12 Haziran 2010, Cumartesi 10:09:20

KOTİL, THY'Yİ ANLATTI

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin dünya çapında bir marka haline geldiğini ve son yıllarda en iyi kar sağlayan hava yollarından biri olduğunu söyledi.
  • git o zaman kargo taşı daha karlı :))...
  • 150 kısılık ucak 40 yolcu gıdebılır ama altında 5 ton kargo varsa cok da guzel kar eder:) lutfen thy calısanı olmayanlar dısarıdan atıp tutmasın...
  • yaw arkadaşım ben sonuna anlayana diye yazdım. sen anlamamışsın ama neyi kasdettiğimi
  • thy doluluugunu zarar etmiyor diye gostermeye çalişanlar. koltuk basına maliyetlere baksinlar.kaptan 20bin aliyor.f/0 12 bin. kabin 3-4 den az almiyor. koltuk sayisi 150-160 civari.ikram full ve ucretsiz. ucakta 40 kişide olsa full ikram yuklenip donuste gerei kalanlar çöpe hop yenisi gelsin.ataturkte gelen ucak yarim saat bekleyerek iniyor kalkacak yarim saat yerde bekliyor.bunlarin hepsini bir toplayin bakalim ve koltuk basi maliyeti dusunun.diger şirketler 60 tl ye ucar kar eder ama thy 150 tl ye bile zarar edebilir.azicik mantiğinizi kullanin. ve rekabet şartlarinin oluştugu hatlarda thy nin zarari çok aşikar. thy kendine çeki duzen vermeli.butce uzeirnde kalemle oynama yaparak borsada işler kotu gitmesin diye kar gosteriliyor.
  • thy nin bu rakamlarla zarar ettiğini söyleyenler acaba 50-60 tlye uçanların durumu nasıl merak ettim
  • Star Alliance'a uçak sayısını arttırdığı sürece her havayolu alınır. En son alınanlara bakın öyle konuşun. O star yıldızı sayesinde Amsterdam'daki yüzde yüz pilotaj hatası olan bir kaza geçiştirilebildi (rapor dikkatlice okunsun.
  • THY operasyonel maliyetlerde zararda yazınca yalan diyen işletmeden habersiz bir takım kişilere cevaptır. Doluluk oranı ile kar direk bağlantılı değildir. Yolcu başına maliyet diye bir unsur vardır ve bu maliyet sattığın çıplak bilet fiyatından daha yüksek bir hal almaya başlamıştır (zarar). İsterse doluluk oranı %90 olsun artan yolcu sayısıyla zarar azalmamakta artmaktadır.
  • Siz bırakın Amerikaya Uzakdoğu'ya 1000-1500 euroya bilet satmasını THY'nın, iç hatlara da bakın. Antalya'ya İstanbul'dan THY uçuşu için bilet ücreti 350 TL'ye kadar çıkıyor. Diğerlerinde ise 90 TL'ye yer buluyorsunuz ve uçağa bindiğinizde boş koltuk sayısının hiç de az olmadığını görüyorsunuz. O bahsettiğiniz havayollarından bir tanesinin Suudi Arabistan'da İran'da çalışmayan cihazlarla, çelik telleri görünen lastiklerle uçan uçağının fotoğraflarını gördükten sonra, ve yöneticilerinin pilotlarını izin verilen uçuş ve görev süreleri üzerinde uçmaya zorladıklarını, pilot sözleşmelerindeki yıldırıcı ve köleleştirici koşulları görüp duyduktan sonra siz sırf daha ucuz diye o şirketleri tercih eder misiniz? Ama biz Türküz,bize bir şey
  • THY dışındaki isimlerini saydığınız özel sektör taşıyıcılarının bahsettiğiniz hatlara uçabilmesi için, öncelikle flight safety gereklerini karşılaması ve uçuşun yapılacağı ülkelerin otoritelerinin de incelemelerini geçmesi gerekiyor. Fazla değil 4-5 yıl önce o bahsettiğiniz şirketlerden bir tanesinin bazı AB ülkelerine uçuşunun ilgili ülkelerce durdurulduğunu, bazı şirketlerimizin yöneticilerinin bir uçak kazası nedeniyle yargı önünde olduğunu hatırlarsak ne demek istediğimi anlarsınız. THY'nın Toronto uçuşuna Kanada'nın izin vermesi benim bildiğim kadarıyla 6-7 yıl sürdü. Kanada'da bir havacılık kongresindeki Kanada CAA direktörleri yolcu olarak THY hakkındaki izlenim ve görüşlerimi sormuşlardı. Kolay degil yani.
  • El insaf. Tüm Türkiye'nin havayolu taşımacılığındaki uçak sayısı 300'ün üzerine çıkamadı. En son hatırladığım rakam 256 idi, SHGM'nin bu açıklamasından sonra yeni uçaklarla 300' e yaklaşmış olabilir. THY'nı her ne pahasına olursa olsun lekeleme amacınız sırıtıyor. Oyle bir sey soyleyin ki, birazcık inanılır tarafı olsun. Batırdılar dediğiniz THY, tüm dünya ticari havacılığının imrenerek izlediği yükselen bir aktör. En son Temel Kotil'i Brüksel'de Avrupa'nın ve ABD'nin sivil havacılık sektör temsilcileri, başarının sırlarını anlatması için düzenlenen toplantıya para ödeyerek katıldıklarında, izleme şansına sahip olmuştum. Acaba siz bu toprakların insanı mısınız merak ediyorum?

