14 Mayıs 2013, Salı 14:24:13

"KOTİL GİDECEK YERİNE..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yarın greve gidecek olan THY için 5 çarpıcı iddiayı gündeme getirdi. Oran, THY'de Temel Kotil'in yerine Genel Müdür olarak Coşkun Kılıç'ın getirileceğini iddia etti.
  • Ulaştırma Bakanlığı için sinyal verdiğinden (3. havalimanı açıklaması) oldu bu izin vs görevden uzaklaştırma harekatı.muhtemel ramazandan önce bir harekat daha yapılacak. görevinden alınana kadar devam edilecek... Allah bahtını açık etsin.
  • Sayın Temel Kotil 2005'ten buyana kendini fazlasıyla ispat etmiş bir yönetici şirketi nereden nereye getirdi tamam hükümetinde bazı ülkelerle anlaşmaları vizesis giriş VS. gibi önü açmış olabilir fakat kamuoyundaki izlenimlerime göre konuşuyorum cok iyi bir yönetici Sayın Başbakan ve Sayın Maliye Bakanıda farkında Türkiye halkı ve Avrupada farkında fakat Sayın Hamdi Topcu havacılıktan anlamadığ her halinden apacık belli sanki bir diktatör gitmesi gereken varsa oda Hamdi Topcu olmalı eğer hükümetin gözüne girecek birşeyler yapmak istiyosa Sayın Hamdi Topcu Başbakanımızın deyimiyle sesleniyorum Elmayı olgunlaştığında koparıp yiyeceksin fakat Topcu geldi geleli sürekli thy'de hep sorun cıkıyor bir nevi yönetimde siyasettir aslında konuşacak cok şeyler varda umarım mesajım gitmesi gereken yerlere gider.
  • Arkadaşlar bugün saat 16:00'da fişini çektiler, Allah yolunu açık etmesin..
  • NECİP THY PERSONELİ YİNE DENİZİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVADI. SN.KOTİL GREVİN İLK KURBANI GİBİ GÖRÜLÜYOR AMA, ON SENE ÖNCEYİ DÜŞÜNÜN. SN. KOTİL GİDİYORDU, ABDURRAHMAN BEYDE ONU İSTEMİYORDU. SONUÇTA ABDURRAHMAN BEY GİTTİ, SN. KOTİL KALDI. TESADÜFE BAKIN BAŞBAKANIMIZ YİNE AMERİKADAYDI. ORADAN TALİMAT VERMİŞLERDİ HERHALDE.
  • Atilla Celebi kaptandi ve Genel Mudur olmustu iyi olur yeni bir kaptanlardan genel mudur bu arada temel in gidisi ne yapar acaba thy de hangi kadrolar degisecektir hangi genel mudur yardimcilari ve baskanlar mudurler gidecektir AB- AK
  • Coşkun Bey THY deki Lazların her birine 100 basar vallahi. Zehir gibi maşallah. İnşallah en tepeye koyarlar da THY de kurtulur 35000 çalışan da kurtulur AMK.
  • Coşkun Bey, özelleştirme konusunda oldukça başarılı olacak bir yöneticidir. Hayırlısı olsun.
  • sn kılıcın gecmişine bakın son derece kendini begenmiş kasıntı duruşlu okyanus ötesindekinin kanatları altında basamakları 5 er 10 ar atlatılarak bugünlere( bazılarının yardımıyla) gelmiş hep destek tam destek zihniyeti ile THY ye gelip görev almış kişidir.Havacılık bilgisi ve tecrübesi inanıyorum ki onun bulunduğu yer degildir.Sonuc olarak atalarımız ne demiş AH ARKAM VAH ARKAM.sn kılıcda öyle bir zat....
  • BENİM HİSSEM BORSADA KAYBA UGRAR MI.THY DE GENEL MÜDÜR OLACAK KAPTAN YOK MU ACABA
  • Surat olarak evet thy nin mevcut ideolojisine yatkin bir suratb,, Saban thy de

Oran, ““Grevi çözecek kişi olan Kotil görevden alındı, yerine Unakıtan’ın danışmanı getirilecek. Hükümet kısa sürede grevi erteleyecek ve bu durum personel tasfiyesine gerekçe yapılacak. Oğlu ve kızı THY’de çalışan yürütme organı üyelerini buradan uyarıyorum yarattıkları kaos ortamını çözmek için polisiye tedbirlere, biber gazına başvurmasınlar” dedi.

