25 Ağustos 2010, Çarşamba 11:31:45

KOTİL: "İSTESEK A380'İ YARIN ALIRIZ"

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve THY Basın Müşaviri Ali Genç havalimanı muhabirleriyle iftar davetinde bir araya geldi.
  • A380 alırsın ama uçururmusun bilmiyorum.?hükümet sizin arkanızda olmasa sen bırak 380'i cesna bile alamassın temel
  • Siz A380'in araka lastiklerin, alın yeter.Palavra ile olmuyur bu işler.
  • ücretsiz izinde ailecek aç kalan !!!!arkadaşlarımıza da bir iftar yemeği verip THY nin büyüklüğünü göster Temel bey
  • Sayin kotil yapanci pilot almaya basladinizda hemen yok a380 alma once kendi pilotlarin 380 type ratingine baslat ondan sora alirsin guzelm 340 777 lerin var gosterismi yapicaksin
  • Göreve geldiğinden beri çok yıprandı ve yaşlandı temelcik:) Umarım yakında birileri de onun sağlığını düşünür de bu zor görevle uğraşmaktan tez günde kurtarır onu. Aminnnnnnnnnn.
  • İK kilodan ücretsiz izne çıkardığı personelin listesinden kimlerin çıkarıldığını ve nedenlerini açıklasın.gördüğümüz kadarıyla o arkadaşlarda pek zayıf değil.neden çıktılar listeden?neden ücretsiz izne çıkarılmadılar?
  • ben temel beyin herşeyi farkında olduğunu ve göz yumduğunu düşünüyorum.o yüzden son umut olarak görmüyorum.bence o da olan biten haksızlıkların bir parçası.yoksa bu kadar kolay oynayamazlardı insanların hayatlarıyla altındaki yöneticileri.
  • Profeyonel,konusunda uzman,örnek yöneticiler alsanız bizler yolcularımıza kendilerini A-380 de hissettiririz. Korktuk, yıldık, ümitsizliğe kapıldık, sindik sevildiğimizi ve güvende olduğumu hissedemiyoruz. Performansımız bu yüzden düşük.Siz hergün karı ağrısı ile işe gelmek nedemek bilir misisniz?
  • Zihniyet nefis kurbanı ve vizyonsuz olunca uzay mekiği de alsanız fayda etmez.
  • Sayın Genel müdürüm, kabin memurlarının sağlığını düşündüğünüze samimiyetle inanıyorum. Ancak size yapılan bilgilendirmede eksiklik var izne çıkarılanlar arasında önceden ikaz almamış personelde bulunuyor. KLM de bu tür uygulamalar yapıyormuş ancak daha profesyonelce ve insanca. Şirket diyetisyeni ikaz alan Kabin memurlarına diet programı yapıyor. Personelin kullanabileceği modern spor tesisleri var. Diyeceğim şu ki bazı havayollarını örnek alıyor isek tüm süreci örneklemeliyiz. Insanlar mağdur edip biz sizin sağlığınızı düşünüyoruz demek ancak size dürüst davranmayan , vasıfsız, yöneticilerinizin bahanesi olabilir.onlara alıştık maalesef ...siz ise son ümidimizsiniz

İftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil yemekten sonra gazetecilerle sohbet etti. Kotil, Türk Hava Yolları'nı dünyanın 1 numarası yapmak için çalıştıklarını yineledi.

Türk Hava Yolları'nın global havacılıkta her geçen gün pretijini yükselttiğini ifade eden Kotil, "Bundan birkaç yıl önce yaz sezonu öncesi THY'nin imajını kötülemek amacıyla yurtdışında sayfalarca haberler yaparlardı. Şimdi dünyanın en saygın ekonomi ve seyahat dergileri-gazeteleri bizleri övüyor" dedi.

Kotil, elektronik ticarete büyük önem verdiklerini söyledi. Türk Hava Yolları'nın biletlerini satmak için hangi mecraada olmaları gerekiyorsa orada olacaklarını belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Türkiye'de de bu alanda öncü olmamız kimse tarafından garipsenmemeli" dedi.

"İSTESEK YARIN ALIRIZ"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun son röportajında THY logolu A380 tipi yolcu uçağının maketiyle poz verdiği hatırlatılan ve THY'nin A380 alıp almayacağı sorulan Kotil, "Airbus A380 gerçekten çok güzel uçak ama bizim için şu an önemli olan kârlı olarak uçurabileceğimiz uçaklarla operasyonları yürütmek. Nitekim bunu da gerçekleştiriyoruz. İstesek A380'i yarın alırız. Ama dediğim gibi şuan için bizim için en karlı uçaklar nelerse onlarla uçmayı tercih ediyoruz" şeklinde cevap verdi.

