11 Mayıs 2013, Cumartesi 12:27:01

KOTİL: "UMARIM GREV OLMAZ"

THY Genel Müdürü Temel Kotil, proje büyüklüğü 47 milyar doları bulacak olan 3. havalimanının kârlı bir yatırım olacağını basit hesapla anlattı... Kotil, THY'nin gelecek planları ve 15 Mayıs'ta uygulanması beklenen grev hakkında da konuştu.
  • malesef pegasus dışarıdan çok güzel herkes çok mutlu imajı veriliyor galiba ama hiçte öyle değil.bu yıl verilen zam hele çok komik bir düzeyde kaldı.o kadar yolcu taşınmasına ve kar edilmesine rağmen malasef beklentimizi karşılamadı ve birde dağıtılan kar payı çok düşük seviyelerde kaldı.ancak kulağımıza gelenlere bakılırsa kokpit için aynı şeyleri söylemek zor.onlara gayet tatmin edici iniş parası adı altında çok iyi bir zam verildiğini biliyoruz ve bu durum biz çalışanları çok ama çok üzdü.pegasus sadece kokpitten oluşmuyor.kabin var teknik var vb.departmanlar var onlarında aynı şekilde taltif edilmesi gerekirdi.umuyoruzki sayın sabancı bu durumun düzelmesinde harekete geçer ve eşit dağılımı sağlar.
  • sayın Kotil pegasustan başka şirketlerde var, onur air gibi personelinin mevcut haklarını bile elinden almaya çalışan, herkesin kaçmak için gün saydığı, 550 kabin ekibi varken şu an 310 kişi kalan, halka arzlar önemli fakat pegasus önce personeline arz yaptı, herkes mutlu, çok çalışıyorlar fakat karşılığına değiyor,
  • Hocam siz akıllı bilgili bir insansınız. Her ay aidat vererek bizi temsil eden sendikaya kızsakta , güvenmesekte destek olmak zorundayız. Uçskları çok seviğiniz sürekli makam verip bizim önümüze koyduğunuz eğitimsiz , korkak adamlar kullansın artık. Saygılar.
  • Bu limak ı Bir yerlerden, Sabiha Gökçen Havalimanından hatırlıyorum...Sendika karşıtı, Sendikasız işçi çalıştırmak için Malezyalı ortaklarına söz veren, sonra da Hava-İş İSG de örgütlendi diye Mahkemelerce hileli iş yeri kapanışı tespiti yapılan şirket bu.....EEEEE napçak şimdi bu Lİmak ve Nihat Özdemir? Yeni yapılan havalimanında HAVA-İŞ örgütlenince işleri Çelebiyemi devredecek yoksa TAV gel bizi kurtar mı diyecek.? Valla İSG işçileri ve Hava İş apartta bekliyorlarmış. .Umarım Nihat Özdemir rahat uyur bundan sonra:)))))
  • Sendika Grev kararı almış, bildiriler havada uçuşuyor, arkadaş hala grev olmamasını umuyormuş, Yani aslında demek istiyor ki THY yönetimi olarak çalışanlara gerekli gözdağını verir ve baskıyı sağlarız ve grevden caydırırız...
  • insallah yakin bir zamanda yeni bir part time ilani acilir belki bu grevden sonra bizler icin yeni bir alim sureci baslamis olur 305 kisiden sonra yeni alimlar olmustu belki bu kez de acilma imkani olurmu acaba
  • Artik anlasinki kimse magdur olmasin kaldiki biz isletmecilerde bundan nasibimizi aliyoruz,15 mayis da ulkemiz icindenhayirli olacak bir toplantiyi bundan dolayi ertelemek durumunda kaldim,sanirim ben tek degilim bunu yapan yoneticileri sagduyuya davet ediyorum.
  • sizin yerinize biz uçarız diyen hukuk cahili okumaktan aciz fırsat kollayan sunexciler. Size kapak olmasını dileyerek :) SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU Kanun No. 6356 Kabul Tarihi: 18/10/2012 MADDE 68 – (1) İşveren, kanuni bir grev veya lokavt süresince, 67 nci madde hükmü gereğince iş sözleşmeleri askıda kalan işçilerin yerine, sürekli ya da geçici olarak başka işçi alamaz veya başkalarını çalıştıramaz. Ancak greve katılamayacak ve lokavta maruz bırakılamayacak işçilerden, ölen, kendi isteği ile ayrılan veya iş sözleşmesi işveren tarafından haklı nedenle feshedilenlerin yerine yeni işçi alınabilir. İşverenin bu yasağa aykırı hareketi, taraf sendikanın yazılı başvurusu hâlinde görevli makamca denetlenir.
  • 15 mayıs günü kokpit ve kabin el ele,omuz omuza vererek hep beraber biribirimize kenetlenerek tek vücut olarak grevimizi yapacağız.bu sefer çok farklı olacak herşey.bu bizim adeta kurtuluş savaşımız olacak.yeter artık sabrımız taştı.Bizimle alay eden,hafife alan THY yönetime okkalı osmanlı tokadını patlatıcaz.hamdi ve temel paşalar bizden korksun.sonuna kadar inadına greve evet.bu bizim son şansımız ve kanımızın son damlasına kadar tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.eğer bugünleri kaybedersek yarınlar çok geç olabilir bizim için.
  • Bende Grev olsun istemezdim sayınG.Müdürüm! Ama başka yol bırakmadınız.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye’nin ve Türk havacılığının önünün çok açık olduğunu belirterek, “Dünyanın ağırlık merkezi değişiyor. İstanbul’un 3. havalimanı ihalesinde ulaşılan rakamı gördünüz. Bu para güven göstergesi. Rahat da ulaşılır. Yeni havalimanı 2020 itibariyle yıllık 3 milyar dolar kazanır. Bu para giderek artar” dedi.

