08 Nisan 2014, Salı 09:21:41

KTHY'NİN BATIRILMASINDA KASIT MI VAR?

KKTC HAVA-SEN Başkanı Burak Atakan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli havayolu şirketi KTHY ile ilgili iflas sürecinde kasıt olduğunu ve bu sürecin engellenmediğini iddia etti. Atakan, "KTHY konusu birileri suçlu bulunup, yargılanıncaya kadar kapanmayacak" dedi.
  • KTHY konusunda üzüntülerini anlıyorum ama KTHY hiçbir zaman ucuz bir havayolu olmadı. Ayrıca bahsedildiği gibi 600 TL'ye Lefkoşa-İstanbul-Lefkoşa biletleri business uçmadıkça söz konusu değil. Pegasus başta olmak üzere THY, Atlasjet, Anadolujet, Onur Air iç hat bilet fiyatlarına çok yakın rakamlarla bilet satıyorlar. Yanlış bilgilendirme yaparak haklıyken haksız konuma düşmemeklazım.
  • KTHY konusunda üzüntülerini anlıyorum ama KTHY hiçbir zaman ucuz bir havayolu olmadı. Ayrıca bahsedildiği gibi 600 TL'ye Lefkoşa-İstanbul-Lefkoşa biletleri business uçmadıkça söz konusu değil. Pegasus başta olmak üzere THY, Atlasjet, Anadolujet, Onur Air iç hat bilet fiyatlarına çok yakın rakamlarla bilet satıyorlar. Yanlış bilgilendirme yaparak haklıyken haksız konuma düşmemeklazım.
  • Dünyada örneği olmayan bir sendika. Kendi şirketini batırmak için elinden gelen herşeyi yaptı. Zaten maaşlar astronomikti. Daha da fazlasını istediler. Ayda 15 gün çalışıyorlardı daha da az istediler. Siz nasıl insanlarsınız ? 400 kişinin bedduasını almanıza rağmen hangi yüzle çıkıp röpörtaj yapıyorsunuz ? Hiç utanmanız yok mu ? Milleti açlığa sevk ettiniz. Allahınızdan bulun.
  • Bugune kadar bir kalemi bile kendinin olmayan bir sirket . Sendika ve personelin ozel kullanimina tahsis edilen 100 kisinin yapacagi isi 500 kisinin yaptigi bir sirket . Personelin bedava gidis gelis lerini hic kimse yazmiyor bunlari bilete yansitarak musteri kaybeden bir sirket. Bunlarida yazin . Niye yazmiyorsunuz? KKTC yi cokerten sendikalar KTHY YI de yedi malesef. Isim de isterseniz Ahmet Derya donemine iyi bakin.
  • Eski bir KTHY çalışanıyım.Mağdur olan ,kıdem ve ihbar tazminatını alamayan biz Türkiye personeli siz Kıbrıslılar gibi ağlamıyoruz.Bu şirketi sorumsuz sendika batırdı.Adam utanacacağına çıkmış ve sebep olduğu sonuçtan dolayı arsızca konuşuyor.Biz devlet memuru da olmadık ama sizin gibi ağlamıyoruz.İki dünyada da elimiz iki yakanızda haberiniz ola
  • Kasıt var tabii. Sorumlular da belli. Çalışanlar, sendika, politikacılar üç gün çalışanın tüm ailesine yaşam boyu pass bilet veren kafalar. Şu anda KKTC'ye uçmak tüm artan maliyetlere rağmen hala çok ucuz. Biraz evvel 158 TL'ye SAW-ECN-SAW bilet aldım. Adam utanmadan televizyona çıkıp konuşmuş diyeceğim ama hiç olmazsa ayakkabı kutusunda parası yok.
  • KTHY çalışanları koyun sendika başkanı da bunların çobanı gibi yaşadılar yıllarca.Grev/zam/grev/zam başka birşey bilmediler.Grev sonrası da sendika başkanı buranı İLAH ettiler.Şimdi personel devlet memuru oldu ama Türkiye personeli hala perişan bunlarda ALLAHkorkusu da yok.Çalışanlar Ercanda grev/bakanlıklar önünde eylem yapacaklarına buran efendinin evine gitsinler.İhtiyat fonu/Hay-koop ve aidatlar ne oldu onları sorsunlar?
  • KTHy nı batıran sendika olarak hala çıkıp demeç vermek çok şaşırtıcı. Ben olsam adayı terk ederdim. Halkın içine çıkmaya utanırdım. Yüzlerce personelin vebalini öldükten sonra bile taşıyacaksınız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Sizi allah affetse, KKTC halkı affetmeyecektir.
  • cok kotu hizmet vardi, bir keresinde ayni bileti acenta hata yapmis diye istanbuldan gene aldirdilar sonra magosa da ayni ucaga ayni isme 2 bilet almissin diye iade etmemislerdi.. ne istanbula email,ne lefkosaya aramam nede emailller,hicbirine bir yanit bile gelmemisti.. son ucusum bu ayni koltuga zorla aldirilmis 2 bilet idi.. pegasus vs oncesi zamanlar i sonra grevlerle kendi kendilerine sorun cikardilar. thy ye satilmak istendi fakat sendika karsi cikti,thy de bunlarin sagi solu belli olmuyor diye pek yanasmadi,izmir baglantili ingiltere ucuslari ucuzdu.. kthy magosa ofisinde calisan arkadas simdi magosada tupgaz satiyor ..nerden hatirliyorum bu elemani ? cunku ayni koltuga hem kibrista ,hem istanbulda zorla bilet aldirildigimda sikayet ettigimde beni kthy ofisinden kovmustu ..
  • Hükümet sendika yine batırır diye yeni havayolu kurmaya korkuyor. Havasen olduğu sürece bu ülkede milli havayolu yaşamaz. Bildikleri tek iş zam istemek ve grev yapmaktır çünkü.

