21 Temmuz 2010, Çarşamba 12:45:38

KTHY'NİN UÇAKLARINI HAVADA KAPTILAR

Kıbrıs Türk Hava Yolları filosunda uzun süre hizmet veren iki Boeing 737-800, çok yakında özel bir havayolu için göklerdeki yerini alacak.
  • Tek sorumlu vardır. O da sendikadır. Bu sendika olduğu sürece KTHY bundan sonra da ayağa kalkamaz. Kalsa bile sendika yine milyarlık maaş talepleri ile batırır.
  • Yazılan yorumlar tam bir sendikacı yorumları. KTHY nı batırdılar şimdi de uçaklara laf söylüyorlar. Şirketinizi bu kadar seviyorsanız batırmasaydınız. İstekleriniz hiç bitmedi. Artık bitti. Geçmiş olsun. Bari daha fazla konuşarak veya yorum yaparak kendinizi daha da küçük düşürmeyin.
  • KTHY üst düzey yönetiminin şu anda iade edilme süreci devam etmekte olan uçakların sahibine "sorunsuz" bir şekilde teslim edilmesi için kendi ceplerine katkı olarak 3 buçuk milyon euro istediğiyle ilgili dedikodular var. Bu ölü soyuculuk değil de nedir????
  • Sojitz uçakların BDDK ve SHGM tesilden düşme işlemlerini halletti belki ama uçakları ve belgeleri alamadıki Saga ya kiralasın. KTHY ile Sojitz arasında hukuki sorun var .KTHY helalleşmesi yapmadan Sojitz uçakları kimseye veremez .KTHY filosundaki diğer uçaklara bakın 2 tane 738 i Gecas tan hangi havayolumuz kiralıyor ? 1 adet a321 i hangi havayolumuz şu anda teslim alıyor?
  • kimsenin kimseye peskes cektigi yok. ucaklarin kiralari odenmedigi icin ucak sahipleri ucaklarina el koyuyor ve baskalarina kiraliyorlar. gecas, ilfc, sojitz vs vs. Bu sirketler kthy, thy vs dinler mi? odemezsen kirani alirlar elinden ucagini.
  • KTHY ; neden ayrıldı THY'den...? ve ne kadar dayanabildi ...? 1-2 yıl,kendileri şirketi boşalttı bu durumdan THY ye hesap vermemek için ve uçaklarını THY ye kaptırmamak için önce THY den ayrıldı ki rahat parçalayalım diye,dönüp kendilerine bakmalılar.
  • 3-4 yıl öncesine kadar yıllarca thy üzerinden kthy ye satış yaptım,thy her zaman kthy'yi evladı gibi kolladı,gün geldi kthy rezervasyon sistemini thy den ayırdı,kthy den bize bir tel "bize thy dökümanı satamzssınız".Pazarım var kıbrısa size ayrı temınat vereyim sizin sisteminizden satayım ?,yok efendim bize satamzssınız ,o yıl çok çektim kthy den,anadolujet kurulunca anladım bunların eceli geldi,KTHY yönetimi hiçbir zaman yönetmek kazanmak için çalışmadı nasılsa KTC yi TR,KTHY yiTHY sonsuza kadar besler sandılar.TAKKE DÜŞTÜ BEYLER.
  • ondan al ona ver havacılık değilmiş. Havacılık nedir anlat bakalım.
  • UBP'e duyrulur. Başka neler yapılacak.
  • Bu nasıl bir oyundur beyler? 35 yıldır göklerde olan, bir kazası bile bulunmayan KTHY ve uçakları resmen peşkeş çekilmiştir. Evet kötü yönetim olabilir ama ne olursa olsun KTHY nin sonu bu olmamalıydı. Çok büyük oyunlar dönüyor. Ve türkiye kamuoyu, lütfen bu iş kıbrıslı, türkiyeli ayrımına döndürmeyin. Kıbrıs türkü bunu gerçekten haketiyor...

Yaşadığı ekonomik ve yönetimsel kriz sonrası Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın ruhsatını üç ay süreyle askıya alması ile havayolunun operasyonları durdu, uçaklar yere inmek zorunda kaldı.

21 Haziran’da uçuş ruhsatı askıya alınan şirketin Atlasjet ile yeni bir şirket kurulması için ortaklık anlaşması imzalanırken filoda bulunan uçaklar da yere indirildi. Sözleşme süresi sona eren uçaklar, kiralayıcı şirkete iade edilirken Saga Havayolları, iki adet uçağı adeta havada kaptı.

KTHY filosundaki TC-MZZ ve TC-MSO kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçakların leasing şirketi Sojizt’e iade edilmesi beklenirken Saga Havayolları devreye girdi.

