08 Eylül 2015, Salı 17:13:15

Kotil: "3 milyar dolarlık uçak siparişi veriyoruz"

THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kotil, "Üçüncü havalimanı projesi dünyadaki en dahice, akıllıca proje" dedi
  • 3 ncu havalimanı yeterli olmayacaktır zira istanbul hava sahası bu kadar trafigi kaldırmayacaktır. Hava şartları yada diger olumsuzluklar oldugunda zincirleme iptal ve tehirlerin etkisi inanılmaz boyutlarda olacaktır. Bu bölge AHL ye benzemez daha sert ruzgar ve yağış kosulları olacaktır. Risk buyukse paylasmak gerekir. Bakın Lufthansaya hem Munih hem Frankfurttan dunyanın her yerine uçuyor..
  • Ne kadar boş yorumlar yazılmış.... Sizlerin işi gücü yok heralde.
  • Kim ne derse desin, THY Amerikanin havayollarina oranla cok cok daha iyi servis sunan bir havayolu. Bunu Amerikalilarin kendileri de soyluyor. AKP'li degilim, hatta tam bir AKP karsitiyim ama THY havacilik konusunda Amerikalilara ders verir. O THY'den sikayet edenler, gelsinler de ABD'deki havayollarinda calisanlarin hallerine bir baksinlar. Kendi hallerine defalarca sukur ederler. Adamlarda dogru durust bir maas ve imkanlar, THYdekilerin onda biri yok. Fakat sunu da belirteyim, Avrupa daki havayollarina oranla da geridedir. (Alitalia, Iberia haric). Bu konuda Lufthansa ve KLM bir numaradir. Adamlar hakikaten cok profesyonel is cikariyorlar.
  • thy en az personel gideriyle en çok iş yapan havayoludur,personel giderleri b,r dönem şirketin kağıt masrafı ile başabaştı...dolayısıyla thy sürümden kazanır..çok karlı uçmaz ama çok uçar heryere uçar ..personel helak olur ama sesini çıkaramaz..mytlu bir çalışan göremezsiniz..
  • Gelsin komisyonlar bir türlü açıklanmadı sen ve yön.kur.ne kadar götürdünüz şimdi ne kadar götürüceksiniz.Ne yapıcan o kadar uçakla nerden yolcu bulucaksın cevap star alliance ise ne kadar karlı.
  • Sabihanın başına Sami cebeci abimizi istiyoruz.
  • uzgunum ama sen bu yeni uçakları göremeden gidiceksin
  • BAŞARILARINIZI ANLATMANIN TAM ZAMANI.
  • Hangi tür,hangi marka uçaklar bunlar acaba?
  • Bu sparislerden de %10 almistir reiz.

THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Kotil, Türkiye haricinde Avrupa'da yeni havalimanı yapılmadığını belirterek, "Üçüncü havalimanı projesi dünyadaki en dahice, akıllıca proje" dedi.

6. İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Kotil, hava yolculuğu olmadan ekonominin olmayacağını, dünyada GSYH'nın yüzde 3,4'ünün havacılık, dolayısıyla turizmle bağlantılı olduğunu belirterek, bu rakamın Türkiye'de yüzde 6 civarında seyrettiğini söyledi. Dünya genelinde yüzde 4,1'lik bir artış beklenirken 20 yıl içerisinde Türkiye'de bu artışın yüzde 7 olacağını dile getiren Kotil, havacılığın diğer gelişmiş ülkelere kıyasla Türkiye'de daha önemli olduğunu dile getirdi.

"YILLIK 12 MİLYON TURİST İSTANBUL'A GELİYOR"
Kotil, İstanbul'un en iyi 5 turizm destinasyonundan birisi olduğunu kaydederek, "New york'tan daha iyi. bunu CNN International kısa zaman önce yayınladı. Yıllık 12 milyon turist İstanbul'a geliyor. Burada Türk Dışişleri'nin başarısı gerçekten önemli. Bir günlüğüne İstanbul'a geliyorsanız vizeye ihtiyacınız yok. Uçaktan inip vizenizi birkaç dolar ödeyerek alabiliyorsunuz" diye konuştu.

Yaklaşık 300 adet çok güzel uçakları bulunduğunu dile getiren Kotil, "Network'ümüz de dünyada uluslararası destinasyon olarak en geniş Network. 40 bin çalışanımız var. Patronumuz yolcularımız. Biz yolcularımız için faaliyet gösteriyoruz" dedi.

Kotil, Türkiye'nin havacılıkta bir başarı öyküsü olduğunu belirterek, 5 milyon iç hat yolcu sayısının 48 milyona, ülke tamamında 30 milyon olan yolcu sayısının 131 milyona yükseldiğini aktardı.

"ÇOK BAŞARILIYIZ VE BUNDAN GURUR DUYUYORUZ"
Almanya'da 200 milyon yolcu portföyü  bulunduğunu dile getiren Kotil, sürdürülebilir bir büyüme hızına dikkate çekerek  2-3 yıl sonrasında Türkiye'ye ziyaret sayısının Almanya'daki gibi olacağını bildirdi.

Kotil, "Türk ekonomisi büyüyecek. İstanbul havayolu açısından  dünyadaki en büyük merkez olacak ve turist sayısı 30 milyona ulaşacak. 30 milyon kişi demek, yılda 30 milyar dolar demek.  20 yıldan daha az sürede bu gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yapılan havaalanlarına değinen Kotil, "Türkiye haricinde Avrupa'da yeni yapılan havaalanı yok. Çok başarılıyız ve bundan gurur duyuyoruz" dedi.
Kotil, yeni yatırım yaptıklarını ve yeni uçak siparişleri verdiklerini kaydederek, sürekli yeni güzergah açtıklarını, Paris'e, Çin'e, Afrika'ya, Uzak Doğu'ya, dünyaya güvendiklerini söyledi.

