25 Haziran 2009, Perşembe 16:43:11

KOTİL'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, TUROB'un düzenlediği geleneksel buluşma yemeğinde önemli açıklamalarda bulundu.
  • herhalde uçakları imamlar minarelerden okup üfleyip uçuracaklar
  • SAYIN EDİTÖR AİRPORT HABER ŞÖYLE BİR ANKET YAPABİLİRMİ? SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI YABANCI BİR PİLOT (KAPTAN )VIP SEFERİNDE UÇURMASI UYGUNMUDUR...ETİKMİDİR..SAYGILARIMLA
  • THY KONTROLSUZ OLARAK BÜYÜYOR.BİRAZ YAVAŞLAMASI GEREKİR.NE ZAMANA KADAR YETERLİ EĞİTİMLİ PILOT BULUNCAYA KADAR.FAKAT ŞU ANDA ALT YAPISI UYGUN OLMAYAN PİLOTUM DİYE KOPUP GELENLER İSTİHDAM EDİLİYOR.KAYNAK BELLİ YABANCI PILOT ALDILAR AVRUPADA NE KADAR KENARDA KIYIDA OTURAN DÖKÜNTÜ VARSA BAŞVURDU AYIKLA BAKALIM PILOTUM DİYE GEÇİNENLER BÖYLE BÜYÜME YANLIŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
  • şirket büyüyor,arkasında hala devlet var,birsürü uçak alınıyor.yarın birgün iflas etse swissair gibi kime ne yaptırım uygulanabilir.kotil e karlıtekin e ne ceza verilir?devletin malıyla efelik yapmak kolaydır,üstelik cezası da yoktur.ama özel sektörde hatayı yapan cezasını çeker.çünkü özkaynaklar emekle riskle kazanılmıştır,bunu kimse kolay kolay feda edemez.
  • seydişehire de bekleriz.hem hammadde alır gidersiniz.atilayın da gönlü olur meraklın arka atelyelere zaten.beraber stres atarlar arka aatelyeci kankileriyle.
  • THY Washington'a ne zaman uçacak, bilgisi olan var mı? Teşekkürler..
  • Ne yazık ki Sn kotile şirket ile giden bilgiler sanırım doğru değil. Aşağıda bahsedilen lisan konusu allaha emanet. Uçakta yapılan ingilizce anonsları duydukça hayretler içerisinde kalıyorum. Nasıl işe alıyorlar ? Kim bunların lisan testini yapıyor ? Nasıl seçiliyorlar ? Anlamak mümkün değil. Yolcu hizmetleri zaten felaket. Bu şirket nasıl düzelir bilmiyorum. Nerlerden ne hallere geldi. İnanmak mümkün değil.
  • Bu adamın hırsı aklını yavaş yavaş gecio... olan mıllı havayolumuza, ulkemıze olucak ... kendi getırdıklerı bu egıtımsız personelle nereye kdr "büyüyecekler" acaba.
  • Temel bey gördük o 800 kabin memurunu uçak içerisinde 40 yolcuyu sayamayacak kadar embesiller var. yabancı dil şart koşuldu yabancı dilden bir haber insanlar alındı. mahalli dil dediler mahalli dil bilmeyenleri topladılar.
  • Temel kotilin işe aldıklar aşağıda öve öve bitirememiş. Eh mecburlar tabii. Yoksa işsiz kalırlar.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, küresel ekonomik krizden nedeniyle bütçede herhangi bir revizyona gitmediklerini ifade ederek, ''Kriz THY'ye artı sağlamış gözüküyor'' şeklinde konuştu.

Kotil, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) Sheraton Ataköy'deki geleneksel yemeğine konuşmacı olarak katıldı.

Türk Hava Yolları olarak, toplam yolcu sayısını son 5 yılda yüzde 116 artırdıklarını belirten Kotil, aynı dönemde dış hat yolcu oranı yüzde 114'e, iç hatlarda ise 118 artış gösterdiğini, bu yıl da 26,7 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Kotil, THY'nin Avrupa'da 64, Afrika'da 12, Uzakdoğu ve Asya'da 17, Kuzey Amerika'da 2 ve Güney Amerika'da 1 noktaya uçuş gerçekleştirdiğini belirterek, uçuş filosunun da son 5 yılda 2 katına çıktığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl yüzde 74 olarak gerçekleşen doluluk oranının bu yıl yüzde 70 olarak hedeflendiğini kaydederek, bunun kendilerine diğer hub'lardan yolcu almalarını sağladığını anlattı.     

Bütün dünyada business yolcu sayısı düşerken THY'nin business class yolcu sayısında artış görüldüğünü vurgulayan Kotil,  artışın 2006 yılından bu yana yüzde 57,5 olduğunu dile getirdi.

Bu yıl itibarıyla business yolcu sayısını yaklaşık 969 bin olarak hedeflediklerini belirten Kotil, transit yolcu sayısında da son 3 yılda yüzde 170 artış yaşandığını ifade etti.

Büyük şirketlerin kriz nedeniyle personel sayısını azaltırken kendilerinin personel aldıklarını dile getiren Kotil, bu yıl içinde yeni 800 kabin personeli aldıklarını söyledi.

