23 Haziran 2010, Çarşamba 08:58:54

KTHY'yi batıranlar bir adım ileri çıksın!

KKTC'nin en çok okunan yazarlarından Levent Özadam, Kıbrıs Postası'ndaki köşesinde KTHY'yi kaleme almış. Peki, Özadam neler diyor?
  • kibris turkleri artik ruma teslim olsun ufacik bir adanin yarisini bile idare edemediler siyasetden isletmeden anlamayanlar idarede. toprak maduru,ev maduru simdide turistler madur. Parayi alip karsilik vermeyen memlekete kim gider artik.
  • çözüm basit yada basitti,ama kimse kılını kıpırdatmadı.şu anki durum bunların neticesi:vasıflı vasıfsız 800 civarı personele ödenen uçuk maaşlar,ikramiyeler,fazla mesailer,pass biletler,satış ofislerine ödenen kiralar v.s v.s delik o kadar fazla ki...ne kadar para kazanırsan kazan elde var sıfır.çözüm mü?fazla kafa yormaya gerek yok,her şey ortada...ama gözükara bir delikanlı gerekiyor.
  • GOKYUZUNDEN BAYRAGIMIZI RUM INDIREMEDI AMMA SIZ INDIRDINIZ??HELAL OLSUN SIZE BEE
  • Dün atlas jetle istanbula gittim. Ercan devlet havalimanında personelden bir dayak yemediğim kaldı. Hiç olmazsa bizim KTHY geç kalkardı ama güleryüz vardı. Bari KTHY da atlasjete güleryüz öğretsin.
  • KIM BECEREBILIR......
  • RUN KTHY, RUN.
  • beceremezler bu işi.bakın imzalar atılamadı.yarın deniyor.bu hafta sonu seçimi atlatsınlar .amaçları budur. şirketi borçsuz ve personelsiz verirlerse Murat Ersoy 6 ayda kıbrısdaki otelin parasını çıkarır.
  • Başbakan İrsen Küçük?ün açıklamasıdır: Maaşını almadan ve şirketin içinde olduğu durumun bilincinde olarak bugüne kadar özveri ile çalışmalarını sürdüren Kıbrıs Türk Hava Yolları Personeline ve içinde bulunulan ekonomik sorunların çözümü yönünde büyük uğraş veren hükümete gereken anlayış ve kolaylığı göstererek zaman tanıyan ve yardımcı olan HAVA-Sen e bu takdire şayan tutumları için teşekkür eder, sorunun, ülkemiz ve çalışanlar menfaatine çözümü yönünde çalışmalarımızı büyük gayretle sürdürmekte olduğumuzu ifade etmek isterim.?
  • KTHY'yi batıranlar şu sıralar zaten bir adım öne çıkmış durumda ancak görmesini bilenler görüyor. göz göre göre batmamış şirketi battı batıyor diye gösterip çıkarlar doğrultusunda kullanmaya kalkmak vatan hainliğidir. KKTC bağımsızlığını ilan etmeli. özgürlük ve bağımsızlık için tüm KKTC halkı seferber olmalıydı. ancak KKTC bağımsızlığını ilan edemedi, belkide ettirilmedi, başta devlet olmak üzere halk ise bağımsızlık mücadelesi vermedi. esaret altında yaşamyı tercih etti. Devletimiz ise elden gitti gidiyor, çok çok geçmiş olsun EY halkım.
  • Türkiye'deki çalışan kapının önüne konacak hemen onlardan kurtulacaklar ama şu anda çalışan yolcuya bilgi veren Türkiye personeli Kıbrıs personeli grevde, eylemde..

Sadece çalışanların değil, halkın da KTHY’nin yarısının başka bir firmaya devredilmesine öfkesi çok büyük.KTHY’nin kaderi konusunda bir bilinmezlik devam ederken, kurumu zarara uğratanların halkın karşısına çıkarılıp hesap sorulması fikri ağır basıyor.

Vatandaş yerden göğe kadar haklı! Bakkaldan bir ekmek çalanın 6 ay hapis yattığı bir ülkede, devletin malını milyon dolarlarca lira zarara uğratanların, şimdi pişmiş kelle gibi gülerek, elini kolunu sallayarak dolaşması, ya da KTHY’deki gelişmeleri televizyonlardan buzlu viski içerek seyretmesine insanın içi elvermediği gibi, insanın sinirlerini allak bullak ediyor.

Benim KTHY konusunda kendi kendime en fazla sorduğum ama bir türlü cevabını bulamadığım soru, şirketin şu anki değeri! İşin ilginç yanı bu konuda bırakın kamuoyunu, ne başbakanın, ne ilgili bakanın ne de kurumun üst düzey yöneticinin bile bilgisi yok.

Söyledikleri tek şey, zaman geçtikçe KTHY’nin değerinin düşeceği ve ileride müşteri bulunmayıp elimizde kalacağı. Bir Allahın kulu ortaya çıkıp da kurumun maddi değeri şu kadardır diyemiyorsa, demek ki bu şirket yıllardır bakkal hesabıyla yönetilmiş olup sağlıklı bir muhasebesi olmamıştır.

Bize gelen ihbarların başında herkesin gözü Türkiye ve İngiltere’deki slot haklarında! Bu slotların da değerini bilmeyen bir idare ve yönetim niçin hala orada oturur anlamış değiliz. Kimisi yurt dışındaki slotların hiçbir değeri olmadığını söyleyip, kurumun zayıflatılmasını amaçlarken, kimisi de bunların değerinin paha biçilemeyecek oranlarda olduğuna işaret ediyorlar.

