01 Ocak 2010, Cuma 07:59:05

Krize ilginç çözüm!

Türkiye'nin desteğiyle yürütülen Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yolları'nı zor durumdan çıkarma operasyonunda ilginç bir adım atıldı...
  • Yönetimin maaşlarda yüzde 15 oranında indirime gitmesi gayet güzel.İflasın eşiğine gelen şirket çalışanlarını istihdam etmeye çalışıyor.Çalışanların bunu taktir etmesi lazım.Bu yöntem 2006 yılı sonunda da yapılsaydı Türkiyede çalışan 100 den fazla personelin işten çıkarılmasına gerek kalmazdı.
  • 30 sene yediler, yeyenlere değil çalışanlara çıktı fatura oohhh ne güzel. önce danışmanlar ordusunu çıkarsınlar da gerek galmaz çalışandan kessinler maaş, dolu nerdeysa her bölümün bir danışmanı oldu. UBP da adamlarını yerleştirdi. SARI SENDİKA da var işin içinde bir sürü oyunlar döner KTHY de.....
  • Özel sektöre devredilsin. Yazıldığına göre arpalığa dönmüş.

Kıbrıs Türk Hava Yolları'nda (KTHY) çalışan personelin maaşları yüzde 15 oranında düşürüldü.

Düşürme kararı sendikayla yapılan görüşmeler sonucunda uzlaşıyla alındı. Bundan sonraki aşamada da, operasyonel maliyetlerin düşürülmesi için adım atılacak.

Kıbrıs Türk Hava Yolları, bir süredir ekonomik darboğazla karşı karşıya bulunuyor. Şirketin darboğaza girmesinin nedenleri arasında ucuz bilet satışı gösteriliyor. Özellikle turlara 25 eurodan yapılan uçak bileti satışlarının en az 180 Euro olması gereken rakamın çok altında olması nedeniyle sıkıntı yarattığı belirtiliyor. Kuzey Kıbrıs Ulaştırma Bakanı Hasan Toçay'ın ucuz uçak biletlerine tepkili olduğu biliniyor.
 
60 milyon liralık zarar bekleniyor

KTHY'de operasyonel maliyetlerin de yüksekliği dikkat çekiyor. THY, bünyesindeki uçaklar için yıllık 240 bin dolar kira bedeli öderken, KTHY kullandığı kiralık uçak başına 340 bin dolar veriyor. Yılsonunda zararın da 60 milyon Lira olacağı tahmin ediliyor. Personel ödemeleri ve personel sayılarında da şirketin uluslararası standartların üstünde olduğu belirlenince düğmeye basıldı. 250 personel istihdam etmesi gereken şirkette 700 kişinin çalıştığı belirtiliyor, personel maliyeti de yıllık 24 milyon Lira olarak hesaplanıyor. Bu nedenle bir süredir KTHY'de örgütlü olan sendikayla yapılan görüşmeler sonucunda gelecek yıl tüm maaşlarda yüzde 15 oranında indirim yapılması benimsendi. Bundan sonraki süreçte ise, uçak kiralama ve uçuşlardaki maliyetlerin düşürülmesi için bir eylem planı uygulanacak.

Kıbrıs Türk Hava Yolları'nda yaşanacak değişimin ilk işareti Aralık ayı başında verilmişti. Türk Hava Yolları'nda Yer Hizmetleri'nden Sorumlu ve THY Teknik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan daha sonra merkeze çekilen Bilal Ekşi, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın Genel Müdürlüğü'ne getirilmişti. Bu atama, KTHY'nin THY'nin de desteğini alarak yeniden yapılanmaya gideceği ve çeşitli önlemlerle mali yapısını güçlendireceği yönünde yorumlanmıştı.

Referans

Krize ilginç çözüm!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yönetimin maaşlarda yüzde 15 oranında indirime gitmesi gayet güzel.İflasın eşiğine gelen şirket çalışanlarını istihdam etmeye çalışıyor.Çalışanların bunu taktir etmesi lazım.Bu yöntem 2006 yılı sonunda da yapılsaydı Türkiyede çalışan 100 den fazla personelin işten çıkarılmasına gerek kalmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
30 sene yediler, yeyenlere değil çalışanlara çıktı fatura oohhh ne güzel. önce danışmanlar ordusunu çıkarsınlar da gerek galmaz çalışandan kessinler maaş, dolu nerdeysa her bölümün bir danışmanı oldu. UBP da adamlarını yerleştirdi. SARI SENDİKA da var işin içinde bir sürü oyunlar döner KTHY de.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özel sektöre devredilsin. Yazıldığına göre arpalığa dönmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000