05 Ekim 2013, Cumartesi 17:11:20

KOTİL'İ PROTESTO EDECEKLER

15 Mayıs'da greve çıkan Türk Hava Yolları personeline Gençler Meydana Derneği THY Genel Müdürü Temel Kotil'i protesto ederek destek vereğini açıkladı.
  • İyide Temel Kotilin suçu ne anlamadım? THY gibi kendi yağında kavrulan bir şirketi yönetim kadrosuyla birlikte dünyadaki havacılık devlerine rakip bir havayolu haline getirmiş olması mı? Ayrıca ben neden sadece çalışanı olan THY nin hedefte olduğunu merak ediyorum. Bu ülkede malum büyük holdingler işçilerini çok iyi şartlarda mı çalıştırıyorda bu büyük emek savunucularından en ufak bir protesto duyamıyoruz? Varsa yoksa THY. Bunlar emekle işçiyle alakası olmayan tamamen siyasi amaçlı oyunlardan başka bir şey değil. Bu tanımadığımız çok bilimsel, bağımsız ve özgür gençlerin böyle ayak oyunlarına alet olmaktansa ortaya faydalı bir şeyler koymasını umardım. Türkiyedeki üniversiteler bunca zamandır ne işe yaramışlar ve bilimsel olarak yeni ne keşfetmişler o da ayrı bir konu.
  • Bu adam benide 2011 yılında işe almadı. Bunun içinde protesto edin!
  • genc-der'e destekleri icin tesekkur ediyoruz..ah bir de topcu efendi'yi thy'deki ofisine gelirken veya yandas tv'lerde programa cikarken vs birileri yuhalasa,tepki verse ne guzel olurdu ama nerede bizde oyle tepkisel millet???
  • Genç der de kim? Ayçinin parayla tuttuğu adamları mı ?
  • Herkes Hava Is baskanin amacini biliyor greve katilanlar islerine geri dönmus bu genc-der ilk defa duyuyorum poker oynayacagna biraz gazete veya kitap okumus olsaydi en azindan biraz bilgili olur ve THYnin büyük bir Aile oldunu bilirlerdi sorarim 6 ay önce nerdeydi Genc-der birden böyle karar aliyor bunlar artik komedi
  • 15 mayıstan beri grev devam ediyor işten çıkarılmasık eski thy işçisi de değiliz ayrıca bilip bilmeden yorum yapmayın!!!
  • İlk önce adını öğren ayçil ayçil diyosun ya..nerden tutuyolar sizi..
  • siz niye sahip çıkıyosunuz işten çıkaılan eski thy işçilerine? ayçil bey bunlara maaş verecekti sıkıntılardan kurtaracaktı hani nerde? pos bıyıklı ayçil milleti işinden ettin paraları cukka ettin bu milletin ahı ahirete kalmaz...

Gençler Meydana Derneği (Genç-Der) internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile Türk Hava Yolları'nın 15 Mayıs'tan bu yana grevde olan personeline destek vereceğini açıkladı.

Genç-Der'in İTÜ forumu, 7 Ekim'de Temel Kotil'in İstanbul Teknik Üniversitesi'ne geleceğini ve 15 Mayıs'tan beri grevde olan THY personelini, Kotil'i protesto ederek destekleyeceğini belirtti.

Genç-Der'den yapılan açıklama şu şekilde;

THY işçileri aylardır mücadele veriyor, haklarını aradıkları için hukuksuzca işten çıkartılıyor, grev yasağı getiriliyor ve polis şiddetini maruz bırakılıyor. Buna sessiz kalamayız, biz de THY işçilerinin yanındayız ve onlarla dayanışmak bizim sorumluluğumuzdur diyen İTÜ öğrencileri 7 EkimGünü Saat 12:30’da 75. Yıl Yemekhanesi’nin önünde toplanarak etkinliğin gerçekleşeceği Büyük KSB Salonu’na yürüyecek ve 13. İTÜ Forumu’nu burada gerçekleştirecek. Foruma ise onur konuğu olarak THY işçileri davet edilecek.

KOTİL'İ PROTESTO EDECEKLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

real ~ 11 yıl önce
İyide Temel Kotilin suçu ne anlamadım? THY gibi kendi yağında kavrulan bir şirketi yönetim kadrosuyla birlikte dünyadaki havacılık devlerine rakip bir havayolu haline getirmiş olması mı? Ayrıca ben neden sadece çalışanı olan THY nin hedefte olduğunu merak ediyorum. Bu ülkede malum büyük holdingler işçilerini çok iyi şartlarda mı çalıştırıyorda bu büyük emek savunucularından en ufak bir protesto duyamıyoruz? Varsa yoksa THY. Bunlar emekle işçiyle alakası olmayan tamamen siyasi amaçlı oyunlardan başka bir şey değil. Bu tanımadığımız çok bilimsel, bağımsız ve özgür gençlerin böyle ayak oyunlarına alet olmaktansa ortaya faydalı bir şeyler koymasını umardım. Türkiyedeki üniversiteler bunca zamandır ne işe yaramışlar ve bilimsel olarak yeni ne keşfetmişler o da ayrı bir konu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bu adam benide 2011 yılında işe almadı. Bunun içinde protesto edin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tesekkurler.. ~ 11 yıl önce
genc-der'e destekleri icin tesekkur ediyoruz..ah bir de topcu efendi'yi thy'deki ofisine gelirken veya yandas tv'lerde programa cikarken vs birileri yuhalasa,tepki verse ne guzel olurdu ama nerede bizde oyle tepkisel millet???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorgucu ~ 11 yıl önce
Genç der de kim? Ayçinin parayla tuttuğu adamları mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç-Der ~ 11 yıl önce
Genç-Der, demokratik ve bilimsel üniversite mücadelesi yürüten bir gençlik örgütüdür. Kimsenin parayla tuttuğu adamı değildir. Bu durumda bu haberi yapanlar da Kotil'in adamları mı? Genç-Der, işçi düşmanı her türlü kurumun karşısında, işçilerin yanında yer alır. Kirli politikaların her zaman karşısındadır.
SR ~ 11 yıl önce
Bir örgütün gençlik yapılanması gibi birşeydir, başka ne olabilir ki?
komik ~ 11 yıl önce
Herkes Hava Is baskanin amacini biliyor greve katilanlar islerine geri dönmus bu genc-der ilk defa duyuyorum poker oynayacagna biraz gazete veya kitap okumus olsaydi en azindan biraz bilgili olur ve THYnin büyük bir Aile oldunu bilirlerdi sorarim 6 ay önce nerdeydi Genc-der birden böyle karar aliyor bunlar artik komedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
15 mayıstan beri grev devam ediyor işten çıkarılmasık eski thy işçisi de değiliz ayrıca bilip bilmeden yorum yapmayın!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
İlk önce adını öğren ayçil ayçil diyosun ya..nerden tutuyolar sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 11 yıl önce
siz niye sahip çıkıyosunuz işten çıkaılan eski thy işçilerine? ayçil bey bunlara maaş verecekti sıkıntılardan kurtaracaktı hani nerde? pos bıyıklı ayçil milleti işinden ettin paraları cukka ettin bu milletin ahı ahirete kalmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000