08 Haziran 2010, Salı 09:01:18

KTHY'nin tek taliplisi kim oldu?

Mali krizdeki Kıbrıs Türk Hava Yolları’na (KTHY) 5 yıl süreyle işletme ortağı bulunması için açılan ve muhalefet partileriyle bazı sivil toplum örgütlerinin, süresinin kısa olması nedeniyle eleştirdiği ihaleye sadece Atlasjet şirketi teklif sundu.
  • hedef 2009 uçak sayısı 9 olacaktı hedefler aynen uygulamadaydı ama shgm müsade etmedi o yüzden böyle konuşuyorsun git shgm sor sebebini senin mutlaka büyük bir yaran var
  • sn ahmet akpınar ve nüvit tulubacı ya dil uzatıcağına bugüne kadar sen ne yaptın kthy için onu söyle sen şu an kul hakkı yemeye çalışıyorsun vebali seni boğar tc cta ne emeklerle ne ızdırapla geldi biliyormusun bu en basit olanı daha yazım çiziyimmi bilin meyenleri şu an ekmek yiyorsan 2 yıldır onlargibi özverili çalışanlar sayesinde madalyonun birde diyer yüzünü çevirde bak
  • Ahmet AKPINAR: Hedefi: Yıl 2011, filo sayısı 11 olacak Yıl: 2009 filo sayısı 6 Yıl: 2010 filo sayısı 4 Yıl: 2011 KTHY YOK!!!!!!!! Nede iyi yönetmişler suya sabuna dokanmadan... Tebrik ederiz.........
  • acaba sen hayatında Ahmet Akpınar ve Nüvit Tulumbacı gibi yönetcilerle karşılaştın mı? aslında karşılaşmadığın ortada ki şirkette iş yapan ve faydalı insanları böyle karalıyorsun. işine sahip çıkan insanlar hakkında bilmeden yorum yapıyorsun veya biliyorsun da işine gelmiyor...
  • hadi ordan sen evinde ayaklarını uzatıp yatarken onlar kthy nin daha iyi olması için hergün temelin üstüne taş koyuyorlardı o yüzden bilmeden konuşma istersen sana adımıda açıklarım benden dahaiyi bilemessin
  • bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde kıbrıs hava yollarına çarpar eğilir bükülür belkide kırılır
  • Bence Atlasin alt markasi olsun sendika zaten iptal olacak ozellesince tum sendikacilar koylerine,disiplin gelecek genel mudurlukte bir odada 10kisi otururken bir kisi oturacak calismayanlar bedavadan maas almiyacak.turkiyenin en buyuk firmasi olur Atlas cok zekice oynuyor.Kibrisla Atlas gucune guc katar bu bir taktiktir yillar once sabancida sabiha gokceni base yapicam dediginde herkez gulmustu.Zaten herkez ayni seyi yapsa dunyada herkez zengin olur buyur birileri farkli oynar suruden siyrilir lider olur.
  • ağzına sağlık yanarıda sn ahmet akpınar ın gidişine yanarım
  • madem borcu kktc üstleniyor e ozaman verin kthy mi bana ben işletiyim arkadaşlar 0 borcla kthy uçar hemde öylebir uçarki işte peşkeş böyle olur helal olsun buna sebep olanların allah iki yakasını bir araya getirmesin kthy nin bütün personelinin elleri sebep olanların yakasında kalsın bu vebal onlara yeter umarım allah büyüktür elbet
  • Uğraşmaya gerek yok. Boşuna çabalamayın. En iyisi bir mahkeme kurun, bugüne kimler getirdiyse hepsini sorugulayın. Herkeze örnek olsun. "Devletin malı deniz" gibi sorumsuz lafları bir daha kimse kullanamaz hale gelsin. Ne biçim millet olduk?

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, yarın sabah toplanacak KTHY Yönetim Kurulu’nun teklifi değerlendireceğini açıklarken, DP’nin ara emri için mahkemeye başvurmasının durumu etkileyeceğini; yargının vereceği karara göre alacakları kararı halkla paylaşacaklarını söyledi.

Saner, akşam saatlerinde BRT 1 televizyonunda katıldığı canlı yayında KTHY ihalesiyle ilgili açıklamalar yaptı. İhaleye teklif sunma süresinin saat 17.00’de dolmasının ardından aldığı bilgiye göre sadece bir firmanın teklif sunduğunu ifade eden Saner, ihale şartnamesindeki koşulları taşıyan Türkiye’deki 8 şirkete davet gönderdiklerini bildirdi.

