07 Şubat 2011, Pazartesi 08:45:42

KTHY İNGİLTERE ÇALIŞANLARI'NIN HAYKIRIŞI SÜRÜYOR

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) İngiltere Çalışanları, geçtiğimiz günlerde sesini duyurmak için bir basın açıklaması yayınlamıştı. KTHY İngiltere Çalışanları bugün yeni bir bildiri daha yayınladı. Peki, o bildiride neler denildi?
  • 3 - 5 tane rum hayranı sendikacı gitmediği sürece KKTC kendine gelemez. Ya KKTC bu sendikacıları kendi kendine temizleyecek, ya da bırakacak bu işi Türkiye yapacak. Korkmayın kolay bir operasyondur.
  • Yeni yetişen nesil 1974 öncesini ve rum katliamlarını görmediği için sendikalarında kışkırtmasıyla Türkiye ve Türk düşmanı olarak yetişiyor ! Kendilerine sormak lazım acaba kendileri Türk değilmi ? Türkiyeden yılda 860 milyon TL (Yeni parayla) para alıyorsanız efendinize itaat edeceksiniz, uyacaksınız... O paralar Türkiye' de çalışan insanımızın kazancının vergisidir... Memurunuzun maaşlarını biz ödüyoruz, benzini suyu herseyi biz veriyoruz... Kıbrıslı çalışmaya değil kahvede oturmayı alışkındır... Benzini biz gönderiyoruz Anavatandan. Bizde 4 TL Sizde kaç TL ? Yazın da buraya göreyim ! 3 TL nin altında benzin kullanıyorsunuz ! Köpek bile sahibine efendisine itaat eder. Ama sizler sendika mitinglerinde Rum bayragı acmaya başladınız artık??
  • KKTC de halkla ilgili hiç bir problem yok. Ada da problemi yaratan CTP ve sendikalardır. Bunlar temizlendi mi iki halk yine kardeş gibi yaşayacaktır. Ama KKTC halkı önce sendikalara dersini vermelidir.
  • 1974 - 2011 arası toplam maddi yardım 4,5 Milyar USD ! 2010 yılı içindeki yardımı 860 Trilyon TL (yeni parayla 860 milyon TL ) *** Bu paralar karşılıksız hibe olarak verilen ve Yavruvatan kıbrısın gelişmesi içindir... Yapılan diğer maddi-manevi yardımlar hariçtir... Bütün bunlara ragmen Kıbrıs halkı sendikalar ile birlikte olup Türkiye ye cephe alıyorsa bu nankörlüktür, yediğiniz kaba pislemektir... Başka bir şey değildir... Unutmayın ki Kıbrıslı olarak sizler her zaman Türkiye ye muhtacsınız... TÜRKİYE OLMASA SİZLER BİR HİÇSİNİZ, CAN GÜVENLİĞİNİZ BİLE YOK ! 1974 ÖNCESINI UNUTMAYIN, UNUTTURMAYIN ! KIBRISDA YETİŞEN YENİ NESİL SENDIKALAR SAYESINDE GAFİL VE TÜRKİYE DÜŞMANI OLARAK YETİŞİYOR...
  • Adınız zaten belliydi,resmileştirdiler artık..Olay bitmiştir,hadi Allah versin..
  • Mağdur olan arkadaşlara saygı duyuyorum inşallah en kısa zamanda paralarını alırlar. Ama KKTC de ki sendikalar ve en büyük şakşakçısı CTP den de KTHY de olanların hesabı sorulmalı diyorum. Hem TC düşmanlığı yaparlar hem de kendi şirketlerini batırırlar. Sonrada çıkıp biz çağdaşız derler. Acıyorum size acıyorum. Durumunuz vahim.
  • Aşağıda yazılanların ilave olarak bir de sivil havacılığın (s) sinden anlamayan başkanlarla operasyonu rezil ettiniz. Ne kalitecisi bu işten anlar, ne yer işletmesi ? Ondan sonra neden battık diye sorarsınız. İşte sebepler belli. Sendikalar ve iş bilmez yöneticiler.
  • Bir de kendinize sorun bakalım ! 5 uçaklı KTHY de 700 kişi nasıl çalışır ? 150 uçaklı THY de 10.000 kişi çalışıyor... KTHY ve sendikalar nasıl olsa para Türkiye den geliyor şu senın adamın su benım adamım dıye işe alarak 5 uçaklı şirkette 700 kişi istihdam etmişler ve bunların 600 ü Ercan gibi ufacık yerde çalısmadan maaş alanlar. Aldıkları en düşüm maaşlarda 3000-4000 den baslıyor ! Gerisini siz düşünün... Bunada razı olmayıp sendikayla birlikte daha fazla istediler, istediler, istediler... SONUÇ: KTHY İFLAS ( 1974 -2010 ) *** Kthy - THY ortaklıgında iken 1974 - 2005 yılları arasında maaşlar, ikramıyeler v.b. her türlü sosyal hakları zamanında verildi ! Ama 2005 den itibaren çöküş başladı, sendikalarınız sayesinde...
  • 2005 yılında KTHY ısrarla THY den ayrılmak istedi ! Kıbrıs devleti KTHY ye tek başına sahip olmak ve tek başına yönetmek istedi. Zamanın başbakanı buna karşı çıktı '' Havayolu işletmek kolay değil batarsınız '' demesine rağmen KTHY devleti sendikaların aklına uyarak 2005 de THY den ayrıldı ve zaten 5 yıllık süreç içindede battı ! Suçlular: KTHY devleti, KTHY kıbrıs çalışanları ve sendikalar ! Bir de kendinize şu soruyu sorun: KTHY kuruluş 1974 ve 2005 e kadar THY ile ortak idi. Zarar etmesine ragmen ayakta duruyordu. Çünkü arkanızda Türkiye vardı. 2005 de ayrıldınız 5 yılda battınız. Batmanın nedenlerınden biriside: Kıbrıs KTHY personelinin yüksek maaşları ve sendikanın bitmek bilmeyen istekleri, yanlış yönetimler,
  • KTHY nı batıran suçlu bellidir. Sürekli grevlerle ercan havalimanını işgal eden, çalışmak isteyen personeli döven sendikadır. Sendika yüzünden ettikleri zararları hesaplasalar KTHY kurtulurdu.

