24 Temmuz 2011, Pazar 08:31:54

KTHY'NİN KAPANMASIYLA SEFERLER ÇOĞALDI

Kuzey Kıbrıs turizmi, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) faaliyet göstermediği 2011 yılında adeta uçuşa geçti.
  • sn başbakan R T E sn B Y ve KKTC hükümeti neden hala türkiye pesonelinin tazminatları için birşeyler yapmıyorsunuz kaymağını herzaman kktc yedı posası hep türk personele kaldı acaba sn başbakanımız R TE ve sn B Y bunları bilmiyorları bunlara hava yolu felan kurmayın hak etmiyorlar önce bizim tazminatlarımızı ödesinler ama sn B Y birtalimat verse dhmi hemen ödenir tazminatlarımız perişan durumdayız allah korkunuz varmı önce onu sorayım
  • madem insanca konuşmaktan anlamıyorsun bizden beş beter olasın inşallah !!!
  • Mağdur olan insanlara tabii ki üzülüyoruz ancak o mağdur olan insanlar olacakları sendikanın peşinde koşarken, grev yaparken düşüneceklerdi. Şirketten nefret eden bir sendikanın yapacağı buydu. Kısaca şirketi kapattıran sendika ve doymak bilmeyen hak istekleriydi. Ercan kapısında grev yapıp kavga ederken bunları hiç düşünmedinizmi? Keşke düşünseydiniz bugünlere gelmezdiniz.
  • KTY KAPANDI DOGRUDUR YOLCU SAYILARINDA ARTIS OLDU AMA SIZ HIC DUSUNDUNUZMU KAC TANE INSAN ISSIZ KALDI.KAC KISI YILARDIR EMEK VERDIGI SIRKETTEN ALMASI GEREKEN TAZMINATLARI ALAMADI.SIZIN COKMU UMRUNUZDA BEYLER BAYANLAR. BIRAZDA SIZLER MAGDUR OLAN INSANLARI MAGDURIYETLERINI DILE GETIRSENIZ NASIL OLUR ISTE OZAMAN GERCEK ANLAMDA SORUMLULUGUNUZU ORTAYA KOYMUS OLURDUNUZ
  • KTHY yi kapatanlara madalya takmak gerek, baksanıza kıbrısın önünü açmışlar... ...doğanlar, ...soylar, ....pınarlar, .... çekler, ......şiler .....anerler, .....küçükler ve dervişler kıbrıs size minnettardır...............
  • Ercan havalimanı her açıdan rezillik. Tuvaletler felaket. Temizlik sıfır. Yolcu ilişkileri rezillik. Geçn gün THY ile IST a geliyordum, Atlas havayolları boardinginde yolcular son dakikada geldi diye neredeyse boarding görevlileri dövecekti. Problem de yolcudan kaynaklanmıyor. Pasaport tıkanmış durumdaydı. Bu nasıl hizmettir ? Para ver dayak ye.
  • Ercan Havaalanı yetkilileri umarım bunu okurlar. Havacılık ve Güvenlik kurallarının böylesine hiçe sayıldığı dünyadaki sayılı yerlerden biri. İnsanların apron da başıboş dolaştığı, motor çalıştıran uçakların etrafında ellerinde biletle uçak aradıkları, uçak kargo kapılarına kadar gidip valizlerini almaya çalıştıkları garip bir yer. Bunun sonu kesinlikle feci bir kaza getirir. Sanırım o zaman da tedbir almak akıllarına gelir. Gelin bunu dünyaya rezil olmadan yapalım !
  • KTHY ve çzellikle sendika KKTC turizmine her zaman engel olmuştur. Kapanması turizme katkı koymuştur. Çadırda yaşamaya devam edin siz. Memleketin önü açıldı.
  • boş yere ortaliğa para saçiliyor birileri bedavadan para kaznaiyordu. iyi oldu kapandiği. dunyada nerede var 5 ucak 800 personel. ya da kendi ucagi yatarken dişairdan ucak kiralayip ona paran şirket.iyi oldu kapandiği.. bir de onun sayesinde atlas batmaktan kurtuldu o var.
  • kthy kapanmasaydı artış % 20 değil % 50 olurdu bunu herkes biliyor yalan haber yapmayalım çok ayıp !!!
KTHY’nin kapanmasının ardından birçok havayolu şirketiyle başlatılan charter uçuşlarla gelen turist sayısı yüzde 10, otel gecelemeleri ve konaklamaları ise yüzde 20 arttı. Turizmdeki artışın KKTC ekonomisini bu yıl yüzde 7 civarında büyütmesi bekleniyor.

Yüzde 35’lik artış bekleniyor
Güney Kıbrıs Merkez Bankası ‘ekonomide en kötüyü yaşamamak için önlemler alınması gerektiği’ uyarısı yaparken, Kuzey Kıbrıs Türk ekonomisinde yüzler turizm gelirlerindeki artışla gülüyor. Geçen yıl tartışmalı bir dönemin ardından, KTHY haziran ayı itibariyle ekonomik gerekçelerle uçuşları durdurduğunu açıklamıştı. Yılın ilk 6 ayındaki veriler ise Kıbrıs Hava Yolları’nın kapanmasının ardından izlenen stratejinin turist sayısını arttırdığını ortaya koydu.

