15 Mart 2011, Salı 08:14:27

KTHY Sorunu Konuşuldu

KKTC Meclis Genel Kurulu, KTHY konusundaki genel görüşmeyi tamamladı. Başbakan İrsen Küçük, önümüzdeki hafta Salı günü siyasi parti liderlerini toplantıya çağırarak konuyu enine boyuna görüşüp bir sonuca varmaya çalışacaklarını açıkladı.
  • Kıbrıs kökenli bir işe girdiğiniz zaman, günün birinde sendikanın işyerinizi kapatabilme ihtimalini her zaman düşünün ! Türkiye de de sendikalar var ama hiç biri işyeri kapatmak için değil sadece kanuni sosyal haklarınızı korumak için vardır. İşverenler ile Sendikaların uzlaşma ihtimali her zaman vardır. Türkiye' de var. Ama Kıbrısda öyle bir ihtimal yok. Kıbrısdaki sendikalar vampir gibi kan emer, emer, emer...
  • Özellikle Türkiyede çalışan personel KKTC deki sendikaların yüzünden herkesden çok mağdur oldu. Bu sendika olmasaydı şimdi hepimiz işimizin başındaydık. Sendikacılar şimdi çadırda bir yerlerine kına yakıyorlarmış duyduğuma göre.
  • Son olarak KTHY ne kadar zarar ederse etsin THY bünyesınde kalmalıydı. Nedenıne gelince Kıbrısı hiç bir devlet tanımıyor ama uçağının üzerindeki Kıbrıs logosu ülkenizi yurtdısında temsil ediyordu !!! Kıbrıs diye bir devlet oldugunu avrupaya hatırlatıyordu... KTHY, THY bünyesınde kalmalıydı ama yenıden yapılanmaya gitmeliydi. Kıbrısdakı 600 kişinin sayısı 300 e indirilmeliydi !!! Abuk subuk maaşlarıda bir o kadar indirilmeliydi, yatarakmaaş olmaz ! Şişirme kadro
  • Türkiye çalışanları son 50 günlük maaşlarını alamadılar. Kıdem ve Ihbar tazmınatlarını alamadılar. Yılardır zaten zam almıyorlardı vazgeçmişlerdi ! Ayrıca sürekli eleştirilen 13.maaşa gelince ALLAH aşkına Türkiyede başka firmalarda 3 ayda yada 6 ayda bir ikramıye maaşı yokmu ? Bunu yapan bir çok firma var. O zaman demekki ülkemizde 12+2 yada 12+4 maaş veren firmalar var. Sürekli eleştirirken bunuda dikkate alın. Esas eleştirmeniz gereken konu her zaman şu olmalıdır. 1- 5 kiralık uçağı olan şirketin Kıbrıs kesiminde 600 kişi ne iş yapardı _2- Şirket dibe giderken kıbrıs çalışanları her dönem nasıl zam aldı 3- Sürekli sendikalar ile KTHY den daha fazla nasıl kopardılar 4- 2005 de ısrarla neden THY den ayrılıp bir darbogaza düştüler ?
  • Burada her zaman KTHY Türkiye çalışanlarının sorunları dile getiriliyor. Bunu ben sayısız kez yaptım. Çünkü bizlerde çok magduruz. ancak her zaman konunun KTHY Kıbrıs çalışanlarına kayması normaldir çünkü KTHY nin batmasında en büyük etken Kıbrısdaki sendikalar ve çalışanlardır... Türkiye çalışanlarına gelince onların dolgun ücret aldığını kim söyledi ? 1200 TL - 1700 TL arasında ücret almak günümüz şartlarında çok yüksek değildir ! Ancak Kıbrısdaki çalışanlar 4000 TL den az almamıştır. Müdür maaşlarıda 10-15 Bin TL civarındadır. Şirketi batıran da Kıbrısdaki 600 küsür kişidir. Sürekli grev, grev, grev... Türkiye çalışanları 50 küsür kişidir ve sendikaları yoktur. Şirketin son dönemlerde kötü gidişatından dolayıda fedekarlık yapmışlardır
