08 Mart 2016, Salı 12:02:12

Kotil; "Sadece 10 pilot adayından 1'i testi geçiyor"

İstanbul Üniversitesi ve Türk Hava Yolları (THY) arasında, 7 Mart 2016 tarihinde İÜ Rektörlük Makamı’nda düzenlenen tören ile işbirliği protokolü imzalandı.
  • yabancılara 2 aşama, Türklere 6 aşama, sınav sistemi, Türk pilotun nesi eksik, kocaman akademin var, eğitip Türk işsiz pilotlarını kendi bünyenize neden almıyorsunuz, yabancıları küçük gövdede tecrübesi yokken büyük gövde uçaklara veriyorsunuz, yalan değil hepsi gerçek !!!!!
  • Sinirsiz sermaye ile basarili olmak dünyadaki en kolay islerden birtanesi. ötekiside dünyada havaciligi THY yaratmis gibi havalara girip garip garip seyler yapmak ne kadar dogru tartisilir.Elin hansosuna Istanbulda agzina kadar dolu Metrobuslari teslim ederken DLR testi yapiyormusunuz, birak maintaines ekibide dlr teslerine dahil mi..uyan uyuyan arkadaslar birakin bu uydurmasyon avrupa sevdasi tesleri,adamin cani cikmis universite okumus pilot olmus ondan sonra neymis dlr testi,ee ...ondan sonra yabanci pilotlara muhtac olursunuz.
  • Seni de bu testlere soksak falan denmiş de adamın cv'sine bir bakın arkadaşlar.
  • IU rektoru marka demis. Dunyanin hangi siralamasinda IU ust siralara girebilmis ki markadan bahsediyor. Dunyanin en eski uni lerinden birisi ve potansiyel olarak buyuk bir potansiyele sahipken egitimde ve bilimsel arastirmalarda surunen bir uni.THY markadir.Hem de Turkiyenin en buyuk markasi.Begenmeye bilirsiniz ama bu ulkeden ancak bu cikmistir.Var mi daha iyi buyuk bir sirket? IU ne tavsiyem THY den biraz birseyler ogrensin. En azindan yemekhane yemeklerini falan duzeltsin...
  • Bu badem bıyıklılardan kurtulmadan bize gülmek haram
  • Seni de bu testlere soksak bakalım genel müdür olma kapasitesine sahip misin bir görsek. Hakkaten ya seni kim müdür yaptı. Neden Türk pilotlar geçemiyor çünkü yabancı pilotları sokmuyorsun bu salak saçma teste ondan Türk pilotlardan 10da 1 i geçiyor dimi. Torpil yaptıklarımız ifşa olmasın diye dlr diye bir test koyduk neden kaldıklarınıda solemeyelimki itirazda edemesinler.
  • Ben hayatımda bu kadar saçma sapan bir eleme sistemiyle pilot seçen başka bir kuruluş görmedim. Matematik-Fiziği tam yapıyorsun, kırmızı üçgenden sonra ne geliri yapamadığın için eleniyorsun. Matematikten 6 soru yapan adam güzel joystick kullandığı için geçiyor. dlr-2 daha da komik. Kasıntılık had safhada. Gittikçe saçmalaşıyor. Yurtdışı master'lı olmanla 800.000'den öğrenci almış okuldan mezun olman arasında hiçbir fark yok. Mülakatların standartları yok, kafalarına göre. Vaka analizi yok, problem çözme yeteneğini ölçmek yok, pilot adayının vizyonu vs hiçbirinin önemi yok. Maket uçak gösterip bu boeing kaç diye sormak ve kemikli george clooney çenesine sahip olmak mülakat oluyor. Komedi.
  • Test cok iyi olur ama bu testi THY ucan olanlarada yapilsin bak baskynim kac kaptanin kaliyor. He sayi ozaman gidersin ingiliz broker sayfalarinda amele aramaya
  • Ben anlamıyorum?Seni kim test etti genel müdür oldun?
  • Tiplere bak ya bunlarmı mülakat yapacak bize şimdi ben gülerim

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil tarafından imzalanan protokol ile pilot adaylarının ve aktif pilotların psikometrik ve diğer değerlendirilmeleri için İstanbul Üniversitesi’nin bilgi ve tecrübe birikiminden faydalanılarak, uzay ve havacılık psikolojisinin geliştirilmesi için her iki kurumun bilgi ve tecrübeleri birbirine aktarılacak.

