11 Kasım 2015, Çarşamba 11:21:39

Kotil; 'Afrika ekonomisi Avrupa'yı geçecek'

THY Genel Müdürü Kotil "THY olarak Afrika`ya çok yoğunlaştık. 100 yıl sonra Afrika ekonomisi Avrupa`yı geçecek, buna inanmakta bazıları zorlanabilir ancak ben inanıyorum" dedi.
  • Ayni sikinti Rusca da da var, bir suru yabanci var memlekette Turk vatandasivile evli, ogrenciler var, bunlari Thy de alinmasi lazim, havayolu degerlendirmede en kotu yer hizmetleri sinifindayiz
  • Afrika yi kalkindiriyoruz cok dogru!! Bedavaya mi? Hayir! Parasini verip, ucuyor Adamlar! Senin de maasin boyle odeniyor!! Edep biraz!!
  • bu aciklamayi yaparak rakip sirketleri mogadishu ve afrika ya ucmaya yönlendirmek uzere oldugunu birisisi kotíl e söylesin
  • Başta istanbul olmak üzere Türkiye'yi Afrikalı mültecilerin çöplüğüne çevirdiniz konuya birazda bu noktadan bakıp ülkeye verdiğiniz zararın maliyetini de hesaplasanız derim. THY Afrikaya uçmadan Türkiye Afrikalılıarın çöplüğü de dğildi böyle bir gerçekte var.
  • yaw bi kesin zıvırtıyı. adam ve THY başarılı, halen bıdı bıdı şu yok bu yok. E olsa zaten dünyanın en iyisi olacağız. Sabır azıcık yaw, büyüyorz, iyiye gidiyoruz herhalde. Hop diye olmuyor herşey beyler! Azıcık da yapılanı görün de takdir edin, bi aferin deyin bre
  • En önemli pazar dediğin Afrika'ya gönderdiğin personelin kaçı fransızca biliyor temelim kotilim? lafla olmuyor bu işler !
  • birakin bu isleri afrikaya ucana aldigi ruske karsilik ekstra para verin kardesim
  • Her filonun ayrı bir sorumluluğu ve zorluğu var. 737 filosu Afrika'ya gitmekle yükümlü, istemeyen istifa etsin. Airbus filosuyla uğraşıp durmayın.
  • THY olarak biz Afrika'ya çok yoğunlaştık diyorsun da ağırlıkla fransızca konuşulan afrika'da thy personeli olan kaç tane fransızca bilen şef ve müdür var ? Mesela ingilizce bilenin oldukça az olduğu,resmi dilin fransızca olduğu Kongo'ya atadığın torpilli müdür sadece almanca biliyor! Afrika'da fransızca konuşulan ülkelere fransızca bilmeyenleri yönetici yaparsan yerel personelin,acentaların vs oyuncağı olurlar, her türlü dümen de döner! Bu kafayla mı o pazarda kendine yer bulacaksın temel efendi ???
  • yatirimi ile olmuyor. Ekiplerin sagligini, hayatlarini attiklari riski dusunmuyorsunuz ve rakamlara bakarak bencil bir sekilde ekipleri Afrikanin en kotu destinasyonlarina en kotu vasar otellerine gonderiyorsunuz. Bunu da sadece Boeing 737 filosuna yapior Airbus 320 filosunu bu islere bulastirmiyorsunuz. Airbus oz, Boeing uvey evlat muamelesi goruyor. Sebebi nedir??

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY olarak Afrika'ya çok yoğunlaştıklarını belirterek, "100 yıl sonra Afrika ekonomisi Avrupa'yı geçecek, buna inanmakta bazıları zorlanabilir ancak ben inanıyorum" dedi.

Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Başkanı da olan Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY'nin, dünyada en fazla ülkeye ve en yüksek sayıda uluslararası destinasyona uçan havayolu unvanına sahip olduğunu söyledi.