  • KKTC ni ne yazık ki sendika ağaları yönetmeye çalışıyor. İşin kötüsü hiç bir işten de anlamıyorlar. KTHY nı batırdılar. TC ye karşı gelip cami duvarına şeettiler. Bu sendika ağaları ve CTP denilen parti gitmediği sürece KKTC kendine gelemeyecektir. Halkın bunlardan özellikle sendika ağalarından kurtulması gerekiyor. Şimdi de sendikacılar KTHY genel müdürlüğü önünde eylem yapıp timsah gözyaşları döküyorlar. Şirketi batırırken bunları düşünmediniz mi ? Grev yaparken aç kalacağınız aklınıza hiç gelmedi mi ?
  • Eski calisanlarin SSK larini bile yatirmadilar 2yil kacak calisti KTHY calisanlari.Once eski calisanlarin ihtiyat sandigi ve SSK larini yatirsin hukumet.Yoksa suc isleniyor Kibrista...Bu suctur bakkal bile SSK siz adam calistiramazken devlet 2yil SSK yatirmadan pilotlari hostesleri calistirmistir
  • şöyle başlamak istiyorum yanlışsa lütfen ikaz edin bir şeyi aklınıza ne gelirse örnegin sarhoş olmak için içki içmeye yönetici olmak için mastır yapmaya bakan olmak için çalışmaya ögrenci olmak için dayaga cocuk yapmak için evlenmeye fikrini kabul ettirmek için kavgaya gerek varmı tabiiiikkiiii yokkkkkk peki KTHY BATIRMAK için sadece sendikacolmaya gerek var desem ne dersizin bunlara bu kadar yetki veren siyasilere ne dersiniz kendileri işe gelmese bile onların maaşlarını ci ve siyailere ne dersiniz işe gelmeden bankamatk memuve yöneticilere ne dersiniz siyasi oldukşları için uçagın kuş ıoldugunu söyleyen genel mudıurlere ne dersiniz işte bunlar bu sonu hazırladılar simdi güğnah çıkarıyorlarve kadrolarını tutan yöneti
  • UTANMANIN KARARI UÇMANIN SONU BENCİLLİGİN AYARI YOKTUR.SİZ VE SİZİN GİBİ DÜSÜNENLER BU ŞİRKETİ BU HALE GETİRMİŞDİR.BİR AVUÇ KTHY TÜRKİYE ÇALISANININI DİYORUM Kİ ÖYLE SİZLERİN ALDIGI MAAŞIN YARISINI ALAN SİZLERİN ÇALIŞTIGININ İKİ KATINI ÇALIŞAN SENDİKASIZ DÜRÜST TEMİZ BEYEFENDİ SORNLARI HALLEDEN BU BİR AVUÇ PERSONELDEN NE SİZ ÇALIŞANŞLAR NEDE SİYASİLER BAHSEDİYOR İŞTE SİZ BU YÜZDEN BATMAYA HER ZANAMAHKUMSUNUZ ÇÜĞNKİ KAFANIZ KUMDA KIÇ.......Z AÇIKTA HEP BİR DÜĞRTME BEKLİYORSUNUZ AMA NAFİLE CÜNKİ ORANIZ NASIR OLMUŞ DÜRDÜKLERİ ZAMANDA ANLAMIYORSUNUZ ARTIK GEÇMİŞ OLA
  • bütün bu yorumlar yapılırlırken şunu dikkatle izledim ve gördümki KTHY ları sadece KIBRIS DA çalısanı varmış bu arkadaşlar uçakları ordan kaldırıp TÜRKİYE dende hizmet veriyorlarmış ya sizlerde hiç vicdan yokmu bu uçakların alımları dahıl bakımları dahil tüm bürokratik işlemleri yapan sendikası olmadan allahına ve yöneticilerine güvenerek çalısan bir avuç TÜRKİYE personelinden niye bahsetmessiniz bire gafiller burda mesai almadan calışan çalışma saatleri belli olmayan personelden niye hiçsöz etmiyorsunuz utanmak bir hisdir hissi olmayanlar sadece bencil kişilerdir sizlerde bu bencilligimizden bu şirketi bu hale getirdiniz şimdi oturup başınızı elinize koyarak düşünün ve bu TÜRKİYE personelinden hiç söz etmediniz için biraz utanın tabiki s
KTHY konusundaki genel görüşme sırasında konuşan TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, geçmişten çok, KTHY için ne yapılabileceğinin konuşulması, meclisin çare bulması gerektiğini söyledi.