Protokol kapsamında ayrıca havacılık ve hava yolları işletmesi alanında her iki kurumun katkıda bulunacağı yüksek lisans ve doktora programlarının açılması ve insan kaynağının seçiminde ve geliştirilmesinde yenilikçi sistemlerin geliştirilmesini sağlamak amaçlanıyor.

“Ülkemizin Marka Kurumlara İhtiyacı Var”
Protokolün imza töreninde konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi’nin imzaladığı en önemli protokollerden birini THY ile imzaladıklarına dikkat çekerek bu tür işbirliklerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ilerleyen hedefleri doğrultusunda marka şirket ve kurumların güç birliği yapmasının altını çizen Prof. Dr. Mahmut Ak, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi’nin Türkiye’nin bir marka kurumu olduğunu belirterek şunları dile getirdi: “Bu işbirliği katma değer üreten bir birliktelik olacak. Umulan faydanın en üst düzeyde olacağına inanıyorum. Bu protokol ülkemizin hedeflerini ileriye taşıyacak uygulamaları da beraberinde getirecek. Böyle bir işbirliğine zemin hazırladığı için Genel Müdürümüz Doç. Dr. Temel Kotil’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.”

“Testleri Türk Psikologlar Yapacak”
THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise protokolün içeriğine ilişkin bilgi aktararak, “2003 yılında 640 pilotumuz varken şu an neredeyse 5000’e yakın pilotumuz var. Uçuş okullarında başarılı olabilmek için sıkı testlerden geçiliyor. Bugünkü test sistemimize göre, 4 yıllık üniversite mezunu ve iyi bir de İngilizceye sahip olan 10 kişiden sadece biri bu testleri geçerek süreçlere dâhil olabiliyor. Dolayısıyla psikolojik olarak çok güçlü yapılarının olması gerekiyor” şeklinde konuştu. Doç. Dr. Kotil, “Bu testleri artık Türk psikologlar geliştirecek, yapacak. Ülkemiz modern, bu işi yapabilecek yeteneklere, bu anlaşmayla kavuşmuş olacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Protokolün imza töreni İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’in birbirlerine hediye takdimleri ile sona erdi.



Kotil; "Sadece 10 pilot adayından 1'i testi geçiyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

hepsi yalan ~ 8 yıl önce
yabancılara 2 aşama, Türklere 6 aşama, sınav sistemi, Türk pilotun nesi eksik, kocaman akademin var, eğitip Türk işsiz pilotlarını kendi bünyenize neden almıyorsunuz, yabancıları küçük gövdede tecrübesi yokken büyük gövde uçaklara veriyorsunuz, yalan değil hepsi gerçek !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seda ~ 5 yıl önce
Yabancıları yetiştirmek üzere almıyorlar ki. Onlar zaten pilot lisansına sahip olanlar. Henüz pilot olmayan birini alırken elbette aynı süreçleri uygulayamazlar.
Murat Yildiz ~ 8 yıl önce
Sinirsiz sermaye ile basarili olmak dünyadaki en kolay islerden birtanesi. ötekiside dünyada havaciligi THY yaratmis gibi havalara girip garip garip seyler yapmak ne kadar dogru tartisilir.Elin hansosuna Istanbulda agzina kadar dolu Metrobuslari teslim ederken DLR testi yapiyormusunuz, birak maintaines ekibide dlr teslerine dahil mi..uyan uyuyan arkadaslar birakin bu uydurmasyon avrupa sevdasi tesleri,adamin cani cikmis universite okumus pilot olmus ondan sonra neymis dlr testi,ee ...ondan sonra yabanci pilotlara muhtac olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
qwerty ~ 8 yıl önce
Seni de bu testlere soksak falan denmiş de adamın cv'sine bir bakın arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Marka ~ 8 yıl önce
IU rektoru marka demis. Dunyanin hangi siralamasinda IU ust siralara girebilmis ki markadan bahsediyor. Dunyanin en eski uni lerinden birisi ve potansiyel olarak buyuk bir potansiyele sahipken egitimde ve bilimsel arastirmalarda surunen bir uni.THY markadir.Hem de Turkiyenin en buyuk markasi.Begenmeye bilirsiniz ama bu ulkeden ancak bu cikmistir.Var mi daha iyi buyuk bir sirket? IU ne tavsiyem THY den biraz birseyler ogrensin. En azindan yemekhane yemeklerini falan duzeltsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgspersoneli ~ 8 yıl önce
Bu badem bıyıklılardan kurtulmadan bize gülmek haram

