21 Ağustos 2009, Cuma 13:40:35

KONTROLÖRLER FENA PATLADI!

Sabah Gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç’un hava trafik kontrolörlerini “THY uçaklarına geç iniş izni verildiğini” iddia eden yazısına Hava Trafik Kontrolörleri Derneği’nden (TATCA) cevap geldi. İşte TATCA’nın Uluç’a cevabı...
  • DHMİ nin cevap vermediğini nerden biliyorsunuz, gazeteciye tekzip yollamışlardır illaki .yayınlarsa görürüz bizde , veya bahsederse. Kadrolaşma falan filan diyen arkadaşa da elini vicdanına koymasını diliyorum, gerçekten çok ayıp insanların üstlerine bu tür iftiralar atmak. dhmi, teknik-bilgi yoğun işlerin ağırlıkta olduğu bir kuruluş. dolyısıyla iş ehline verilir.
  • Teşekkürler. Bu güzel cevabı okurken ben mest oldum ve olayla uzaktan yakından alakası olmayan sivil bir vatandaş olarak kendime bir pay çıkardım. Nasıl oluyor da belli biryaştan sonra ne yaptığını bilemeyen bu insanlar bunu anlamıyor. Umarız hadlerini bilirler ve öyle köşelerine çekilirler.
  • dhmi bu ülke iktidarının eline gecen en birinci kuruluştur..üs düzey yöneticilerin hepsi saniki hiç bitmeyecek bir hısrla koltuklarında oturup hergün yüzlerce torpil yapmaktadırlar..dinci kadroları yerleştirmektedirler..garip kontrolörlerde ugrassın dursun..su anda personel alan dhmi deki rezikllikleri gidip görmenizi tavsiye ederim..
  • Ayrım yapılıyor diye yaygara eden arkadaşlar, en ufak bir hatamızda ekip şefinden tut seyrüsefer müdürüne, hatta genel müdürlüğe hesap verdiğimizi, hatalıysak bunun bedelini derece kaybederek ve maaş kesintisi ile ödediğimizi biliyorlar mı acaba?
  • Baş müdürüm personelin park yeriyle tuvaletiyle uğraşacağına 'Pistlerdeki Lastik İzlerini' en son ne zaman temizlettin onun belgelerini gönder Airporthaber yayınlasın.
  • HAYIRRRR EN AZINDAN ANTALYA UYUMUYOR PERSONELİN ARAÇLARINI PARK ETTİĞİ BİR KARIŞ TOPRAĞIN ÖNÜNE ARKASINA ENGEL KOYARAK ÇELİK KAPI YAPTIRIP ONUDA ORAYA KAYNAKLAYIP ARAÇLARI HEPSEDECEK KADAR BÜYÜK BİR HIRSLA PERSONELLE UĞRAŞIYOR HANİ DERLER YA ÖLÜYÜ DİRİYİ .... GÖZÜ BİZE DİKTİ GİT PİSTİNLE APRONUNLA ŞİRKETLERİN UÇAKLARINLA ÇİZGİLERİNLE UĞRAŞ DHMİ BİZDEN TOPLANAN VERGİLERLE BİZE ÇELİK KAPILAR YAPTIRMA AYIP OLUYOR
  • DHMİ Yönetimi yerine TATCA'nın bu açıklamayı yapması şık olmamış. DHMİ yönetiminin biribirinin kuyusunu kazmayı ve arkadan dönerek 2 puan almayı bırakıp bu sorunlara sahip çıkmaması halinde başlarının çok ağrıyacağını bilmesi gerekir.
  • AHL'nın neresi doğruki seyrüsefer hizmetleri doğru olsun. Dış hatlar terminali alışveriş merkezine dönüştürüldü yolcunun yürümesine bile yer kalmamış. Bu terminal ihale edilirken ticari alanlar belirlenmemişmiydi. Bu alanların genişlemesine kim neye göre karar veriyor. Örneğin hemen pasaport kontrolünden sonra sur duvarı gibi çirkin bir alan yaratıp free shop açılarak yolcunun yürümesine bile izin verilmemesi bu kadar elzemmiydi.
  • sürekli her fırsatta bize laf eden aynı kurumdaki bazı kendini bilmezler iki ragır bir gacırla iş bitiriyor diyenler hak elde edebilmeniz için size sahip çıkacak bir derneğiniz ve yek vücut olabilen üyeleriniz olsa idi kimsenin maaşına göz dikmez kendi işinize bakardınız alın işte derneğimiz ve üyelerimiz tek vücut olarak birbirimize sahip çıkıyoruz haklarımız için daha iyi şartlar için çalışıyoruz lütfen ders çıkartın...sözüm sadece densiz çamur atan personele ...
  • Ellerinize sağlık. Birileri bu insanlara haddini bildirmeli. Hele ki oturduğu yerden ahkam kesenlere

Sayın ULUÇ,

Bir düşünürün “Tanrı beni önyargıdan korusun” anlamında güzel bir sözü vardır. İnsanın kendisini önyargıdan koruyabilmesinin temelinde olaylara nesnel bakabilmesi yatar. Görüyoruz ki bu da her insanın harcı değil. Değil, çünkü; olaylara ahbap çavuş ilişkisinin yarattığı kolaycı pencereden bakarak yorum yapmaktan kurtulamıyoruz.

