23 Mart 2011, Çarşamba 08:43:15

KKHY İÇİN YAPILAN SINAVDA PROTESTO

Yeni kurulan Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nda (KKHY) çalışmak amacıyla başvuruda bulunan eski KTHY çalışanları dün zorlu bir sınavdan geçirildi. Bazı çalışanların tepki gösterdiği sınavda, adaylara cinsel arzuları dahi sorulduğu iddia edildi.
  • Demek ki Kıbrıslıların yarası varki gocunmuşlar... *** Sendikalar 4 gözle bekliyorlar çünkü yolunacak besli bir ördek... ***
  • Sizler adam olsaydınız Kıbrısa bir ömür adayan '' Rauf Denktaş '' gibi yüce bir şahsiyeti 2005 de '' İstenmeyen adam '' ilan etmezdiniz ! 2005 de ki referandumda Kofi Annan ın sinsi planı ile sizler güya iki kesimin birleşmesi için evet diyecektiniz ve AB ye birlikte girecektiniz ama bunun karşılıgında kural olarak Türk Askeri adadan çekilecekti. Ada yine tek parça olarak RUM adası olacaktı. Kontrol ve hakımıyet de Yunanıstana geçecekti. Kısacası Kıbrıs elden gidecekti ! Sizler naptınız ? %70 çoğunlukla EVET dediniz ama rum kesimi kabul etmeyınce birleşme gerçekleşmedi. Bu sinsi plana karsı cıkan Denktasıda ''Istenmeyen Adam'' ilan ettiniz !!! Sizler için önemli olan vatan değilmiş, AB ülkesi olmakmış. gördük ne kadar Vatansever
  • Beni 'Rumlarla bir tutma' deyen ey kıbrıslı ondanmı sendikalarınızın düzenlediği mitinglerde elinizde Rum bayragi ile katıldınız ??? *** Ondanmı her mitinginiz Kıbrısda Türkiye büyük elçiliği önünde oluyor ? *** Türk bayragına yumurta atmanızı da unutmadık ? Ayrıca her fırsatta Türkiye aleyhıne acılan pankartlarıda unutmadık ? *** Son olarak da Türkiye için '' Hass...... '' pankartı açmanızı da bu millet asla affetmeyecektir. *** Kendinizi Türk den mı sayıyorsunuz saymıyormusun bilemem ama kendi ülkenizi korumaktan aciz idiniz. Türk askeri ondan dolayı adaya çıktı ve sizleri kurtardı ! Bunu anlamayacak kadar ... kafasın çünkü senin kafanı ''Nifak fikirleri'' ile dolduran SENDİKA ağanlarındır. Bugün asker çekilse can güvenliğiniz
  • Özellikle İngiltereden yazı yazanları siz bir de KKTC kanallarında canlı yayınlara bağlandığında görün. Yok beybicik, yok kiss you gibi 3 günde Türkçelerini unutup kendilerini ingiliz ilan edivermişler.İşin garibi ne yazık ki dünyadan haberleri de yok. Ne konuştuklarının farkında değiller. En iyi bildikleri şey rum yanlısı ve TC düşmanı sendikalara uzaktan(!) destek vermek.
  • 1- Turkiye cumhuriyetine nerde hakaret ettim bana yaz. 2-Senin gibi seviyesiz TC vatandaslarini sevmek veyahut saygi duymak gibi bir derdim yok. 3-Bu yazinin basindan beri yazdiklarimi anlamayacak kadar cahil ve cahillerle ugrasacak baska vaktim yok. 4- Birde beni sakin ****** ****** Rum ile bir tutma ben onlarla hic birsekilde birlik olmam veyahut beraber yasamam Ve sen okumus cahil benim turklugum senin gibi sitelerde yazi yazmakla kalmaz yeri geldiginde ortaya cikar benden bu kadar cahillerle harcayacak BASKA ZAMANIM YOK
  • Bu şekilde psikolojk durumlarını anlarlardı. Öncelikle haber ile yapılan yorumlar arasında ne kadar alakasız bir muhabbetin döndüğünü söyleyeyim. İkincisi "airport haberde" ne zaman Kıbrıs veya KTHY hakkında bir haber çıksa, konu her zaman "sizi biz kurtardık" "hapisane hep Tc liler ile dolu" suçlamaları havada uçuşuyor. Bu da ne kadar cahil olduğunuzu gösteriyor. Çünkü haberi yorumlamak yerine "sidik yarıştırıyorsunuz". Uzaktan bakıldığı zaman 3 kuruşun 2 taş yemeğin kavgasını yapan ilkel insanlar gibisiniz. Madem birbirimizden nefret ediyoruz niye birbirimizin ülkelerine her fırsatta gidiyoruz? Ortada büyük bir hazımsızlık var ve bunu da ateşleyen "cehalet". Yapıcı ve mantıklı yorumlar yapılması gerektiğini düşünüyorum.
  • Size yakışan TC kimlik numarası yerine KIBRIS CUMHURİYETİ kimlik numaramızı yazmaktı. Siz ancak bundan anlarsınız. Londra'lı arkadaş !! Boşver sen bunları.. Bunların arkaya bakmaktan boyunları tutulmuş. Önlerine bakamaz olmuşlar. Bizim eğitimimizi kendileri ile kıyaslıyorlar. Şaka gibi !! Greetings from Cyprus to England.. Hade take care!!
  • Ben TC liyim ! Çanakkalede sizlerin hayran olduğu İngilizleri vede birçok dünya devini 250.000 şehitle Çanakkaleyi geçilmez yapan şehitlerin çocuğuyum torunumuyum! ülkeden 7 milleti denize dökmüş dedelerim var! Yaaa senin neyin var? 100 tane silahlı adamınla kahramanlık senaryolarını yazıp kahmaran bir halksın sanki birde TC ye hakaret üzerine hakaret! Sen TC nin yanında nesinki haddini bil ey kıprıslı! Laf atma TC ye boğulursun ! tarihine bak bana bir kahramanlım dersi verme dünya veremedi sen kimsinki vereceksin NANKÖR! Rumlarla bir olup küvette çocuk öldürdünüz sonra suçu rumlara attın gerçekleri de konuş yazık sizlere utanıyorum sizlerden gönderdiğim bütün paralar haramla zıkkım olsun! Adan 3 kere sulara gömülmüş! Allah büyük işte!
  • sana verdigim suc oranlari KKTC nin suc oranidir senin turist diye adaya yolladigin insanlarin sayesinde turkiyenin degil ikincisi malta ve giriti sana ben sordum bari kendi kendine yalan soyleme hele bana hic soyleme.... benzin ve mazotun fiyatini ille ki ogrenmek istiyorsan gazetelere bak ****
  • Benzin ve mazotun fiyatını açıklayamayack kadar yüreksizmisin sen ? Malta, Girit ve Ege adalarında neden Türk bayragı yok ben biliyorum ama ben sana sordum bunu ???
Türkiye’den gelen Türk Hava Yolları (YHY) psikologları tarafından dün saat 13.00’te Yakın Doğu Üniversitesi AKM Büyük Salonu’nda uygulanan yazılı testte, bazı adaylar ile görevliler arasında gerginlik yaşandı.