Kimseyi suçlamak istemediğini ama KTHY’nin, KKTC’ye geçmesiyle ciddi sıkıntılar içine girdiğini, KKTC’nin maruz kaldığı izolasyonlar da düşünüldüğü zaman bunun altından tek başına kalkacağını düşünmenin doğru olmadığını; bir dünya devi ve Star Alliance üyesi THY içinde kalmayı daha doğru bulduğunu, ama bu aşamadan sonra “KTHY’yi nasıl yüzdürebiliriz?” sorusuna yanıt aramanın daha mantıklı olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndaki 11. iş gününde olduğunu ve zamanını KTHY konusunun aldığını anlatan Saner, bir ay önce Bakanlar Kurulu’nca yapılan değerlendirmelerle KTHY’ye bir işletme ortağı alarak yoluna devam etmesi kararı aldıklarını hatırlattı.

“YARIN AKŞAMA KADAR ÖDENMEZSE UÇAĞA EL KONULACAK”

KTHY’yle ilgili tartışmalarda halkta eksik bilgiler olduğunu düşündüğünü ifade eden Saner, özetle şöyle dedi:

“Sanki biz KTHY’yi şu anda satıyormuşuz gibi bir hava vardır. Tam aksine KTHY’nin hiçbir varlığı satılmıyor. Elinde 1’i kiralık 6 uçağı vardır. Uçakların 1’inin ödemesinde ciddi sıkıntı vardır. Eğer bu uçağın ücretini yarın akşam mesai bitimine kadar ödeyemezsek, uçağa el konulacak.

Havacılık kurallarına göre de tarifeli uçuş yapabilmeniz için 5 uçağa ihtiyacınız vardır. 1 de Turkuaz’dan kiraladığımız uçak var ama bizim 5 uçağımız vardır. KTHY’nin gayrımenkulleri dışında slot hakları var.

Yarın bu parayı ödeyemez ve tarifeli uçuştan charter uçuşa dönersek, slot hakkımızı kaybederiz. İhaleyi bu kadar süratli yapmak istememizin tek nedeni budur. Biz slot haklarımızı kimseye devretmiyoruz, işletme ortağı arıyoruz, hisse satmıyoruz. 5 yıl süreyle işletme ortağı alarak kar payından yüzde 50-50 paylaşarak işletme ortağı arıyoruz.”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner, ihale süresinin tamamlandığını ve yönetim kurulundan aldığı bilgiye göre sadece bir firmanın teklif sunduğunu belirterek, “Yarın sabah YK üyeleri toplanıp karar vermeleri yönünde atacakları adımı bekleyeceğiz” dedi.

İhale şartnamesi hakkında bilgi verirken, şartnamede, KTHY’nin borçlarının nasıl yapılandırılacağının, mevcut 570 personelin nasıl değerlendirileceğinin belirtilmesini istediklerini anlatan Ersan Saner, yüzde 50-50 ortak paylaşım mekanizmalarının nasıl kurulacağı konusundaki niyetlerini de ortaya koyduklarını söyledi.

“İnanıyorum ki eğer böyle bir işletme ortaklığına gidersek, KTHY bayrak taşıyıcılığına devam edecek” diyen Saner, ihaleye tek firmanın katılması konusunda ise “Maalesef öyle… Türkiye Sivil Havacılıkla konuşarak ihaleye belli belgeleri taşıyan şirketlerin teklif sunabileceği şartını koyduk. Türkiye’de bu belgeleri olan 9 şirket var, biri KTHY’dir. Geri kalan 8 şirkete davetiye gönderdik” diye konuştu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner, DP’nin ihale konusunda ara emri talebiyle mahkemeye başvurması konusunda ise, bunun demokratik bir hak olduğunu, prosedür neyse uygulayacaklarını, kararı yargının vereceğini anlattı.

“YARGI KARARI ETKİLEYECEK”

Saner, KTHY Yönetim Kurulu’nun yarın ihaleyi açacağını, yargının vereceği karara göre de kendi kararlarını halkla paylaşacaklarını belirterek, “Yargıya madem intikal etti o da bizi etkileyecektir… etkilemeyecek desem yanlış olur, yargıdan çıkacak karara göre değerlendirileceğiz” ifadelerini kullandı.