Uçakla taşımacılığın ada ülkesi Kıbrıs için önemini vurgulayan Angolemli, KTHY’nin başına gelenlerin eskiden olanlara bakılarak çözümlenmesi gerektiğini ama bunun yapılmadığını, bunun üzerine muhalefetin çareler düşündüğünü kaydetti.

Bir fon yaratılarak bu insanların ödenmesi ve kendilerine iş bulunması gerektiğini belirten Angolemli, izaz ikramlardan kısıtlamaya gidilebileceğini dile getirdi.

Angolemli, KTHY çalışanlarının zor durumda olduğunu belirterek, partilere verilen 300 milyarın 100 milyarının, piyangolardan, casino ve bet salonlarından 50 milyar alınarak KTHY çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesini önerdi. Angolemli, Güzelyurt sel felaketinde olduğu gibi tüm çalışanlardan gönüllülük oranında bir kesinti yapılabileceğini kaydetti.

ASLANBABA

UBP İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba ise, konuşmasında, UBP’ye geçtikten sonra da KTHY çalışanlarının yanında olduğunu söyledi.
Maaşından her ay 500 TL Hava-Sen’e verdiğini açıklayan Aslanbaba, Hava-Sen’den bugün bir mektup aldığını, yazıda UBP milletvekili olduğu için yardımının kabul edilmediğinin bildirildiğini kaydetti. Bundan duyduğu üzüntüyü ifade eden Ejder Aslanbaba, KTHY çalışanlarının istihdam edileceğinin defalarca açıklandığını; çok geç kalındığını, bu sürede KTHY çalışanlarının borçlarından dolayı hacizle karşılaştığını, bu borçların dondurulması gerektiğini anlattı.

Aslanbaba, mart sonunda KKHY’nin uçacağını, burada istihdam edilemeyeceklerin devletin başka yerinde istihdam edileceğini söyledi.
Yardımlarda siyaset yapılmamasını isteyen Ejder Aslanbaba, yardımını kabul etmediği gerekçesiyle Hava-Sen’i kınadı.

Ejder Aslanbaba’nın konuşması sürerken, oturumu izleyen KTHY çalışanları izleyici locasını terk etti ve Kadri Fellahoğlu kürsüye çıkınca yeniden yerlerini aldı.

FELLAHOĞLU

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Kadri Fellahoğlu, Aslanbaba’nın yardım yaparken reklam yaptığını savunarak, tepki gösterdi.

Fellahoğlu, KTHY araştırma komitesinin toplanmadığını, UBP’li komite başkanının toplantı çağrısı yapmadığını belirterek, KTHY çalışanlarının durumuna bir çare bulunması gerektiğini söyledi.

KTHY’nin kurulduğu yıllardaki yapı gereği Türkiye’de ofisleri ve hizmet aldığı yerler bulunduğunu ama bunun sürdürülebilir bir yapı olmadığını belirten Kadri Fellahoğlu, KTHY ile ilgili araştırma komitesinin de şirketin yeniden yapılanmayla varlığını sürdürmesi gerektiği sonucuna vardığını anlattı.