Biri Ocak diğeri Şubat 2000’de ilk uçuşunu yapan iki adet Boeing 737-800 uçağını filosuna katmak isteyen Saga Havayolları, Sojits ile pazarlığa oturdu.

Pazarlık sonunda, aynı leasing şirketinden kiralanan TC-SGE ve TC-SGD kuyruk tescilli uçakların yerine daha genç olan KTHY filosundan çıkan uçaklar için anlaşmaya varıldı.

Saga Havayolları, böylelikle hem 13 yaşındaki iki uçağı vererek 10 yaşında iki yeni uçak alarak filo yaşını gençleştirdi hem de Boeing 737-400 tipi uçakların yerine yeni nesil Boeing 737-800’lerle filosunu modern hale getirdi.

Bu arada Saga Havayolları, aldığı uçaklardan birine hemen müşterisini de buldu. Saga, Boeing 737-800’lerden birini Atlasjet’e kiraladı.

©AirportHaber.com ÖZEL

KTHY'NİN UÇAKLARINI HAVADA KAPTILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Tek sorumlu vardır. O da sendikadır. Bu sendika olduğu sürece KTHY bundan sonra da ayağa kalkamaz. Kalsa bile sendika yine milyarlık maaş talepleri ile batırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazılan yorumlar tam bir sendikacı yorumları. KTHY nı batırdılar şimdi de uçaklara laf söylüyorlar. Şirketinizi bu kadar seviyorsanız batırmasaydınız. İstekleriniz hiç bitmedi. Artık bitti. Geçmiş olsun. Bari daha fazla konuşarak veya yorum yaparak kendinizi daha da küçük düşürmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY üst düzey yönetiminin şu anda iade edilme süreci devam etmekte olan uçakların sahibine "sorunsuz" bir şekilde teslim edilmesi için kendi ceplerine katkı olarak 3 buçuk milyon euro istediğiyle ilgili dedikodular var. Bu ölü soyuculuk değil de nedir????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sojitz uçakların BDDK ve SHGM tesilden düşme işlemlerini halletti belki ama uçakları ve belgeleri alamadıki Saga ya kiralasın. KTHY ile Sojitz arasında hukuki sorun var .KTHY helalleşmesi yapmadan Sojitz uçakları kimseye veremez .KTHY filosundaki diğer uçaklara bakın 2 tane 738 i Gecas tan hangi havayolumuz kiralıyor ? 1 adet a321 i hangi havayolumuz şu anda teslim alıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kimsenin kimseye peskes cektigi yok. ucaklarin kiralari odenmedigi icin ucak sahipleri ucaklarina el koyuyor ve baskalarina kiraliyorlar. gecas, ilfc, sojitz vs vs. Bu sirketler kthy, thy vs dinler mi? odemezsen kirani alirlar elinden ucagini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY ; neden ayrıldı THY'den...? ve ne kadar dayanabildi ...? 1-2 yıl,kendileri şirketi boşalttı bu durumdan THY ye hesap vermemek için ve uçaklarını THY ye kaptırmamak için önce THY den ayrıldı ki rahat parçalayalım diye,dönüp kendilerine bakmalılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3-4 yıl öncesine kadar yıllarca thy üzerinden kthy ye satış yaptım,thy her zaman kthy'yi evladı gibi kolladı,gün geldi kthy rezervasyon sistemini thy den ayırdı,kthy den bize bir tel "bize thy dökümanı satamzssınız".Pazarım var kıbrısa size ayrı temınat vereyim sizin sisteminizden satayım ?,yok efendim bize satamzssınız ,o yıl çok çektim kthy den,anadolujet kurulunca anladım bunların eceli geldi,KTHY yönetimi hiçbir zaman yönetmek kazanmak için çalışmadı nasılsa KTC yi TR,KTHY yiTHY sonsuza kadar besler sandılar.TAKKE DÜŞTÜ BEYLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ondan al ona ver havacılık değilmiş. Havacılık nedir anlat bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
UBP'e duyrulur. Başka neler yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu nasıl bir oyundur beyler? 35 yıldır göklerde olan, bir kazası bile bulunmayan KTHY ve uçakları resmen peşkeş çekilmiştir. Evet kötü yönetim olabilir ama ne olursa olsun KTHY nin sonu bu olmamalıydı. Çok büyük oyunlar dönüyor. Ve türkiye kamuoyu, lütfen bu iş kıbrıslı, türkiyeli ayrımına döndürmeyin. Kıbrıs türkü bunu gerçekten haketiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000