12 Mart 2010, Cuma 17:58:34

KOTİL ITB BERLİN FUARINDA KONUŞTU

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, dünyanın en büyük turizm fuarı olarak görülen ITB Berlin Turizm Fuarı’nda turizmcilere THY’yi anlattı, ülkelere vizelere kaldırmaları çağrısı yaparak, turizmcilerden de bu konuda çaba harcamalarını istedi.
  • 309 TRİLYON KAR EDİP DE ÇALIŞANLARINA SADECE %6 ZAM ÖNERDİĞİNİ,TİS DE ÇALIŞANLARIN SOSYAL HAKLARINI (MAZERET VE YILLIK İZİNLER) İYİLEŞTİRMEDİĞİNİ, KENDİSİ VE YANDAŞLARININ THY ÇALIŞANLARINI NASIL HUZURSUZ,MUTSUZ HALE GETİRDİĞİNİ, KENDİSİ GİBİ NURCU VE CEMAATÇİ HİÇ BİR VASFI,TECRÜBESİ,İŞ BİLGİSİ OLMAYAN AKP LİLERİ THY NA DOLDURUP BOL MAAŞLI, BOL İMKANLI MEVKİ,MAKAMLARI ALTIN TEPSİ İÇİNDE YANDAŞLARINA SUNDUĞUNU, TAKUNYA ILE DOLAŞTIGINI, SÖZÜM ONA DİNİ BÜTÜN MÜSLÜMAN OLMASINA RAĞMEN KENDİSİ VE AİLESİNİN AĞABABALARI GİBİ EN BÜYÜK ŞEYTAN DEDİKLERİ AMERİKANIN VATANDAŞI OLDUKLARINI, THY NIN BÜTÜN MADDİ VE SOYAL İMKANLARINI KENDİSİ VE AVANESİ İÇİN SONUNA KADAR KULLANIP DA ÇALIŞANLARI KULLANMASIN DİYE ELİNDEN GELENİ YAPTIĞINI DA ANLATMIŞ MI ACABA??
  • THY nin başındakinin kim olduğu önemli tabii ki..ne demek yeter ki başarılı olsun..gitsin adam öldürsün ama başarılı olsun nasıl yani?öyle bir şirketin gm si ayağında takunya ile vip den geçemez..konuşmasına,hareketine,tavrına azami dikkat etmelidir...kaldı ki geçmişi pek bilinmemektedir..thy den önce hangi şirketlerde çalışmıştır?? hangi görevlerde bulunmuştur??hangi başarıların altında imzası vardır?? thy siz yönetin diyorsun da bunun için fethullahçı,nurcu,cemaatçi olmak en büyük faktör...dinine o kadar düşkünsen müslümanlıkta torpil diye başkasının hakkını yemek gibi bir olayın olmadığını da bilmen lazım..sen de vasiyet et öldüğünde seni torpilliler torpilli bir şekilde gömsünler..belki bu şekilde cennet te en kıyak köşeyi kapabilirsin
  • Deve ve terlik show var mıydı ?
  • Satın Kotil, pilot ihtiyacınız için 3. dünya ülkelerine kaç adet pilot siparişi verdiniz? Herşeyden böyle rakamlarla bahsediyosunuzda ondan merak ettim. NOT = kalite ve büyüklük rakamlarla ölçülecek olgular değildir. bilmem anlatabildim mi? . . .
  • Konuşma rumuzlu arkadaşımıza ; Arkadaşım ne demek istemissin bu yorumunda anlaşılır gibi degil,sizin bu başarıları anlamanız için yeniden ilkokula gitseniz az gelir.
  • TEMEL BEY PİLOTA İHTİYACINIZ VAR. ŞİRKETİNİZDEN AYRILAN PİLOTLARA UYGULADIĞINIZ GERİ ALMA YASAĞINI KALDIRINIZ. YABANCI PİLOT ALACAĞINIZA THY'YE YILLARCA HİZMET ETMİŞ PİLOTLARI TEKRAR ÇAĞIRINIZ. RESİMLERDE HEP GÜLÜYORSUNUZ AMA ŞİRKETİNİZİN KAPISINDA İŞ ARAYAN PİLOTLAR SİZİN ONLARA KAPIYI TEKRAR AÇMANIZI BEKLİYORLAR. BEN PİLOT OLARAK THY'YE 10 YILIMI VERDİM. GERİ ALINMA HAKKIM OLMALI...
  • deve,terlik derken STAR i unutma.ayakkabi giyenler ne yapti??
  • Arkadaslar. THY Milli havayolumuz.Basinda kim olursa olsun fark etmez.Yeterki basarili olsun.Birazda idolojik saplantilarinizdan kurtulunda Milli havayolumuzun basarilarina sevinin.Bu kadarda yanlis saplanti omazki.O kadar iyi biliyorsaniz buyurun mucadele edin ve iyi oldugunuza inandirin ve THY siz yonetin. Degerli Arkadasim.Takunya demekle sanirim Cami'lerdeki abdest alirken kullanilan takunyadan bahsediyorsun.Mert ol.Vasiyet et.Sen olunce takunyalilarin oldugu yere ngetirmesinlerseni.Nerede takunyasizlar varsa seni oradan mezare gondersinler.Ama mert ol ve bu fikrinde sabit ol.
  • Sayın Kotil , bu kadar gelişmeyi ve büyümeyi şirketin bugünkü pilot eğitim seviyesi ve uçuş emniyeti anlayışı nasıl kaldıracak? Siz sadece sayılara odaklanmışsınız Peki ya dıştan görünmeyen içerleri! Onlar ne durumda? Pilotlarınıza CRM eğitimi veriyormusunuz? Geçmisteki kazalardan edindiğiniz (tabii ki edinmişseniz) ders ve tecrübeleri günümüzde uyguluyormusunuz? Pilotluğun sadece uçağı uçurmak olduğunu sanan zihniyetlere modern havacılığı oğretmeye çalışıyormusunuz? Uçak ve yolcu sayısını arttırmakla yakaladığımız başarıyı pilot eğitiminde de görmek ve en önemlisi DUYMAK isteriz! Avrupa'nın üçüncü büyük havayolu olmak için uçak sayısını arttırmanın yeterli olmadığını aslında siz de çok iyi biliyorsunuz umarım!
  • Nece konuştu bilemem ama ben onun yerinde olsam ayağıma terliklerimi giyip deve kesip şov yapardım. Daha fazla dinleyici gelirdi.