Fellahoğlu, KTHY çalışanlarının çok zorda olduğunu vurgulayarak, 300 kişinin sigorta yatırımlarının yapılmasını ve yeni kurulacak şirkette istihdam edilmelerini istedi. Çalışanların kamu eliyle bu hale getirilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade eden Fellahoğlu, KTHY’nin bilinçli olarak bu hale getirildiği düşüncesi taşıdığını, çünkü KTHY’nin seferlerine yakın saatlerde TC Sivil Havacılık tarafından özel havayollarına uçuş izinleri verildiğini belirtti.

KTHY’nin ve çalışanlarının içine düştüğü durumdan dolayı hükümetin istifa etmesi gerektiği görüşünü dile getiren Kadri Fellahoğlu, hükümeti insanları kandırıp yanıltmakla suçladı.

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu’nun söylemlerinden alıntılar yapan Fellahoğlu, mitingin düzenlenmesi gerekçesini anlamadığını söyleyen Hasipoğlu’nu eleştirdi.

Sorunun çözümü için muhalefetin iyi niyetli tavrının değerlendirilmesi çağrısı yapan Fellahoğlu, devleti yöneten hükümetin, travma yaşayan insanların sorununu çözmesi gerektiğini söyledi.

Seçmen getirmek için KTHY’den uçak kiralayan UBP’nin uçakların parasını ödemediğini belirten Fellahoğlu, 2000 seçimleri için kiralanan uçak için 14 bin 987.32 ABD Doları; 2003 seçimlerinde kiralanan uçak içinse 23 bin 192 dolar borcu bulunduğunu; aksini söyleyeceklerin bunu ispatlaması gerektiğini kaydetti.

ULUÇAY

CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay da, KTHY’nin içine düştüğü durum üzerine mecliste iki komite kurulduğunu belirterek, üyesi olduğu bu komitelerin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Uluçay, komite çalışmalarında elde ettikleri bilgilerle ilgili nihai rapor çıkana dek basına konuşmama kararı aldıklarını belirterek, yeni kurulacak şirket için çok değerli bilgiler bulunduğunu söyledi.

KTHY’nin mağdur olan çalışanlarının sorunlarını çözmek için birşeyler yapmak gerektiğini belirten Teberrüken Uluçay, bu amaçla bir karar üretmeye odaklandıklarını kaydetti.

KTHY’nin yönetim yapısının iyi incelenmesi ve bu durumun yeni kurulacak havayolunda göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Uluçay, KTHY nasıl kurtulur diye çalışmalar yapan meclis araştırma komitesinin raporu hakkında bilgiler aktardı.

Yer hizmetlerinin ayrılması ve uçuş operasyonlarına dönük bir KTHY’nin yaşatılması için öneriler yer aldığını belirten Teberrüken Uluçay, KTHY’nin iflasının ülkenin pek çok sektörüne zarar verdiğini anlattı.

Uluçay, hükümetin yapacaklarında sivil toplum örgütlerinin desteğini alabilmesi için KTHY çalışanlarını istihdam etmesi gerektiğini belirterek, genel görüşme sonrasında ortak bir öneri sunulacağını ve haftaya bu konuda bir karar üretileceğine inandığını söyledi.

CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay, maaş veya sigortadan para alamadığı için mali zorluklar yaşayan KTHY çalışanlarının borçları da bulunduğunu söyledi, bu sorunun önümüzdeki hafta üretilecek kararla çözülmesi temennisinde bulundu.

SANER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, yeni kurulacak şirkette KTHY çalışanlarının bir kısmının istihdam edileceğini, geri kalanların da başka yerlere alınacağını söyledi.

32 günlük bakanken KTHY’nin batmasıyla “KTHY’yi batıran bakan” olarak anılmayı hak etmediğini belirten Saner, gerek kendisi, gerekse önceki bakan Hasan Taçoy’un elden geleni yaptığını ama bazı şeylerin mümkün olmadığını kaydetti.