Sayın Uluç, bu yazımız 19.08.2009 tarihli sabah gazetesindeki köşenizde
“Türk Hava Yolları!..” başlığı altında yayınladığınız Hava Trafik Kontrolörlerini, DHMİ Gen. Müdürlüğünü ve hatta bugünkü THY yöneticilerini suçlayan yazınıza karşılıktır.

Aynı içerikli bir yazıyı 29.07.2009 tarihinde aynı gazetede çalıştığınız meslek arkadaşınız Sn S.Yükselir de köşesinde yazmıştı. Bu doğruluğu olmayan haksız suçlama üzerine kendilerine bir yazı ilettik. Adil bir davranış göstererek yanıtımızı yayınlamasını istedik. Kendileri 09.08.2009 tarihinde gazetenizdeki köşesinde (bizim yanıtımıza işyerimize özellikle çağrımıza, verdiğimiz az öz bilgi ayrıntılarına hiç değinmeden de olsa, beklediğimiz adalet/dürüstlük ölçüsünde olmasa da) yaptıkları haksızlığa karşı hiç değilse özür dileme nezaketinde bulundular. O yanıtı size de gönderiyoruz, dileriz size de yararı olur.

Gazeteciliğin ruhunda araştırma, soruşturma diye bir şey yok mudur? Tek yanlı bilgiye dayanarak düşünce üretmek ne denli dürüstçedir?

 “Erman daha da iyi biliyor..” üslubunu kullandığınıza göre, kendilerine bir hayli yakınsınız! Şunu sorun kendilerine ya da kulaklarına fısıldayın: “Erman, sen THY‘ de böylesine üst düzey bir görevde yetkiliydin de, bu Hava Trafik Kontrolörlerinin yaptıkları her iş SES ve GÖRÜNTÜ KAYDI ALTINDA olduğuna göre yaptıkları hukuksuzluğu saptamak kolay ve kesin, neden suç duyurusunda bulunmadın, takibata girişmedin, yolcuların eziyet çekmelerine, THY‘nin milyonlarca parasının uçup gitmesine göz yumdun? Bu senin için de bir görevi ihmal suçu değil midir? !” Aynı soru o abuk subuk suçlamalarda bulunan birkaç pilota da sorulabilir..

Sayın Uluç, THY bu ülkenin bayrağını taşıyan milli havayolu da Onur, Atlas vb. Türk şirketleri başka ülkelerin bayraklarını taşıyan gayri milli havayolları mı? “ DHMİ… THY’ye öncelik tanımalı.” tanımalı da diğerlerinin haklarına tecavüz ederek mi? Hem nerede kaldı serbest rekabet, liberallik anlayışı?!

Evet Sayın Uluç, Hava Trafik Kontrolörlüğü işi sizin yaptığınız keyfi gazetecilik değerlendirmesi gibi değildir, birebir uluslararası kurallara bağlıdır. Bir kez daha belirtelim, bu çirkin suçlamalar ya kusur örtme gereksiniminden, ya durumu kavrama yeteneksizliğinden, ya da altında başka hesapların yattığı düşüncelerden kaynaklanmaktadır.

Ya sizin gibi gerekli araştırmayı, soruşturmayı yapmadan değerlendirmede bulunan gazeteciler ne demeli? Onun adını da siz koyun! Aslında sizi “ doğru görüşleri olan biri” diye ayrı bir yere koymayı yeğlerdik.

 “Bizim şirket işini bilir” diyen Lufthansa çalışanının bu söylemini biz işimizi iyi planlar, talimatlara uygun hareket ederiz. Biçiminde yorumlamanızı öneririz.

Sorunlara çözüm olmak istiyorsanız, köşenizden kımıldayın, araştırın, gerçek nedenleri görüp ona göre değerlendirme yapın. Her meydanın kaldırabileceği bir kapasitesi vardır. Bu kapasiteyi maksimum değerlendirme amaçlı, “ slot uygulaması” adı altında bir yöntem uygulanmaktadır. Bunun planlamasında THY  de yüzde yüz katılmaktadır. Bunları bilmeden, anlamadan düşünce üretmek sizi yanlışa sürüklemektedir.

