24 Mayıs 2013, Cuma 09:04:02

KOTİL: VERGİLERİ DÜŞÜRÜN!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa'daki havayolu vergilerinin düşürülmesi ve hava koridorlarının düzenlenmesi çağrısında bulundu...
  • Avrupa da insanlar yasiyor burdaki gibiler degil dolayisiyla da haklari,hukuklari var ,torpil,yandascilik,hemsehricilik,biber gazi,polis,isten atma tehditleri,firinci baskan vs yok hatirlatirim!!!!
  • vergileri dusurun diyecegine sen once internetten bilet satarken aldigin hizmet bedelini kaldirip ve fahis vergileri dusursene!!!! 39 tl ye bilet satiyorum diyorsun ama toplamda 99 tl ye geliyor nasil oluyor??? baska bir firma 7,5 tl vergi keserken sen nasil bilet fiyatindan daha fazla olarak 49 tl vergi kesiyorsun???? havalimani kullanim gideri ne demek? ben ucaga bineceksem nereye gidecegim otogar'a mi?? ben ucaga binmek icin havalimanina gitmek zorundaysam neden bunun icin vergi odeyeyim?? ben vatandas olarak havayolu giderlerine neden ortak olayim? sen kar edince bana pay veriyor musun? bir de bu hizmet bedeli sacmaligina kim dur diyecek? bunun icin kanuni olarak ne yapabiliriz bilen varsa aciklasin lutfen....
  • bilinen tek gerçek #thydegrevvar
  • en guzel badem biyikli havacilik otoritem sevgili temelim. bak sana birkac oneride bulunayim. avrupada sehirlerde 'insanlar' yasar, dolayisiyla havaalanlarinin gece acik kalmasina o insanlar karar verir. kafana gore istedigin saatte alani acip kapatamazsin. lufthansa 500 milyon euro yatirim yapti terminalini yeniledi, alani gece kapaniyor degisen birsey yok. ikinci tavsiyem sen kendi ulken ile yorum yap, ustun havacilik bilginden birak avrupa mahrum kalsin.sana ne avrupadaki vergilerden, diger ucan sirketler ayni vergilerle ucuyor bir senmi akillisin? yorum yapacaksan, gittigin alanlarda hani ilan veriyorsunya suraya buraya ucuyorum diye, o alanlarda neden seni en uzak ucra koruklere salliyorlar ondan sikayet et. ucuncu onerim ise, fikir dagitirken dikkat et dalga konusu olma. her actigin yere gonderdigin adamlari bir kontrol et. badem biyik yetmiyor. ne dil biliyorlar ne yordam ne havacilik ne operasyon. sen cok buyuksun temelcim basimizdan eksik olma.amin
  • Koskoca dunya markamiz thy kimlerin eline kalmis dedigin kisiler thy yi dunya markasi yapan kisiler. Bos bos konusma.
  • temel baba ne derse doğrudur.
  • yazık kockoca dünya markamız thy kımlerın elıne kalmıs. hak hukuk bilmeyen, çalışma şartlarıyla ılgılı konu hakımıyetı dahı olmayan,cumle kurmaktan aciz ,devletı arkasına almıslar. yazık
  • Ummakla olmuyor sayin Kotil imzalar atilmadan konu kapanmaz. Kac kac nereye. Kadar masaya oturacaksiniz

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa'daki havayolu vergilerinin düşürülmesi ve hava koridorlarının düzenlenmesi çağrısında bulundu. Kotil, Türkiye'nin bu konularda tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Kotil, Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen ve birçok ülkeden ulaştırma bakanlarının da katıldığı Ulaştırma Forumu'nda yaptığı konuşmada, Avrupa'nın "tek sema" projesinin halen bitmediğine dikkat çekti. Avrupa'nın küçük küçük ülkelerden oluştuğunu ve uçakların geçişi sırasında sürekli olarak kontrolörlerin değiştiğini belirten Kotil, şöyle konuştu:

"Bu durum yörüngelerin değişmesine yol açıyor, böylece yollar uzuyor. Çok para harcanıyor. Havacılığı herkesin önemsemesi lazım. Türkiye, ulaşım politikası, havalimanlarındaki yatırım açısından, havayollarının kendi performansı açısından dünyaya en iyi örnek" dedi.

Kotil, hava koridorlarının düzeltilmesini isteyerek, Avrupa ülkelerindeki vergilerin çok yüksek olduğunu belirtti. Havalimanlarının 24 saat açık tutulması çağrısında bulunan ve yolcuların şikayetlerinin yüzde 40'ının yerdeki sorunlardan kaynaklandığı ifade eden Kotil, "Yüzde 40'ı azaltın, yolcu uçağa gelmeden önce onları rahatlatın" diye konuştu.

-"Toplu sözleşme kapanmıştır"-

Kotil, konuşmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, THY ile çalışanlar arasında ücret zammı konusunda "yönetimin kendi elini açtığını" belirterek, konunun kapandığını umduğunu, şu ana kadar da sendika ile bir görüşme yapılmadığını söyledi.

