18 Mayıs 2010, Salı 09:09:03

KOTİL İDDİALI: "EN BÜYÜK BİZ OLACAĞIZ"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, dünya piyasalarında yaşanan dalgalanmalara rağmen THY’nin çok iyi bir yıl geçirdiğini söyleyerek şirketin sektördeki büyüme sürecinin hızla devam ettiğini belirtti.
  • nisan ayinda british i gecmis helal olsun sana bu arada british nisan ayinda izlanda daki yanardag patlamasi nedeniyle 1 hafta tek bir sefer yapamamis kimin umurunda buraya yorum atanlar dahil
  • Libyadaki kazadan sonra Hollanda tv si canli yayinda guney afrikada dusen ucagin kalktigi havalimanindan bir sunucusuna baglanmisti ve nicin Hollandalilarin boyle bi hava yolu sirketini tercih ettigini sormuslardi ve sunucunun dedigi sey burdan yani johannesburg dan buyuk hava yolu sirketleri british air,klm ve Turkish air bu sirketten biraz daha pahaliya ucuyor yani TK gercekten bir marka oldu artik .
  • THY LARINI ELBETTE GÖREVİ TÜRK GENÇLERİNİ EGİTİP PİLOT YAPMAK. YABANCI PİLOTA VERİLEN HAKLARI VE ÜCRETİ BİLİYORMUSUN.ONLARA VERİLEN PARA İLE KAÇ MÜHENDİS GENCİPİLOT YAPABİLİRSİN BİLİYORMUSUN.
  • bu iş madem thy'nin görevi değil, e madem uçuş okulları yetersiz, hkk desen senede kaç kişi emekli olup airline'a geçiyor. bunun tek çözümü pilot ithal etmek midir? kendi bünyesinde yetiştirdiği 10-20 pilot yetecek mi 600 kişilik f/o ihtiyacına? hiçbir şirket yatırım yapmadan kazanamaz. özel yada devlet. türküz türküz diye atıp tutuluyorsa da kendi insanına yatırımını yapar. o zaman milli bayrak taşıyıcı olur işte.
  • evet ne yazıkki eğitim havayollarının görevlerinden biri olmalıdır. thy uçuş akademisi diye birşey var bilmem duydunuz mu? her nasıl tip eğitimi veriliyorsa, ondan önceki eğitim de verilmelidir. kaldıki bunu zaten yapmıyor mu? yapıyor. eğitim kapasitesini büyütüp, yetiştirdiği pilotları uzun süreli sözleşmelerle elinde tutup, kendi insanına istihdam sağlaması, kazandığı paraları başka ülkelere vermekten daha mantıklı ve etik olarak da daha doğru olmaz mı? tabiki yabancı pilot da uçurur, ama 600 f/o ihtiyacı varken, amerika'dan toplarız demek ne vatanseverliktir, ne de başka birşey. uçuş okullarının eğitimine güvenmiyorlar, saatler yetersiz deniyor. kendi eğitim kapasitesini arttırırsa buna çözüm olmaz mı?
  • THY büyürde kenyaya, afrikaya 3. dünya ülkelerine doğru büyür.
  • yabancı pilot alana kadar yerlileri eğit diyen arkadaş; bu iş thy nin görevi mi?..thy artık özel bir şirket..yüzlerce hissedarı var..her işi thy yapsın..oh ne güzel..yerli yabancı farketmez bu işte..hangisi uygunsa o alınır..burası bir şirket..para kazanmak zorunda..amme hizmeti yapamaz..yerliler kendi kendilerini eğitememişse thy mi onları eğitmekle uğraşacak..yapmayın..
  • sn kotil en büyük olacağız ama şu sendika işi ne olacak? çalışanlar ve borsadaki yatırımcılar aylardır perişan oldu..şirkete güvenen ve emek harcayan insanlar mutsuzken nasıl en büyük olacağız?
  • Tamam.Yapilan yanlisliklari elestirelim.Ama elestirilerimizinde yapici ve seviyeli olmasi lazim.THY Tarikat Hava yollari yaptilar bu insanlarin idare ettigi Turk Hava Yollari'ni kullanmayin diyen vatandaslarimiz var.Idarecilerin ozel hayatlari kime ne arkadaslar.Sen yaptiklari ise bak.Ailemizdeki 3 cocugu idare edemiyoruz.THY buyuk bir aile.Tabiki yuzde yuz hersey yolunda denilemez.Su an hersey iyi gidiyor gibi gorunuyor.Insaallah iyidir.Yanlislar olmuyormu,tabiki olur ama yanlislari yapici olarak elestirirsek ancak elestiri faydali olur kanaatindeyim.Herkese saygilar. varamayiz.O kadar iyi biliyorsaniz buyurun siz idare edin.Insan aiklesindeki 3 cocugu id
  • hazır yabancı kaptan ALMAK yerine, yerli pilotları adam gibi EĞİTMEK, YETİŞTİRMEK, SEKTÖRE KAZANDIRMAK nasıl bir fikir acaba? belki ülke olarak da ileriye doğru bir adım olur. eğitim falan hani? tanıdık geldi mi?

Yolcu taşıma sayısı bakımından nisan ayında British Airways’i geçtiklerini söyleyen Kotil, en geç 5 yıl içerisinde Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Halen Avrupa havacılık sektöründe yüzde 7.5’lik bir pazar payına sahip olduklarını belirten Kotil bu rakamın yüzde 15 seviyelerine yükseldiğinde THY’nin Avrupa’nın en büyüğü olacağını sözlerine ekledi. Brezilyalı TAM Havayolları’nın, THY’nin de üyesi olduğu Star Alliance’a katılmasıyla birlikte THY’nin Güney Amerika’da 40 farklı noktaya uçuş fırsatı yakaladığını söyleyen Kotil, şirketin etkinliğinin hızla artacağını söyledi.

