27 Ocak 2011, Perşembe 08:52:10

KOTİL: "YURTDIŞI YOKSA BAŞARI DA YOK"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, yurtdışına satış yapmayan şirketlerin başarılı olmasının beklenemeyeceğini söyledi.
  • bir işte gelişm için önce adaletli olmak gerekir.adaletsizlikle yönetilen bir şirket her zaman kaybetmeye mahkumdur.sayın Kotil Allah sizlere adaletsiz davrandığınız konuları görmenizi nasip etsin,dünyada hesabı belki sorulmaz ama ahirette mutlaka sorulur...rumuz:üvey evlat
  • müthiş bi deha, inanılmaz bi öngörü..yurtdışına satış yapmak..evet evet kilit nokta bu olmalı.

Kotil, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde düzenlenen 'Bilinçli Toplumla Aydınlık Gelecek' konulu konferansta Opet Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. İyi eğitim için öğrenci, öğretmen ve velilerin iç içe olması gerektiğini belirten Kotil, özellikle annelerin çocuklarının eğitimine katkıda bulunması gerektiğini ifade etti.

Kotil; 2011 yılında THY olarak yaklaşık otuzbeş milyon yolcu hedefledikleri bir yıl olacağını belirtip şöyle konuştu; "Network'da oldukça hızlı büyümekteyiz. Daha çok uçuş noktalarımızı arttırıyoruz. Özellikle ABD kıtasında 2'den 4'e çıkardık, Güney Amerika seferleri planlayıp Uzakdoğu seferlerini de arttırıyoruz. 2010'daki performansımızdan dolayı pazarda lider havayolu seçildik. Bizim patronumuz yolcularımızdır. Yolcularımız da pahalı bilet satmamızı istemez. Bir de patronumuza uyarız bizim fiyatımız pazar da oluşmakta. Dolayısıyla rekabet eksenlidir her zaman, rakip havayollarından daha kaliteli, daha ucuz ürün sunan bir hava yoluyuz. Bizim bütün uçaklarımız yeni nesil eski nesil uçağımız bulunmamaktadır. Biz THY olarak filoyu aynı noktadan uçuruyoruz. THY'nin bu kadar büyümesi, dünya lideri olması, pazar lideri olması bizim global olmamızdan kaynaklanıyor. Şuanda 121 yurtdışı noktasına uçuyoruz. Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum bu altyapıyı kuran kendileridir. Biz de havayolları olarak görevimizi yaptık."

THY'nın transfer yolcu taşımayla büyüdüğünü, bu yüzden filonun tek bir noktadan kalkması gerektiğini, Çorlu Havaalan'nın da güzel olduğunu bildiğini belirten Kotil, "Çorlu Havaalan'nın potansiyelinin yüksek olduğunu da biliyorum ama, dediğim gibi Çorlu Havaalanı Atatürk Havalimanı'ndan büyük olsaydı belki de filoyu buradan kaldırırdık." dedi.

Temel Kotil konferans sonrası Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz ile birlikte salonda bulunan protokol'e ve bir grup öğrenciye THY maket uçakları hediye etti. Marmara Ereğlisi'nde topluca yenilen yemeğin ardından ilçeden ayrıldı.

KOTİL: "YURTDIŞI YOKSA BAŞARI DA YOK"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
bir işte gelişm için önce adaletli olmak gerekir.adaletsizlikle yönetilen bir şirket her zaman kaybetmeye mahkumdur.sayın Kotil Allah sizlere adaletsiz davrandığınız konuları görmenizi nasip etsin,dünyada hesabı belki sorulmaz ama ahirette mutlaka sorulur...rumuz:üvey evlat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
müthiş bi deha, inanılmaz bi öngörü..yurtdışına satış yapmak..evet evet kilit nokta bu olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000