13 Mart 2011, Pazar 08:39:54

KKHY'NİN İŞE ALIMLARINA THY BAKACAK

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, yeni kurulan Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nın uçuşlarına ay sonu başlayacağını vurguladı.
  • Türkiyeden bakınca herşeyin suçlusu bimişiz gibi görükebilir ama 5000 maaş alıyorsak bir tşörtte 100 liradın bunu türkiye istedi barış harekatından sonra maaşları yüksek tuttu , tamam oradaki pankartlar çok ama çok kötüydü ama bilin ki herkes öyle değil burada bende baştakiler Türkyeden gelen parayı yedi yedi yedi adam emekli oluyor 4 villa bu ne? Türkiyenin tek suçu bilinçsiz ce para göndemesiydi . buradaki işler göründüğü gibi değil ihanet eden gavurlar var içimizde onları bizde istemiyoruz ama bilin ki bİZDE TÜRKÜZ BİZDE ATATTÜRKÜN İZİNDEYİZ...
  • Biri de ingilizce yazmış. Anadilini unuttu herhalde. Ya da sendikacıdır. Bu garipliği başka akıllı bir KKTC vatandaşı yapmaz. Kendi ülkesini bu kadar küçük düşürmez. Bu kadar İngiliz özentisi olamaz. Sendikacılara yapılacak tek bir hareket vardır. O da KKTC yi il yapmaktır. Bakalım o zaman nerelere kaçacaklar ? Zaten başbakan erdoğanın B planı da bu.
  • THE PEACE IN CYPRUS CAN NOT BE PREVENTED !!! Clear ?? Any question ?? Who wants to add something ??
  • Türk askeri bir gün adadan çekilirse gece uykularınızın nasıl kaçtığını şimdiden görebiliyorum. Türk devleti bir gün paranızı keserse nasıl maaş alamayıp eve ekmek götüremediğinizi şimdiden görebiliyorum. Kıbrısa Türk devletinden başka sahip çıkan ve tanıyan başka bir devlet ve ulus olamaz. Türkiye ye her zaman minettar olmanız lazım. Sendikalar ile birlikte olup her fırsatta konsoloslugumuz önünde Türkiye aleyhıne propaganda yapmayın. Yeni nesili Türk düşmanı olarak yetiştirmeyin. 1974 öncesini düşünün ! Can güvenliğinizin olmadıgı, tecavüze ugradıgınız ve bogazlandıgınız günleri ne cabuk unuttunuz ? Bizler o topraklarda şehitler verdik. Kıbrıs toprak parçası olarak Türkiyenin ayrılmaz bir parçasıdır. YAVRU VATANDIR AMA HALKINIZ NANKÖRDÜR
  • Sen bunun içini Hatay Cumhuriyeti'ne çevir. Ülkedeki cami sayısı okuldan fazla olsun vs vs. Sonra bizi neden istemiyorlar diye kendi kendinize sorun. Benim tek bayrağım var Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı. Senden başka kimsenin bilmediği bir bayrak aslında hiçbir zaman var olamaz. 1450TL alan insana en az 10bin Tl alıyor diyen zihniyetlerle asla tartışmam. Size ne paranı ne de paketini dediler. Yani paranı da istemiyorlar. BARRRAAA !!!