“BORÇ 100 MİLYON DOLAR”

KTHY’nin sıcak bir nakite ihtiyacı olduğunu ve bunu ihale şartnamesinde açık şekilde yazdıklarını belirten Ersan Saner, KTHY’nin 60 milyon doları devlete, 40 milyon doları da operasyonel olmak üzere toplam 100 milyon dolar borcu bulunduğunu söyledi.

Ersan Saner, ihalenin satış için değil, 5 yıllığına işletme ortaklığı için açıldığını yineleyerek, muhalefetle biraya gelmeye ve her türlü düşünceyi görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Saner, 20 Temmuz’da Lefkoşa-Güzelyurt çift şerit yolunun açılacağını ve Mart 2011’de başlamak üzere Güzelyurt-Lefke çift şerit yol planlama çalışmalarına başlandığını da bildirdi.

KTHY'nin tek taliplisi kim oldu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
hedef 2009 uçak sayısı 9 olacaktı hedefler aynen uygulamadaydı ama shgm müsade etmedi o yüzden böyle konuşuyorsun git shgm sor sebebini senin mutlaka büyük bir yaran var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sn ahmet akpınar ve nüvit tulubacı ya dil uzatıcağına bugüne kadar sen ne yaptın kthy için onu söyle sen şu an kul hakkı yemeye çalışıyorsun vebali seni boğar tc cta ne emeklerle ne ızdırapla geldi biliyormusun bu en basit olanı daha yazım çiziyimmi bilin meyenleri şu an ekmek yiyorsan 2 yıldır onlargibi özverili çalışanlar sayesinde madalyonun birde diyer yüzünü çevirde bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ahmet AKPINAR: Hedefi: Yıl 2011, filo sayısı 11 olacak Yıl: 2009 filo sayısı 6 Yıl: 2010 filo sayısı 4 Yıl: 2011 KTHY YOK!!!!!!!! Nede iyi yönetmişler suya sabuna dokanmadan... Tebrik ederiz.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba sen hayatında Ahmet Akpınar ve Nüvit Tulumbacı gibi yönetcilerle karşılaştın mı? aslında karşılaşmadığın ortada ki şirkette iş yapan ve faydalı insanları böyle karalıyorsun. işine sahip çıkan insanlar hakkında bilmeden yorum yapıyorsun veya biliyorsun da işine gelmiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hadi ordan sen evinde ayaklarını uzatıp yatarken onlar kthy nin daha iyi olması için hergün temelin üstüne taş koyuyorlardı o yüzden bilmeden konuşma istersen sana adımıda açıklarım benden dahaiyi bilemessin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde kıbrıs hava yollarına çarpar eğilir bükülür belkide kırılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence Atlasin alt markasi olsun sendika zaten iptal olacak ozellesince tum sendikacilar koylerine,disiplin gelecek genel mudurlukte bir odada 10kisi otururken bir kisi oturacak calismayanlar bedavadan maas almiyacak.turkiyenin en buyuk firmasi olur Atlas cok zekice oynuyor.Kibrisla Atlas gucune guc katar bu bir taktiktir yillar once sabancida sabiha gokceni base yapicam dediginde herkez gulmustu.Zaten herkez ayni seyi yapsa dunyada herkez zengin olur buyur birileri farkli oynar suruden siyrilir lider olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ağzına sağlık yanarıda sn ahmet akpınar ın gidişine yanarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
madem borcu kktc üstleniyor e ozaman verin kthy mi bana ben işletiyim arkadaşlar 0 borcla kthy uçar hemde öylebir uçarki işte peşkeş böyle olur helal olsun buna sebep olanların allah iki yakasını bir araya getirmesin kthy nin bütün personelinin elleri sebep olanların yakasında kalsın bu vebal onlara yeter umarım allah büyüktür elbet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uğraşmaya gerek yok. Boşuna çabalamayın. En iyisi bir mahkeme kurun, bugüne kimler getirdiyse hepsini sorugulayın. Herkeze örnek olsun. "Devletin malı deniz" gibi sorumsuz lafları bir daha kimse kullanamaz hale gelsin. Ne biçim millet olduk?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000