02 Nisan 2011, Cumartesi 08:08:05

KTHY'YE YÖNELİK UÇAK UÇURMA EYLEMİ

Hava - Sen üyesi eski Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanları, bir süredir eski genel merkez önünde bulunan eylem çadırı önünde “uçak uçurma” eylemi yaptı.
  • HAVA-SEN 600 PERSONELDEN HERAY AİDAT OLARAK 30/40TL ALDI.2002DEN 2010A KADAR BU BÖYLE GİTTİ.BU AİDATLAR AYLIK FAİZDEYDİ.BUGÜN SENDİKANIN PARASI YOK VE KKTC DEKİ ŞİRKETLERE PERSONELE ERZAK POŞETİ YARDIMINDA BULUNMASINI İSTİYOR.buran efendi MODEL UÇAK UÇURACAĞINA KAYIP TRİLYONLARIN HESABINI VERSİN.AMA BU PERSONELE MÜSTAHAKTIR BÖYLE SARI SENDİKACILARIN PEŞİNDE KOŞARLARSA DAHA ÇOOK DİLENECEKLER.
  • Sendikaların peşinden koşup onların uşağı olacagınıza ekmeğinizin peşinden koşup KTHY nin onurlu bir memuru olsaydınız bugün hala çalışıyor olcaktınız !
  • Kıbrıslıya 12 maaş yetmez 12+2 maaş isterler. Yılda 12 ay çalışır 14 aylık maaş alır. Yetmez üstünede dolgun ticket alır. Utanmasa yol parasıda ister.....
  • 1. Sendikası olmassa çalışmaz 2. Mevcut kadro en az 2-3 katı olacak 3. haftada 5 günden fazla çalışmaz 4. 4000 Tl den asağıya çalışmaz 5. Şirket zarar da etse her sene yüksek zam ister 6. Şirket zarar etsede tüm sosyal haklarını ister 7. Senede en az 1-2 defa Türk konsoloslugu önünde Türkiye aleyhıne eylem yapmalı 8. Mitinglerinde mutlaka Türkiye aleyhıne söz, pankart veya rum bayragı olmalı *** Tüm bu koşullar olursa kıbrıslı çalışır çalışmasınada arasırada sendikanın isteğine boyun eğer ve sebepsiz grevde yapabilir. Çalışır derkende öyle bizim türk insanı gibi gecesini gündüzüne katarak değil az çalışarak çok kazanmayı kast ettim. Hatta KTHY batmadan önce çalışmadan o kadar maaş alan insanlar da vardı Kıbrısda ?
  • Kıbrıslı çalışır da sendikalar müsaade etmez. Yoksa Kıbrıslılarda çalışma problemi yok. Sendikalarda var. Kaldırın sendikaları görün bakalım çalışıyor mu, çalışmıyor mu ? Sendika ağaları tembelliği sevdiğinden üyelerini de kendi gibi yapmaya çalışıyor. Ya da Öğretmenler sendikası gibi gidip Avrupaya bizi işgal ettiler diye şikayetlerde bulunur.
  • Sayın kuzey kıbrıslı vatandaşlarımız tüm dünyanın yaptığı gibi, birazda çalışarak üreterek para kazanmayı deneseniz diyorum. Bu yaptıklarınızla biryere kadar gidebilirsiniz çocuklarınızı hiç mi düşünmüyorsunuz.
  • Kıbrısdakı sendıkalar ve çalışanların ortak girişimleri sonucu 36 yıllık KTHY battı. Zararı onlarada dokundu ama hiç sucu olmayan ve bu işden ekmek yiyen Londra ve Türkiye personelide bunun günahını çekiyor. Onlarda işsiz kaldı. Üstelik hiç bir kanuni haklarını alamadılar ! Kıbrısdaki 600 çalısanın şirket batmadan önce 5 uçakli şirkette ne iş yaparlardı acaba hala mechul ? 5 bilinmeyenli denklem gibi dünyanın baska hiç bir yerınde bunun örneği oldugunu sanmıyorum. Çalıştıgınız (daha dogrusu çalısmadan) ve dolgun ücret aldıgınız iş yerınızın kapanması için sendika ile bir olup kapattırcaksınz ! Yeni şirkette daha kurulmadan yıne sendıka ile işbirliği yapacaksın. Bu ne terbiyesizlik ne vurdumduymazlık ne nankörlük ???
  • Keşke şu grevleri yapmasaydınız. Keşke Sn Bilal ekşiyi istemiş olsaydınız. Keşke sürekli zam zam diye bağırmasaydınız. Keşke ECN da kavgalar etmeseydiniz. Şimdi hala KTHY uçuyordu. Şimdi eminim keşke sendikaya uymasaydık diyorsunuz ama çok geç. Ayrıca bu O. Air işi doğrumudur ? Yeni havayolunu o mu engelliyor ?Bugünlerde herkesin ağzında. Böyle birşey varsa yapacağmızı biliriz.
  • Mevcut şirketiniz KTHY ye sahip çıksaydınız ve sendıkalar ile batırmasaydınız. Arz talep meselesi KTHY yi batırdıktan sonra diger tüm yerli havayolLarı sizler magdur olmayasanız diye piyasaya girdi. sizler için. Ne yani KTHY yokken Kıbrıslı dış dünya ile ulaşımını gemi ile mi sağlayacaktı ??? Tekrar kurulacak şirketinde başına sendikalar simdiden bela olmuş. THY gibi kuruma acıyorum çünkü bile bile zarara ortak oldu. Ne kadar erken zarardan dönseniz kardır ! SİZ KIBRISLILARA GELINCE ADAMN OLAYDINIZ ŞİRKETİ BATIRMASAYDINIZ BU KADAR ÖZEL HAVAYOLU PIYASAYA GIRMEZDI ! DİĞER HUSUS ARTIK SENDIKALARDAN VAZGECIN ! SENDIKALAR SIZE VE ÜLKENİZE ÇOK BÜYÜK ZARAR VERIYOR ! SENDIKA AGANIZ SAYENIZDE ZENGIN OLDU ! AMA SIZ SIMDI BIR DILIM EKMEGE MUHTAÇ !
  • yeni havayolu şirketini çalışacaklardan çok sendika istiyor.çünkü çalışanlar işsiz ve tersine onlar sendikadan para bekliyor.bu da beleşe alışmış sendikayı yok edecek.hükümet cin gibi, işi çözdü. sendika tamamen yok oluncaya kadar havayolunu kurmayacaktır.son derece akıllıca. aslına bakarsanız bu sendika zaten yamyam, işçileri hiçbir zaman düşünmüyordu.başka türlü düşünse iflası engelleyebilirdi.