Saner, yeni kurulacak KKHY’de istihdam etmeyi planladıkları uçak başına 50 kişinin belirlenmesi için yarın THY İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nden bir ekip geleceğini; Çarşamba günü KTHY çalışanlarının müracaatlarının kabul edileceğini anlattı. Saner, personel alımına kendilerinin karışmayacağını, tamamen THY İnsan Kaynakları’nın karar vereceğini belirterek, geri kalan personelin de rehabilite programı içinde değerlendirileceğini bildirdi.

Yeni şirketin 3 uçakla operasyonunun başlayacağını, uçak sayısının 2012’de 4’e çıkarılacağını belirten Bakan Saner, CTP-BG Genel Başkanı Soyer’in yerinden yaptığı personel alımında neden sadece THY’nin söz sahibi olacağı yönündeki eleştirileri değerlendireceklerini söyledi.

Ersan Saner, Atlasjet’le yapılan protokolün yeterince anlatılamadığını belirterek, protokolden alıntılar yaptı. Saner, yeni şirketin sermayesi için koyacakları isim hakkı ve “Cyprus Turkish” yazısı dahil her şeye mahkeme kararıyla haciz konduğunu, bunun üzerine Atlasjet’in başka bir protokol sunduğunu ama bunu kabul etmediklerini belirtti.

“North Cyprus Airways” adlı bir şirketin varlığının yeni şirket için sorun yaratacağı eleştirilerini yanıtlayan Saner, İngiltere’den bir hukuk bürosundan görüş aldıklarını, bir sorun olmayacağını ama detay vermek istemediğini ifade etti.

Ersan Saner, KTHY’nin uçuşlarının iptal edildiğinde 90 binin üzerinde biletli yolcusunun kaldığını; ekime kadar 54 bin kişinin taşındığını; kayyum ve Sayıştay onayından sonra Atlasjet’e ödemenin yapılacağını söyledi.

KKHY’nin, THY ile code-share olarak uçacağını; aynı rezervasyon sisteminin kullanılacağını KTHY’nin eskiden Türkiye’de uçtuğu tüm havalimanlarına slot hakkı verileceğine dair TC Sivil Havacılık’tan söz aldıklarını belirten Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Stansted slotlarında da bir problem olmayacağını düşündüklerini bildirdi.

2002’den KTHY’de uçak başına 92 personel varken, 2009’da 140 personel olduğunu kaydeden Saner, KTHY kapanırken 110 milyon 85 bin dolar kayıtlı borcu, ayrıca 47 milyon dolar da çeşitli borçları olduğunu anlattı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de, konuşmacılara teşekkür ederek, KTHY’nin faaliyetlerini durdurmasından üzüntü duyduklarını belirtti. Mayısta oluşturulan hükümetten bir ay sonra havayollarının devre dışı kalmasının kendilerini tedirgin ettiğini kaydeden Küçük, toplumdaki sıkıntıyı giderici tedbirler üzerinde durmak gerektiğini söyledi.

Yapılan önerilerin bilgisine geldiğini ifade eden Başbakan Küçük, önümüzdeki hafta parti liderlerini toplantıya davet edip bu önerileri o toplantıda enine boyuna tartışmak istediğini açıkladı.

Küçük, mutabakata varılması halinde aybaşından itibaren meclise bilgi verileceğini kaydederek, parti liderlerinin samimi olup olmadığını görmek istediğini; ay sonuna dek bir sonuca varılması halinde parlamentonun bilgisine getireceğini söyledi.

Başbakan Küçük, genel görüşmeye katkıda bulunan milletvekillerine teşekkür etti.

Böylece KTHY hakkındaki genel görüşme tamamlandı.