Kotil, transit yolcular için  geçen yılın haziran ayından itibaren 6-8 saat süren İstanbul gezi programları düzenlediklerini kaydederek, bugüne kadar bin 314 yolcuya tur hizmeti vererek İstanbul'un tanıtımına katkıda bulunduklarını ifade etti.

GLOBAL OYUNCU OLMA YOLUNDA EN ÖNEMLİ ADIM
 
THY'nin 30'u opsiyonlu toplam 105 uçak alım kararı verdiğini hatırlatan Kotil, bu çerçevede 3'ü opsiyonlu 19'u kesin olmak üzere 7 Airbus 330 ve 12 adet Boeing 777  uçağı siparis edildiğini ve yaklaşık 4 milyar dolarlık bir yatırım olan bu uçakların filoya 2010-2011 yılları arasında katılacağını bildirdi.

Kotil, geniş gövdeli  bu uçakların THY'nin çehresini değiştireceğini ve Global bir oyuncu olma yolunda büyük avantajlar sağlayacağını vurguladı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Kotil, geniş gövdeli uçak sayısının 2 yılda 2 kat artacağını belirterek, geniş gövdeli uçakların toplam yolcu payı içinde oranının yüzde 15'ten yüzde 30'a çıkarılmasını hedeflendiğini kaydetti.

Kotil, bu yeni alımla THY'nin Uzakdoğu, Güney ve Kuzeye Amerika pazarında çok etkin hale geleceğini dile getirdi.

Dar gövdeli uçakların uçtukları 5 saatlik uçuş mesafesindeki hatlardan çok verimli çalıştıklarını anlatan Kotil, bu pazarlardaki büyümenin devam edeceğini söyledi. 

Ekonomik krizin kendilerini etkilemediğini kaydeden Kotil, ''Krizden dolayı revize ettiğimiz bir bütçemiz yok. Kriz THY'ye artı sağlamış gözüküyor. Diğer havayolları kapasite kısarken o yolcular bize geliyor'' diye konuştu.

"Avrupa pazarına rekabetçi bir ürün getirdiğiniz zaman başarılı olursunuz'' diyen Kotil, Avrupa'ya rekabetçi bir ürün getirdiklerini ve bunu dünyaya ve Ortadoğu'ya sunduklarını söyledi.

KOTİL'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 15 yıl önce
herhalde uçakları imamlar minarelerden okup üfleyip uçuracaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SAYIN EDİTÖR AİRPORT HABER ŞÖYLE BİR ANKET YAPABİLİRMİ? SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI YABANCI BİR PİLOT (KAPTAN )VIP SEFERİNDE UÇURMASI UYGUNMUDUR...ETİKMİDİR..SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY KONTROLSUZ OLARAK BÜYÜYOR.BİRAZ YAVAŞLAMASI GEREKİR.NE ZAMANA KADAR YETERLİ EĞİTİMLİ PILOT BULUNCAYA KADAR.FAKAT ŞU ANDA ALT YAPISI UYGUN OLMAYAN PİLOTUM DİYE KOPUP GELENLER İSTİHDAM EDİLİYOR.KAYNAK BELLİ YABANCI PILOT ALDILAR AVRUPADA NE KADAR KENARDA KIYIDA OTURAN DÖKÜNTÜ VARSA BAŞVURDU AYIKLA BAKALIM PILOTUM DİYE GEÇİNENLER BÖYLE BÜYÜME YANLIŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şirket büyüyor,arkasında hala devlet var,birsürü uçak alınıyor.yarın birgün iflas etse swissair gibi kime ne yaptırım uygulanabilir.kotil e karlıtekin e ne ceza verilir?devletin malıyla efelik yapmak kolaydır,üstelik cezası da yoktur.ama özel sektörde hatayı yapan cezasını çeker.çünkü özkaynaklar emekle riskle kazanılmıştır,bunu kimse kolay kolay feda edemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
seydişehire de bekleriz.hem hammadde alır gidersiniz.atilayın da gönlü olur meraklın arka atelyelere zaten.beraber stres atarlar arka aatelyeci kankileriyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY Washington'a ne zaman uçacak, bilgisi olan var mı? Teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne yazık ki Sn kotile şirket ile giden bilgiler sanırım doğru değil. Aşağıda bahsedilen lisan konusu allaha emanet. Uçakta yapılan ingilizce anonsları duydukça hayretler içerisinde kalıyorum. Nasıl işe alıyorlar ? Kim bunların lisan testini yapıyor ? Nasıl seçiliyorlar ? Anlamak mümkün değil. Yolcu hizmetleri zaten felaket. Bu şirket nasıl düzelir bilmiyorum. Nerlerden ne hallere geldi. İnanmak mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu adamın hırsı aklını yavaş yavaş gecio... olan mıllı havayolumuza, ulkemıze olucak ... kendi getırdıklerı bu egıtımsız personelle nereye kdr "büyüyecekler" acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Temel bey gördük o 800 kabin memurunu uçak içerisinde 40 yolcuyu sayamayacak kadar embesiller var. yabancı dil şart koşuldu yabancı dilden bir haber insanlar alındı. mahalli dil dediler mahalli dil bilmeyenleri topladılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Temel kotilin işe aldıklar aşağıda öve öve bitirememiş. Eh mecburlar tabii. Yoksa işsiz kalırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000