07 Mart 2009, Cumartesi 08:07:40

KTHY hedefi belirledi

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), 2012 yılının sonuna kadar 12 uçak ve 2 bin koltuk kapasitesinin üstüne çıkmayı planladığını açıkladı.
  • Evet Türkiye bize para veriyor ama bizden de çok şeyler götürüyor. Bunları da dikkate alın lütfen. Bir anlaşma yapalım. Türkiyeliler gitsin, Türkiye'de para yollamasın. Sanırım en adil çözüm bu. Ne dersin?? (Dipnot olarak söylemeliyim ki sizin 1. sınıf olmadığınız kesin)
  • Türkiyeden dilenin paraları sonra T.C. kökenlileri atın şirketten sizi gidi Türkiye düşmanları sizi. Birazda o 1. insan olarak gördüğünüz İngilizler ve devletinden isteyin para bakalım ne vericekler size asimilasyondan başka.
  • Uzun vadede düşünceler iyi.Ancak kısa vadede ve henüz dünya ekonomik krizinin başında KTHY'nin en büyük sorunu olan gelir gider dengesi olumlu hale nasıl gelecek? Genel Müdürün ifade ettiği gibi aşırı personel yükü bu yapılanmayı olumlu yönde nasıl etkileyecek ? KTHY Yönetiminin de sanırım en büyük problemlerinden biride bu olsa gerek.
  • sn özelleştirme şart diyen arkadaş kesinlikle kthy özelleşmiyecek çünkü kthy de çalışan herkes canlan başla çalışıp kendi işleriymiş gibi gayret gösteriyorlar.kthy nin bir bayrak taşıyıcısı olduğunu unuttunuz galiba.göreceksiniz kthy bu azimve çalışmayla dahada iyi bir konuma gelecek.kthy ne zorluklardan anlının akıyla geçti.iyi günler
  • KTHY'nin düze çıkması için özelleştirmeler şart.Bayrak taşıyıcı olarak tabiki kalacaktır.Ancak hem KKTC hem de Türkiye kanadında özelleştirmeler bir an önce yapılmazsa şirket hem mali hem de kalite yönünden kalkınamaz.Tabi ki siyasilerin KTHY'den elini çekmeleri şart.Yoksa bu düzen böyle gelir ama bu ekonomik krizle böyle gitmesi münkün değil..
  • Özellikle Ercan havalimanında yer hizmetleri konusunda büyük sıkıntı var. Önce buranın halledilmesi lazım. Kontuarlarda yaşanan keşmekeş kışın dahi olduğuna göre, yazın burasını hiç düşünmek bile istemiyorum. Sırf bu yüzden turist kaybettiğinin farkında mı KTHY ? Yer hizmetleriniz eskiden böyle değildi ? Ne oldu ? Bir araştırın lütfen...
  • Neymiş 12 uçak..neymiş geniş gövdeli uzun menzilli... Öncelikle elindeki yeni nesil güzelim AIRBUSlara sahip çıkmalılar bence
  • ben buna gulerım :D ucak gelıcek... gelicek.... daha gelmedi.... 12 ucak bası kktc olan bır hava yollu ıcın fazla degılmı kthy ye de herkes isteksiz calısıyor sıyasete alet ediliyor ve yanlıs yonetılıyor bır kac yıl oncesıne kadar thy ıle ortak olan kthy thy den ayrılıyor neden kthy kıbrısın hava oludur bugun her bolum ozellesıyor kımınle kıbrıslı fırmalarlamı hayır turkıyelı fırmalarla... ozamn thy ıle olan ortaklık neden bozuldu. A bakımı ıcın ucaklar 3 gun apronda yatıyor bu zmanda ucakta ne yapılıyor sadece gunduzlerı calısılıyor. teknik ekipte kac eleman var kacı calısıyor kacı yatıyor. kabın ekibi isteksiz ground service isteksiz. parca degısıcek parca yok... acaba bu hedefler gerceklesebılıcekmı merak edıyorum....
  • Kthy ne yaparsa yapsın bu personel yüküyle rakipleri ile baş etmesi mümkün değil.Kit olmasından dolayı bugüne kadar geldi ama bu ekonomik krizle bu personel yüküyle daha ne kadar götürebilir. Devlet bütçeleri daha 2 ay geçmeden büyük açıklar verirken, toplanan vergiler azalırken..Saygılar..
  • KTHY yi tabii ki destekleyeceğiz. Bir de Ercanda yer hizmetlerini adam etseler çok iyi olacak. Tam bir keşmekeş. Personelde güleryüz yok. Bir atlasjet kontuarlarına bakın, bir de KTHY... Umarım biraz ders alırlar.

