14 Ağustos 2008, Perşembe 10:53:06

KOTİL: “THY ASLA DAMA DEMEYECEK”

NTV’de yayınlan Yakın Plan programına katılan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil çarpıcı açıklamalarda bulundu.
  • Tipik CHP kafali yorumcular, kar ettik cumlesinden bile elestirecek bi seyler buluyorlar. -Kar ettik -yuhh buyuyoruz -yuhh asil size yuhh
  • Dün kur farkı bugün ince tabak yarın ne diyeckler.Rüzgarı arkamıza alıp öylemi uçtuk diyecekler.Dünya havayolları bunu akıl edemiyormu da büyük zarar açıklıyorlar.agresif bir büyüme içinde THY at gibi koşuyor umarım birgün yarı yolda çatlamaz.Bana sorarsanız havacılık dolar euro hattında yaşam mücadelesinde .güçlü euro zayıf dolar sektörü hayatta tutuyor.Ama son haftalarda euronun dolar karşısında güç kaybetmesi havacıların kabusu olacak gibi görünüyor.tabak depo falan bunlar küçük ayrıntılar.
  • thy teknik avrupanın en iyisi,yok karımız arttı...bunlar laf salatası.referans göster temel bey.
  • havaciligin icinde olmayan bazi yorumcular ucaklardaki bazi agirliklarin dusurulmesi nedeni ile maliyet azalmasi olayini tii ye almislar ancak hava yolu sirketlerinin en buyuk maliyet kalemi %40-45 ile yakittir bu nedenle her ucusta yapilacak 100 lt lik azaltma bile gunde 1000 e yakin seferi olan havayolu icin cok onemli bir tasarruf ki ucaklara her konmada 2-3 saat mesafeli ucuslarda 10 ila 20 ton arasi benzin aliniyor bu nedenle soylenenlerin hepsi dogrudur saygilarimla
  • ince tabak yarım su deposu ile maliyetleri azaltmışlar ve kara geçmişler.ha ha ha ...şimdi buna kim inansın kim neresiyle gülsün.petrolün varili 70$ dan 120$'a gelmiş yani artış %75 ortalamada.Eee birde buna büyük orandaki personel maliyeti artışını ekle.devlet desteği yokmuşşş bak bakkk.THy kağıt üstünde hesap oyunlarıyla kara geçmiş gösteriyor. ama ben şahsen büyük zarar ettiğine eminim...
  • ÜCRET ALMADAN ÇALIŞTILAR VE THY HALA DEV TEŞEKKÜRLER THY ÇALIŞANLARI
  • SAyın Kotil sanırım yanlış bilgilendirlmiş,yemek porselenlerini incelttik,ağırlığını azalttık diyo,buna ben ya yalan derim yada yanlış biliyorsunuz,şu andaki porselen yemek tabakları o kadar ağır ki,diğer tüm ikram malzemelerinin yani 1 tepsi ve onun üzerindeki diger malzemelerin toplam ağırlığında daha fazla.önceden sadece Business classta idi şimdi tüm uçak ekonomi dahil aynı malzeme...böyle mi yakıttan tasarruf ediyomuş?
  • BU MASALA ANCAK TV CİLER İNANIR UCAK MALİYETİNİ NASIL HESAP ETTİĞİNİ AÇIKLASINLAR ONDAN SONRA KARA GECTİĞİNE İNANDIRSINLAR İNSANLARI
  • THY,DE HİZMETİN KALİTESİ BİRAZDA HAVAŞ,A BAĞLI BUNU GÖRMEMEZLİKTEN GELEMEYİZ !!! HAVAŞ PERSONELİ,NİN DÜŞÜK MAAŞ,A ÇALIŞTIĞI HALDE İYİ BİR PERFORMANS SERGİLEDİĞİ GÖZLERDEN KAÇMIYOR KİMBİLİR BİRAZ DAHA ÜCRETLERDE YÜKSELME OLURSA THY İÇİN DAHA İYİ HİZMET VERİCEKTİR HAVAŞ BEN BİR HAVA YOLU YÖNETİCİSİ OLSAYDIM BU GÖZDEN KAÇMIYAN İTİNALI ÇALIŞMALARI İÇİN DİĞER THY,NİN YOLCU HİZMETLERİ,HAREKAT,VIP,CIP,KARGO GİBİ BİRİMLERİNİDE VERİRDİM HAVAŞA EN AZINDAN YÖNETİMİN KAFASI RAHAT OLURDU VE DAHA İYİ DİSİPLİNLİ BİR ÇALIŞMA VERİLİRDİ SAYGILAR :))