  • KTHY sendikası olan Havasen'in tek bildiği grev yaparak zam almaktı. Yaptığı her grev yüzbinlerce dolara patladığının farkında olamayacak kadar da zavallıydı. Astronomik rakamlarla maaş dağıtan şirket batmayıp da ne yapacaktı ? Hadi şimdi gidin çadırınızda eylem yapın. Bu arada tekrar KKHY na gireriz diye umutlanmayın. Sizin umudunuz sendikalar. Onlarda TC Büyükelçiliği önünde şanlı Türk bayrağına küfür ediyorlar.
  • Sen ülkene Kıbrısa sahip çıkaydın ve o topraklarda oturaydın... Kendi topraklarına sahip çıkmak yerine bırakıp İngiltereye gidersen başkasıda gelir oraları zapt eder. İNGİLİZ HAYRANI OLDUGUNUZU CÜMLE ALEM BİLİYOR... GAVURLAŞMISSINIZ ONLARDAN FARKINIZ YOK... Sizlere müslüman demeye 1000 şahit lazım... Tıpkı bulgaristan göçmenlerinin bir kısmı gibi (Hepsi değil!)... Ama bulgaristan göçmenlerini sizlerden ayıran en büyük unsur ''Vatan sever'' olmaları yani sizler gibi ''Nankör'' olmamalırıdır!!! Bulgaristan göçmenlerini bundan dolayı severim ama sizleri sevmem... Sizleri seven birileride varsa o da sendika ağalarınızdır :)))
  • Sizler ise adeta ''BANANE'' der gibi zam üstüne zam istediniz. Direttikçe direttiniz, şirket dibe gidiyordu iflas etmeye ama sizler hala ekmek değil BALLI TEREYAGLI EKMEK istiyordunuz. Gelinen noktada bugün KTHY diye bir kurum yoksa bunun en büyük mimari siz kıbrıslılar ve sendikalarınızdır !!! Türkiyede KTHY çalışanları 1200-1700 TL arası ücret alırken siz en düşük 3000-4000 TL yi kimse begenmıyordu. Çoğunuzda 5.000 inin üstünde alıyordunuz ama hep daha fazla istiyordunuz. Kazanmayan şirket nasıl daha fazlasını versin ? Ve neden versin ? Neyin karşılığı olarak acaba ? Mmitingde açılan rum bayragının normal olmadıgını da sendika ağanız belirtti zaten. Dediğiniz gibi sizin bayragınız olsaydı sendikanız sahiplenirdi. Kimi kandırıyorsun :)
  • Senin KKTC bayragı haricinde diğer elinde tutacağın bir bayrak daha varsa oda Türkiye Cumhuriyeti bayrağıdır. ben sana hak arama demedim. Kanundan dogan Sosyal hakkınız verılmesse gereken neyse ''Türkiye düşmanlıgı'' yapılmadan hak aranır. Sizlerin her hak arayışı Türkiye düşmanlıgı ve aleyhıne yapılan propagandadır. Ayrıca KTHY zaten bir darbogazda idi. sizlere zam veya sosyal hak vermek bir yana şirket normal maaşları ödeyemez duruma gelmişti. Son 5 yılda iflasa dogru hızlı bir şekilde gidiyordu. Böyle durumda çalısanların şirketi ayakta tutabılmesı için sendika ile birlikte olup temelını dinamıtlemek yerine fedekarlık yapması lazımdı. KTHY Türkiye çalısanları son yıllarda zam almadılar ve zam da istemediler. İŞTE FEDEKARLIK BUDUR
  • Eski sendika dostu yöneticiler hiç heveslenmesin. KTHY nı batırdılar. Umarım bu şirkete onları almazlar.
Saner, Türk Hava Yolları (THY) İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nden bir ekibin Salı günü KKTC’ye geleceğini ve eski KTHY çalışanlarından işe alınacakların belirleneceğini de açıkladı.