Kotil, Avrupalı iş adamları dünyada rahatlıkla seyahat ederken, Türk iş adamlarının vize nedeniyle iş seyahatlerinde aynı rahatlıktan yararlanamadığını ve bunun da adil olmadığını söyledi.

Konuşmasında vize sorununa özel bir vurgu yapan Temel Kotil, turizm ile havacılık endüstrisi arasında her zaman pozitif bir ilişki olduğunu belirterek, “Vizelerin kaldırılması havayollarının pazarlarını genişletmede katalizör bir güç olacak. Örneğin THY vizelerin kaldırılmasından önemli oranda faydalandı ve bu şekilde daha fazla yolcunun seyahat etmesi sağlandı. Vizeler kaldırıldıkça havayolu trafiği daha da olumlu yönde etkilenecektir “ dedi.

“HEDEF AVRUPA’ NIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK HAVAYOLU OLMAK”

Kotil, Avrupa-Asya koridorunun kıtalararası hava trafiğinde yüzde 66’lık bir paya sahip olduğunu ve toplam yolcu trafiğinin de 5 ülkenin havacılık sektörü tarafından oluşturulduğunu söylerken, THY’nin dünya havacılık pazarında son verilerle yüzde 1.24 gibi bir paya sahip olduğunu ve bu payı  ürün çeşitliliği, maksimum müşteri memnuniyeti ve yeni rotalarla sürekli arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Temel Kotil,  THY’nin hedefini Avrupa’nın en büyük üçüncü havayolu şirketi olarak belirlediklerini söyledi.

“2010’ DA  12 YENİ HAT AÇACAĞIZ”

THY’nin uçuş rotalarının sürekli arttığını ve mevcut durumda kapsama alanı itibariyle dünyada dokuzuncu sırada bulunduğunu kaydeden Kotil, 2010 yılında yeni dış hatlar açacaklarını ve bunların arasında halihazırda açılmışlar da dahil  Şiraz, Soçi, Los Angeles, Washington DC,Dakka,Ho Chi Min City, Accra, Basra, Bologna, Novorsbirsk, Dar Es Salam, Entebbe’nin bulunduğunu söyledi.