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı testin başlamasının ardından bazı eski çalışanlar testle ilgili sorular sorarken, Hava-Sen Basın Sözcüsü Levent Hafızoğlu da ayağa kalkarak THY psikologlarına sorular yöneltti. Hafızoğlu, “Siz bizim psikolojimizi ölçemezsiniz, gidin Ulaştırma Bakanı’nın psikolojisini ölçün” dedi ve elindeki test kağıdını yırtarak salondan çıktı. Salondakiler, Hafızoğlu ile birlikte “birlik mücadele dayanışma” sloganı attı, ancak Hafızoğlu ile beraber dışarı çıkmayarak testi çözmeye devam etti.

Dışarıya çıkışında basını, hükümeti ve bakanlığı eleştiren Hafızoğlu, “eski KTHY çalışanlarının hiçbir yatırımının yapılmadığını, yüzlerine bakılmadığını, aylardır zor durumda olduklarını” söyledi.

Teste girmek üzere salona gelen eski KTHY çalışanları ise, söz konusu teste geçtiğimiz akşam geç saatlerde çağrıldıklarını, ilk önce bunun şaka olduğunu sandıklarını, ancak ciddi olduğunu anlayınca testin yapılacağı yere geldiklerini anlattı.

Aylardır işsiz ve parasız kaldıklarını, kimsenin durumlarının ne olacağını söylemediğini, evlerine ekmek götüremediklerini, sıkıntılarıyla ilgili muhatap bulamadıklarını ifade eden çalışanlar, girdikleri testin sonucunun ne olacağını da merak ettiklerini söyledi.