Bakan Saner, önceki gün Meclis’te gündem dışı konuşmalara yanıt verirken yaptığı uçuşların başlamasıyla ilgili açıklamanın TAK haberinde yanlış yer aldığını belirterek, yeni havayolu şirketiyle ilgili gelişmeler hakkında yeni bilgiler verdi. Saner, CTP-BG Milletvekili Kadri Fellahoğlu’nun gündem dışı konuşmasında gösterdiği Atlasjet’le yapılan anlaşma belgesinde bile yeni kurulacak havayolu şirketinin Mayıs 2011’de uçacağının yer aldığını, ancak dün itibarıyla izinlerin alındığını ve KKHY’nin mart sonunda uçacağını belirtti.

“Mart sonu itibarıyle uçuşların başlaması planlanmaktadır. Bunda bir tereddüdümüz yoktur. 5-10 gün gecikme olabilir ama hedefimiz Mart sonudur” diyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner, slot alımları için de Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne müracaat ettiklerini söyledi.
 
Bakan Saner, Salı günü THY İnsan Kaynakları Müdürlüğü ekibinin adaya gelerek personel konusunda çalışma yapacağını, eski KTHY çalışanlarından CV istenerek mülakatlar yapacağını kaydederek, kaç personel alınacağına THY’nin karar vereceğini belirtti. Saner, yeni şirketin Türkiye’de 10 havalimanına ve Londra Stansted Havalimanı’na uçuş yapacağını ifade etti.

Yüzde 60’ı iş adamları, yüzde 30’u devlet ve yüzde 10’u da Türk Hava Yolları hisselerinden oluşturulan 20 milyon TL sermayeli yeni şirket KKHY, KKTC’de devlet - özel sektör ortaklığıyla kurulan ilk şirket olmuş ve ortaklık sözleşmesi 18 Ocak 2011’de imzalanmıştı.