(Gündem Kıbrıs)

KTHY Sorunu Konuşuldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kıbrıs kökenli bir işe girdiğiniz zaman, günün birinde sendikanın işyerinizi kapatabilme ihtimalini her zaman düşünün ! Türkiye de de sendikalar var ama hiç biri işyeri kapatmak için değil sadece kanuni sosyal haklarınızı korumak için vardır. İşverenler ile Sendikaların uzlaşma ihtimali her zaman vardır. Türkiye' de var. Ama Kıbrısda öyle bir ihtimal yok. Kıbrısdaki sendikalar vampir gibi kan emer, emer, emer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Özellikle Türkiyede çalışan personel KKTC deki sendikaların yüzünden herkesden çok mağdur oldu. Bu sendika olmasaydı şimdi hepimiz işimizin başındaydık. Sendikacılar şimdi çadırda bir yerlerine kına yakıyorlarmış duyduğuma göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Son olarak KTHY ne kadar zarar ederse etsin THY bünyesınde kalmalıydı. Nedenıne gelince Kıbrısı hiç bir devlet tanımıyor ama uçağının üzerindeki Kıbrıs logosu ülkenizi yurtdısında temsil ediyordu !!! Kıbrıs diye bir devlet oldugunu avrupaya hatırlatıyordu... KTHY, THY bünyesınde kalmalıydı ama yenıden yapılanmaya gitmeliydi. Kıbrısdakı 600 kişinin sayısı 300 e indirilmeliydi !!! Abuk subuk maaşlarıda bir o kadar indirilmeliydi, yatarakmaaş olmaz ! Şişirme kadro

