27 Mart 2009, Cuma 08:39:34

KKTC ve THY imzayı attı!

KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında, KKTC'ye turist taşınması konusunda teşvik verilmesini öngören bir protokol imzalandı.
  • Sayın genel müdür, Dikkat ettim. her KTHY ile ilgili haber de yer hizmetleri eleştriliyor. Bence araştırılmaya değer şikayet bunlar. Ve KTHY nin prestijini birebir etkiliyor. Neden önlem almıyorsunuz ? Neden bu hizmetleri yapanların başına bu işin ehli birini oturtmuyorsunuz ? Bu kadar şikayet önemlidir. Yolcunuzu kesinlikle etkiliyordur.
  • Yolcuyu ucaktan inince otobusleri oldugu halde yagmur altinda 300m yuruten yerhizmetleri ve trafik oldugu surece tam bir 3.dunya ulkesi havaalani gibidir ercan.Gelen birdaha gelmek istemez
  • Turisti ercan havalimanına indir, rezilliği görsün bak bir daha geliyor mu ? Check in rezalet, boarding rezalet, ekipmanlar bakımsız... Otopark felaket. Yolcunun havalimanından uçağa binmesi veya uçaktan inip otobüse binmesi tam bir kaos. Kalite sıfır... Bunları düzeltmeden bence başka işlere girmeyin. Bir gelen bir daha gelmeyecektir.

KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 1 Şubat 2009-31 Aralık 2010 tarihleri arasında geçerli olacak protokole göre THY, üçüncü uyruklu ülkelerden KKTC'ye turist taşınması amacıyla tur operatörlerine koltuk sağlayacak.

Söz konusu destinasyonlardan KKTC'ye yabancı uyruklu turist taşıyan acentelerin teşvikten yararlanabilmeleri için Kıbrıs Türk Otelciler Birliği üyesi olması ve getirdikleri turistin tesislerde an az 7 gece konaklaması gerekiyor.

Protokol çerçevesinde bakanlık, turist getiren acenteyle THY'ye turist başına 50 avro katkı payı ödenecek.

Öte yandan THY, 2008 yılında satış artırmada ve ciro bazında üstün başarı gösteren KKTC'li acentelere plaket verdi.

THY'den yapılan açıklamaya göre, satış artırmada üstün başarı gösteren acenteler arasında birinciliği İşlek Turizm, ikinciliği Detur Kıbrıs, üçüncülüğü de Mavi Tur aldı. Açıklamada, ciro bazında üstün başarı gösteren acenteler arasından da birinciliği Bosfor Turizm, ikinciliği Polatkan Turizm, üçüncülüğü de Mavi Turizm'in aldığı kaydedildi.

Kargo acentelerinden ''Erdoğan Aligüllü and Son's Kargo'' ve ''Güçlü Turizm Kargo'' ise kargo dalında onurlandırıldı. Açıklamada, tüm acente eğitimlerinde kendilerine sağladığı destek dolaysıyla Yakındoğu Üniversitesine teşekkür plaketi verildiği; törene katılan KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı ile KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ'a THY'nin anı tabağı sunulduğu kaydedildi.

KKTC ve THY imzayı attı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın genel müdür, Dikkat ettim. her KTHY ile ilgili haber de yer hizmetleri eleştriliyor. Bence araştırılmaya değer şikayet bunlar. Ve KTHY nin prestijini birebir etkiliyor. Neden önlem almıyorsunuz ? Neden bu hizmetleri yapanların başına bu işin ehli birini oturtmuyorsunuz ? Bu kadar şikayet önemlidir. Yolcunuzu kesinlikle etkiliyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yolcuyu ucaktan inince otobusleri oldugu halde yagmur altinda 300m yuruten yerhizmetleri ve trafik oldugu surece tam bir 3.dunya ulkesi havaalani gibidir ercan.Gelen birdaha gelmek istemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Turisti ercan havalimanına indir, rezilliği görsün bak bir daha geliyor mu ? Check in rezalet, boarding rezalet, ekipmanlar bakımsız... Otopark felaket. Yolcunun havalimanından uçağa binmesi veya uçaktan inip otobüse binmesi tam bir kaos. Kalite sıfır... Bunları düzeltmeden bence başka işlere girmeyin. Bir gelen bir daha gelmeyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000