(Kıbrıs Ortam)
KKHY'NİN İŞE ALIMLARINA THY BAKACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiyeden bakınca herşeyin suçlusu bimişiz gibi görükebilir ama 5000 maaş alıyorsak bir tşörtte 100 liradın bunu türkiye istedi barış harekatından sonra maaşları yüksek tuttu , tamam oradaki pankartlar çok ama çok kötüydü ama bilin ki herkes öyle değil burada bende baştakiler Türkyeden gelen parayı yedi yedi yedi adam emekli oluyor 4 villa bu ne? Türkiyenin tek suçu bilinçsiz ce para göndemesiydi . buradaki işler göründüğü gibi değil ihanet eden gavurlar var içimizde onları bizde istemiyoruz ama bilin ki bİZDE TÜRKÜZ BİZDE ATATTÜRKÜN İZİNDEYİZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biri de ingilizce yazmış. Anadilini unuttu herhalde. Ya da sendikacıdır. Bu garipliği başka akıllı bir KKTC vatandaşı yapmaz. Kendi ülkesini bu kadar küçük düşürmez. Bu kadar İngiliz özentisi olamaz. Sendikacılara yapılacak tek bir hareket vardır. O da KKTC yi il yapmaktır. Bakalım o zaman nerelere kaçacaklar ? Zaten başbakan erdoğanın B planı da bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THE PEACE IN CYPRUS CAN NOT BE PREVENTED !!! Clear ?? Any question ?? Who wants to add something ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk askeri bir gün adadan çekilirse gece uykularınızın nasıl kaçtığını şimdiden görebiliyorum. Türk devleti bir gün paranızı keserse nasıl maaş alamayıp eve ekmek götüremediğinizi şimdiden görebiliyorum. Kıbrısa Türk devletinden başka sahip çıkan ve tanıyan başka bir devlet ve ulus olamaz. Türkiye ye her zaman minettar olmanız lazım. Sendikalar ile birlikte olup her fırsatta konsoloslugumuz önünde Türkiye aleyhıne propaganda yapmayın. Yeni nesili Türk düşmanı olarak yetiştirmeyin. 1974 öncesini düşünün ! Can güvenliğinizin olmadıgı, tecavüze ugradıgınız ve bogazlandıgınız günleri ne cabuk unuttunuz ? Bizler o topraklarda şehitler verdik. Kıbrıs toprak parçası olarak Türkiyenin ayrılmaz bir parçasıdır. YAVRU VATANDIR AMA HALKINIZ NANKÖRDÜR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen bunun içini Hatay Cumhuriyeti'ne çevir. Ülkedeki cami sayısı okuldan fazla olsun vs vs. Sonra bizi neden istemiyorlar diye kendi kendinize sorun. Benim tek bayrağım var Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı. Senden başka kimsenin bilmediği bir bayrak aslında hiçbir zaman var olamaz. 1450TL alan insana en az 10bin Tl alıyor diyen zihniyetlerle asla tartışmam. Size ne paranı ne de paketini dediler. Yani paranı da istemiyorlar. BARRRAAA !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY sendikası olan Havasen'in tek bildiği grev yaparak zam almaktı. Yaptığı her grev yüzbinlerce dolara patladığının farkında olamayacak kadar da zavallıydı. Astronomik rakamlarla maaş dağıtan şirket batmayıp da ne yapacaktı ? Hadi şimdi gidin çadırınızda eylem yapın. Bu arada tekrar KKHY na gireriz diye umutlanmayın. Sizin umudunuz sendikalar. Onlarda TC Büyükelçiliği önünde şanlı Türk bayrağına küfür ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen ülkene Kıbrısa sahip çıkaydın ve o topraklarda oturaydın... Kendi topraklarına sahip çıkmak yerine bırakıp İngiltereye gidersen başkasıda gelir oraları zapt eder. İNGİLİZ HAYRANI OLDUGUNUZU CÜMLE ALEM BİLİYOR... GAVURLAŞMISSINIZ ONLARDAN FARKINIZ YOK... Sizlere müslüman demeye 1000 şahit lazım... Tıpkı bulgaristan göçmenlerinin bir kısmı gibi (Hepsi değil!)... Ama bulgaristan göçmenlerini sizlerden ayıran en büyük unsur ''Vatan sever'' olmaları yani sizler gibi ''Nankör'' olmamalırıdır!!! Bulgaristan göçmenlerini bundan dolayı severim ama sizleri sevmem... Sizleri seven birileride varsa o da sendika ağalarınızdır :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizler ise adeta ''BANANE'' der gibi zam üstüne zam istediniz. Direttikçe direttiniz, şirket dibe gidiyordu iflas etmeye ama sizler hala ekmek değil BALLI TEREYAGLI EKMEK istiyordunuz. Gelinen noktada bugün KTHY diye bir kurum yoksa bunun en büyük mimari siz kıbrıslılar ve sendikalarınızdır !!! Türkiyede KTHY çalışanları 1200-1700 TL arası ücret alırken siz en düşük 3000-4000 TL yi kimse begenmıyordu. Çoğunuzda 5.000 inin üstünde alıyordunuz ama hep daha fazla istiyordunuz. Kazanmayan şirket nasıl daha fazlasını versin ? Ve neden versin ? Neyin karşılığı olarak acaba ? Mmitingde açılan rum bayragının normal olmadıgını da sendika ağanız belirtti zaten. Dediğiniz gibi sizin bayragınız olsaydı sendikanız sahiplenirdi. Kimi kandırıyorsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin KKTC bayragı haricinde diğer elinde tutacağın bir bayrak daha varsa oda Türkiye Cumhuriyeti bayrağıdır. ben sana hak arama demedim. Kanundan dogan Sosyal hakkınız verılmesse gereken neyse ''Türkiye düşmanlıgı'' yapılmadan hak aranır. Sizlerin her hak arayışı Türkiye düşmanlıgı ve aleyhıne yapılan propagandadır. Ayrıca KTHY zaten bir darbogazda idi. sizlere zam veya sosyal hak vermek bir yana şirket normal maaşları ödeyemez duruma gelmişti. Son 5 yılda iflasa dogru hızlı bir şekilde gidiyordu. Böyle durumda çalısanların şirketi ayakta tutabılmesı için sendika ile birlikte olup temelını dinamıtlemek yerine fedekarlık yapması lazımdı. KTHY Türkiye çalısanları son yıllarda zam almadılar ve zam da istemediler. İŞTE FEDEKARLIK BUDUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eski sendika dostu yöneticiler hiç heveslenmesin. KTHY nı batırdılar. Umarım bu şirkete onları almazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000