23 Mart 2011, Çarşamba 09:06:17

KKTC'DE REKABET KIZIŞIYOR...

Kuzey Kıbrıs, marttan sonra havayolu firmalarının yoğun rekabetine sahne olacak.
  • Bir Onur Air çalşanı olarak Hodri Meydan diyorum, korunan kollananlara. Tüketicilerin tevvücühene kim mazhar olacak bakalım?
  • KKTC de bu onurair düşmanlığı nedendir acaba ? Harcadığı paralara acırım. Kimse tercih etmeyecek bu uçakları. Yol yakınken geri dönün.
  • Halk zaten kararını vermiş. Sevilmiyor. Ne yaptılarsa ?
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak sadece ülkemizin hastalığıdır zannederdiim. Ülkemizde ne işi var dediğiniz Onur Air, 1992 yılında Kıbrıs sermayesi olarak kurulmuş ve adını da bir Kıbrıs vatandaşının gene Kıbrıslı oğlundan almıştır. Dolayısıyla, sizin sandıgınızdan daha fazla Kıbrıs ile bağı vardır. Kaldı ki faliyetler ticari faliyetler olup, buna karar verecek kişiler tüketicilerdir.
  • Onur Kıbrısı sever de, bakalım Kıbrıslı Onuru sever mi ?
  • bazı kıbrıslıların onurla alıp veremedigi nedir 1993 yılında kthy nin bekası icin kıbrıs tan cekilmesimi problem cekilmeseydi kthy 1993 de batacaktı o dönemin hükümeti bir ricada bulundu onurda kabul etti.
  • Onurun girmesi daha ziyade Atlas Jeti etkiler cunku Ataturkten ucuyor.Atlasin yolcusunu azaltir hergun iki ucus az degil.Sky ise Pegausus etkiler ama SAW ucuslari haftada 3 gunle bir yere varamaz en az hergun bir ucus olursa belki.THY ise zaten etkilenmez, onun yolcusu farkli.
  • Onur air'in ne işi var ülkemizde ? THY, Pegasus ve Atlas varken hele bir de KKHY kurulduğu zaman nereden müşteri bulup bilet satacak. Hayal kurmuşlar galiba.
  • yuzde 50% kisi avurpa'a larnaca;dan ucuyor
  • Atlas ve pegasusun yanında onur airin hiç bir şansı yoktur. KKTC de para kazanması zor. Onura yedirmezler. Dolayısı ile de yakında seferlerini azaltacaktır.

Türkiye’den THY, Pegasus ve Atlajet olmak üzere 3 hava yolu firmasının tarifeli uçtuğu Kuzey Kıbrıs’a Onur Air 31 Mart, Sky Airlines de 15 Nisan’dan sonra uçacak. Kuzey Kıbrıs’a tarifeli uçan firma sayısı 5’e çıkarken, fiyatlarda da rekabet bekleniyor.

Uçan firma sayısının bir anda 5’e çıkması, yeterli talep olup olmadığı sorusunu da gündeme getirdi. Radikal gazetesinde yer alan habere göre sektör yetkilileri havadaki rekabeti “her arz, ek bir talep getirir” diye yorumlasa da 2004’ten beri adaya uçan Atlasjet’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, fiyat rekabetine girmeyeceklerini söyledi. Ersoy, bu kadar çok hava yolunun Kuzey Kıbrıs’a uçmasının sıkıntı yaratacağına da dikkat çekerek, “Belki yaz dönemi için sıkıntı olmaz ama diğer dönemlerde ada bu kadar çok arzı kaldırmaz” diye konuştu.

Sky Airlines Genel Müdürü Tahir Görgülü ise “Kıbrıs’ta kısa zamanda hem hizmetimiz hem rötarsız uçuşlarımızla kendimizi göstermek istiyoruz. Sadece fiyat rekabeti yapmıyoruz” diyor.

Rekabet hızlı başladı

31 Mart’ta Lefkoşa’ya uçuşa başlayacak olan Onur Air, Ercan- İstanbul 89 TL, İstanbul- Ercan seferi ise 69 TL’den uçacak.

Pegasus’un Kuzey Kıbrıs için belirlediği promosyonlu bilet fiyatları vergiler hariç 67 TL’den başlıyor.

THY’nin Kuzey Kıbrıs’a yönelik promosyon vergi hariç en düşük bilet fiyatları 50 - 77 TL’den başlıyor.

Sky Airlines, 15 Nisan’da İstanbul-Kıbrıs seferini haftanın 3 günü Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan gerçekleştirecek.

Atlasjet’te ise promosyon bilet fiyatları vergi hariç 57 TL’den başlıyor. Yer alan rakamlarda vergisiz fiyatlar görülüyor.

Kıbrıs'a gelen yabancılar
Türkiye        638.700
İngiltere         90.303
Almanya          7.250
İran                6.913
Rusya              6.690
Suriye             2.808
İtalya              2.653
ABD                2.232
Toplam         800.376

KKTC'DE REKABET KIZIŞIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bir Onur Air çalşanı olarak Hodri Meydan diyorum, korunan kollananlara. Tüketicilerin tevvücühene kim mazhar olacak bakalım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KKTC de bu onurair düşmanlığı nedendir acaba ? Harcadığı paralara acırım. Kimse tercih etmeyecek bu uçakları. Yol yakınken geri dönün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Halk zaten kararını vermiş. Sevilmiyor. Ne yaptılarsa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak sadece ülkemizin hastalığıdır zannederdiim. Ülkemizde ne işi var dediğiniz Onur Air, 1992 yılında Kıbrıs sermayesi olarak kurulmuş ve adını da bir Kıbrıs vatandaşının gene Kıbrıslı oğlundan almıştır. Dolayısıyla, sizin sandıgınızdan daha fazla Kıbrıs ile bağı vardır. Kaldı ki faliyetler ticari faliyetler olup, buna karar verecek kişiler tüketicilerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onur Kıbrısı sever de, bakalım Kıbrıslı Onuru sever mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bazı kıbrıslıların onurla alıp veremedigi nedir 1993 yılında kthy nin bekası icin kıbrıs tan cekilmesimi problem cekilmeseydi kthy 1993 de batacaktı o dönemin hükümeti bir ricada bulundu onurda kabul etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onurun girmesi daha ziyade Atlas Jeti etkiler cunku Ataturkten ucuyor.Atlasin yolcusunu azaltir hergun iki ucus az degil.Sky ise Pegausus etkiler ama SAW ucuslari haftada 3 gunle bir yere varamaz en az hergun bir ucus olursa belki.THY ise zaten etkilenmez, onun yolcusu farkli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onur air'in ne işi var ülkemizde ? THY, Pegasus ve Atlas varken hele bir de KKHY kurulduğu zaman nereden müşteri bulup bilet satacak. Hayal kurmuşlar galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yuzde 50% kisi avurpa'a larnaca;dan ucuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Atlas ve pegasusun yanında onur airin hiç bir şansı yoktur. KKTC de para kazanması zor. Onura yedirmezler. Dolayısı ile de yakında seferlerini azaltacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000