“UÇAK FİLOMUZ ALTI YILDA İKİ KATIN ÜZERİNDE ARTTI”

Temel Kotil, 2010’a ilişkin rakamlar verirken de toplam 31 milyon yolcu hedeflediklerini ve rakam içinde 15 milyon 337 yolcunun dış hat, 15 bin 150 yolcunun da  iç hatlar için öngörüldüğünü söyledi. THY’nin genişleyen filosu hakkında bilgi veren Kotil 2010’da toplam uçak sayısını 155’e  çıkarmayı hedeflediklerini ifade ederek, “THY şu an hem genç hem yeni bir filoya sahiptir. Filomuz geçen altı yılda iki kattan fazla artış gösterdi.  THY’nin hali hazırda 105 uçak alımına ilişkin bir çerçeve planı bulunuyor.Geniş gövdeli uçaklar  kategorisinde 10 Airbus 330 artı  2 kargo uçağı ve 12 Boeing siparişi verdik. 2010 başında  A320’ler için 20 kesin 10 opsiyonel olmak üzere sipariş vermiş durumdayız. Dar gövdeli bu uçaklar 2011 ve 2012’de filomuza katılacaklar. Ayrıca Boeing 737 serisinden de 20 kesin 15 opsiyonel olmak üzere toplam 35 uçak siparişimiz bulunuyor” dedi.

TRANSİT YOLCU SAYISINDA YÜZDE 344 ARTIŞ

Temel Kotil, THY’nin 2007’den bu yana lüks yolcu (Premium) sınıfında önemli bir başarı katettiğini ve 2003’ten bugüne kadar geçen sürede  bu kategorideki yolcu sayısının yüzde 73 artış gösterdiğini söyledi. THY’nin Star Alliance grubuna dahil olmasıyla birlikte uluslar arası transit yolcu trafiğinde de önemli bir yükseliş yakaladıklarını belirten Kotil, transit yolcuların çarpan etkisi yarattığını ve geçen iki yılda yüzde 344’lük bir yükseliş kaydedildiğini söyledi.
Kotil, 15.3 milyon uluslar arası yolcu içinde 6.3 milyonunu transit yolcuların oluşturduğunu kaydetti.