İŞTE KTHY LONDRA ÇALIŞANLARI TARAFINDAN YAYINLANAN O BİLDİRİ:

Biz aşağıda imzası bulunan  eski KTHY’nın Londra çalışanları , 20 Şubat 2010 tarihli basın bildirimizde Hükümetin duyarsız ve ihmalkar davrandığını ve sosyal devlet sorumluluklarından kaçındığını söylemiştik.

Hükümet yetkililerinin sorumluluklarına karşı yapmış oldukları beyanların ise sadece gündemi yatıştırıcı ve çalışanlar ile halkı susturucu amaçlı olduğu anlaşılmaktadır. İşte yapılan bu beyanlardan bazıları.

1.TürkajansKıbrıs  19 Mayıs 2010

Başbakan Küçük: “ KTHY deki sorunun ülke ve calışanlar menfaatine çözümü yönünde çalışmalarımızı büyük gayretle sürdürmekteyiz”

Maaşını almadan ve şirketin içinde olduğu durumun bilincinde olarak bugüne kadar özveri ile çalışmalarını sürdüren Kıbrıs Türk Hava Yolları personeline teşekkür eder sorunun ülkemiz ve calışanlar menfaatine çözümü yönünde çalışmalarımızı büyük gayretle sürdürmekte olduğumuzu ifade etmek isterim.

2.TürkajansKıbrıs  29 Haziran 2010

Kıbrıs Türk Hava Yolları ile ilgili soruları da yanıtlayan Maliye Bakanı Tatar, ortaklık anlaşmasının ardından şirketin Atlas-Jet’in yönetimine geçtiğini, yakın zamanda dağınıklığın giderileceğini belirtti.