"3 MİLYAR DOLARLIK UÇAK SİPARİŞİ"
Diğer tüm havayollarından daha fazla destinasyona uçtuklarını ifade eden Kotil, "Onlardan belki büyük değiliz, ama diğerlerinden daha fazla noktaya uçuyoruz. Bu gerçekten çılgınlık. Çünkü çok büyük olursa kontrolü veya parayı kaybedebilirsiniz ama bizim bunlara karşı planlarımız var. İşler kontrol altında. Bizim patronumuz müşterilerimiz. 3 milyar dolarlık uçak siparişi veriyoruz" diye konuştu.

Kotil, Afrika'da en güçlü olan havayolunun THY olduğunu belirterek, orta sınıfı gelişen Afrika'nın öneminden bahsetti. Genel Müdür Kotil, Somali ve Mogadişu'ya 4 yıldır uçtuklarını, burada da yoksulluğa rağmen kar ettiklerini bildirdi.

Ortadoğu'yu, bölgedeki firmalardan daha fazla kapsadıklarını dile getiren Kotil, Afrika'yı diğer havayollarından daha fazla birbirine bağladıklarını, İstanbul'dan Afrika'ya her gün 10 bin bilet sattıklarını aktardı.

"ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI DÜNYADAKİ EN DAHİCE, EN AKILLICA PROJE"
Kotil, 222 yeni uçak geleceğini belirterek, bu kadar büyürken kar da etmeleri gerektiğini, 2002'den bu yana kar elde ettiklerini, rakamların kendilerini çok memnun etmese de iyi olduğunu anlattı."Başarılıyız çünkü çok çalışıyoruz, günde 25 saat. Eğer doğudan barıya giderseniz günde 25 saat çalışabilirsiniz" diyen Kotil, çeşitli rakamlar verdi.

Kotil, "Üçüncü havalimanı projemizi biliyor musunuz bilmiyorum,bu dünyadaki en dahice, en akıllıca proje. 10 sene önce Ulaştırma Bakanımız bir mevzuatla  vergiyi düşürdü ve Türkiye'de havayolunun büyümesi noktasında teşvik vermeye başladı. Yeni havaalanı açılınca ilk yıl 70 milyon yolcusu olacak. Hükümet 76,5 kilometrekarelik bir alanı verdi ve yılda 1 milyar dolar alacak. Akıllı bir proje" diye konuştu.

Kotil: "3 milyar dolarlık uçak siparişi veriyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (102)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
3 ncu havalimanı yeterli olmayacaktır zira istanbul hava sahası bu kadar trafigi kaldırmayacaktır. Hava şartları yada diger olumsuzluklar oldugunda zincirleme iptal ve tehirlerin etkisi inanılmaz boyutlarda olacaktır. Bu bölge AHL ye benzemez daha sert ruzgar ve yağış kosulları olacaktır. Risk buyukse paylasmak gerekir. Bakın Lufthansaya hem Munih hem Frankfurttan dunyanın her yerine uçuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş adamlar ~ 9 yıl önce
Ne kadar boş yorumlar yazılmış.... Sizlerin işi gücü yok heralde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerikali ~ 9 yıl önce
Kim ne derse desin, THY Amerikanin havayollarina oranla cok cok daha iyi servis sunan bir havayolu. Bunu Amerikalilarin kendileri de soyluyor. AKP'li degilim, hatta tam bir AKP karsitiyim ama THY havacilik konusunda Amerikalilara ders verir. O THY'den sikayet edenler, gelsinler de ABD'deki havayollarinda calisanlarin hallerine bir baksinlar. Kendi hallerine defalarca sukur ederler. Adamlarda dogru durust bir maas ve imkanlar, THYdekilerin onda biri yok. Fakat sunu da belirteyim, Avrupa daki havayollarina oranla da geridedir. (Alitalia, Iberia haric). Bu konuda Lufthansa ve KLM bir numaradir. Adamlar hakikaten cok profesyonel is cikariyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerikali ~ 9 yıl önce
Sen ne anlatiyosun ya
eren ~ 9 yıl önce
thy en az personel gideriyle en çok iş yapan havayoludur,personel giderleri b,r dönem şirketin kağıt masrafı ile başabaştı...dolayısıyla thy sürümden kazanır..çok karlı uçmaz ama çok uçar heryere uçar ..personel helak olur ama sesini çıkaramaz..mytlu bir çalışan göremezsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Götür komisyonu gider ayak ~ 9 yıl önce
Gelsin komisyonlar bir türlü açıklanmadı sen ve yön.kur.ne kadar götürdünüz şimdi ne kadar götürüceksiniz.Ne yapıcan o kadar uçakla nerden yolcu bulucaksın cevap star alliance ise ne kadar karlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam gibi adam ~ 9 yıl önce
Sabihanın başına Sami cebeci abimizi istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vvv ~ 9 yıl önce
uzgunum ama sen bu yeni uçakları göremeden gidiceksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanılgı ~ 9 yıl önce
Şunu bir türlü öğrenemediniz gitti. Binali Yıldırım olduğu sürece Temel Kotil hiç bir yere gitmez.
BRAVO ~ 9 yıl önce
BAŞARILARINIZI ANLATMANIN TAM ZAMANI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ary ~ 9 yıl önce
Hangi tür,hangi marka uçaklar bunlar acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%10 ~ 9 yıl önce
Bu sparislerden de %10 almistir reiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000