Kotil, bir yatırım firmasının düzenlediği toplantıya katılmak üzere geldiği Beyrut'ta, soruları yanıtladı. THY'nin Beyrut'taki hava yolu pazarını kalitesiyle kazanma çabasında olduğunu belirten Kotil, ''iki fikir var havacılıkta. Birisi bilet fiyatları çok ucuz olsun. Öbürü de uçuşlar çok kaliteli olsun. Bunlar birbirine tamamen zıt olan kavramlar. Biz bunu iyi birleştiren bir hava yoluyuz" dedi.

Kotil, Beyrut'un THY tarafından çok önemsenen bir yer olduğunu, şu anda günde iki kez buraya sefer düzenlediklerini ve bu sayıyı günde üçe çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Kotil, şu bilgiyi verdi:

''2008 yılında haftada dört sefer yapıyorduk. 2009'da bunu artırmak istedik. Günde iki sefere kadar getirdik. Bu açıdan güvendiğimiz bir pazar oldu. Güvenimizi boşa çıkarmadı. Şu anda günde üç sefer istiyor. İnşallah bu uçaklarımızın gelişleriyle ilişkili bu. Her ne kadar bu yıl yüzde 29 koltuk kilometre ve yüzde 25 yolcuda büyümüş olsak bile, bunlar hiçbir zaman yetmiyor. Daha fazlasını istiyoruz" dedi.

Beyrut'un, uzaktan görünenin aksine çok canlı ve çok kültürlü bir yer olduğunu belirten Kotil, "Biz aslında bütün dünyayı Beyrut'a taşıyoruz. Amerika'dan gelen çok sayıda Beyrut yolcusu var. Asya'dan gelenler var. Avrupa'dan olanlar var. Hatta Güney Amerika'dan çok ciddi Lübnan kökenliler var. Onları da taşıyoruz.."

Kotil, Beyrut'ta yatırımcılarla yaptığı görüşmelerde, THY hissedarı olan ya da olma potansiyeli bulunan firmaların temsilcileriyle bir araya geldiğini, bu toplantıların şirketlerin kendini anlatması açısından fırsat doğurduğunu anlattı.

THY Genel Müdürü Kotil, genel olarak yılda 10 kez farklı ülkelerde düzenlenen söz konusu toplantılarda yatırımcılarla yüz yüze görüşmeler yaptığını belirterek, ''THY'nin dünya çapında bir marka haline geldiğini görüyorlar ve takdir ediyorlar. Son birkaç yılda en iyi kar elde eden havayollarından bir tanesiyiz. Onlar da bunu görüyor. Kalite çıkışımızı çok takdir ediyorlar'' diye konuştu.

(Zaman)