KTHY’nin kapanmasının ardından KKTC yönetimi turizmde yeni bir adım atarak, birçok firmayla ‘charter’ uçuşlara başladı. Skyair, Taillwind gibi charter uçak firmaları, 14 ülkeden yolcu taşımaya başlarken, THY, Anadolu Jet, Atlas, Bora, Pegasus, Skyair firmaları da İngiltere ve Türkiye’den tarifeli uçuşlar ve Lübnan, Litvanya, Norveç gibi bazı ülkelerden de bağlantılı seferler yapmaya başladı. Haziran ayı sonu itibariyle 2010 yılı ilk 6 ayında 413 bin olan turist sayısı, 2011 yılı ilk 6 ayında 455 bine; 740 bin olan geceleme sayısı da 882 bine ulaştı.
KTHY'NİN KAPANMASIYLA SEFERLER ÇOĞALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
sn başbakan R T E sn B Y ve KKTC hükümeti neden hala türkiye pesonelinin tazminatları için birşeyler yapmıyorsunuz kaymağını herzaman kktc yedı posası hep türk personele kaldı acaba sn başbakanımız R TE ve sn B Y bunları bilmiyorları bunlara hava yolu felan kurmayın hak etmiyorlar önce bizim tazminatlarımızı ödesinler ama sn B Y birtalimat verse dhmi hemen ödenir tazminatlarımız perişan durumdayız allah korkunuz varmı önce onu sorayım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
madem insanca konuşmaktan anlamıyorsun bizden beş beter olasın inşallah !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mağdur olan insanlara tabii ki üzülüyoruz ancak o mağdur olan insanlar olacakları sendikanın peşinde koşarken, grev yaparken düşüneceklerdi. Şirketten nefret eden bir sendikanın yapacağı buydu. Kısaca şirketi kapattıran sendika ve doymak bilmeyen hak istekleriydi. Ercan kapısında grev yapıp kavga ederken bunları hiç düşünmedinizmi? Keşke düşünseydiniz bugünlere gelmezdiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTY KAPANDI DOGRUDUR YOLCU SAYILARINDA ARTIS OLDU AMA SIZ HIC DUSUNDUNUZMU KAC TANE INSAN ISSIZ KALDI.KAC KISI YILARDIR EMEK VERDIGI SIRKETTEN ALMASI GEREKEN TAZMINATLARI ALAMADI.SIZIN COKMU UMRUNUZDA BEYLER BAYANLAR. BIRAZDA SIZLER MAGDUR OLAN INSANLARI MAGDURIYETLERINI DILE GETIRSENIZ NASIL OLUR ISTE OZAMAN GERCEK ANLAMDA SORUMLULUGUNUZU ORTAYA KOYMUS OLURDUNUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY yi kapatanlara madalya takmak gerek, baksanıza kıbrısın önünü açmışlar... ...doğanlar, ...soylar, ....pınarlar, .... çekler, ......şiler .....anerler, .....küçükler ve dervişler kıbrıs size minnettardır...............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ercan havalimanı her açıdan rezillik. Tuvaletler felaket. Temizlik sıfır. Yolcu ilişkileri rezillik. Geçn gün THY ile IST a geliyordum, Atlas havayolları boardinginde yolcular son dakikada geldi diye neredeyse boarding görevlileri dövecekti. Problem de yolcudan kaynaklanmıyor. Pasaport tıkanmış durumdaydı. Bu nasıl hizmettir ? Para ver dayak ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ercan Havaalanı yetkilileri umarım bunu okurlar. Havacılık ve Güvenlik kurallarının böylesine hiçe sayıldığı dünyadaki sayılı yerlerden biri. İnsanların apron da başıboş dolaştığı, motor çalıştıran uçakların etrafında ellerinde biletle uçak aradıkları, uçak kargo kapılarına kadar gidip valizlerini almaya çalıştıkları garip bir yer. Bunun sonu kesinlikle feci bir kaza getirir. Sanırım o zaman da tedbir almak akıllarına gelir. Gelin bunu dünyaya rezil olmadan yapalım !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY ve çzellikle sendika KKTC turizmine her zaman engel olmuştur. Kapanması turizme katkı koymuştur. Çadırda yaşamaya devam edin siz. Memleketin önü açıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boş yere ortaliğa para saçiliyor birileri bedavadan para kaznaiyordu. iyi oldu kapandiği. dunyada nerede var 5 ucak 800 personel. ya da kendi ucagi yatarken dişairdan ucak kiralayip ona paran şirket.iyi oldu kapandiği.. bir de onun sayesinde atlas batmaktan kurtuldu o var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kthy kapanmasaydı artış % 20 değil % 50 olurdu bunu herkes biliyor yalan haber yapmayalım çok ayıp !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000