyunu peşinde, sayın Cumhurbaşkanı kendi oyunu ile kündeye gelen pehlivan olmuş durumda KTHY konusunda. Urfalı havayolu işletmecisi herhalde uçaklarda yolcu değil başka şey taşıyacaktır. Atasözü eskiden Bir kilo toz bir otobos idi bundan sonra "Bir kilo toz bir uçak" olur herhalde.

Politikadan elimi,eteğimi çektim;gazetecilik ve finansman bulunduğu sürece ekonomik alanda girişim yapmayı  yeğledim.Önemli olan KKTC’ye hızmet olduğuna göre herşey politika ile olmaz.Bunları niye yazıyorum?Yersiz ve gereksiz bir hücuma uğradım.Her zaman halkın önünde olan bir kişi olarak yapılan b hücumu yanıtsız bırakamazdım.Önce ilgili gazeteye açıklama gönderdim.Şimdi de burada durumu özetlemek istiyorum.Çünkü  KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlandığı hâlde bazıları için bu bitmemiş görünmektedir.

Sayın Tahsin Ertuğruloğlu ile geçmişte de hep dost olduk. Tartışmalarımız olmadı.Ankara temaslarından sonra ve UBP’den ayrılmadan, temas aradım ama kendisine ulaşamadım.Telefonunu açmadı söyleyeceğimi söyleyemedim.Orada kaldı.

Şimdi de Sayın Mehmet Çelik ile AYDEMAL Ltd şirketini oluşturup Kıbrıs Türk Hava Yolları için öneri sunduk.Başka bir şirketin adıyla karıştırıldı; yani sap ile saman misali... Bu amaçla basına açıklama yaptım.Bunu burada halkın bilgisien getirmek isterim.

Biz imkân tanınırsa, Kıbrıs Türk Hava Yollarını kurtarmak,yüzdürmek ve ek iş alanı yaratarak 300 kişiye yeni iş sağlamak iddiasındayız.Başkalaır ile KTHY’ını yıkmak,parçalamak istemektedirler.İşte o açıklamamın  bir bölümü:

“İlgi haberinizde Sayın Tahsin Ertuğruloğlu, Şirketimizin ismi ve ortakları hakkında yanlış bilgi vererek ve bundan hareket ederek  KKTC Cumhurbaşkanı ve kızına suçlama getirdiği,gerçekleri saptırdığı için ekteki açıklamayı aynı  önemde vurgulanarak yayınlanmak üzere bilgilerinize saygılarımla takdim ederim.Sayın Ertuğruloğlu,iyi bir HAVADİS okuyucusu olmuş olsaydı bir süre önce KTHY ve AYDEMAL Şirketi hakkında yapılan yayında tüm gerçeklerin ortaya konduğunu anımsayacaktı.

Artık kişi olarak  “Politik”  hiç bir örgütle ilgim ve ilişkim kalmadığı için,hayatta edindiğim bilgi ve deneyimlerimi iş alanında kullanmak ve KKTC’ye yararlı olmak arzu ve niyetimi kötüleyecek en küçük bir hakkı  kimsede görmemekteyim.KKTC özgür bir ülkedir ve ben de herkes gibi serbest girişimden yararlanma hakkına sahibim.1990’lı yıllardan beri Havacılık alanında kazandığım deneyimi şimdi dara düşen KTHY için kullanmak arzusundayım.

Açıklamamı bu görüş açısından değerlendireceğinizi umar saygılar sunarım.”

Şirketimiz Havacılıkta idialıdır; politikaya âlet edilmesin

Haslet Eroğlu’nun Şirketle ilgisi yoktur

“...... manşetten verilen bir haberde, Sayın Tahsin Ertuğruloğlu,ulaşılabilen belgelere rağmen konuyu saptırmış ve yakından uzaktan Şirketimizle ilgisi olmayan Sayın Haslet Eroğlu’nu da Şirketimizin ortağı olarak  gösterip Kıbrıs Türk Hava Yolları konusu ile harman yaparak, kamu oyunu yanıltmaya çaba harcamıştır.Oysa on gün önce yine HAVADİS gazetesinde Sayın Hüseyin Ekmekçi ile yaptığım söyleşi yayınlanmış ve ben KTHY’ına öneri sunan Şirketimiz ve ortakları hakkında çok net bilgiler açıklamıştım.O haber dikkate alınmış olsaydı,kamu oyunu yanıltmaya yönelik bu açıklamaya gerek kalmazdı.

“Kıbrıs Türk Hava Yollarının” Stratejik Ortak araması karşısında İş adamı ve KKTC Yurttaşı Sayın Mehmet Çelik ile oluşturduğumuz KKTC kayılı AYDEMAL Ltd’in(Resmi kayıt No.14363) iki ortağı vardır ve saklayacak hiç bir konumuz da yoktur.KKTC Cumhurbaşkanının kızı Sayın Haslet Eroğlu’nun şirketimizle yakından uzaktan ilgisi yoktur.İsminin bu şirkete ve KTHY konusuna karıştırılmasını da büyük üzüntü ile karşılıyorum.Sayın Haslet Eroğlu’nun Reklam ve Turizm alanında faaliyet gösterdiğini herkes bilmektedir.Bu da onun en doğal hakkıdır.