KOTİL ITB BERLİN FUARINDA KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
309 TRİLYON KAR EDİP DE ÇALIŞANLARINA SADECE %6 ZAM ÖNERDİĞİNİ,TİS DE ÇALIŞANLARIN SOSYAL HAKLARINI (MAZERET VE YILLIK İZİNLER) İYİLEŞTİRMEDİĞİNİ, KENDİSİ VE YANDAŞLARININ THY ÇALIŞANLARINI NASIL HUZURSUZ,MUTSUZ HALE GETİRDİĞİNİ, KENDİSİ GİBİ NURCU VE CEMAATÇİ HİÇ BİR VASFI,TECRÜBESİ,İŞ BİLGİSİ OLMAYAN AKP LİLERİ THY NA DOLDURUP BOL MAAŞLI, BOL İMKANLI MEVKİ,MAKAMLARI ALTIN TEPSİ İÇİNDE YANDAŞLARINA SUNDUĞUNU, TAKUNYA ILE DOLAŞTIGINI, SÖZÜM ONA DİNİ BÜTÜN MÜSLÜMAN OLMASINA RAĞMEN KENDİSİ VE AİLESİNİN AĞABABALARI GİBİ EN BÜYÜK ŞEYTAN DEDİKLERİ AMERİKANIN VATANDAŞI OLDUKLARINI, THY NIN BÜTÜN MADDİ VE SOYAL İMKANLARINI KENDİSİ VE AVANESİ İÇİN SONUNA KADAR KULLANIP DA ÇALIŞANLARI KULLANMASIN DİYE ELİNDEN GELENİ YAPTIĞINI DA ANLATMIŞ MI ACABA??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nin başındakinin kim olduğu önemli tabii ki..ne demek yeter ki başarılı olsun..gitsin adam öldürsün ama başarılı olsun nasıl yani?öyle bir şirketin gm si ayağında takunya ile vip den geçemez..konuşmasına,hareketine,tavrına azami dikkat etmelidir...kaldı ki geçmişi pek bilinmemektedir..thy den önce hangi şirketlerde çalışmıştır?? hangi görevlerde bulunmuştur??hangi başarıların altında imzası vardır?? thy siz yönetin diyorsun da bunun için fethullahçı,nurcu,cemaatçi olmak en büyük faktör...dinine o kadar düşkünsen müslümanlıkta torpil diye başkasının hakkını yemek gibi bir olayın olmadığını da bilmen lazım..sen de vasiyet et öldüğünde seni torpilliler torpilli bir şekilde gömsünler..belki bu şekilde cennet te en kıyak köşeyi kapabilirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Deve ve terlik show var mıydı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Satın Kotil, pilot ihtiyacınız için 3. dünya ülkelerine kaç adet pilot siparişi verdiniz? Herşeyden böyle rakamlarla bahsediyosunuzda ondan merak ettim. NOT = kalite ve büyüklük rakamlarla ölçülecek olgular değildir. bilmem anlatabildim mi? . . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Konuşma rumuzlu arkadaşımıza ; Arkadaşım ne demek istemissin bu yorumunda anlaşılır gibi degil,sizin bu başarıları anlamanız için yeniden ilkokula gitseniz az gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TEMEL BEY PİLOTA İHTİYACINIZ VAR. ŞİRKETİNİZDEN AYRILAN PİLOTLARA UYGULADIĞINIZ GERİ ALMA YASAĞINI KALDIRINIZ. YABANCI PİLOT ALACAĞINIZA THY'YE YILLARCA HİZMET ETMİŞ PİLOTLARI TEKRAR ÇAĞIRINIZ. RESİMLERDE HEP GÜLÜYORSUNUZ AMA ŞİRKETİNİZİN KAPISINDA İŞ ARAYAN PİLOTLAR SİZİN ONLARA KAPIYI TEKRAR AÇMANIZI BEKLİYORLAR. BEN PİLOT OLARAK THY'YE 10 YILIMI VERDİM. GERİ ALINMA HAKKIM OLMALI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
deve,terlik derken STAR i unutma.ayakkabi giyenler ne yapti??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar. THY Milli havayolumuz.Basinda kim olursa olsun fark etmez.Yeterki basarili olsun.Birazda idolojik saplantilarinizdan kurtulunda Milli havayolumuzun basarilarina sevinin.Bu kadarda yanlis saplanti omazki.O kadar iyi biliyorsaniz buyurun mucadele edin ve iyi oldugunuza inandirin ve THY siz yonetin. Degerli Arkadasim.Takunya demekle sanirim Cami'lerdeki abdest alirken kullanilan takunyadan bahsediyorsun.Mert ol.Vasiyet et.Sen olunce takunyalilarin oldugu yere ngetirmesinlerseni.Nerede takunyasizlar varsa seni oradan mezare gondersinler.Ama mert ol ve bu fikrinde sabit ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Kotil , bu kadar gelişmeyi ve büyümeyi şirketin bugünkü pilot eğitim seviyesi ve uçuş emniyeti anlayışı nasıl kaldıracak? Siz sadece sayılara odaklanmışsınız Peki ya dıştan görünmeyen içerleri! Onlar ne durumda? Pilotlarınıza CRM eğitimi veriyormusunuz? Geçmisteki kazalardan edindiğiniz (tabii ki edinmişseniz) ders ve tecrübeleri günümüzde uyguluyormusunuz? Pilotluğun sadece uçağı uçurmak olduğunu sanan zihniyetlere modern havacılığı oğretmeye çalışıyormusunuz? Uçak ve yolcu sayısını arttırmakla yakaladığımız başarıyı pilot eğitiminde de görmek ve en önemlisi DUYMAK isteriz! Avrupa'nın üçüncü büyük havayolu olmak için uçak sayısını arttırmanın yeterli olmadığını aslında siz de çok iyi biliyorsunuz umarım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nece konuştu bilemem ama ben onun yerinde olsam ayağıma terliklerimi giyip deve kesip şov yapardım. Daha fazla dinleyici gelirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000