THY'nin, dünyanın en iyi beşinci hava yolu şirketi olduğunu vurgulayan Kotil, aynı zamanda Skytrax Passenger Choice Ödülleri'nde Avrupa'da 2015 yılının en iyi havayolu seçildiğini anımsattı.

Kotil, 2015 yılı hedeflerinin 61,7 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak olduğuna dikkati çekerek, 2020 yılı sonunda THY filosunda kargo uçakları dahil toplam uçak sayısının 421'i bulacağını ifade etti.

Dünyadaki yolcu sayısının son 20 yılda 2,7 kat arttığını anlatan Kotil, "Bundan sonra da 2,2 kat artacak. Bu rakamlar ekonomik büyüme modelleri üzerine kurulmuş. İnsanın parası olduğu zaman önce bilete harcıyor. 2 lira kazandıysa 1 lirasını bilete harcıyor. Ekonomik büyümenin iki katı, yolcu seyahat büyümesi var" diye konuştu.

AFRİKA'YI EN İYİ BESLEYEN ŞİRKET BİZİZ

Kotil, 21. yüzyılda dünyanın geliştiğini ve karıştığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Dün küçük olan, ismi anılmayan şehirler bugün havayolu açısından mega olabiliyor. THY olarak biz Afrika'ya çok yoğunlaştık. 100 yıl sonra Afrika ekonomisi Avrupa'yı geçecek, buna inanmakta bazıları zorlanabilir ancak ben inanıyorum. Bunu Avrupa'da katıldığım toplantılarda da söylüyorum. Diyorum ki '100 yıllık bir süremiz var Avrupalı olarak.' Neden? Çünkü bu coğrafyada gençler var, işsizler var...

Afrika'yı en iyi besleyen şirket biziz. Afrika'da fırsatlar çıktığı ve orta sınıf oluşmaya başladığı için havayolu da iyi gidiyor. Afrika'da 4 noktaya uçuyorduk, şu anda 29 ülke, 46 noktaya sefer yapıyoruz devamı da gelecek. 2015 yılı sonuna kadar Madagaskar ve Maurtius noktalarına sefer başlatmayı planlıyoruz. Somali'de Mogadişu'ya uçuyoruz. Buraya tek uçan havayolu biziz ve iyi para kazanıyoruz oradan. Afrika'da günde 10 bin değişik bilet satıyoruz."