AYDEMAL Şirketini özellikle Kıbrıs Türk Hava Yolları amacına dönük olarak İş adamı Sayın Mhemet Çelik ile birlikte oluşturduk.Bu Şirket “Kredi ve Yatırım”  alanında faaliyet gösterecektir.İlk anda da KTHY’ına 50 milyon dolar kredi önererek,Milli Hava Yolumuza yardımcı olmayı  amaçlamıştır.Daha önce de açıkladığım gibi KTHY Krediyi kullanabilir,daha sonra tek başına devam edecekse krediyi 24 aya bölerek ödeyebilir.Değilse ve Stratejik Ortak kararı alarak hisselerini satmak isterse kredi kolaylığından ötürü “Ortaklık hakkının ilk olarak “bize tanınmasını istedik.

Amacımız işçi çıkarmadan KTHY’ına yeni uçaklar alarak,yeni havaalanlarına  uçmak ve KKTC ekonomisine katkı koymaktır.Başka öneriler yapıldığını ve bunların KTHY’ını parçalamak ve Istanbul’a taşımak istediğini öğrenerek üzüldük.

AYDEMAL Ltd.konusunda politika yaparak KTHY’ına koymak niyetinde olduğumuz katkıyı geri çekmemiz için baskı altına sokulmak istendiğimizin farkındayız.KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldığı ve sonlandığı  hâlde buna dayanarak ve de Şirketimizi de işin içine çekerek politik kazanım sağlama istemi ile ilgili değiliz.Biz Milli Havayolumuzu kurtarmak ve Özel teşebbüsün itici gücüyle sermaye arttırımına katkı koymak,uçak sayısını da arttırarak KKTC’yi cazip hale sokmak niyetindeyiz.

AYDEMAL Ltd olarak bir yandan Yolcu taşımacılığı  yaparken,öte yandan yardımcı şirketlerle havacılığın gereklerini yerine getirmek istiyoruz.Bu sektörde 3000 yeni iş açma idiasındayız.Projemiz ve Finansman hazırdır.Yurt dışından da Türk ve Yabancı uzman getireceğiz.

AYDEMAL Ltd. poltika ile ilgilenmedi ve ilgilenmeyecektir.Ancak bu, saldırıya uğradığımızda, yanıt vermeyeceğimiz, açıklama yapmayacağımız anlamına gelmemektedir.

Saygılarımızla kamu oyunun bilgisine arzederiz.”

Bunca yıl gazetecilik yaptım;ilk kez kendim hakkındaki bir konuyu köşeme alıyorum.Özür diliyorum.Sadece bilgi sunmayı amaçlıyorum.

İsmet KOTAK
KIBRIS POSTASI

KTHY'yi kurtarma önerisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
1991 senesinde kthy de çalışmaya başladığımz zaman az para çok mesai ile şahane bir şirket meydana getirdik ta ki 1996 senesine kadar sonra torpil adam kayırmalar şirketi bu hale getirmiş gibi sanki bizim hak ettiğimiz pas biltleri iptal ederek düzeleceğini inanmak çok komik zannedersem bu işin ucunda sanki özelleştirme kokusu var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY da bulunan bu meşhur yönetici takımı değişmediği sürece bir adım ileri gidemezler. 1970 lerin havacılık anlayışı ile ancak bu kadar oldu. Değiştirin bu insanları. Getirin dünya havacılığını bilen, tecrübeli insanları. Bakın nasıl herşey değişecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Acenta işletmekle havacılıkta tecrübe kazanılıyor demek. İlk defa duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın kotak seyehat acentesi vardır.engin tecrübe bu.inşallah alır.görelim engin tecrübe ve finansı.toplam borç 232 mılyon tl .50 mılyon dolarla zor.unutmayalımki 79 tane yönetici statüsünde eleman var.bunlara yetişmez bu para.30 mılyon dolara sıfır kurmak varken zarar etmeyin.tecrübeyi iyi kullanın heba olmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu sayın beyler hangi havayolunu işletmişler. Tecrübeleri varmış diyorlar. Hayatımda hiç bu isimleri duymadım. Birşeyler işlettikleri muhakkak ama havayolu olmadığı kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
maaş yok ekmek yok LANET OLSUN ARTIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bazı arkadaşların işi sadece eleştirmek galiba,her dönemi,her makamı,herkesi sürekli eleştiriyorlar. Birazda akılcı,yapıcı çözüm önerilerinde bulununda,hata yapanlar,ders alsınlar,bundan sonrada bu güzel fikirlerinizden ve tecrübelerinizden faydalansınlar.Yoksa ''Boş boğazı cehenneme atmışlar.Odun yaş diye bağmış'' misali boş konuşmuş olursunuz. Cengiz ÇOBANOĞLU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Urfair var da biz mi duymadık ? Hangi şirketi yönetmiş veya işletmişler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÜRKİYE KTHY'NİN TASFİYE EDİLMESİ İÇİN HÜKÜMETE BİR EYLEM PLANI SUNMUŞ, ÇALIŞANLAR OLARAK BUNUN DETAYLARINDAN NASIL BİLGİ SAHİBİ OLACAĞIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herkes havanda su dövüyor. Kardeşim TC artık hiçbir şekilde KTHY'ye direkt veya dolaylı olarak yardım ve kaynak aktarmaya izin vermiyor ve vermeyecektir. O zaman herkes ayak oyunu peşinde, sayın Cumhurbaşkanı kendi oyunu ile kündeye gelen pehlivan olmuş durumda KTHY konusunda. Urfalı havayolu işletmecisi herhalde uçaklarda yolcu değil başka şey taşıyacaktır. Atasözü eskiden Bir kilo toz bir otobos idi bundan sonra "Bir kilo toz bir uçak" olur herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000