04 Haziran 2013, Salı 10:18:14

KOTİL: "TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KAPANMIŞTIR!"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa'daki havayolu vergilerinin düşürülmesi ve hava koridorlarının düzenlenmesi çağrısında bulundu. Kotil, toplu sözleşme konusunun kapandığını söyledi.
  • Sn. Kotil , Ankara FIR'dan irtifa istemek bile anlamsız bir uğraş. Duz uçuşa illa geçirecekler. Kendimizi Vaden veya Golda'dan atarsak kurtardık. Yok ankara fir'a gidiyorsak yandık.
  • Hisse %14 düştü diyenin borsadan haberi yok.düşmeyen hisse mi kaldı
  • Yine karıştırdı. Her halde grev bitti demek istedi. Adam aşına olmadığı şeyleri yıllarca yaşamadan anlayamıyor. TİS öyle veya böyle imzalanmadan iş hayatı devam etmez ki.
  • temel efendi yine lafonten den masallar serisini anlatmaya başlamış.Süslü beyanatlar verip pembe tablolar çiziyor ama kim inanır bu palavralara.Durmak yok torpil ve haksızlık yapmaya devam :)
  • grev treni kaçtı bari gezi parkı direnişine katılın da bir yararınız dokunsun insanlığa. kendi grev hakkını elleriyle teslim eden insanlar, sizi tarih yazacak:) ve bu zihniyetten hala medet uman saf insanlar, sizi de tarih bu saflığınızla yazacaktır. iyi çalışmalar.
  • Eyy kaptanlar kendi grevinize sahip.cikmaya kiciniz yemedi bari yarin en azindan pistte 3 dk bilemediniz 1 dk bekleyip bi tepki gosterin azicik vicdaniniz varsa, komure makarnaya camasir makinasina oyunu satan fikirlerini satan koyunlardan azicik farkiniz varsa bari bunu yapin
  • Babam hasta demişti ya, babası Leipzig devlet hastanesinde yatıyor herhalde onu ziyarete gitmiştir.
  • Sayin kotil anlasilan son gunlerde yukselen isyan ve patlamanin etkisinde kalmis ve sacmalamis. Toplu sozlesme sizin tek lafinizla mi bitecek, konu kapanacak? Karsinizda koleler mi var ki bu kadar rahat ve kisa kestirebiliyorsunuz? Hangi konu nasil bu kadar kolay kapanir? Sizde hic vicdan kalmadi mi artik ??
  • Ya bu chp genel bsk yrd Umit Oran in bahsettigi genel mudur mu? Eger oysa chp genel baskan yardimcisi akp nin adamini nasil ovebiliyor? Adam kesinlikle gorevden alinmamali diyordu Umit Oran
  • Grv konusu kapanmis :) hepinize hayirli olsun isteye bile sirket tekeline girdiniz.hayret ediyorm yaa insan nasil kendi soz hakkindan vazgecebilir pes.

Kotil, Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen ve birçok ülkeden ulaştırma bakanlarının da katıldığı Ulaştırma Forumu'nda yaptığı konuşmada, Avrupa'nın "tek sema" projesinin halen bitmediğine dikkat çekti. Avrupa'nın küçük küçük ülkelerden oluştuğunu ve uçakların geçişi sırasında sürekli olarak kontrolörlerin değiştiğini belirten Kotil, şöyle konuştu:

"Bu durum yörüngelerin değişmesine yol açıyor, böylece yollar uzuyor. Çok para harcanıyor. Havacılığı herkesin önemsemesi lazım. Türkiye, ulaşım politikası, havalimanlarındaki yatırım açısından, havayollarının kendi performansı açısından dünyaya en iyi örnek" dedi.

Kotil, hava koridorlarının düzeltilmesini isteyerek, Avrupa ülkelerindeki vergilerin çok yüksek olduğunu belirtti. Havalimanlarının 24 saat açık tutulması çağrısında bulunan ve yolcuların şikayetlerinin yüzde 40'ının yerdeki sorunlardan kaynaklandığı ifade eden Kotil, "Yüzde 40'ı azaltın, yolcu uçağa gelmeden önce onları rahatlatın" diye konuştu.