THY başarısının herkes tarafından bilindiğini ve kabul gördüğünü anlatan Kotil, şirkette "Ruj krizi ya da başka konularda spekülasyonlar olup olmadığı" yönündeki soruya, "O konular kapandı. İleriye dönük projelerimiz var. Toplu sözleşme de kapanmıştır. THY yatırım yapıyor" dedi.

Kotil, forumda İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü havalimanının da çok konuşulduğuna işaret ederek, "Üçüncü havalimanı burada yoğun ilgi görüyor. Dünyada da üçüncü İstanbul'da üçüncü. Türkiye havacılıkta lider konumda. Türkiye havacılıkta artık ana oyuncu" şeklinde konuştu.

Lufthansa ile işbirliği konusunda ise kendilerine gelen herhangi bir şey olmadığını kaydeden Kotil, bu konuda borsada işlem gören iki şirket olarak fazla yorumda bulunamayacağını dile getirdi.

Kotil, Almanya'nın çok önemli bir ülke olduğunu da vurgulayarak şunları söyledi:

"Almanya'da 12 noktaya uçuyoruz. Frekansları artırmak için uğraşıyoruz. Leipzig'te sefer sayısını ikiye çıkmamız gerekiyor. Diğer noktalarda da sefer sayımızı artırmak istiyoruz. Türkiye havacılık açısından dünyaya örnek. Almanya ile Türkiye arasında ticaret hacmi çok arttı. Uçaklarımız yetmediği için sayıyı çıkartamadık."

KOTİL: VERGİLERİ DÜŞÜRÜN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

!!!! ~ 11 yıl önce
Avrupa da insanlar yasiyor burdaki gibiler degil dolayisiyla da haklari,hukuklari var ,torpil,yandascilik,hemsehricilik,biber gazi,polis,isten atma tehditleri,firinci baskan vs yok hatirlatirim!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen once !! ~ 11 yıl önce
vergileri dusurun diyecegine sen once internetten bilet satarken aldigin hizmet bedelini kaldirip ve fahis vergileri dusursene!!!! 39 tl ye bilet satiyorum diyorsun ama toplamda 99 tl ye geliyor nasil oluyor??? baska bir firma 7,5 tl vergi keserken sen nasil bilet fiyatindan daha fazla olarak 49 tl vergi kesiyorsun???? havalimani kullanim gideri ne demek? ben ucaga bineceksem nereye gidecegim otogar'a mi?? ben ucaga binmek icin havalimanina gitmek zorundaysam neden bunun icin vergi odeyeyim?? ben vatandas olarak havayolu giderlerine neden ortak olayim? sen kar edince bana pay veriyor musun? bir de bu hizmet bedeli sacmaligina kim dur diyecek? bunun icin kanuni olarak ne yapabiliriz bilen varsa aciklasin lutfen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
undertaker ~ 11 yıl önce
bilinen tek gerçek #thydegrevvar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
r ~ 11 yıl önce
en guzel badem biyikli havacilik otoritem sevgili temelim. bak sana birkac oneride bulunayim. avrupada sehirlerde 'insanlar' yasar, dolayisiyla havaalanlarinin gece acik kalmasina o insanlar karar verir. kafana gore istedigin saatte alani acip kapatamazsin. lufthansa 500 milyon euro yatirim yapti terminalini yeniledi, alani gece kapaniyor degisen birsey yok. ikinci tavsiyem sen kendi ulken ile yorum yap, ustun havacilik bilginden birak avrupa mahrum kalsin.sana ne avrupadaki vergilerden, diger ucan sirketler ayni vergilerle ucuyor bir senmi akillisin? yorum yapacaksan, gittigin alanlarda hani ilan veriyorsunya suraya buraya ucuyorum diye, o alanlarda neden seni en uzak ucra koruklere salliyorlar ondan sikayet et. ucuncu onerim ise, fikir dagitirken dikkat et dalga konusu olma. her actigin yere gonderdigin adamlari bir kontrol et. badem biyik yetmiyor. ne dil biliyorlar ne yordam ne havacilik ne operasyon. sen cok buyuksun temelcim basimizdan eksik olma.amin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik'a ~ 11 yıl önce
Koskoca dunya markamiz thy kimlerin eline kalmis dedigin kisiler thy yi dunya markasi yapan kisiler. Bos bos konusma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 11 yıl önce
temel baba ne derse doğrudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 11 yıl önce
yazık kockoca dünya markamız thy kımlerın elıne kalmıs. hak hukuk bilmeyen, çalışma şartlarıyla ılgılı konu hakımıyetı dahı olmayan,cumle kurmaktan aciz ,devletı arkasına almıslar. yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok bilmiş yorumcu ~ 11 yıl önce
sen çok biliyorsun galiba hadi müdür sen ol:)
:)) ~ 11 yıl önce
birak kimin eline kalirsa kalsin, senin gibilerin eline kalmasinda. bal yapmaz arilar sizi
Grev var ~ 11 yıl önce
Ummakla olmuyor sayin Kotil imzalar atilmadan konu kapanmaz. Kac kac nereye. Kadar masaya oturacaksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orda mısın yorumcu ~ 11 yıl önce
ne grevi rüydasın galiba:))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000