Düdük sizin elinizde, istediğiniz gibi öttürüyorsunuz. Hadi bir hakkaniyet örneği göstererek, bu yanıtımızı bari siz yayınlayın.

Saygılarımızla

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Yönetim Kurulu

KONTROLÖRLER FENA PATLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 15 yıl önce
DHMİ nin cevap vermediğini nerden biliyorsunuz, gazeteciye tekzip yollamışlardır illaki .yayınlarsa görürüz bizde , veya bahsederse. Kadrolaşma falan filan diyen arkadaşa da elini vicdanına koymasını diliyorum, gerçekten çok ayıp insanların üstlerine bu tür iftiralar atmak. dhmi, teknik-bilgi yoğun işlerin ağırlıkta olduğu bir kuruluş. dolyısıyla iş ehline verilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Teşekkürler. Bu güzel cevabı okurken ben mest oldum ve olayla uzaktan yakından alakası olmayan sivil bir vatandaş olarak kendime bir pay çıkardım. Nasıl oluyor da belli biryaştan sonra ne yaptığını bilemeyen bu insanlar bunu anlamıyor. Umarız hadlerini bilirler ve öyle köşelerine çekilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dhmi bu ülke iktidarının eline gecen en birinci kuruluştur..üs düzey yöneticilerin hepsi saniki hiç bitmeyecek bir hısrla koltuklarında oturup hergün yüzlerce torpil yapmaktadırlar..dinci kadroları yerleştirmektedirler..garip kontrolörlerde ugrassın dursun..su anda personel alan dhmi deki rezikllikleri gidip görmenizi tavsiye ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ayrım yapılıyor diye yaygara eden arkadaşlar, en ufak bir hatamızda ekip şefinden tut seyrüsefer müdürüne, hatta genel müdürlüğe hesap verdiğimizi, hatalıysak bunun bedelini derece kaybederek ve maaş kesintisi ile ödediğimizi biliyorlar mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Baş müdürüm personelin park yeriyle tuvaletiyle uğraşacağına 'Pistlerdeki Lastik İzlerini' en son ne zaman temizlettin onun belgelerini gönder Airporthaber yayınlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HAYIRRRR EN AZINDAN ANTALYA UYUMUYOR PERSONELİN ARAÇLARINI PARK ETTİĞİ BİR KARIŞ TOPRAĞIN ÖNÜNE ARKASINA ENGEL KOYARAK ÇELİK KAPI YAPTIRIP ONUDA ORAYA KAYNAKLAYIP ARAÇLARI HEPSEDECEK KADAR BÜYÜK BİR HIRSLA PERSONELLE UĞRAŞIYOR HANİ DERLER YA ÖLÜYÜ DİRİYİ .... GÖZÜ BİZE DİKTİ GİT PİSTİNLE APRONUNLA ŞİRKETLERİN UÇAKLARINLA ÇİZGİLERİNLE UĞRAŞ DHMİ BİZDEN TOPLANAN VERGİLERLE BİZE ÇELİK KAPILAR YAPTIRMA AYIP OLUYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DHMİ Yönetimi yerine TATCA'nın bu açıklamayı yapması şık olmamış. DHMİ yönetiminin biribirinin kuyusunu kazmayı ve arkadan dönerek 2 puan almayı bırakıp bu sorunlara sahip çıkmaması halinde başlarının çok ağrıyacağını bilmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AHL'nın neresi doğruki seyrüsefer hizmetleri doğru olsun. Dış hatlar terminali alışveriş merkezine dönüştürüldü yolcunun yürümesine bile yer kalmamış. Bu terminal ihale edilirken ticari alanlar belirlenmemişmiydi. Bu alanların genişlemesine kim neye göre karar veriyor. Örneğin hemen pasaport kontrolünden sonra sur duvarı gibi çirkin bir alan yaratıp free shop açılarak yolcunun yürümesine bile izin verilmemesi bu kadar elzemmiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sürekli her fırsatta bize laf eden aynı kurumdaki bazı kendini bilmezler iki ragır bir gacırla iş bitiriyor diyenler hak elde edebilmeniz için size sahip çıkacak bir derneğiniz ve yek vücut olabilen üyeleriniz olsa idi kimsenin maaşına göz dikmez kendi işinize bakardınız alın işte derneğimiz ve üyelerimiz tek vücut olarak birbirimize sahip çıkıyoruz haklarımız için daha iyi şartlar için çalışıyoruz lütfen ders çıkartın...sözüm sadece densiz çamur atan personele ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ellerinize sağlık. Birileri bu insanlara haddini bildirmeli. Hele ki oturduğu yerden ahkam kesenlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000