KKTC'de yayın yapan bir kanalda TV programına konuk olan HAVA-SEN Başkanı Buran Atakan, KTHY'nin kasıtlı olarak batırılma sürecine sürüklendiğini iddia eden açıklamalarda bulundu. Atakan, "Kıbrıs Türk Hava Yolları konusu kapanmayacak. 1974 yılından 2010 yılına kadar faaliyet gösteren ve hiçbir kazası olmayan bir kurumdan bahsediyoruz. Bu bizim için önemli bir başarıdır. Her türlü engeli aştık. Kırk sekiz ayrı noktaya uçtuk. Elimizde bir tek Meclis araştırma komitesi belgesi vardır. Bugün yeniden bir çalışma söz konusu. Ben bu çalışmada her kesimden insanın katkısının alınmasını beklerdim. Ben Meclis’ten çıkacak bir rapora maalesef güvenmiyorum. KTHY konusu birileri suçlu bulunup, yargılanıncaya kadar kapanmayacak" şeklinde konuştu.

İŞTE ATAKAN'IN O ÇARPICI İDDİALARI

“Her kurumumuz önemlidir. Ama KTHY bu ülkenin dünyaya açılan tek penceresiydi. Bu yüzden hepsinden farklıdır. 2008 yılında Avrupa da en güvenli havayolu seçilen bu şirketi biz kaybetmemeliydik. Ama üzülerek söylüyorum ki, geçmiş İrsen Küçük hükümetinin seyirci kalmasıyla bu şirketimizi kaybettik. Ama biz buna sebep olanlara gerekli dersi verdik. Dönemin Başbakanını evine gönderdik. Yeni sürecin de takipçisi olacağız.”

“Kilo başına para alıyorlar”

“KTHY’yi tüm toplum arıyor. Bu boşluk dolmaz. Şimdi de insanların kilolarına göre uygulama yapmaya başlamışlar. Belli bir kilonun üzerindeyseniz, kilo başına 2 EURO para ödeyeceksiniz. Daha önce biz İngiltere’ye, 600 TL gidiş, dönüş bilet veriyorduk. Şimdi bu miktara İstanbul’a gidebiliyoruz. Yani bedel ödeyen sadece biz olmadık. Toplum da çok ağır bir bedel ödüyor ve ödemeye devam edecek.”