Kilolu kabin memurları konusunun da hatırlatıldığı Kotil, "Biz o arkadaşlarımızı daha önce de ikâz etmiştik. Kabin içi güvenlik kuralları gereği belli bir boy/kilo oranına sahip olmanız gerekiyor. Baktık ki arkadaşlarımız fazla kilolarını veremiyor, biz de kendilerini 6 aylığına ücretsiz izne çıkardık. Kilosunu veren 1 ay sonra da geri gelip işine başlayabilir. Ayrıca kilolu olmak da iyi bişey değil biz personelimizin sağlığını da düşünüyoruz" dedi. Kotil, "Dünyanın en iyi kabin ekibine sahip şirket olarak gösterilen Singapur Havayolları da benzer bir uygulama yürütüyor. Hatta orada boy/kilo oranının ötesinde vücut ölçüleri dikkate alınıyor. Ölçüleri kaybederseniz; yeniden o ölçülere kavuşuncaya kadar ücretsiz izne çıkarılıyorsunuz" şeklinde konuştu.

İftar öncesi ABD'den geldiğini söyleyen Temel Kotil, "Yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde de yeni hatlar açacağız. Direkt uçuşlar bizim için önemli. Yolcular aktarma yapmayı sevmiyor" dedi.

"ŞAMPİYON'A SPONSOR OLABİLİRİZ"

Barcelona ve Manchester United gibi dünya kulüplerine sponsor olan THY'nin Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan son şampiyon Bursaspor'a sponsor olup olmayacağı yönündeki sorulara da yanıt veren Kotil, "Biz daha çok markamızı dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Eğer Bursaspor'da bu anlamda bizim markamıza taktı sağlacaksa onlara sponsor olabiliriz. Paramız var, bize katkı sağlacak herşeye sponsor olabiliriz" dedi.





AirportHaber.com

KOTİL: "İSTESEK A380'İ YARIN ALIRIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Misafir ~ 14 yıl önce
A380 alırsın ama uçururmusun bilmiyorum.?hükümet sizin arkanızda olmasa sen bırak 380'i cesna bile alamassın temel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz A380'in araka lastiklerin, alın yeter.Palavra ile olmuyur bu işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ücretsiz izinde ailecek aç kalan !!!!arkadaşlarımıza da bir iftar yemeği verip THY nin büyüklüğünü göster Temel bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayin kotil yapanci pilot almaya basladinizda hemen yok a380 alma once kendi pilotlarin 380 type ratingine baslat ondan sora alirsin guzelm 340 777 lerin var gosterismi yapicaksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Göreve geldiğinden beri çok yıprandı ve yaşlandı temelcik:) Umarım yakında birileri de onun sağlığını düşünür de bu zor görevle uğraşmaktan tez günde kurtarır onu. Aminnnnnnnnnn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İK kilodan ücretsiz izne çıkardığı personelin listesinden kimlerin çıkarıldığını ve nedenlerini açıklasın.gördüğümüz kadarıyla o arkadaşlarda pek zayıf değil.neden çıktılar listeden?neden ücretsiz izne çıkarılmadılar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben temel beyin herşeyi farkında olduğunu ve göz yumduğunu düşünüyorum.o yüzden son umut olarak görmüyorum.bence o da olan biten haksızlıkların bir parçası.yoksa bu kadar kolay oynayamazlardı insanların hayatlarıyla altındaki yöneticileri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Profeyonel,konusunda uzman,örnek yöneticiler alsanız bizler yolcularımıza kendilerini A-380 de hissettiririz. Korktuk, yıldık, ümitsizliğe kapıldık, sindik sevildiğimizi ve güvende olduğumu hissedemiyoruz. Performansımız bu yüzden düşük.Siz hergün karı ağrısı ile işe gelmek nedemek bilir misisniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zihniyet nefis kurbanı ve vizyonsuz olunca uzay mekiği de alsanız fayda etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Genel müdürüm, kabin memurlarının sağlığını düşündüğünüze samimiyetle inanıyorum. Ancak size yapılan bilgilendirmede eksiklik var izne çıkarılanlar arasında önceden ikaz almamış personelde bulunuyor. KLM de bu tür uygulamalar yapıyormuş ancak daha profesyonelce ve insanca. Şirket diyetisyeni ikaz alan Kabin memurlarına diet programı yapıyor. Personelin kullanabileceği modern spor tesisleri var. Diyeceğim şu ki bazı havayollarını örnek alıyor isek tüm süreci örneklemeliyiz. Insanlar mağdur edip biz sizin sağlığınızı düşünüyoruz demek ancak size dürüst davranmayan , vasıfsız, yöneticilerinizin bahanesi olabilir.onlara alıştık maalesef ...siz ise son ümidimizsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000