16 Mart 2013, Cumartesi 12:16:26

KOTİL: "TÜM UÇAKLARI ORADAN UÇURACAĞIZ"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 3. havalimanını beklemeden şirketi büyütmeye devam ettiklerini, şu anda Atatürk Havalimanı'ndaki kapasite kısıtından dolayı Sabiha Gökçen'de büyümeyi sürdürdüklerini belirtti.
  • ya ankara! hala atil kapasite ile calisan baskent ankara'nin potansiyelini de gorecek misiniz?
  • sayin temel kotil o kadar parayi tek basina kazandi heralde..kendileri kar ettikleri için ikramiye aldilar ve bu basina yansidi..nerede calisanin payi,ikramiyesi...
  • Dünyada aynı seviyede ki havayollarının GM'lerinin beyanlarına bakın. Bilimsel açıklamalar, vizyon derinliği, global ekonomi vizyonu, global sektörde liderlik vasfı görürsünüz. 'Sevgi satacağız' gibi vasıfsız, niteliksiz manasız bir açıklamayı yapan kişiyi bu ülkede bu seviyede görmek gerçekten üzücü. Bu açıklamalar THY'yı bu kişinin yönetmediğinin sadece koltuk doldurduğunun çok açık ve net göstergesidir.
  • Nakitim yok, kredi kartina taksit yapiliyormu sevgi satislarinda?
  • Temel Kotil, Ben başbakan olduğumda ilk işim seni ve THY'deki Topçu ve yandaşlarını satıp ''iş akdiniz tazminatsız olarak feshedilmiştir.'' ibareli yazıyı sizlere göndereceğim. İnşallah bana bu kısmet olur.
  • SAYIN GENEL MD İNCİLER DÖK AMA SEN TGS İLE TEKNİKTE ÇALIŞANLARI AYNI KEFEYE KOYARSAN BUNUN VİJDANİ SORUMLULUĞU NEREDE SABAHIN KÖRÜNDE UYKUSUNU ALMADAN GELEN ELEMAN NASIL BAKIM YAPACAK KALDKİ SERVİS HAKKI TOPLU SÖZLEŞME MADDESİDİR TGS NİN NEYİ VAR SENMİ İMZALADIN OLACAK HADİSELERDEN SİZ SORUMLUSUNUZ
  • ey kotil efendi!!! herseyin palavra!!! ne soylesen bos!!! din,iman hersey para olmus... bu sevgi yi de para ile satacagiz demenden belli!!! heyhat sozum ona dindarlara bak... ne kadar da paragozlermis!!! bu arada hatlar dolu diyen cok bilmis acaba thy butun hatlarda kardan ne kadar zarar ediyor biliyor mu da boyle vicik vicik yagcilik yapiyor??? arkasinda devlet destegi olmasa yine alirdi degil mi o kadar ucagi??? alsin bakalim nasilsa eski firinci 6 ayda havaciligi ogrendigini soyleyen yeni havaci baskan ve eski iett trafik muduru, havaciligi ise yeni aldigi arkadaslarla internetten ogrenen genel mudur ve diger torpilliler ve tabii ki rizeliler var isin basinda !!! bu degerli muhteremler varken degil dunya uzayda bile 1. olur takunya ve torpil havayollari!!!
  • *** yorumu yapan arkadaş, bu senede 1 milyardan fazla kar elde etti THY, yani geçen seneki zararı kapattı. Rekabet kurumu çağrısı yapan arkadaş, bankalar kendi arasında anlaşıp faiz oranını belli bir seviyenin üstünde tutmuşlar. Thy ve pgs bilet fiyatlarında ortaklaşa bir fiyat belirlemiyorlarki rekabete aykırı bir durum olsun... Iyi haftasonları herkese...
  • Bu resmen Pegasusun büyümesini engellemek bankalara ceza yagdiran rekabet kurulu nerde ucak sirketlerini niye kontrol etmiyorlar?????????????????????
  • :)

Türk Hava Yollar Genel Müdürü Temel Kotil, 2013 yılında 46 milyon yolcu, 9,7 milyar dolar ciro, 250 uçuş noktası ve günde aşağı yukarı 1.200 sefer hedeflediklerini kaydederek, "Bugüne kadar uçuş, servis sattık. Bundan sonra 'sevgi' satacağız" dedi.

Ekonomist Dergisi'nin düzenlediği "Ekonomi'de Yılın İş İnsanları" ödül töreni sonrası soruları yanıtlayan Kotil, 2015-2020 yılları arasında satın alınacak 117 adet uçağın finansmanı, 2013 yılı hedefleri ve 3. havalimanı hakkında görüşlerini paylaştı.

Büyüme projelerinin THY'ye has bir proje olduğunu anlatan Kotil, "3. havalimanına ve bizim büyümemize de paralel gelen bir proje. Ama havalimanından önce büyümeye devam ettikçe, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ciddi sayıda uçak yerleştiriyoruz. Bu sene 14 uçağımız orada uçuyor. Önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla uçacak. 3. havalimanını beklemeden biz şirketi büyütmeye devam ediyoruz. Şu anda Atatürk Havalimanı'ndaki kapasite kısıttan dolayı Sabiha Gökçen'de büyümeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Kotil, satın alınacak 117 uçağa ilişkin de, 2017 yılı sonuna kadar 40 büyük uçağın geleceğini ifade etti.

"Yeni havalimanı açılınca hepsini orada uçuracağız" diyen Kotil, alınacak uçakların finansmanı konusuna da değindi.

Bugüne kadar gerçekleşen satın almalardaki gibi bu satın almaların da finansman şeklinin aynı olacağını söyleyen Kotil, alınan uçakların finansmanının çok uygun şartlarda yurt dışından sağlandığını vurguladı.