“Komite raporu on bir ay sonra Meclise geldi”

“Elimde Sayın Ali Çetin Amcaoğlu’nun Başkanı olduğu bir komitenin hazırladığı rapor var. Dönemin Meclis Başkanı Sayın Hasan Bozer’e yazılmış. Rapor 9 Haziran 2010 tarihli. Uçuşlarımızın durdurulmasından 12 gün önce. Uçuşlarımız 21 Haziran 2010 da durdurulmuştu. Ve raporda üyelerin oybirliği vardı. Rapor şunu söylüyor; “Komite ilgili taraflarla görüşmüş olup. KTHY’nin yaşatılması için bir eylem planını hazırlamıştır. Uçuşların devamının sağlanması, turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi, KTHY’nin içinde bulunduğu durumun rahatlatılmasına olanak sağlamak için eylem planını bilginize sunar, bu planın, hükümet, basın ve diğer ilgililerle paylaşılmasının, faydalı olacağını bildirir saygılar sunarım.” Bu rapor uçuşların durdurulmasından on iki gün önce veriliyor ve ivedi deniyor. Rapor Meclis’e 9 Mayıs 2011 de geliyor. Tam on bir ay sonra dağıtıldı. Böyle bir şey olamaz.”

“Bu hata değil, kasıttır”

“Türkiye Sivil Havacılık bize mart ayında “Mali durumuz iyi değildir. Bunu düzeltecek bir plan yapın ve bize sunun” dedi. Bizden para da istemediler. Bizi her konuda denetlediler. Bir tek mali konuda bir sıkıntı gördüler. Bu rapor Türkiye Sivil Havacılık dairesine gitseydi bu uçuşlar bugün durmuş olmayacaktı. Ve kurum bugün hayatta olacaktı. Sordum ne yaptınız? Bu yazıyı gönderdiniz mi? Aldığım cevap “Biz gönderdik, hallettik”. Daha sonra öğrendim ki gönderdikleri yazının içeriği sadece “çalışmalarımız devam ediyor”. Bu kasıttır. Her türlü hata olabilir. Hepsini bir nebze kabul edebilirim. Ama bu hata değil. Altını çiziyorum. Bu kasıtlı yapılmış bir olaydır.”

KTHY'NİN BATIRILMASINDA KASIT MI VAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

KTHY ~ 10 yıl önce
KTHY konusunda üzüntülerini anlıyorum ama KTHY hiçbir zaman ucuz bir havayolu olmadı. Ayrıca bahsedildiği gibi 600 TL'ye Lefkoşa-İstanbul-Lefkoşa biletleri business uçmadıkça söz konusu değil. Pegasus başta olmak üzere THY, Atlasjet, Anadolujet, Onur Air iç hat bilet fiyatlarına çok yakın rakamlarla bilet satıyorlar. Yanlış bilgilendirme yaparak haklıyken haksız konuma düşmemeklazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KTHY ~ 10 yıl önce
KTHY konusunda üzüntülerini anlıyorum ama KTHY hiçbir zaman ucuz bir havayolu olmadı. Ayrıca bahsedildiği gibi 600 TL'ye Lefkoşa-İstanbul-Lefkoşa biletleri business uçmadıkça söz konusu değil. Pegasus başta olmak üzere THY, Atlasjet, Anadolujet, Onur Air iç hat bilet fiyatlarına çok yakın rakamlarla bilet satıyorlar. Yanlış bilgilendirme yaparak haklıyken haksız konuma düşmemeklazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havasen ~ 10 yıl önce
Dünyada örneği olmayan bir sendika. Kendi şirketini batırmak için elinden gelen herşeyi yaptı. Zaten maaşlar astronomikti. Daha da fazlasını istediler. Ayda 15 gün çalışıyorlardı daha da az istediler. Siz nasıl insanlarsınız ? 400 kişinin bedduasını almanıza rağmen hangi yüzle çıkıp röpörtaj yapıyorsunuz ? Hiç utanmanız yok mu ? Milleti açlığa sevk ettiniz. Allahınızdan bulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Bugune kadar bir kalemi bile kendinin olmayan bir sirket . Sendika ve personelin ozel kullanimina tahsis edilen 100 kisinin yapacagi isi 500 kisinin yaptigi bir sirket . Personelin bedava gidis gelis lerini hic kimse yazmiyor bunlari bilete yansitarak musteri kaybeden bir sirket. Bunlarida yazin . Niye yazmiyorsunuz? KKTC yi cokerten sendikalar KTHY YI de yedi malesef. Isim de isterseniz Ahmet Derya donemine iyi bakin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli ~ 10 yıl önce
Eski bir KTHY çalışanıyım.Mağdur olan ,kıdem ve ihbar tazminatını alamayan biz Türkiye personeli siz Kıbrıslılar gibi ağlamıyoruz.Bu şirketi sorumsuz sendika batırdı.Adam utanacacağına çıkmış ve sebep olduğu sonuçtan dolayı arsızca konuşuyor.Biz devlet memuru da olmadık ama sizin gibi ağlamıyoruz.İki dünyada da elimiz iki yakanızda haberiniz ola