THY'Yİ BİLMEYEN YOK!

Büyüme sürecinde marka bilinirliğinin önemine değinen  Kotil, son dönemlerde gerçekleştirilen reklam ve sponsorluk anlaşmalarının etkisini görmeye başladıklarını söyledi. Star Alliance'a girdikten sonra THY’nin dünya şirketi olma hedefine biraz daha yaklaştığına işaret eden Kotil, “Manchester United ve Barcelona sponsorlukları sayesinde THY'yi İspanya'da ve İngiltere'de bugün bilmeyen kalmadı" dedi.

Kotil, asıl rekabetin Avrupa pazarında olduğuna dikkat çekerek, THY'nin bu pazardan daha fazla pay almaya çalışacağını vurguladı.

KOTİL İDDİALI: "EN BÜYÜK BİZ OLACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 14 yıl önce
nisan ayinda british i gecmis helal olsun sana bu arada british nisan ayinda izlanda daki yanardag patlamasi nedeniyle 1 hafta tek bir sefer yapamamis kimin umurunda buraya yorum atanlar dahil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Libyadaki kazadan sonra Hollanda tv si canli yayinda guney afrikada dusen ucagin kalktigi havalimanindan bir sunucusuna baglanmisti ve nicin Hollandalilarin boyle bi hava yolu sirketini tercih ettigini sormuslardi ve sunucunun dedigi sey burdan yani johannesburg dan buyuk hava yolu sirketleri british air,klm ve Turkish air bu sirketten biraz daha pahaliya ucuyor yani TK gercekten bir marka oldu artik .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY LARINI ELBETTE GÖREVİ TÜRK GENÇLERİNİ EGİTİP PİLOT YAPMAK. YABANCI PİLOTA VERİLEN HAKLARI VE ÜCRETİ BİLİYORMUSUN.ONLARA VERİLEN PARA İLE KAÇ MÜHENDİS GENCİPİLOT YAPABİLİRSİN BİLİYORMUSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu iş madem thy'nin görevi değil, e madem uçuş okulları yetersiz, hkk desen senede kaç kişi emekli olup airline'a geçiyor. bunun tek çözümü pilot ithal etmek midir? kendi bünyesinde yetiştirdiği 10-20 pilot yetecek mi 600 kişilik f/o ihtiyacına? hiçbir şirket yatırım yapmadan kazanamaz. özel yada devlet. türküz türküz diye atıp tutuluyorsa da kendi insanına yatırımını yapar. o zaman milli bayrak taşıyıcı olur işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet ne yazıkki eğitim havayollarının görevlerinden biri olmalıdır. thy uçuş akademisi diye birşey var bilmem duydunuz mu? her nasıl tip eğitimi veriliyorsa, ondan önceki eğitim de verilmelidir. kaldıki bunu zaten yapmıyor mu? yapıyor. eğitim kapasitesini büyütüp, yetiştirdiği pilotları uzun süreli sözleşmelerle elinde tutup, kendi insanına istihdam sağlaması, kazandığı paraları başka ülkelere vermekten daha mantıklı ve etik olarak da daha doğru olmaz mı? tabiki yabancı pilot da uçurur, ama 600 f/o ihtiyacı varken, amerika'dan toplarız demek ne vatanseverliktir, ne de başka birşey. uçuş okullarının eğitimine güvenmiyorlar, saatler yetersiz deniyor. kendi eğitim kapasitesini arttırırsa buna çözüm olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY büyürde kenyaya, afrikaya 3. dünya ülkelerine doğru büyür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yabancı pilot alana kadar yerlileri eğit diyen arkadaş; bu iş thy nin görevi mi?..thy artık özel bir şirket..yüzlerce hissedarı var..her işi thy yapsın..oh ne güzel..yerli yabancı farketmez bu işte..hangisi uygunsa o alınır..burası bir şirket..para kazanmak zorunda..amme hizmeti yapamaz..yerliler kendi kendilerini eğitememişse thy mi onları eğitmekle uğraşacak..yapmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sn kotil en büyük olacağız ama şu sendika işi ne olacak? çalışanlar ve borsadaki yatırımcılar aylardır perişan oldu..şirkete güvenen ve emek harcayan insanlar mutsuzken nasıl en büyük olacağız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tamam.Yapilan yanlisliklari elestirelim.Ama elestirilerimizinde yapici ve seviyeli olmasi lazim.THY Tarikat Hava yollari yaptilar bu insanlarin idare ettigi Turk Hava Yollari'ni kullanmayin diyen vatandaslarimiz var.Idarecilerin ozel hayatlari kime ne arkadaslar.Sen yaptiklari ise bak.Ailemizdeki 3 cocugu idare edemiyoruz.THY buyuk bir aile.Tabiki yuzde yuz hersey yolunda denilemez.Su an hersey iyi gidiyor gibi gorunuyor.Insaallah iyidir.Yanlislar olmuyormu,tabiki olur ama yanlislari yapici olarak elestirirsek ancak elestiri faydali olur kanaatindeyim.Herkese saygilar. varamayiz.O kadar iyi biliyorsaniz buyurun siz idare edin.Insan aiklesindeki 3 cocugu id

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hazır yabancı kaptan ALMAK yerine, yerli pilotları adam gibi EĞİTMEK, YETİŞTİRMEK, SEKTÖRE KAZANDIRMAK nasıl bir fikir acaba? belki ülke olarak da ileriye doğru bir adım olur. eğitim falan hani? tanıdık geldi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000