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye çalışanları son 50 günlük maaşlarını alamadılar. Kıdem ve Ihbar tazmınatlarını alamadılar. Yılardır zaten zam almıyorlardı vazgeçmişlerdi ! Ayrıca sürekli eleştirilen 13.maaşa gelince ALLAH aşkına Türkiyede başka firmalarda 3 ayda yada 6 ayda bir ikramıye maaşı yokmu ? Bunu yapan bir çok firma var. O zaman demekki ülkemizde 12+2 yada 12+4 maaş veren firmalar var. Sürekli eleştirirken bunuda dikkate alın. Esas eleştirmeniz gereken konu her zaman şu olmalıdır. 1- 5 kiralık uçağı olan şirketin Kıbrıs kesiminde 600 kişi ne iş yapardı _2- Şirket dibe giderken kıbrıs çalışanları her dönem nasıl zam aldı 3- Sürekli sendikalar ile KTHY den daha fazla nasıl kopardılar 4- 2005 de ısrarla neden THY den ayrılıp bir darbogaza düştüler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada her zaman KTHY Türkiye çalışanlarının sorunları dile getiriliyor. Bunu ben sayısız kez yaptım. Çünkü bizlerde çok magduruz. ancak her zaman konunun KTHY Kıbrıs çalışanlarına kayması normaldir çünkü KTHY nin batmasında en büyük etken Kıbrısdaki sendikalar ve çalışanlardır... Türkiye çalışanlarına gelince onların dolgun ücret aldığını kim söyledi ? 1200 TL - 1700 TL arasında ücret almak günümüz şartlarında çok yüksek değildir ! Ancak Kıbrısdaki çalışanlar 4000 TL den az almamıştır. Müdür maaşlarıda 10-15 Bin TL civarındadır. Şirketi batıran da Kıbrısdaki 600 küsür kişidir. Sürekli grev, grev, grev... Türkiye çalışanları 50 küsür kişidir ve sendikaları yoktur. Şirketin son dönemlerde kötü gidişatından dolayıda fedekarlık yapmışlardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KKTC ni ne yazık ki sendika ağaları yönetmeye çalışıyor. İşin kötüsü hiç bir işten de anlamıyorlar. KTHY nı batırdılar. TC ye karşı gelip cami duvarına şeettiler. Bu sendika ağaları ve CTP denilen parti gitmediği sürece KKTC kendine gelemeyecektir. Halkın bunlardan özellikle sendika ağalarından kurtulması gerekiyor. Şimdi de sendikacılar KTHY genel müdürlüğü önünde eylem yapıp timsah gözyaşları döküyorlar. Şirketi batırırken bunları düşünmediniz mi ? Grev yaparken aç kalacağınız aklınıza hiç gelmedi mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eski calisanlarin SSK larini bile yatirmadilar 2yil kacak calisti KTHY calisanlari.Once eski calisanlarin ihtiyat sandigi ve SSK larini yatirsin hukumet.Yoksa suc isleniyor Kibrista...Bu suctur bakkal bile SSK siz adam calistiramazken devlet 2yil SSK yatirmadan pilotlari hostesleri calistirmistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şöyle başlamak istiyorum yanlışsa lütfen ikaz edin bir şeyi aklınıza ne gelirse örnegin sarhoş olmak için içki içmeye yönetici olmak için mastır yapmaya bakan olmak için çalışmaya ögrenci olmak için dayaga cocuk yapmak için evlenmeye fikrini kabul ettirmek için kavgaya gerek varmı tabiiiikkiiii yokkkkkk peki KTHY BATIRMAK için sadece sendikacolmaya gerek var desem ne dersizin bunlara bu kadar yetki veren siyasilere ne dersiniz kendileri işe gelmese bile onların maaşlarını ci ve siyailere ne dersiniz işe gelmeden bankamatk memuve yöneticilere ne dersiniz siyasi oldukşları için uçagın kuş ıoldugunu söyleyen genel mudıurlere ne dersiniz işte bunlar bu sonu hazırladılar simdi güğnah çıkarıyorlarve kadrolarını tutan yöneti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
UTANMANIN KARARI UÇMANIN SONU BENCİLLİGİN AYARI YOKTUR.SİZ VE SİZİN GİBİ DÜSÜNENLER BU ŞİRKETİ BU HALE GETİRMİŞDİR.BİR AVUÇ KTHY TÜRKİYE ÇALISANININI DİYORUM Kİ ÖYLE SİZLERİN ALDIGI MAAŞIN YARISINI ALAN SİZLERİN ÇALIŞTIGININ İKİ KATINI ÇALIŞAN SENDİKASIZ DÜRÜST TEMİZ BEYEFENDİ SORNLARI HALLEDEN BU BİR AVUÇ PERSONELDEN NE SİZ ÇALIŞANŞLAR NEDE SİYASİLER BAHSEDİYOR İŞTE SİZ BU YÜZDEN BATMAYA HER ZANAMAHKUMSUNUZ ÇÜĞNKİ KAFANIZ KUMDA KIÇ.......Z AÇIKTA HEP BİR DÜĞRTME BEKLİYORSUNUZ AMA NAFİLE CÜNKİ ORANIZ NASIR OLMUŞ DÜRDÜKLERİ ZAMANDA ANLAMIYORSUNUZ ARTIK GEÇMİŞ OLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bütün bu yorumlar yapılırlırken şunu dikkatle izledim ve gördümki KTHY ları sadece KIBRIS DA çalısanı varmış bu arkadaşlar uçakları ordan kaldırıp TÜRKİYE dende hizmet veriyorlarmış ya sizlerde hiç vicdan yokmu bu uçakların alımları dahıl bakımları dahil tüm bürokratik işlemleri yapan sendikası olmadan allahına ve yöneticilerine güvenerek çalısan bir avuç TÜRKİYE personelinden niye bahsetmessiniz bire gafiller burda mesai almadan calışan çalışma saatleri belli olmayan personelden niye hiçsöz etmiyorsunuz utanmak bir hisdir hissi olmayanlar sadece bencil kişilerdir sizlerde bu bencilligimizden bu şirketi bu hale getirdiniz şimdi oturup başınızı elinize koyarak düşünün ve bu TÜRKİYE personelinden hiç söz etmediniz için biraz utanın tabiki s

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000