28 Mart 2009, Cumartesi 08:42:27

KTHY uçaklarına Defibrilatör konulacak

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) uçaklarına, kalp masajı imkanı sağlayan Defibrilatör yerleştiriliyor.
  • keske cok daha once uygulamaya gecılseydı. avrupada cok yaygın olan bır cihaz. rahmetlı Kemal Sunal da ucakta kalp krızı gecırıp hayatını kaybetmıstı. Turkıye'de sımdılerde yaygınlasmaya basladı. detaylı bılgı ıcın www.automaticdefibrillator.com yada www.metsismedikal.com adresine goz atın derım. gercek hayatta defibrilator ıle hayatı kurtarılan bırının vıdeosu var. kesın ızleyın derım...
  • Kalp krizi geçiren birisi o cihazın uçakta bulunmasına ve hayatının kurtulmasından ötürü duacı olucaktır. KTHY mevcut yönetiminin aklı başında ve doğru yaptığı ilk iş.
  • Yönetimin düşüncelerinin iyi olması yetmiyorki.Bu düşünceleri eyleme çevirecek personelin kalitesi çok önemli.Maalesef bir KİT olan KTHY de işinin ehli olmayan,eleme usulüne tabi olmadan TORPİLLE giren ve İNGİLİZCE bilmeyen o kadar personel var ki..
  • KTHY 'NİN ÖYLE ÇOK SORUNU VAR Kİ BU DEFİBRİLATÖR'E GELENE KADAR ÇÖZMESİ GEREKEN.ŞİRKETİN ÇOK DAHA PROFESYONELCE YÖNETİLMESİ GEREKİR KURUMSALLAŞMANIN BİR AN ÖNCE TEMİN EDİLMESİ GEREKİR.UÇUŞ EMNİYETİ VE CRM KONULARININ ACİLEN TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLİP HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKİR.GEREKİR DE GEREKİR.BU SÖYLEMLER MUHALEFET DEĞİL SUNEXPRESS'İNKİNE BENZER İDARİ VE TEŞKİLAT YAPISININ BİR AN ÖNCE KURULARAK KTHY'NİN BEKASINI UZUN YILLAR SAĞLAMAK İÇİNDİR.YAZILACAK O KADAR ÇOK ŞEY VARKİ.
  • seçimlerden sonra yeni gelecek hükümetin, bu gelişmeleri ve çağdaşlaşmayı gözardı etmemesi gerekir. KTHY bu yönetim ve havacılıktan çok iyi anlayan bir genel müdürle yeni bir atılım ve yapılanmaya girmiştir. bu şirkette çok olumlu dğişmeler olmuştr ve olmaya dewam edecektir diye umuyorum. A.F.
  • KTHY yine yolculara gösterdiği özen ve önemi bir kez daha kanıtladı
  • halamuhalefet yapanların söyleyeceği bir şey varmı. bu yönetim havacılığın tüm gereklerini yerine getirmeye çalışırken sadece leke atarak onların yerine gelmeye çalışan fakat hiç bir vizyonu olmayan sadece cıkar peşinde koşanların oturup düşünmeleri vekısa süre içinde KTHY larına buyönetimin neler kazandırdığını görmelerini temenni ederim.

KTHY Genel Müdürü Ahmet Akpınar yazılı açıklamasında, yolcularının yaşamına verdikleri değer nedeniyle ve riskleri minimuma indirmek amacıyla kalp rahatsızlıklarıyla ilgili ilk yardım konusunda “Acil Eylem Planı” oluşturma ve bu çerçevede tüm uçaklara Defibrilatör Cihazı yerleştirme kararı aldıklarını bildirdi.

Ulusal ve uluslararası sivil havacılık otoritelerinin, uçuşta kalp rahatsızlığı geçiren yolcunun yaşamını kurtarmak amacıyla en yakın alternatif iniş meydanının acil ilk yardım için yeterli mesafede olmadığı deniz aşırı uçuşlar gerçekleştiren havayollarına tüm uçuş ekibi üyelerinin ilk yardım eğitimi ve sertifikası alması kuralına ilaveten kalp rahatsızlığı durumunda acil ilk yardım amacıyla uçaklarında kalp masajı aleti bulundurma zorunluluğu getirdiğini anımsatan Akpınar, şunları kaydetti:

“Tüm Kaptan Pilotları, İkinci Pilotları, Kabin Amirleri ve Kabin Memurları İlk Yardımcı Eğitimi ve Sertifikasına sahip olan Kıbrıs Türk Havayolları, deniz aşırı uçuşlar gerçekleştirmiyor olmasına, uçuş rotaları itibariyle gerektiğinde acil iniş açısından geniş bir alternatif havalimanı ağına sahip olmasına ve dolayısıyla uçaklarında Kalp Masajı Cihazı (Defibrilatör) bulundurma yükümlülüğü bulunmamasına rağmen yolcularının yaşamına verdiği büyük değer nedeniyle ve riskleri minimuma indirme amacıyla kalp rahatsızlıklarıyla ilgili ilk yardım konusunda Acil Eylem Planı oluşturma ve bu çerçevede tüm uçaklara Defibrilatör Cihazı yerleştirme kararı almıştır.”

Akpınar, halk arasında Kalp Masaj Cihazı olarak bilinen, havacılıkta kısaca “Defibrilatör” olarak adlandırılan, tıbbi tanımı Otomatik Elektroşok Cihazı (Automatic Electroshock Device) olan bu alet için konunun otoritelerinin, uçuşta kalp rahatsızlığı ve özellikle ani kalp durmasıyla karşılaşan yolcuyu yaşama döndürme oranının %90 olduğunu belirttiklerini kaydetti.

KTHY uçaklarına Defibrilatör konulacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Sakine Duman ~ 10 yıl önce
keske cok daha once uygulamaya gecılseydı. avrupada cok yaygın olan bır cihaz. rahmetlı Kemal Sunal da ucakta kalp krızı gecırıp hayatını kaybetmıstı. Turkıye'de sımdılerde yaygınlasmaya basladı. detaylı bılgı ıcın www.automaticdefibrillator.com yada www.metsismedikal.com adresine goz atın derım. gercek hayatta defibrilator ıle hayatı kurtarılan bırının vıdeosu var. kesın ızleyın derım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kalp krizi geçiren birisi o cihazın uçakta bulunmasına ve hayatının kurtulmasından ötürü duacı olucaktır. KTHY mevcut yönetiminin aklı başında ve doğru yaptığı ilk iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yönetimin düşüncelerinin iyi olması yetmiyorki.Bu düşünceleri eyleme çevirecek personelin kalitesi çok önemli.Maalesef bir KİT olan KTHY de işinin ehli olmayan,eleme usulüne tabi olmadan TORPİLLE giren ve İNGİLİZCE bilmeyen o kadar personel var ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY 'NİN ÖYLE ÇOK SORUNU VAR Kİ BU DEFİBRİLATÖR'E GELENE KADAR ÇÖZMESİ GEREKEN.ŞİRKETİN ÇOK DAHA PROFESYONELCE YÖNETİLMESİ GEREKİR KURUMSALLAŞMANIN BİR AN ÖNCE TEMİN EDİLMESİ GEREKİR.UÇUŞ EMNİYETİ VE CRM KONULARININ ACİLEN TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLİP HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKİR.GEREKİR DE GEREKİR.BU SÖYLEMLER MUHALEFET DEĞİL SUNEXPRESS'İNKİNE BENZER İDARİ VE TEŞKİLAT YAPISININ BİR AN ÖNCE KURULARAK KTHY'NİN BEKASINI UZUN YILLAR SAĞLAMAK İÇİNDİR.YAZILACAK O KADAR ÇOK ŞEY VARKİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
seçimlerden sonra yeni gelecek hükümetin, bu gelişmeleri ve çağdaşlaşmayı gözardı etmemesi gerekir. KTHY bu yönetim ve havacılıktan çok iyi anlayan bir genel müdürle yeni bir atılım ve yapılanmaya girmiştir. bu şirkette çok olumlu dğişmeler olmuştr ve olmaya dewam edecektir diye umuyorum. A.F.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY yine yolculara gösterdiği özen ve önemi bir kez daha kanıtladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
halamuhalefet yapanların söyleyeceği bir şey varmı. bu yönetim havacılığın tüm gereklerini yerine getirmeye çalışırken sadece leke atarak onların yerine gelmeye çalışan fakat hiç bir vizyonu olmayan sadece cıkar peşinde koşanların oturup düşünmeleri vekısa süre içinde KTHY larına buyönetimin neler kazandırdığını görmelerini temenni ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000