KKTC yerine TC kimlik kartı numarası soruldu
Sınav kağıdının ilk sayfasında kimlik bilgileri göze çarpan ilk unsur olurken, KKTC kimlik kartı numarası yerine TC kimlik kartı numarasının soruldu.
Kişilere gelir düzeyi, medeni durumu, kronik herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığının yanında, “psikolojik ya da psikiyatrik bir destek aldınız mı?” sorusu da yöneltildi.

Önlü arkalı tam 5 sayfadan oluşan sınav sorularında, cevapların çabuk işaretlenip, soruların anlamı üzerinde fazla düşünülmemesi uyarısı yapılarak, “evet ile hayır”şeklinde yanıt verilmesi istenen 24 soru soruldu.

Soruların içerisinde, “Borçlu olmak sizi endişelendirir mi?”, “Oldukça canlı bir kişi misiniz?”, “Hiç sizin payınıza düşünden fazlasını alıp açgözlülük yaptığınız oldu mu?”, “Garip ya da tehlikeli etkileri olabilecek ilaçlar kullandınız mı?”, “Hiç başkasına ait olan bir şeyi (toplu iğne veya iğne bile olsa) aldınız mı?”, “Evliliğin modası geçmiş veya kaldırılması gereken bir şey olduğunu düşünüyor musunuz?”, “Herhangi bir oyunda hiç hile yaptınız mı?” gibi sorular yer aldı.

“Sorun tarama listesi” başlığını taşıyan üçüncü sayfada ise, sınava girenlere sağlık sorunlarıyla ilgili sorular yöneltildi.

“Hiç, çok az, orta derecede, oldukça fazla, ileri derece” şıklarından oluşan sağlık sorunlarıyla ilgili soruların bazıları şöyle:
“Sinirlilik ya da içinizin titremesi; cinsel arzu ve ilginin kaybı; başkaları tarafından eleştirilme duygusu; kolayca gücenme rahatsız olma hissi; enerjinizde azalma veya yavaşlama hali; başka kişilerin duymadıkları sesleri duyma; karşı cinsten kişilerle utangaçlık ve rahatsızlık hissi; belin alt kısmında ağrılar; duygularınızın kolayca incitilmesi hali; başkalarının sizi gözlediği veya hakkınızda konuştuğu hissi; cinsiyet konusunda sizi çok rahatsız eden düşüncelerin olması”.

(Kıbrıs Gazetesi)
KKHY İÇİN YAPILAN SINAVDA PROTESTO

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 13 yıl önce
Demek ki Kıbrıslıların yarası varki gocunmuşlar... *** Sendikalar 4 gözle bekliyorlar çünkü yolunacak besli bir ördek... ***

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizler adam olsaydınız Kıbrısa bir ömür adayan '' Rauf Denktaş '' gibi yüce bir şahsiyeti 2005 de '' İstenmeyen adam '' ilan etmezdiniz ! 2005 de ki referandumda Kofi Annan ın sinsi planı ile sizler güya iki kesimin birleşmesi için evet diyecektiniz ve AB ye birlikte girecektiniz ama bunun karşılıgında kural olarak Türk Askeri adadan çekilecekti. Ada yine tek parça olarak RUM adası olacaktı. Kontrol ve hakımıyet de Yunanıstana geçecekti. Kısacası Kıbrıs elden gidecekti ! Sizler naptınız ? %70 çoğunlukla EVET dediniz ama rum kesimi kabul etmeyınce birleşme gerçekleşmedi. Bu sinsi plana karsı cıkan Denktasıda ''Istenmeyen Adam'' ilan ettiniz !!! Sizler için önemli olan vatan değilmiş, AB ülkesi olmakmış. gördük ne kadar Vatansever