Anlaşma uyarınca yeni şirkette istihdam edilmeyecek 150 civarında KTHY çalışanının mağdur olmaması için gayret edeceklerini söyledi.

3.TürkajansKıbrıs  20 Ekim 2010

“Yeni kurulacak şirket tamamen özel şirket koşullarında çalışacak ve ihtiyacı olan personeli alacak. Buna bizim müdahalemiz olamaz” diyen Küçük, şirket tercihini yaptıktan sonra kalan personelin mağdur olmaması için hükümetin çalışma yaptığını söyledi.

KKTC Hükümet yetkililerinin verdikleri sözlere itimat edilemez çünkü..........................

ÇALIŞMALARIMIZI BÜYÜK GAYRETLE SÜRDÜRÜYORUZ  =  HİÇBİR ÇALIŞMA YAPMIYORUZ

Demektir.................

Hükümetin bile sözüne itimat edemezsek kimin sözüne itimat edebiliriz.

Hükümete soruyoruz;

1.Tüm personeli düşünerek yapılan çalışmalar nelerdir ve ne gibi sonuç elde edilmiştir?
2.Tüm bu çalışmalar 9 aylık bir süre içerisinde niye halen çözümlenememiştir?
3.‘Paramız yoktur’ diyen Hükümet yeni kurduğu şirkete yatırım yapıp sadık ve yıllarını vermiş personelin hizmetini karşılıksız bırakıp kapı dışarı atmamışmıdır?

İngilteredeki 30 Sivil Toplum örgütünün 8 Temmuz ve 7 Ağustos tarihlerinde Başbakana KTHYnin durumu ve bir dizi önerilerle beraber gönderdiği yazılara hiçbir cevap alamaması Hükümetin endişelerimize karşı ne kadar ilgisiz ve ihmalkar olduğunu  göstermektedir. Sivil toplumumuz bile bu konuyla ilgili ihmal edilmişlerdir. Bizlerin ne şansı olabilir ki?

Hakkımızı kendi devletimiz korumayacak ise kim koruyacak ?

Haklarımız korunana kadar susmayacağımızı bildiririz...

İmza:  ‘ KTHY İngiltere Çalışanları’