Umut Oran’ın konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

THY’de bir yönetim krizi var. Yarın THY’de grev başlıyor, THY çalışanları hem haklarına sahip çıkmak hem de arkadaşlarına destek vermek için greve gidiyor.

THY ile ilgili önümüzdeki döneme ilişkin 5 iddiam var:

1- THY Genel Müdürü Sayın Temel Kotil’in görevinden ayrıldığına dair bildirim kısa bir süre sonra yapılacak. Esasında kendisi fiilen şu an görevden ayrıldı ve bu durum İMKB’ye bildirilmeyerek yatırımcıların zararına yol açacak şekilde bir suç işlenmektedir.

2- Sayın Kotil’in görevinden alınmasının sebebi kendisinin THY Yönetim Kurulu’na göre daha demokratik, uzlaşmacı, makul tutumu. THY Yönetimi alkolün yasaklanması, kadınların kıyafeti gibi yaşam tarzına ilişkin bazı durumlara karşı çok katı, ideolojik bir bakış açısına sahip. Bu konulardaki daha demokratik görüşleri nedeniyle Sayın Kotil Genel Müdürlük görevinden alındı. THY Yönetim Kurulu, grevi çözme iradesine sahip Temel Kotil’i de tasfiye ederek onun yerine bu görüşe daha yakın bir kişiyi getirecek.

3- Sayın Temel Kotil’in yerine gelecek olan kişi Kemal Unakıtan’ın danışmanlığını da yapmış, THY Yönetim Kurulu’nun ideolojisine daha yakın olan Sayın Çoşkun Kılıç.

4- Göreceksiniz hükümet çok kısa süre içerisinde grevi demokratik toplumun temel ilkelerine aykırı bir şekilde erteleyecek. Gerekçe olarak da içeride yaşanan “kaos”, “düzensizlik” gibi bir takım mazeretleri üretecek.

5- THY Yönetim Kurulu grevi THY içerisinde bir personel tasfiyesi için gerekçe olarak kullanacak. Özellikle grevden sonraki dönemde, taşeronlaşmanın derinleşeceği, çalışanların haklarının ellerinden alınacağı ve yeni personel ile THY’deki çalışan portresi dönüştürülecektir.

Dün Sayın Mehmet Şimşek’i olaya el koyması, THY çalışanlarının haklarına sahip çıkması, işten haksız olarak atılan çalışanların tekrar işlerine konuşması, iş mahkemelerinde açılan ve sonuçlanan davalarda mahkeme kararlarının hızla uygulanması, Türkiye için stratejik öneme sahip THY’nin iyi yönetilmesi için gereken önlemleri alması için uyarmıştım. Bugün tekrar bu çağrıya devam ediyorum. Sessiz kalmak sorunu çözmüyor. Bilinçli olarak, uzlaşmaz bir tutum takınarak, bir takım art niyetli planlarla, çalışanların haklarını gasp ederek adeta THY içerisinde kriz yaratmak ve sonra krizi derinleştirerek içinden çıkılmaz bir hale getirmek, bu krizi çalışanların haklarını gasp etmek için kullanmak iyi niyet sahibi hiçbir yöneticinin yapacağı işlerden değildir. Bugün THY Yönetim Kurulu görevlerini eksik yapmak ve çalışanların haklarını gasp etmekten sorumludur, bu nedenlerle hızla özür dilemeli ve artık kendilerinden beklenen, küresel bir firmaya yakışan, sağduyulu yönetim anlayışını sergilemelidir.

Kızı THY’de avukatlık yapan, oğlu THY’nin uzmanlarından olan yürütme organı üyelerini de buradan uyarıyorum, kendi yarattıkları kaos ortamını polisiye tedbirlerle, biber gazlarıyla bastırmak yoluna asla yönelmesinler.



COŞKUN KILIÇ KİMDİR?

01.01.1969 tarihinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra ABD’de lllinois Üniversitesi Finans Yönetimi konusunda yüksek lisans yaptı.

1992-2004 yılları arasında T.C. Maliye Bakanlığı’nda, Hesap Uzmanlığı, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ile Bakan Danışmanlığı,
2004-2005 yılları arasında Türkiye Gübre Sanayii A.Ş’de Denetim Kurulu Üyeliği,
2005 yılında Emek İnşaat A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği,
2005-2006 İst.Yeditepe Beynelminel Otelcilik Tur. ve Tic. A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği,
2004-2006 yılları arasında ise T.C. Emekli Sandığı’nda Genel Müdür Yardımcılığı,
2005-2006 T.C. Emekli Sandığı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği,
2006-2007 Turkish Technic’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Mart 2006’dan bu yana Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdür Mali Yardımcılığı görevini yürütmekte olup, 2006’dan itibaren Güneş Ekspres Havacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2007’den itibaren ise Turkish Technic'de  Denetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır ve Yeminli Mali Müşavirdir.