KTHY, yaz sezonuna 7 uçak ve yüzde 35 koltuk artışıyla girecek.

KTHY Genel Müdürü Ahmet Akpınar, 2009–2017 yeniden yapılandırma projesiyle ilgili yazılı açıklamasında, 35. yılını kutlayan KTHY’nin, 15 Mart ve 15 Nisan’da filosuna 2007 model 180 koltuk kapasiteli Airbus 320–200 tipi 2 adet wet-lease uçak kiralayacağını; 25 Nisan’da da Boeing 737–800 tipi 180 koltuk kapasiteli yeni bir uçağın da fabrikadan teslim alınarak KTHY filosuna katılacağını duyurdu.

Akpınar, filo yaşı gençleştirme ve gider azaltma programı kapsamında mevcut bir A–321 uçağının iade edilmesiyle, 2009’da 7 uçaklık genç bir filoyla yaz sezonuna girilirken KTHY uçak filosunun yüzde 40 büyüyeceğini ve koltuk sayısının da yüzde 35 artacağını açıkladı.

KTHY 2008’de 900 bin yolcu taşıdı

KTHY Genel Müdürü Akpınar, şirketin yenilenmiş yüzüyle, 35 yıldır olduğu gibi, halkın hizmetinde olmaya devam edeceğini belirterek, KTHY’nin 2008’de 900 binin üzerinde yolcu taşıyarak, yüzde 45 ile en fazla yolcu taşıyan havayolu şirketi olduğunu bildirdi.

Ulaşım pazarı

Akpınar, kısa vadede ciddi bir potansiyel olarak görülen ve yeteri kadar rekabet olmayan Batı, Orta ve Doğu Avrupa ile Suriye, Lübnan, İsrail, Irak, Mısır ve İran arasında Türkiye havalimanlarını kullanarak bir ulaşım pazarı oluşturacaklarını da bildirdi.

Türkiye’nin İstanbul (Sabiha Gökçen), İzmir, Antalya, Kayseri, Ankara, Trabzon gibi şehirlerinden doğrudan yeni uluslararası bağlantılar üzerinde çalıştıklarını da bildiren Akpınar, buralarda KKTC’ye bağlantı verilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Yeni nesil uzun menzilli geniş gövdeli uçaklar

Akpınar, açıklamasında şunları da ifade etti: “Orta ve uzun vadede KKTC’ye uygulanan ambargonun 2012 tarihine kadar kalkacağı öngörülerek, 2015 yılından itibaren filosuna ‘yeni nesil uzun menzilli geniş gövdeli uçakları’ da katarak, dünyanın birçok noktasında yeteri kadar hizmet üretilmeyen hatlarda ulaştırma dış satımı ile KKTC ekonomisine önemli katkı yapılması planlanmaktadır”