Atatürk Havalimanı’ndaki THY Tekniş A.Ş Hangarı’nda canlı olarak gerçekleştirilen programda THY Genel Müdürü Temel Kotil, Celal Pir’in sorularını cevaplandırdı.
Dünyada sayısız havayolu şirketi birbiri ardına zarar açııklarken, THY’nin kâr oranını nasıl artırdığının cevabını Temel Kotil canlı yayında verdi.

İşte programdan bazı ayrıntılar..

Pir: Nasıl oluyor da aktarmalı uçuşlarda İstanbul bir merkez haline geliyor?

Kotil: İstanbul tarih boyunca merkezdi. Biz İpek yolu üzerinde önemli bir noktadayız. Son 7 ayda transit yolcu sayımız yüzde 42 oranında arttı ve 800 bini geçti. Yıl sonunda bu sayı 1.5 milyonu bulacak. Tabii bunda düzenlediğimiz bir günlük İstanbul turları da etkili.

Pir: Siz bu İstanbul turlarıyla bir taşıma operatörü olarak, tur operatörlerinin de işini yapmış oluyorsunuz. Kendinize yeni bir alan mı açıyorsunuz?

Kotil: Hayır. Yeni bir alan açılımı yok.

Pir: Asıl iş burada turizm. Bu tur projesi yeterli mi? Başka neler yapılabilir?

Kotil: Öncelikle uçakta yolcular görüyor Türk misafirperverliğini. 2020’de Türkiye olimpiyatlara ev sahipliği yapar umarım. Bu çok önemli. Çin şu anda muazzam bir tanıtım yaptı. Bu markaların savaşı.

Pir: İstanbul bu kadar önemli madem. Peki, İstanbul bir Frankfurt olur mu?

Kotil: Orayı da geçer. En büyük olur. Çünkü Avrupa pazarının ortasında duruyor. Türkiye ve İstanbul artık havacılığın merkezine oturuyor. Hatta Türkiye’den çok İstanbul’u biliyorlar dersek abartmış olmayız.

Pir: Peki nasıl oluyor da havayolları birbiri ardına zarar ettiklerini açıklarken, THY kâr da olabiliyor?

Kotil: Öncelikle konsept hatası var. Siz marka değeriniz ayaklar altına aldığınızda, başarı şansınız az. Biz şu anda yakıtta yılda 100 milyon ton tasarruf ediyoruz. Operasyonel giderimiz yüzde 7 arttı. Bizim de tasarruflarımız var. Mesela yemek servisi yaptığımız tabakların porselenini incelttik. Yine başka bir örnek olarak su deposunun tamamını doldurmuyoruz uçaklarda. Ayrıca biz artık devlet korumasında bir şirket değiliz. 2001’deki kriz bunun böle olmadığını gösterdi. THY hiçbir zaman dama demeyecek. Buna garanti veririz.

Pir: Atatürk Havalimanı’ndaki bakım meselesi dünyada sayılıdır. THY’nin bu konuda durumu nedir?

Kotil: THY Teknik Avrupa’nın en iyi bakım ünitelerinden biri. Burada 40 milyon dolarlık uçağın her bir parçasını söküp yeniden yapan bir teknik ekibimiz var. Kesinlikle çok titiz çalışılıyor. Uçaklar 28 günde bir ağır bakıma geliyor. Yolcularımız yerde karada yerde yürürken ne kadar güvende hissediyorlarsa kendilerini, havada da o kadar güvendeler. Uçaklarımız her bakımdan sonra sıfır kullanım düzeyinde oluyor. Zaten teknikte kural bu. 

Pir: Bir Türk markasının bu kadar iyi düzeyde olması çok sevindirici. Teşekkür ederim.
 
Kotil: Ben teşekkür ederim.