Özellikle Türkiye’de bu sektörün önde gelenleri, KTHY’nin tamamen gözden çıkarıldığını ve şirketler arasında beleşe bu slotların ele geçirilmek istendiğini iddia ediyorlar.

Bir diğer önemli iddia da acentelere verilen gereğinden fazla haklar ve kar paylarıdır. Yapılan iddialara göre, yapılan sözleşmeler gereği acentelerin kar oranı kurumun kar oranından daha yüksek tutulmuş ve kurumun zarar etmesinde büyük pay sahibi olunmuştur.

Ağır şartlar konulduğu için sözleşmeler iptal edilememekte, acenteler bilet satışından iyi kar ederken  şirketin aynı karı bile elde edememesi çöküşün ana sebeplerinden biridir. Daha bunun gibi onlarca görüş mevcuttur.

Devletteki hantal ve kokuşmuş zihniyet, KTHY’de de aynı paralellikte olduğu için, bu şartlarda şirketin kurtulmasının imkan ve ihtimali de yoktur.

Peki tüm bu gerçekler ortadayken, KTHY ister satılsın ister atılsın ya da kiraya verilsin, bunun sorumluları ortaya çıkarılmazsa, hesap sorulmazsa, devletin malına zarar verdikleri cezalandırılmazsa biz bu işten ne anladık ki?

Devletin malının deniz olduğu dönemlerin artık çok gerilerde kaldığı bir süreçten geçmekteyiz. Ve halkın alın teri, vergisi ve emeği göz nuru olan şirketler gözümüzün önünden tek tek kayarken, buna seyirci kalmak, suçu işlemekle aynı değerdedir.

THY pilotuna büyük alkış

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı 18.25 İstanbul-Ercan seferini yapan THY uçağı Ercan'a ineceği sırada pistte yabancı bir maddenin belirlenmesinden dolayı pisti  pas geçerek yükselmek zorunda kaldı. Yolcuların büyük heyecan ve endişe yaşadığı olayda uçağın pilotu pistteki yabancı maddeyi son anda fark edince ani bir manevra ile uçağın burnunu havaya kaldırdı ve Lefkoşa üzerinde bir tur atarak pistin temizlenmesinden sonra inişi gerçekleştirdi.
Uçağın Ercan'a inmesinden sonra derin bir nefes alan yolcular uçağın pilotunu dakikalarca alkışladı.

Levent ÖZADAM
KIBRIS POSTASI

 

KTHY'yi batıranlar bir adım ileri çıksın!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
kibris turkleri artik ruma teslim olsun ufacik bir adanin yarisini bile idare edemediler siyasetden isletmeden anlamayanlar idarede. toprak maduru,ev maduru simdide turistler madur. Parayi alip karsilik vermeyen memlekete kim gider artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çözüm basit yada basitti,ama kimse kılını kıpırdatmadı.şu anki durum bunların neticesi:vasıflı vasıfsız 800 civarı personele ödenen uçuk maaşlar,ikramiyeler,fazla mesailer,pass biletler,satış ofislerine ödenen kiralar v.s v.s delik o kadar fazla ki...ne kadar para kazanırsan kazan elde var sıfır.çözüm mü?fazla kafa yormaya gerek yok,her şey ortada...ama gözükara bir delikanlı gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
GOKYUZUNDEN BAYRAGIMIZI RUM INDIREMEDI AMMA SIZ INDIRDINIZ??HELAL OLSUN SIZE BEE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dün atlas jetle istanbula gittim. Ercan devlet havalimanında personelden bir dayak yemediğim kaldı. Hiç olmazsa bizim KTHY geç kalkardı ama güleryüz vardı. Bari KTHY da atlasjete güleryüz öğretsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KIM BECEREBILIR......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
RUN KTHY, RUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
beceremezler bu işi.bakın imzalar atılamadı.yarın deniyor.bu hafta sonu seçimi atlatsınlar .amaçları budur. şirketi borçsuz ve personelsiz verirlerse Murat Ersoy 6 ayda kıbrısdaki otelin parasını çıkarır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başbakan İrsen Küçük?ün açıklamasıdır: Maaşını almadan ve şirketin içinde olduğu durumun bilincinde olarak bugüne kadar özveri ile çalışmalarını sürdüren Kıbrıs Türk Hava Yolları Personeline ve içinde bulunulan ekonomik sorunların çözümü yönünde büyük uğraş veren hükümete gereken anlayış ve kolaylığı göstererek zaman tanıyan ve yardımcı olan HAVA-Sen e bu takdire şayan tutumları için teşekkür eder, sorunun, ülkemiz ve çalışanlar menfaatine çözümü yönünde çalışmalarımızı büyük gayretle sürdürmekte olduğumuzu ifade etmek isterim.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY'yi batıranlar şu sıralar zaten bir adım öne çıkmış durumda ancak görmesini bilenler görüyor. göz göre göre batmamış şirketi battı batıyor diye gösterip çıkarlar doğrultusunda kullanmaya kalkmak vatan hainliğidir. KKTC bağımsızlığını ilan etmeli. özgürlük ve bağımsızlık için tüm KKTC halkı seferber olmalıydı. ancak KKTC bağımsızlığını ilan edemedi, belkide ettirilmedi, başta devlet olmak üzere halk ise bağımsızlık mücadelesi vermedi. esaret altında yaşamyı tercih etti. Devletimiz ise elden gitti gidiyor, çok çok geçmiş olsun EY halkım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'deki çalışan kapının önüne konacak hemen onlardan kurtulacaklar ama şu anda çalışan yolcuya bilgi veren Türkiye personeli Kıbrıs personeli grevde, eylemde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000