KOTİL, THY'Yİ ANLATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 14 yıl önce
git o zaman kargo taşı daha karlı :))...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
150 kısılık ucak 40 yolcu gıdebılır ama altında 5 ton kargo varsa cok da guzel kar eder:) lutfen thy calısanı olmayanlar dısarıdan atıp tutmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaw arkadaşım ben sonuna anlayana diye yazdım. sen anlamamışsın ama neyi kasdettiğimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy doluluugunu zarar etmiyor diye gostermeye çalişanlar. koltuk basına maliyetlere baksinlar.kaptan 20bin aliyor.f/0 12 bin. kabin 3-4 den az almiyor. koltuk sayisi 150-160 civari.ikram full ve ucretsiz. ucakta 40 kişide olsa full ikram yuklenip donuste gerei kalanlar çöpe hop yenisi gelsin.ataturkte gelen ucak yarim saat bekleyerek iniyor kalkacak yarim saat yerde bekliyor.bunlarin hepsini bir toplayin bakalim ve koltuk basi maliyeti dusunun.diger şirketler 60 tl ye ucar kar eder ama thy 150 tl ye bile zarar edebilir.azicik mantiğinizi kullanin. ve rekabet şartlarinin oluştugu hatlarda thy nin zarari çok aşikar. thy kendine çeki duzen vermeli.butce uzeirnde kalemle oynama yaparak borsada işler kotu gitmesin diye kar gosteriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy nin bu rakamlarla zarar ettiğini söyleyenler acaba 50-60 tlye uçanların durumu nasıl merak ettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Star Alliance'a uçak sayısını arttırdığı sürece her havayolu alınır. En son alınanlara bakın öyle konuşun. O star yıldızı sayesinde Amsterdam'daki yüzde yüz pilotaj hatası olan bir kaza geçiştirilebildi (rapor dikkatlice okunsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY operasyonel maliyetlerde zararda yazınca yalan diyen işletmeden habersiz bir takım kişilere cevaptır. Doluluk oranı ile kar direk bağlantılı değildir. Yolcu başına maliyet diye bir unsur vardır ve bu maliyet sattığın çıplak bilet fiyatından daha yüksek bir hal almaya başlamıştır (zarar). İsterse doluluk oranı %90 olsun artan yolcu sayısıyla zarar azalmamakta artmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz bırakın Amerikaya Uzakdoğu'ya 1000-1500 euroya bilet satmasını THY'nın, iç hatlara da bakın. Antalya'ya İstanbul'dan THY uçuşu için bilet ücreti 350 TL'ye kadar çıkıyor. Diğerlerinde ise 90 TL'ye yer buluyorsunuz ve uçağa bindiğinizde boş koltuk sayısının hiç de az olmadığını görüyorsunuz. O bahsettiğiniz havayollarından bir tanesinin Suudi Arabistan'da İran'da çalışmayan cihazlarla, çelik telleri görünen lastiklerle uçan uçağının fotoğraflarını gördükten sonra, ve yöneticilerinin pilotlarını izin verilen uçuş ve görev süreleri üzerinde uçmaya zorladıklarını, pilot sözleşmelerindeki yıldırıcı ve köleleştirici koşulları görüp duyduktan sonra siz sırf daha ucuz diye o şirketleri tercih eder misiniz? Ama biz Türküz,bize bir şey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY dışındaki isimlerini saydığınız özel sektör taşıyıcılarının bahsettiğiniz hatlara uçabilmesi için, öncelikle flight safety gereklerini karşılaması ve uçuşun yapılacağı ülkelerin otoritelerinin de incelemelerini geçmesi gerekiyor. Fazla değil 4-5 yıl önce o bahsettiğiniz şirketlerden bir tanesinin bazı AB ülkelerine uçuşunun ilgili ülkelerce durdurulduğunu, bazı şirketlerimizin yöneticilerinin bir uçak kazası nedeniyle yargı önünde olduğunu hatırlarsak ne demek istediğimi anlarsınız. THY'nın Toronto uçuşuna Kanada'nın izin vermesi benim bildiğim kadarıyla 6-7 yıl sürdü. Kanada'da bir havacılık kongresindeki Kanada CAA direktörleri yolcu olarak THY hakkındaki izlenim ve görüşlerimi sormuşlardı. Kolay degil yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
El insaf. Tüm Türkiye'nin havayolu taşımacılığındaki uçak sayısı 300'ün üzerine çıkamadı. En son hatırladığım rakam 256 idi, SHGM'nin bu açıklamasından sonra yeni uçaklarla 300' e yaklaşmış olabilir. THY'nı her ne pahasına olursa olsun lekeleme amacınız sırıtıyor. Oyle bir sey soyleyin ki, birazcık inanılır tarafı olsun. Batırdılar dediğiniz THY, tüm dünya ticari havacılığının imrenerek izlediği yükselen bir aktör. En son Temel Kotil'i Brüksel'de Avrupa'nın ve ABD'nin sivil havacılık sektör temsilcileri, başarının sırlarını anlatması için düzenlenen toplantıya para ödeyerek katıldıklarında, izleme şansına sahip olmuştum. Acaba siz bu toprakların insanı mısınız merak ediyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000