Kotil; 'Afrika ekonomisi Avrupa'yı geçecek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Rusca ~ 8 yıl önce
Ayni sikinti Rusca da da var, bir suru yabanci var memlekette Turk vatandasivile evli, ogrenciler var, bunlari Thy de alinmasi lazim, havayolu degerlendirmede en kotu yer hizmetleri sinifindayiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edep biraz ~ 8 yıl önce
Afrika yi kalkindiriyoruz cok dogru!! Bedavaya mi? Hayir! Parasini verip, ucuyor Adamlar! Senin de maasin boyle odeniyor!! Edep biraz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bence ~ 8 yıl önce
bu aciklamayi yaparak rakip sirketleri mogadishu ve afrika ya ucmaya yönlendirmek uzere oldugunu birisisi kotíl e söylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çöplük ~ 8 yıl önce
Başta istanbul olmak üzere Türkiye'yi Afrikalı mültecilerin çöplüğüne çevirdiniz konuya birazda bu noktadan bakıp ülkeye verdiğiniz zararın maliyetini de hesaplasanız derim. THY Afrikaya uçmadan Türkiye Afrikalılıarın çöplüğü de dğildi böyle bir gerçekte var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 8 yıl önce
yaw bi kesin zıvırtıyı. adam ve THY başarılı, halen bıdı bıdı şu yok bu yok. E olsa zaten dünyanın en iyisi olacağız. Sabır azıcık yaw, büyüyorz, iyiye gidiyoruz herhalde. Hop diye olmuyor herşey beyler! Azıcık da yapılanı görün de takdir edin, bi aferin deyin bre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
En önemli pazar dediğin Afrika'ya gönderdiğin personelin kaçı fransızca biliyor temelim kotilim? lafla olmuyor bu işler !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel ~ 8 yıl önce
Lisan bilmeyi bırakın kaçı lisan biliyor. ??? Abidjan kinshasa Senegal cezayir müdürleri hiç Fransızca bilmiyor hatta ÇOĞU lisan bilmiyor. Adamı olan müdür oluyor
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
birakin bu isleri afrikaya ucana aldigi ruske karsilik ekstra para verin kardesim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 F/O ~ 8 yıl önce
Her filonun ayrı bir sorumluluğu ve zorluğu var. 737 filosu Afrika'ya gitmekle yükümlü, istemeyen istifa etsin. Airbus filosuyla uğraşıp durmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 efo ~ 8 yıl önce
Akilli cocuk, otur haline sukret, burnunu baska islere sokma. O dilini de fazla disari cikarma.. Yakinda sizin de siraniz gelecek..
Istemeyen ~ 8 yıl önce
istifa etsin diyorsun oyle mi canim? Hahah icimden gecenleri bir bilsen... Su an bicok kisinin ahini aldin, bu sana yeter tatli su pilotu kardes..
737 FO ~ 8 yıl önce
Sevgili meslektaşım sen keser sap ikilemini bilir misin ? Gerçi 6 ayda bir denk gelen Somali seferi için ağlamaktan fırsat bulamıyorsundur :) Güzel değil mi avrupaya git tire çek dönüşte pas geller falan :) Birde dünyanın en büyük yalanı, efenim uçağın nefesi yetmiyormuş efenim loader yokmuş :) yav hehe :))
320 f/o ya 737 den sevgilerle ~ 8 yıl önce
4 yildir THY de ucuyorum sizin gibi bir meslektasim oldugunu yeni ogrendim,umarim gercek degilsinizdir.
777 ~ 8 yıl önce
dar gövdenin afrika sabiha gökçen c kategori meydanlar anadolujet uçuşları gibi bütün yükünü 737 filosu çekerken 320 filomuzada diğer filoların kazandığı paraları yemek sorumluluğu düşmüş. Arkadaşımız ondan sorumluluğuna sadık. Onun için yer görevi diye bütün boş gezenler 320 filosundan kendilerini ya paris yatıda ya da eğitim binasında kopyala yapıştır belge hazırlarken onuda bir kere okumaya tenezzül etmedikleri için yanlış velge hazırlamış olarak bulursunuz
afrika ! ~ 8 yıl önce
THY olarak biz Afrika'ya çok yoğunlaştık diyorsun da ağırlıkla fransızca konuşulan afrika'da thy personeli olan kaç tane fransızca bilen şef ve müdür var ? Mesela ingilizce bilenin oldukça az olduğu,resmi dilin fransızca olduğu Kongo'ya atadığın torpilli müdür sadece almanca biliyor! Afrika'da fransızca konuşulan ülkelere fransızca bilmeyenleri yönetici yaparsan yerel personelin,acentaların vs oyuncağı olurlar, her türlü dümen de döner! Bu kafayla mı o pazarda kendine yer bulacaksın temel efendi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afrikalı ~ 8 yıl önce
Kim ne derse desin, Afrika da THY nin en büyük rakibi Etiyopya. Çok dinamik bir havayolu. Af Lh Ba hikaye.
Sadece Afrika ~ 8 yıl önce
yatirimi ile olmuyor. Ekiplerin sagligini, hayatlarini attiklari riski dusunmuyorsunuz ve rakamlara bakarak bencil bir sekilde ekipleri Afrikanin en kotu destinasyonlarina en kotu vasar otellerine gonderiyorsunuz. Bunu da sadece Boeing 737 filosuna yapior Airbus 320 filosunu bu islere bulastirmiyorsunuz. Airbus oz, Boeing uvey evlat muamelesi goruyor. Sebebi nedir??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000