Sendikal Platform’un da destek verdiği eylemde, Mart sonu uçacağının söylenmesine rağmen yeni hava yolu şirketi Kuzey Kıbrıs Hava Yoları’nın hâlâ uçmaması protesto edildi.

Kuzey Kıbrıs Hava Yolları uçağının maketini, balonlarla ve “birlik mücadele dayanışma” sloganları eşliğinde Hava - Sen Başkanı Buran Atakan uçurdu.

Eylemde konuşan Atakan, “hükümet tarafından Mart ayı sonu uçurulacağı açıklanan Kuzey Kıbrıs Hava Yolları konusunda verilen sözü yerine getirmek için bu eylemi düzenlediklerini” belirtti.

Atakan hükümeti, eski KTHY çalışanlarına yönelik tutumu nedeniyle de eleştirdi. (BRT)

KTHY'YE YÖNELİK UÇAK UÇURMA EYLEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
HAVA-SEN 600 PERSONELDEN HERAY AİDAT OLARAK 30/40TL ALDI.2002DEN 2010A KADAR BU BÖYLE GİTTİ.BU AİDATLAR AYLIK FAİZDEYDİ.BUGÜN SENDİKANIN PARASI YOK VE KKTC DEKİ ŞİRKETLERE PERSONELE ERZAK POŞETİ YARDIMINDA BULUNMASINI İSTİYOR.buran efendi MODEL UÇAK UÇURACAĞINA KAYIP TRİLYONLARIN HESABINI VERSİN.AMA BU PERSONELE MÜSTAHAKTIR BÖYLE SARI SENDİKACILARIN PEŞİNDE KOŞARLARSA DAHA ÇOOK DİLENECEKLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sendikaların peşinden koşup onların uşağı olacagınıza ekmeğinizin peşinden koşup KTHY nin onurlu bir memuru olsaydınız bugün hala çalışıyor olcaktınız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kıbrıslıya 12 maaş yetmez 12+2 maaş isterler. Yılda 12 ay çalışır 14 aylık maaş alır. Yetmez üstünede dolgun ticket alır. Utanmasa yol parasıda ister.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1. Sendikası olmassa çalışmaz 2. Mevcut kadro en az 2-3 katı olacak 3. haftada 5 günden fazla çalışmaz 4. 4000 Tl den asağıya çalışmaz 5. Şirket zarar da etse her sene yüksek zam ister 6. Şirket zarar etsede tüm sosyal haklarını ister 7. Senede en az 1-2 defa Türk konsoloslugu önünde Türkiye aleyhıne eylem yapmalı 8. Mitinglerinde mutlaka Türkiye aleyhıne söz, pankart veya rum bayragı olmalı *** Tüm bu koşullar olursa kıbrıslı çalışır çalışmasınada arasırada sendikanın isteğine boyun eğer ve sebepsiz grevde yapabilir. Çalışır derkende öyle bizim türk insanı gibi gecesini gündüzüne katarak değil az çalışarak çok kazanmayı kast ettim. Hatta KTHY batmadan önce çalışmadan o kadar maaş alan insanlar da vardı Kıbrısda ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kıbrıslı çalışır da sendikalar müsaade etmez. Yoksa Kıbrıslılarda çalışma problemi yok. Sendikalarda var. Kaldırın sendikaları görün bakalım çalışıyor mu, çalışmıyor mu ? Sendika ağaları tembelliği sevdiğinden üyelerini de kendi gibi yapmaya çalışıyor. Ya da Öğretmenler sendikası gibi gidip Avrupaya bizi işgal ettiler diye şikayetlerde bulunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın kuzey kıbrıslı vatandaşlarımız tüm dünyanın yaptığı gibi, birazda çalışarak üreterek para kazanmayı deneseniz diyorum. Bu yaptıklarınızla biryere kadar gidebilirsiniz çocuklarınızı hiç mi düşünmüyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kıbrısdakı sendıkalar ve çalışanların ortak girişimleri sonucu 36 yıllık KTHY battı. Zararı onlarada dokundu ama hiç sucu olmayan ve bu işden ekmek yiyen Londra ve Türkiye personelide bunun günahını çekiyor. Onlarda işsiz kaldı. Üstelik hiç bir kanuni haklarını alamadılar ! Kıbrısdaki 600 çalısanın şirket batmadan önce 5 uçakli şirkette ne iş yaparlardı acaba hala mechul ? 5 bilinmeyenli denklem gibi dünyanın baska hiç bir yerınde bunun örneği oldugunu sanmıyorum. Çalıştıgınız (daha dogrusu çalısmadan) ve dolgun ücret aldıgınız iş yerınızın kapanması için sendika ile bir olup kapattırcaksınz ! Yeni şirkette daha kurulmadan yıne sendıka ile işbirliği yapacaksın. Bu ne terbiyesizlik ne vurdumduymazlık ne nankörlük ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Keşke şu grevleri yapmasaydınız. Keşke Sn Bilal ekşiyi istemiş olsaydınız. Keşke sürekli zam zam diye bağırmasaydınız. Keşke ECN da kavgalar etmeseydiniz. Şimdi hala KTHY uçuyordu. Şimdi eminim keşke sendikaya uymasaydık diyorsunuz ama çok geç. Ayrıca bu O. Air işi doğrumudur ? Yeni havayolunu o mu engelliyor ?Bugünlerde herkesin ağzında. Böyle birşey varsa yapacağmızı biliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mevcut şirketiniz KTHY ye sahip çıksaydınız ve sendıkalar ile batırmasaydınız. Arz talep meselesi KTHY yi batırdıktan sonra diger tüm yerli havayolLarı sizler magdur olmayasanız diye piyasaya girdi. sizler için. Ne yani KTHY yokken Kıbrıslı dış dünya ile ulaşımını gemi ile mi sağlayacaktı ??? Tekrar kurulacak şirketinde başına sendikalar simdiden bela olmuş. THY gibi kuruma acıyorum çünkü bile bile zarara ortak oldu. Ne kadar erken zarardan dönseniz kardır ! SİZ KIBRISLILARA GELINCE ADAMN OLAYDINIZ ŞİRKETİ BATIRMASAYDINIZ BU KADAR ÖZEL HAVAYOLU PIYASAYA GIRMEZDI ! DİĞER HUSUS ARTIK SENDIKALARDAN VAZGECIN ! SENDIKALAR SIZE VE ÜLKENİZE ÇOK BÜYÜK ZARAR VERIYOR ! SENDIKA AGANIZ SAYENIZDE ZENGIN OLDU ! AMA SIZ SIMDI BIR DILIM EKMEGE MUHTAÇ !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeni havayolu şirketini çalışacaklardan çok sendika istiyor.çünkü çalışanlar işsiz ve tersine onlar sendikadan para bekliyor.bu da beleşe alışmış sendikayı yok edecek.hükümet cin gibi, işi çözdü. sendika tamamen yok oluncaya kadar havayolunu kurmayacaktır.son derece akıllıca. aslına bakarsanız bu sendika zaten yamyam, işçileri hiçbir zaman düşünmüyordu.başka türlü düşünse iflası engelleyebilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000