2018 yılında kullanıma açılması planlanan 3. havalimanı ihalesine en yüksek teklifi veren Limak - Kolin - Cengiz - Mapa - Kalyon Ortak Girişim Grubu, KDV dahil edildiğinde 25 yıllık işletme hakkı için 26.1 milyar euro (34 milyar dolar) ecek. 13 milyar dolar civarında bir de inşaat bedeli olacak.

‘Cıvıl cıvıl olacak’

25 eşit taksitte ödenecek kira bedeli yıllık 1 milyar euro’ya yakın bir rakamı işaret ediyor. THY’nin sponsoru olduğu basketbol ligi Euroleague için Londra’da bulunan Temel Kotil Türkiye’nin artan önemiyle birlikte yeni havalimanının yıllık kazancının 3 milyar dolar, yani 2.3 milyar euro civarı olacağı beklentisinde. Kotil formülü şöyle veriyor:

“Biz bu yıl 46 milyon yolcu taşıyıp 10 milyar dolara yakın ciro yapmayı hedefliyoruz. 2020 yılı hedefimiz ise 100 milyon yolcu ve 20 milyar dolar ciro.  Cironun yaklaşık yüzde 10’u havalimanlarına gider. Bu da 2 milyar dolar demek. 2 milyar doların yarısı ana havalimanına, kalanı diğerlerine harcanır. Yani sadece bizden 3. havalimanına 2020’de 1 milyar dolar gider. 1 milyar dolar da diğer havayollarından kazanacaklar. Duty - free, kiralar gibi gelirlerden de 1 milyar dolar gelir. Yani 2020’de 3 milyar dolar gelmeye başlar. Bu rakam giderek artar. Yeni havalimanı cıvıl cıvıl olacak. Bizi dünyada çok farklı bir yere taşıyacak.”

‘Pegasus’a bakın’

Türk havacılığındaki yükselişten rakiplerinin de faydalandığını belirten Kotil, “Pegasus’un halka arzında gelen talebi gördünüz” dedi. Türk Hava Yolları’nın uçacağı 100. ülkenin Malta olacağını belirten Kotil, giderek büyüyen işletme için alttan gelen kadrolara güvendiklerini söyledi.

‘Grev ummuyoruz’

Hava - İş Sendikası tarafından 15 Mayıs olarak açıklanan grevle ilgili konuşmak istemediğini belirten Kotil, “Umarım grev olmaz” demekle yetindi. 14 Mayıs’ta ABD’ye önemli bir ziyaret gerçekleştirecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gezisine katılıp katılmayacağını sorduğumuz Kotil, 15 Mayıs’taki grev kararını hatırlatarak Türkiye’de olması gerektiğini söyledi.

Seneye Sidney’e uçacak

Dünyanın hızla değiştiğini ve ağırlık merkezinin Akdeniz’e kaydığını belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil, 20 yıl içinde dünyadaki dönüşümün tamamlanacağı görüşünde. Kotil yeni dönemde Türkiye’nin çok avantajlı bir konumda olacağını ve bu durumun Türk havacılığına yarayacağını söylüyor.

Önümüzdeki yıl Singapur aktarmalı olarak Avustralya’nın Sidney kentine uçmak istediklerini de söyleyen Kotil, “Bu prestij için değil. Kârlı bir hat olacak” dedi.

Büyük finalde THY Lufthansa kapışması!

THY’nin spordaki sponsorluklarına büyük önem verdiğini belirten Temel Kotil, 2015’e kadar olan Euroleague sponsorluğunu uzatabileceklerini anlattı.

THY’nin Şampiyonlar Ligi finalisti Alman futbol kulübü Borussia Dortmund ile sponsorluk sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan Kotil, gülerek, “Finalde rakipleri Bayern Münih. Onların sponsoru ise Lufthansa” dedi. (Milliyet)