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kasıt ~ 10 yıl önce
Kasıt var tabii. Sorumlular da belli. Çalışanlar, sendika, politikacılar üç gün çalışanın tüm ailesine yaşam boyu pass bilet veren kafalar. Şu anda KKTC'ye uçmak tüm artan maliyetlere rağmen hala çok ucuz. Biraz evvel 158 TL'ye SAW-ECN-SAW bilet aldım. Adam utanmadan televizyona çıkıp konuşmuş diyeceğim ama hiç olmazsa ayakkabı kutusunda parası yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zavallılar ~ 10 yıl önce
KTHY çalışanları koyun sendika başkanı da bunların çobanı gibi yaşadılar yıllarca.Grev/zam/grev/zam başka birşey bilmediler.Grev sonrası da sendika başkanı buranı İLAH ettiler.Şimdi personel devlet memuru oldu ama Türkiye personeli hala perişan bunlarda ALLAHkorkusu da yok.Çalışanlar Ercanda grev/bakanlıklar önünde eylem yapacaklarına buran efendinin evine gitsinler.İhtiyat fonu/Hay-koop ve aidatlar ne oldu onları sorsunlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cesaret ~ 10 yıl önce
KTHy nı batıran sendika olarak hala çıkıp demeç vermek çok şaşırtıcı. Ben olsam adayı terk ederdim. Halkın içine çıkmaya utanırdım. Yüzlerce personelin vebalini öldükten sonra bile taşıyacaksınız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Sizi allah affetse, KKTC halkı affetmeyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 10 yıl önce
cok kotu hizmet vardi, bir keresinde ayni bileti acenta hata yapmis diye istanbuldan gene aldirdilar sonra magosa da ayni ucaga ayni isme 2 bilet almissin diye iade etmemislerdi.. ne istanbula email,ne lefkosaya aramam nede emailller,hicbirine bir yanit bile gelmemisti.. son ucusum bu ayni koltuga zorla aldirilmis 2 bilet idi.. pegasus vs oncesi zamanlar i sonra grevlerle kendi kendilerine sorun cikardilar. thy ye satilmak istendi fakat sendika karsi cikti,thy de bunlarin sagi solu belli olmuyor diye pek yanasmadi,izmir baglantili ingiltere ucuslari ucuzdu.. kthy magosa ofisinde calisan arkadas simdi magosada tupgaz satiyor ..nerden hatirliyorum bu elemani ? cunku ayni koltuga hem kibrista ,hem istanbulda zorla bilet aldirildigimda sikayet ettigimde beni kthy ofisinden kovmustu ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Havayolu ~ 10 yıl önce
Hükümet sendika yine batırır diye yeni havayolu kurmaya korkuyor. Havasen olduğu sürece bu ülkede milli havayolu yaşamaz. Bildikleri tek iş zam istemek ve grev yapmaktır çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000