"TOPLU SÖZLEŞME KAPANMIŞTIR!"

Kotil, konuşmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, THY ile çalışanlar arasında ücret zammı konusunda "yönetimin kendi elini açtığını" belirterek, konunun kapandığını umduğunu, şu ana kadar da sendika ile bir görüşme yapılmadığını söyledi.

THY başarısının herkes tarafından bilindiğini ve kabul gördüğünü anlatan Kotil, şirkette "Ruj krizi ya da başka konularda spekülasyonlar olup olmadığı" yönündeki soruya, "O konular kapandı. İleriye dönük projelerimiz var. Toplu sözleşme de kapanmıştır. THY yatırım yapıyor" dedi.

Kotil, forumda İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü havalimanının da çok konuşulduğuna işaret ederek, "Üçüncü havalimanı burada yoğun ilgi görüyor. Dünyada da üçüncü İstanbul'da üçüncü. Türkiye havacılıkta lider konumda. Türkiye havacılıkta artık ana oyuncu" şeklinde konuştu.

Lufthansa ile işbirliği konusunda ise kendilerine gelen herhangi bir şey olmadığını kaydeden Kotil, bu konuda borsada işlem gören iki şirket olarak fazla yorumda bulunamayacağını dile getirdi.

Kotil, Almanya'nın çok önemli bir ülke olduğunu da vurgulayarak şunları söyledi:

"Almanya'da 12 noktaya uçuyoruz. Frekansları artırmak için uğraşıyoruz. Leipzig'te sefer sayısını ikiye çıkmamız gerekiyor. Diğer noktalarda da sefer sayımızı artırmak istiyoruz. Türkiye havacılık açısından dünyaya örnek. Almanya ile Türkiye arasında ticaret hacmi çok arttı. Uçaklarımız yetmediği için sayıyı çıkartamadık."