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Beni 'Rumlarla bir tutma' deyen ey kıbrıslı ondanmı sendikalarınızın düzenlediği mitinglerde elinizde Rum bayragi ile katıldınız ??? *** Ondanmı her mitinginiz Kıbrısda Türkiye büyük elçiliği önünde oluyor ? *** Türk bayragına yumurta atmanızı da unutmadık ? Ayrıca her fırsatta Türkiye aleyhıne acılan pankartlarıda unutmadık ? *** Son olarak da Türkiye için '' Hass...... '' pankartı açmanızı da bu millet asla affetmeyecektir. *** Kendinizi Türk den mı sayıyorsunuz saymıyormusun bilemem ama kendi ülkenizi korumaktan aciz idiniz. Türk askeri ondan dolayı adaya çıktı ve sizleri kurtardı ! Bunu anlamayacak kadar ... kafasın çünkü senin kafanı ''Nifak fikirleri'' ile dolduran SENDİKA ağanlarındır. Bugün asker çekilse can güvenliğiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Özellikle İngiltereden yazı yazanları siz bir de KKTC kanallarında canlı yayınlara bağlandığında görün. Yok beybicik, yok kiss you gibi 3 günde Türkçelerini unutup kendilerini ingiliz ilan edivermişler.İşin garibi ne yazık ki dünyadan haberleri de yok. Ne konuştuklarının farkında değiller. En iyi bildikleri şey rum yanlısı ve TC düşmanı sendikalara uzaktan(!) destek vermek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1- Turkiye cumhuriyetine nerde hakaret ettim bana yaz. 2-Senin gibi seviyesiz TC vatandaslarini sevmek veyahut saygi duymak gibi bir derdim yok. 3-Bu yazinin basindan beri yazdiklarimi anlamayacak kadar cahil ve cahillerle ugrasacak baska vaktim yok. 4- Birde beni sakin ****** ****** Rum ile bir tutma ben onlarla hic birsekilde birlik olmam veyahut beraber yasamam Ve sen okumus cahil benim turklugum senin gibi sitelerde yazi yazmakla kalmaz yeri geldiginde ortaya cikar benden bu kadar cahillerle harcayacak BASKA ZAMANIM YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu şekilde psikolojk durumlarını anlarlardı. Öncelikle haber ile yapılan yorumlar arasında ne kadar alakasız bir muhabbetin döndüğünü söyleyeyim. İkincisi "airport haberde" ne zaman Kıbrıs veya KTHY hakkında bir haber çıksa, konu her zaman "sizi biz kurtardık" "hapisane hep Tc liler ile dolu" suçlamaları havada uçuşuyor. Bu da ne kadar cahil olduğunuzu gösteriyor. Çünkü haberi yorumlamak yerine "sidik yarıştırıyorsunuz". Uzaktan bakıldığı zaman 3 kuruşun 2 taş yemeğin kavgasını yapan ilkel insanlar gibisiniz. Madem birbirimizden nefret ediyoruz niye birbirimizin ülkelerine her fırsatta gidiyoruz? Ortada büyük bir hazımsızlık var ve bunu da ateşleyen "cehalet". Yapıcı ve mantıklı yorumlar yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Size yakışan TC kimlik numarası yerine KIBRIS CUMHURİYETİ kimlik numaramızı yazmaktı. Siz ancak bundan anlarsınız. Londra'lı arkadaş !! Boşver sen bunları.. Bunların arkaya bakmaktan boyunları tutulmuş. Önlerine bakamaz olmuşlar. Bizim eğitimimizi kendileri ile kıyaslıyorlar. Şaka gibi !! Greetings from Cyprus to England.. Hade take care!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben TC liyim ! Çanakkalede sizlerin hayran olduğu İngilizleri vede birçok dünya devini 250.000 şehitle Çanakkaleyi geçilmez yapan şehitlerin çocuğuyum torunumuyum! ülkeden 7 milleti denize dökmüş dedelerim var! Yaaa senin neyin var? 100 tane silahlı adamınla kahramanlık senaryolarını yazıp kahmaran bir halksın sanki birde TC ye hakaret üzerine hakaret! Sen TC nin yanında nesinki haddini bil ey kıprıslı! Laf atma TC ye boğulursun ! tarihine bak bana bir kahramanlım dersi verme dünya veremedi sen kimsinki vereceksin NANKÖR! Rumlarla bir olup küvette çocuk öldürdünüz sonra suçu rumlara attın gerçekleri de konuş yazık sizlere utanıyorum sizlerden gönderdiğim bütün paralar haramla zıkkım olsun! Adan 3 kere sulara gömülmüş! Allah büyük işte!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sana verdigim suc oranlari KKTC nin suc oranidir senin turist diye adaya yolladigin insanlarin sayesinde turkiyenin degil ikincisi malta ve giriti sana ben sordum bari kendi kendine yalan soyleme hele bana hic soyleme.... benzin ve mazotun fiyatini ille ki ogrenmek istiyorsan gazetelere bak ****

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benzin ve mazotun fiyatını açıklayamayack kadar yüreksizmisin sen ? Malta, Girit ve Ege adalarında neden Türk bayragı yok ben biliyorum ama ben sana sordum bunu ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000