Kotil, "Tahvil ihracı da söz konusu, ama bizim tabi 2013 yılında alınacak tüm uçakların finansmanı temin edildi. 2014 yılında da klasik metodumuzu uygulayacağız. Kredilerimizdeki faiz oranlarımız çok düşük ve 12 yıl sabit" bilgisini verdi.

2013 HEDEFLERİ

Yeni lokasyonlara uçuşlarla ilgili de konuşan Kotil, "Bizim standardımız yılda 30 nokta açmak. 2013 yılında hedefimiz; 46 milyon yolcu, 9,7 milyar dolar ciro, 250 uçuş noktası ve günde aşağı yukarı 1.200 sefer" ifadelerini kullandı.

Kotil, bu yılki trafik sonuçlarının geçen yıla göre daha iyi olduğunu anımsatarak, "Doluluk oranımız artıyor. Yolcu sayımız yüzde 22 oranında arttı. Yurt dışında yüzde 32 oranında arttı ve artmaya devam ediyor" dedi.

"Hem Batılı hem Doğulu şirketiz, artık uçuş ve servis değil 'sevgi' satacağız"

Kotil, 2020 yılına kadar uçak adedinin 375'e ulaşacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"2020 vizyonumuzda 90 milyon yolcu ve 19 milyar dolar ciro ve dünyanın her yerine uçan havayolu olacağız. Bugüne kadar uçuş, servis sattık. Bugün kararımızı değiştirdik. Bundan sonra 'sevgi' satacağız. Her gün sevgi satılıp alınıyor. Biz hem Batılı hem de Doğulu bir şirketiz, başarılı olmamızın sebebi... 2002 yılından beri hep kar ediyoruz. Kar elde ede ede artık kardan ziyade sevgiyi konuşmaya karar verdik. Biz Batı kadar kurumsal, Doğu kadar duygusal bir şirketiz."

KOTİL: "TÜM UÇAKLARI ORADAN UÇURACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

ankara ~ 11 yıl önce
ya ankara! hala atil kapasite ile calisan baskent ankara'nin potansiyelini de gorecek misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lovely ~ 11 yıl önce
sayin temel kotil o kadar parayi tek basina kazandi heralde..kendileri kar ettikleri için ikramiye aldilar ve bu basina yansidi..nerede calisanin payi,ikramiyesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu mu vizyon ~ 11 yıl önce
Dünyada aynı seviyede ki havayollarının GM'lerinin beyanlarına bakın. Bilimsel açıklamalar, vizyon derinliği, global ekonomi vizyonu, global sektörde liderlik vasfı görürsünüz. 'Sevgi satacağız' gibi vasıfsız, niteliksiz manasız bir açıklamayı yapan kişiyi bu ülkede bu seviyede görmek gerçekten üzücü. Bu açıklamalar THY'yı bu kişinin yönetmediğinin sadece koltuk doldurduğunun çok açık ve net göstergesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taksit varmi? ~ 11 yıl önce
Nakitim yok, kredi kartina taksit yapiliyormu sevgi satislarinda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdi Topçusavar ~ 11 yıl önce
Temel Kotil, Ben başbakan olduğumda ilk işim seni ve THY'deki Topçu ve yandaşlarını satıp ''iş akdiniz tazminatsız olarak feshedilmiştir.'' ibareli yazıyı sizlere göndereceğim. İnşallah bana bu kısmet olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATSIZ ~ 11 yıl önce
SAYIN GENEL MD İNCİLER DÖK AMA SEN TGS İLE TEKNİKTE ÇALIŞANLARI AYNI KEFEYE KOYARSAN BUNUN VİJDANİ SORUMLULUĞU NEREDE SABAHIN KÖRÜNDE UYKUSUNU ALMADAN GELEN ELEMAN NASIL BAKIM YAPACAK KALDKİ SERVİS HAKKI TOPLU SÖZLEŞME MADDESİDİR TGS NİN NEYİ VAR SENMİ İMZALADIN OLACAK HADİSELERDEN SİZ SORUMLUSUNUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra!! ~ 11 yıl önce
ey kotil efendi!!! herseyin palavra!!! ne soylesen bos!!! din,iman hersey para olmus... bu sevgi yi de para ile satacagiz demenden belli!!! heyhat sozum ona dindarlara bak... ne kadar da paragozlermis!!! bu arada hatlar dolu diyen cok bilmis acaba thy butun hatlarda kardan ne kadar zarar ediyor biliyor mu da boyle vicik vicik yagcilik yapiyor??? arkasinda devlet destegi olmasa yine alirdi degil mi o kadar ucagi??? alsin bakalim nasilsa eski firinci 6 ayda havaciligi ogrendigini soyleyen yeni havaci baskan ve eski iett trafik muduru, havaciligi ise yeni aldigi arkadaslarla internetten ogrenen genel mudur ve diger torpilliler ve tabii ki rizeliler var isin basinda !!! bu degerli muhteremler varken degil dunya uzayda bile 1. olur takunya ve torpil havayollari!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EZS06 ~ 11 yıl önce
*** yorumu yapan arkadaş, bu senede 1 milyardan fazla kar elde etti THY, yani geçen seneki zararı kapattı. Rekabet kurumu çağrısı yapan arkadaş, bankalar kendi arasında anlaşıp faiz oranını belli bir seviyenin üstünde tutmuşlar. Thy ve pgs bilet fiyatlarında ortaklaşa bir fiyat belirlemiyorlarki rekabete aykırı bir durum olsun... Iyi haftasonları herkese...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PEgasusu ~ 11 yıl önce
Bu resmen Pegasusun büyümesini engellemek bankalara ceza yagdiran rekabet kurulu nerde ucak sirketlerini niye kontrol etmiyorlar?????????????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 11 yıl önce
:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000