KTHY İNGİLTERE ÇALIŞANLARI'NIN HAYKIRIŞI SÜRÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
3 - 5 tane rum hayranı sendikacı gitmediği sürece KKTC kendine gelemez. Ya KKTC bu sendikacıları kendi kendine temizleyecek, ya da bırakacak bu işi Türkiye yapacak. Korkmayın kolay bir operasyondur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni yetişen nesil 1974 öncesini ve rum katliamlarını görmediği için sendikalarında kışkırtmasıyla Türkiye ve Türk düşmanı olarak yetişiyor ! Kendilerine sormak lazım acaba kendileri Türk değilmi ? Türkiyeden yılda 860 milyon TL (Yeni parayla) para alıyorsanız efendinize itaat edeceksiniz, uyacaksınız... O paralar Türkiye' de çalışan insanımızın kazancının vergisidir... Memurunuzun maaşlarını biz ödüyoruz, benzini suyu herseyi biz veriyoruz... Kıbrıslı çalışmaya değil kahvede oturmayı alışkındır... Benzini biz gönderiyoruz Anavatandan. Bizde 4 TL Sizde kaç TL ? Yazın da buraya göreyim ! 3 TL nin altında benzin kullanıyorsunuz ! Köpek bile sahibine efendisine itaat eder. Ama sizler sendika mitinglerinde Rum bayragı acmaya başladınız artık??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KKTC de halkla ilgili hiç bir problem yok. Ada da problemi yaratan CTP ve sendikalardır. Bunlar temizlendi mi iki halk yine kardeş gibi yaşayacaktır. Ama KKTC halkı önce sendikalara dersini vermelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1974 - 2011 arası toplam maddi yardım 4,5 Milyar USD ! 2010 yılı içindeki yardımı 860 Trilyon TL (yeni parayla 860 milyon TL ) *** Bu paralar karşılıksız hibe olarak verilen ve Yavruvatan kıbrısın gelişmesi içindir... Yapılan diğer maddi-manevi yardımlar hariçtir... Bütün bunlara ragmen Kıbrıs halkı sendikalar ile birlikte olup Türkiye ye cephe alıyorsa bu nankörlüktür, yediğiniz kaba pislemektir... Başka bir şey değildir... Unutmayın ki Kıbrıslı olarak sizler her zaman Türkiye ye muhtacsınız... TÜRKİYE OLMASA SİZLER BİR HİÇSİNİZ, CAN GÜVENLİĞİNİZ BİLE YOK ! 1974 ÖNCESINI UNUTMAYIN, UNUTTURMAYIN ! KIBRISDA YETİŞEN YENİ NESİL SENDIKALAR SAYESINDE GAFİL VE TÜRKİYE DÜŞMANI OLARAK YETİŞİYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adınız zaten belliydi,resmileştirdiler artık..Olay bitmiştir,hadi Allah versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mağdur olan arkadaşlara saygı duyuyorum inşallah en kısa zamanda paralarını alırlar. Ama KKTC de ki sendikalar ve en büyük şakşakçısı CTP den de KTHY de olanların hesabı sorulmalı diyorum. Hem TC düşmanlığı yaparlar hem de kendi şirketlerini batırırlar. Sonrada çıkıp biz çağdaşız derler. Acıyorum size acıyorum. Durumunuz vahim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aşağıda yazılanların ilave olarak bir de sivil havacılığın (s) sinden anlamayan başkanlarla operasyonu rezil ettiniz. Ne kalitecisi bu işten anlar, ne yer işletmesi ? Ondan sonra neden battık diye sorarsınız. İşte sebepler belli. Sendikalar ve iş bilmez yöneticiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir de kendinize sorun bakalım ! 5 uçaklı KTHY de 700 kişi nasıl çalışır ? 150 uçaklı THY de 10.000 kişi çalışıyor... KTHY ve sendikalar nasıl olsa para Türkiye den geliyor şu senın adamın su benım adamım dıye işe alarak 5 uçaklı şirkette 700 kişi istihdam etmişler ve bunların 600 ü Ercan gibi ufacık yerde çalısmadan maaş alanlar. Aldıkları en düşüm maaşlarda 3000-4000 den baslıyor ! Gerisini siz düşünün... Bunada razı olmayıp sendikayla birlikte daha fazla istediler, istediler, istediler... SONUÇ: KTHY İFLAS ( 1974 -2010 ) *** Kthy - THY ortaklıgında iken 1974 - 2005 yılları arasında maaşlar, ikramıyeler v.b. her türlü sosyal hakları zamanında verildi ! Ama 2005 den itibaren çöküş başladı, sendikalarınız sayesinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2005 yılında KTHY ısrarla THY den ayrılmak istedi ! Kıbrıs devleti KTHY ye tek başına sahip olmak ve tek başına yönetmek istedi. Zamanın başbakanı buna karşı çıktı '' Havayolu işletmek kolay değil batarsınız '' demesine rağmen KTHY devleti sendikaların aklına uyarak 2005 de THY den ayrıldı ve zaten 5 yıllık süreç içindede battı ! Suçlular: KTHY devleti, KTHY kıbrıs çalışanları ve sendikalar ! Bir de kendinize şu soruyu sorun: KTHY kuruluş 1974 ve 2005 e kadar THY ile ortak idi. Zarar etmesine ragmen ayakta duruyordu. Çünkü arkanızda Türkiye vardı. 2005 de ayrıldınız 5 yılda battınız. Batmanın nedenlerınden biriside: Kıbrıs KTHY personelinin yüksek maaşları ve sendikanın bitmek bilmeyen istekleri, yanlış yönetimler,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY nı batıran suçlu bellidir. Sürekli grevlerle ercan havalimanını işgal eden, çalışmak isteyen personeli döven sendikadır. Sendika yüzünden ettikleri zararları hesaplasalar KTHY kurtulurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000