KOTİL: "UMARIM GREV OLMAZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

havacı ~ 11 yıl önce
malesef pegasus dışarıdan çok güzel herkes çok mutlu imajı veriliyor galiba ama hiçte öyle değil.bu yıl verilen zam hele çok komik bir düzeyde kaldı.o kadar yolcu taşınmasına ve kar edilmesine rağmen malasef beklentimizi karşılamadı ve birde dağıtılan kar payı çok düşük seviyelerde kaldı.ancak kulağımıza gelenlere bakılırsa kokpit için aynı şeyleri söylemek zor.onlara gayet tatmin edici iniş parası adı altında çok iyi bir zam verildiğini biliyoruz ve bu durum biz çalışanları çok ama çok üzdü.pegasus sadece kokpitten oluşmuyor.kabin var teknik var vb.departmanlar var onlarında aynı şekilde taltif edilmesi gerekirdi.umuyoruzki sayın sabancı bu durumun düzelmesinde harekete geçer ve eşit dağılımı sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birde onura bakın ~ 11 yıl önce
sayın Kotil pegasustan başka şirketlerde var, onur air gibi personelinin mevcut haklarını bile elinden almaya çalışan, herkesin kaçmak için gün saydığı, 550 kabin ekibi varken şu an 310 kişi kalan, halka arzlar önemli fakat pegasus önce personeline arz yaptı, herkes mutlu, çok çalışıyorlar fakat karşılığına değiyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değerli Hocam ~ 11 yıl önce
Hocam siz akıllı bilgili bir insansınız. Her ay aidat vererek bizi temsil eden sendikaya kızsakta , güvenmesekte destek olmak zorundayız. Uçskları çok seviğiniz sürekli makam verip bizim önümüze koyduğunuz eğitimsiz , korkak adamlar kullansın artık. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Limak ~ 11 yıl önce
Bu limak ı Bir yerlerden, Sabiha Gökçen Havalimanından hatırlıyorum...Sendika karşıtı, Sendikasız işçi çalıştırmak için Malezyalı ortaklarına söz veren, sonra da Hava-İş İSG de örgütlendi diye Mahkemelerce hileli iş yeri kapanışı tespiti yapılan şirket bu.....EEEEE napçak şimdi bu Lİmak ve Nihat Özdemir? Yeni yapılan havalimanında HAVA-İŞ örgütlenince işleri Çelebiyemi devredecek yoksa TAV gel bizi kurtar mı diyecek.? Valla İSG işçileri ve Hava İş apartta bekliyorlarmış. .Umarım Nihat Özdemir rahat uyur bundan sonra:)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka mı bu? ~ 11 yıl önce
Sendika Grev kararı almış, bildiriler havada uçuşuyor, arkadaş hala grev olmamasını umuyormuş, Yani aslında demek istiyor ki THY yönetimi olarak çalışanlara gerekli gözdağını verir ve baskıyı sağlarız ve grevden caydırırız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni part time ~ 11 yıl önce
insallah yakin bir zamanda yeni bir part time ilani acilir belki bu grevden sonra bizler icin yeni bir alim sureci baslamis olur 305 kisiden sonra yeni alimlar olmustu belki bu kez de acilma imkani olurmu acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev olmasin ~ 11 yıl önce
Artik anlasinki kimse magdur olmasin kaldiki biz isletmecilerde bundan nasibimizi aliyoruz,15 mayis da ulkemiz icindenhayirli olacak bir toplantiyi bundan dolayi ertelemek durumunda kaldim,sanirim ben tek degilim bunu yapan yoneticileri sagduyuya davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sunexciler ~ 11 yıl önce
sizin yerinize biz uçarız diyen hukuk cahili okumaktan aciz fırsat kollayan sunexciler. Size kapak olmasını dileyerek :) SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU Kanun No. 6356 Kabul Tarihi: 18/10/2012 MADDE 68 – (1) İşveren, kanuni bir grev veya lokavt süresince, 67 nci madde hükmü gereğince iş sözleşmeleri askıda kalan işçilerin yerine, sürekli ya da geçici olarak başka işçi alamaz veya başkalarını çalıştıramaz. Ancak greve katılamayacak ve lokavta maruz bırakılamayacak işçilerden, ölen, kendi isteği ile ayrılan veya iş sözleşmesi işveren tarafından haklı nedenle feshedilenlerin yerine yeni işçi alınabilir. İşverenin bu yasağa aykırı hareketi, taraf sendikanın yazılı başvurusu hâlinde görevli makamca denetlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HEPSI YALAN ~ 11 yıl önce
onu yazan sunex cıler degıl kardesım, INANMA bu tıp yazılara, bosu bosuna dıs bıleme sunex calısanlarına. SUNEX calısanı nıye boyle bır msj atsınkı , senınle ne alıp veremedıgı olsun kı? bosu bosuna bızı bıze kırdırmaya calısıyorlar.
cabin crew ~ 11 yıl önce
15 mayıs günü kokpit ve kabin el ele,omuz omuza vererek hep beraber biribirimize kenetlenerek tek vücut olarak grevimizi yapacağız.bu sefer çok farklı olacak herşey.bu bizim adeta kurtuluş savaşımız olacak.yeter artık sabrımız taştı.Bizimle alay eden,hafife alan THY yönetime okkalı osmanlı tokadını patlatıcaz.hamdi ve temel paşalar bizden korksun.sonuna kadar inadına greve evet.bu bizim son şansımız ve kanımızın son damlasına kadar tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.eğer bugünleri kaybedersek yarınlar çok geç olabilir bizim için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit_Acar ~ 11 yıl önce
Bende Grev olsun istemezdim sayınG.Müdürüm! Ama başka yol bırakmadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000