KOTİL: "TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KAPANMIŞTIR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Ankara FIR ~ 11 yıl önce
Sn. Kotil , Ankara FIR'dan irtifa istemek bile anlamsız bir uğraş. Duz uçuşa illa geçirecekler. Kendimizi Vaden veya Golda'dan atarsak kurtardık. Yok ankara fir'a gidiyorsak yandık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borsa ~ 11 yıl önce
Hisse %14 düştü diyenin borsadan haberi yok.düşmeyen hisse mi kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fark ~ 11 yıl önce
Yükselirken THY hissesi yükseliyor..Düşerken Herkesle birlikte düşüyor..Sevsinler sizin yorumlarınızı ve anlayışınızı..Yükselişi Greve bağlıyorsan..Düşüşü de Greve bağla sayın grev kırıcıların yalakası..
Fatih UMAY ~ 11 yıl önce
Personeli GREVDE olan bir şirketin hisselerini yatırımcılar almaz ve ilk fırsatta elindekileri de satar. Bu gösteriyor ki Borsa yükselse de THY hisseleri yükselmeyeceği gibi aksine önümüzdeki dönemlerde düşecektir. Yöneticilerin krizi yönetemediği çok aşikar.
karıştırdı ~ 11 yıl önce
Yine karıştırdı. Her halde grev bitti demek istedi. Adam aşına olmadığı şeyleri yıllarca yaşamadan anlayamıyor. TİS öyle veya böyle imzalanmadan iş hayatı devam etmez ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HADİ CANIM ~ 11 yıl önce
DEVAM EDER. EDİYOR ZATEN. TİS İMZALANMADAN GREVCİLER İÇİN İŞ HAYATI DEVAM ETMEZ. O KADAR.
TURKISH CREW ~ 11 yıl önce
temel efendi yine lafonten den masallar serisini anlatmaya başlamış.Süslü beyanatlar verip pembe tablolar çiziyor ama kim inanır bu palavralara.Durmak yok torpil ve haksızlık yapmaya devam :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tren kaçmadan ~ 11 yıl önce
grev treni kaçtı bari gezi parkı direnişine katılın da bir yararınız dokunsun insanlığa. kendi grev hakkını elleriyle teslim eden insanlar, sizi tarih yazacak:) ve bu zihniyetten hala medet uman saf insanlar, sizi de tarih bu saflığınızla yazacaktır. iyi çalışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tren Kaçmadan. ~ 11 yıl önce
Havalimanından kalktıktan sonra, geri dönüp arızası giderilirken, tesadüfen kalan yolcularını da alıp yeniden havalanan uçak görmediniz mi ? Ben gördüm.Bir gün gelir o sendika tüm çalışanlar için de gerekli olur.Sendika yönetiminden memnun olmamak ayrı, sendikayı yıpratmak ayrı konudur.Bazı kafalar siyasi görüşlerini de ekleyerek bunu karıştırdılar. Pilot arkadaşlarımız ancak kendi maddi çıkarları söz konusu olursa kenetlenirler. Başka hiç bir şey onları bir araya getiremez.Geçmiştede böyleydi, şu an için de aynı. Kimse kendini üzmesin. Bir tek şeye takılıyorum. Oda THY' den bir ay kadar önce yaşanan Çaykur grevinin hiç değerlendirilmemiş olması.Ondan çıkartılacak hayli ders vardı. Sendika Başkanı x veya y.Hiç fark etmez. Kim olsa aynı sonuç yaşanacaktı.Çünkü son dönemde THY' e alınanlar THY' li değiller.Siyası görüşünü paylaştıkları iktidara şükran duyuyorlar ve körü körüne biat ediyorlar.Bu arkadaşlarımızdan şirketi ve eski THY' lileri düşünmelerini bekleyemezsiniz.
tren kacmadan diyen ~ 11 yıl önce
yeter artik biktik sizin gurultu patirtinizdan hastamiz var yaslimiz var coluk cocugumuz var sabah erken ise gidecek olanimiz var gidin sessizce oturma eylemi yapin biktik sizden artik
defol ~ 11 yıl önce
Biktiysan defol git. Orumcek beyinli
bra ~ 11 yıl önce
Eyy kaptanlar kendi grevinize sahip.cikmaya kiciniz yemedi bari yarin en azindan pistte 3 dk bilemediniz 1 dk bekleyip bi tepki gosterin azicik vicdaniniz varsa, komure makarnaya camasir makinasina oyunu satan fikirlerini satan koyunlardan azicik farkiniz varsa bari bunu yapin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacilik? ~ 11 yıl önce
Dayim kalorifer kazani bakimi yapiyor ancak o bile ahsettigin sekilde grev yapilmayacagini, bunun insanlarin canini malini tehlikeye atacak bir davranis oldugunu bilecek kadar havacilik konusunda bilgi sahibi. sahi siz ne isle mesgulsunuz?
leipzig hastanesi ~ 11 yıl önce
Babam hasta demişti ya, babası Leipzig devlet hastanesinde yatıyor herhalde onu ziyarete gitmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacmalik ~ 11 yıl önce
Sayin kotil anlasilan son gunlerde yukselen isyan ve patlamanin etkisinde kalmis ve sacmalamis. Toplu sozlesme sizin tek lafinizla mi bitecek, konu kapanacak? Karsinizda koleler mi var ki bu kadar rahat ve kisa kestirebiliyorsunuz? Hangi konu nasil bu kadar kolay kapanir? Sizde hic vicdan kalmadi mi artik ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim bu adam? ~ 11 yıl önce
Ya bu chp genel bsk yrd Umit Oran in bahsettigi genel mudur mu? Eger oysa chp genel baskan yardimcisi akp nin adamini nasil ovebiliyor? Adam kesinlikle gorevden alinmamali diyordu Umit Oran

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eHH YANİ ~ 11 yıl önce
Çoğu zaman CGP liler saçmalıyor zaten.Yahu Hamdi ile Temel arasında hiç fark yok ki... ikisi de Rizeli ve ikisi de saçmalıyor hep.
Ucan arkadaslar ~ 11 yıl önce
Grv konusu kapanmis :) hepinize hayirli olsun isteye bile sirket tekeline girdiniz.hayret ediyorm yaa insan nasil kendi soz hakkindan vazgecebilir pes.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000