KOTİL: “THY ASLA DAMA DEMEYECEK”

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

saki ~ 16 yıl önce
Tipik CHP kafali yorumcular, kar ettik cumlesinden bile elestirecek bi seyler buluyorlar. -Kar ettik -yuhh buyuyoruz -yuhh asil size yuhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
budur ~ 16 yıl önce
Dün kur farkı bugün ince tabak yarın ne diyeckler.Rüzgarı arkamıza alıp öylemi uçtuk diyecekler.Dünya havayolları bunu akıl edemiyormu da büyük zarar açıklıyorlar.agresif bir büyüme içinde THY at gibi koşuyor umarım birgün yarı yolda çatlamaz.Bana sorarsanız havacılık dolar euro hattında yaşam mücadelesinde .güçlü euro zayıf dolar sektörü hayatta tutuyor.Ama son haftalarda euronun dolar karşısında güç kaybetmesi havacıların kabusu olacak gibi görünüyor.tabak depo falan bunlar küçük ayrıntılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temel ~ 16 yıl önce
thy teknik avrupanın en iyisi,yok karımız arttı...bunlar laf salatası.referans göster temel bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
farketmezi ~ 16 yıl önce
havaciligin icinde olmayan bazi yorumcular ucaklardaki bazi agirliklarin dusurulmesi nedeni ile maliyet azalmasi olayini tii ye almislar ancak hava yolu sirketlerinin en buyuk maliyet kalemi %40-45 ile yakittir bu nedenle her ucusta yapilacak 100 lt lik azaltma bile gunde 1000 e yakin seferi olan havayolu icin cok onemli bir tasarruf ki ucaklara her konmada 2-3 saat mesafeli ucuslarda 10 ila 20 ton arasi benzin aliniyor bu nedenle soylenenlerin hepsi dogrudur saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadibe ~ 16 yıl önce
ince tabak yarım su deposu ile maliyetleri azaltmışlar ve kara geçmişler.ha ha ha ...şimdi buna kim inansın kim neresiyle gülsün.petrolün varili 70$ dan 120$'a gelmiş yani artış %75 ortalamada.Eee birde buna büyük orandaki personel maliyeti artışını ekle.devlet desteği yokmuşşş bak bakkk.THy kağıt üstünde hesap oyunlarıyla kara geçmiş gösteriyor. ama ben şahsen büyük zarar ettiğine eminim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzrumuz ~ 16 yıl önce
ÜCRET ALMADAN ÇALIŞTILAR VE THY HALA DEV TEŞEKKÜRLER THY ÇALIŞANLARI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
v1ctory ~ 16 yıl önce
SAyın Kotil sanırım yanlış bilgilendirlmiş,yemek porselenlerini incelttik,ağırlığını azalttık diyo,buna ben ya yalan derim yada yanlış biliyorsunuz,şu andaki porselen yemek tabakları o kadar ağır ki,diğer tüm ikram malzemelerinin yani 1 tepsi ve onun üzerindeki diger malzemelerin toplam ağırlığında daha fazla.önceden sadece Business classta idi şimdi tüm uçak ekonomi dahil aynı malzeme...böyle mi yakıttan tasarruf ediyomuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BARUT ~ 16 yıl önce
BU MASALA ANCAK TV CİLER İNANIR UCAK MALİYETİNİ NASIL HESAP ETTİĞİNİ AÇIKLASINLAR ONDAN SONRA KARA GECTİĞİNE İNANDIRSINLAR İNSANLARI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AİRBAG ~ 16 yıl önce
THY,DE HİZMETİN KALİTESİ BİRAZDA HAVAŞ,A BAĞLI BUNU GÖRMEMEZLİKTEN GELEMEYİZ !!! HAVAŞ PERSONELİ,NİN DÜŞÜK MAAŞ,A ÇALIŞTIĞI HALDE İYİ BİR PERFORMANS SERGİLEDİĞİ GÖZLERDEN KAÇMIYOR KİMBİLİR BİRAZ DAHA ÜCRETLERDE YÜKSELME OLURSA THY İÇİN DAHA İYİ HİZMET VERİCEKTİR HAVAŞ BEN BİR HAVA YOLU YÖNETİCİSİ OLSAYDIM BU GÖZDEN KAÇMIYAN İTİNALI ÇALIŞMALARI İÇİN DİĞER THY,NİN YOLCU HİZMETLERİ,HAREKAT,VIP,CIP,KARGO GİBİ BİRİMLERİNİDE VERİRDİM HAVAŞA EN AZINDAN YÖNETİMİN KAFASI RAHAT OLURDU VE DAHA İYİ DİSİPLİNLİ BİR ÇALIŞMA VERİLİRDİ SAYGILAR :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000