KTHY hedefi belirledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 15 yıl önce
Evet Türkiye bize para veriyor ama bizden de çok şeyler götürüyor. Bunları da dikkate alın lütfen. Bir anlaşma yapalım. Türkiyeliler gitsin, Türkiye'de para yollamasın. Sanırım en adil çözüm bu. Ne dersin?? (Dipnot olarak söylemeliyim ki sizin 1. sınıf olmadığınız kesin)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiyeden dilenin paraları sonra T.C. kökenlileri atın şirketten sizi gidi Türkiye düşmanları sizi. Birazda o 1. insan olarak gördüğünüz İngilizler ve devletinden isteyin para bakalım ne vericekler size asimilasyondan başka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uzun vadede düşünceler iyi.Ancak kısa vadede ve henüz dünya ekonomik krizinin başında KTHY'nin en büyük sorunu olan gelir gider dengesi olumlu hale nasıl gelecek? Genel Müdürün ifade ettiği gibi aşırı personel yükü bu yapılanmayı olumlu yönde nasıl etkileyecek ? KTHY Yönetiminin de sanırım en büyük problemlerinden biride bu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sn özelleştirme şart diyen arkadaş kesinlikle kthy özelleşmiyecek çünkü kthy de çalışan herkes canlan başla çalışıp kendi işleriymiş gibi gayret gösteriyorlar.kthy nin bir bayrak taşıyıcısı olduğunu unuttunuz galiba.göreceksiniz kthy bu azimve çalışmayla dahada iyi bir konuma gelecek.kthy ne zorluklardan anlının akıyla geçti.iyi günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY'nin düze çıkması için özelleştirmeler şart.Bayrak taşıyıcı olarak tabiki kalacaktır.Ancak hem KKTC hem de Türkiye kanadında özelleştirmeler bir an önce yapılmazsa şirket hem mali hem de kalite yönünden kalkınamaz.Tabi ki siyasilerin KTHY'den elini çekmeleri şart.Yoksa bu düzen böyle gelir ama bu ekonomik krizle böyle gitmesi münkün değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Özellikle Ercan havalimanında yer hizmetleri konusunda büyük sıkıntı var. Önce buranın halledilmesi lazım. Kontuarlarda yaşanan keşmekeş kışın dahi olduğuna göre, yazın burasını hiç düşünmek bile istemiyorum. Sırf bu yüzden turist kaybettiğinin farkında mı KTHY ? Yer hizmetleriniz eskiden böyle değildi ? Ne oldu ? Bir araştırın lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neymiş 12 uçak..neymiş geniş gövdeli uzun menzilli... Öncelikle elindeki yeni nesil güzelim AIRBUSlara sahip çıkmalılar bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben buna gulerım :D ucak gelıcek... gelicek.... daha gelmedi.... 12 ucak bası kktc olan bır hava yollu ıcın fazla degılmı kthy ye de herkes isteksiz calısıyor sıyasete alet ediliyor ve yanlıs yonetılıyor bır kac yıl oncesıne kadar thy ıle ortak olan kthy thy den ayrılıyor neden kthy kıbrısın hava oludur bugun her bolum ozellesıyor kımınle kıbrıslı fırmalarlamı hayır turkıyelı fırmalarla... ozamn thy ıle olan ortaklık neden bozuldu. A bakımı ıcın ucaklar 3 gun apronda yatıyor bu zmanda ucakta ne yapılıyor sadece gunduzlerı calısılıyor. teknik ekipte kac eleman var kacı calısıyor kacı yatıyor. kabın ekibi isteksiz ground service isteksiz. parca degısıcek parca yok... acaba bu hedefler gerceklesebılıcekmı merak edıyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kthy ne yaparsa yapsın bu personel yüküyle rakipleri ile baş etmesi mümkün değil.Kit olmasından dolayı bugüne kadar geldi ama bu ekonomik krizle bu personel yüküyle daha ne kadar götürebilir. Devlet bütçeleri daha 2 ay geçmeden büyük açıklar verirken, toplanan vergiler azalırken..Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY yi tabii ki destekleyeceğiz. Bir de Ercanda yer hizmetlerini adam etseler çok iyi olacak. Tam bir keşmekeş. Personelde güleryüz yok. Bir atlasjet kontuarlarına bakın, bir de KTHY... Umarım biraz ders alırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000