"KOTİL GİDECEK YERİNE..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

white ~ 11 yıl önce
Ulaştırma Bakanlığı için sinyal verdiğinden (3. havalimanı açıklaması) oldu bu izin vs görevden uzaklaştırma harekatı.muhtemel ramazandan önce bir harekat daha yapılacak. görevinden alınana kadar devam edilecek... Allah bahtını açık etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye Halkı ~ 11 yıl önce
Sayın Temel Kotil 2005'ten buyana kendini fazlasıyla ispat etmiş bir yönetici şirketi nereden nereye getirdi tamam hükümetinde bazı ülkelerle anlaşmaları vizesis giriş VS. gibi önü açmış olabilir fakat kamuoyundaki izlenimlerime göre konuşuyorum cok iyi bir yönetici Sayın Başbakan ve Sayın Maliye Bakanıda farkında Türkiye halkı ve Avrupada farkında fakat Sayın Hamdi Topcu havacılıktan anlamadığ her halinden apacık belli sanki bir diktatör gitmesi gereken varsa oda Hamdi Topcu olmalı eğer hükümetin gözüne girecek birşeyler yapmak istiyosa Sayın Hamdi Topcu Başbakanımızın deyimiyle sesleniyorum Elmayı olgunlaştığında koparıp yiyeceksin fakat Topcu geldi geleli sürekli thy'de hep sorun cıkıyor bir nevi yönetimde siyasettir aslında konuşacak cok şeyler varda umarım mesajım gitmesi gereken yerlere gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel gitmiş ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar bugün saat 16:00'da fişini çektiler, Allah yolunu açık etmesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DENİZ UZAKTA. ~ 11 yıl önce
NECİP THY PERSONELİ YİNE DENİZİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVADI. SN.KOTİL GREVİN İLK KURBANI GİBİ GÖRÜLÜYOR AMA, ON SENE ÖNCEYİ DÜŞÜNÜN. SN. KOTİL GİDİYORDU, ABDURRAHMAN BEYDE ONU İSTEMİYORDU. SONUÇTA ABDURRAHMAN BEY GİTTİ, SN. KOTİL KALDI. TESADÜFE BAKIN BAŞBAKANIMIZ YİNE AMERİKADAYDI. ORADAN TALİMAT VERMİŞLERDİ HERHALDE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir bilen ~ 11 yıl önce
Atilla Celebi kaptandi ve Genel Mudur olmustu iyi olur yeni bir kaptanlardan genel mudur bu arada temel in gidisi ne yapar acaba thy de hangi kadrolar degisecektir hangi genel mudur yardimcilari ve baskanlar mudurler gidecektir AB- AK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Çalışan ~ 11 yıl önce
Coşkun Bey THY deki Lazların her birine 100 basar vallahi. Zehir gibi maşallah. İnşallah en tepeye koyarlar da THY de kurtulur 35000 çalışan da kurtulur AMK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin A.Ş. ~ 11 yıl önce
Coşkun Bey, özelleştirme konusunda oldukça başarılı olacak bir yöneticidir. Hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
objektif bakış ~ 11 yıl önce
sn kılıcın gecmişine bakın son derece kendini begenmiş kasıntı duruşlu okyanus ötesindekinin kanatları altında basamakları 5 er 10 ar atlatılarak bugünlere( bazılarının yardımıyla) gelmiş hep destek tam destek zihniyeti ile THY ye gelip görev almış kişidir.Havacılık bilgisi ve tecrübesi inanıyorum ki onun bulunduğu yer degildir.Sonuc olarak atalarımız ne demiş AH ARKAM VAH ARKAM.sn kılıcda öyle bir zat....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KİM ~ 11 yıl önce
BENİM HİSSEM BORSADA KAYBA UGRAR MI.THY DE GENEL MÜDÜR OLACAK KAPTAN YOK MU ACABA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tipe bak ~ 11 yıl önce
Surat olarak evet thy nin mevcut ideolojisine yatkin bir suratb,, Saban thy de

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000