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hale bak ~ 8 yıl önce
Seni de bu testlere soksak bakalım genel müdür olma kapasitesine sahip misin bir görsek. Hakkaten ya seni kim müdür yaptı. Neden Türk pilotlar geçemiyor çünkü yabancı pilotları sokmuyorsun bu salak saçma teste ondan Türk pilotlardan 10da 1 i geçiyor dimi. Torpil yaptıklarımız ifşa olmasın diye dlr diye bir test koyduk neden kaldıklarınıda solemeyelimki itirazda edemesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g.müdür ne alaka? ~ 8 yıl önce
temel beyin firmadaki başarısı ortadadır ve herhangi bir grubun mensubu olsun ya da olmasın bu konuyla ilgili kendisini suçlamanın yersiz olduğu kanaatindeyim. kokpitistihdamda veya diğer işe alım aşamalarında ne gibi çingene oyunlarının yapıldığından da haberdar olduğunu sanmıyorum. önüne bir rapor koyarlar kendisi de o rapora göre konuşur tıpkı haberin başlığında belirttiği gibi.
abcde ~ 8 yıl önce
Ben hayatımda bu kadar saçma sapan bir eleme sistemiyle pilot seçen başka bir kuruluş görmedim. Matematik-Fiziği tam yapıyorsun, kırmızı üçgenden sonra ne geliri yapamadığın için eleniyorsun. Matematikten 6 soru yapan adam güzel joystick kullandığı için geçiyor. dlr-2 daha da komik. Kasıntılık had safhada. Gittikçe saçmalaşıyor. Yurtdışı master'lı olmanla 800.000'den öğrenci almış okuldan mezun olman arasında hiçbir fark yok. Mülakatların standartları yok, kafalarına göre. Vaka analizi yok, problem çözme yeteneğini ölçmek yok, pilot adayının vizyonu vs hiçbirinin önemi yok. Maket uçak gösterip bu boeing kaç diye sormak ve kemikli george clooney çenesine sahip olmak mülakat oluyor. Komedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seda ~ 5 yıl önce
Ülkemizde başarı ve zeka sadece matematikle ölçüldüğü için DLR'da dumur olursun tabi.
Test ~ 8 yıl önce
Test cok iyi olur ama bu testi THY ucan olanlarada yapilsin bak baskynim kac kaptanin kaliyor. He sayi ozaman gidersin ingiliz broker sayfalarinda amele aramaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel ~ 8 yıl önce
Ben anlamıyorum?Seni kim test etti genel müdür oldun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Badem bıyık ~ 8 yıl önce
Tiplere bak ya bunlarmı mülakat yapacak bize şimdi ben gülerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seda ~ 5 yıl önce
İnsanları tiplerine göre degerlendirdigin sürece senden ne pilot olur ne de başka bir şey..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000