09 Mart 2011, Çarşamba 14:54:49

KIŞ UÇAK SEFERLERİNİ VURDU

Yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) ve Onur Air'in bazı iç ve dış hat seferleri iptal edildi.
  • Normaldir uçaklara kanatların donmaması için püskürtme işlemi yapılması ve belirli bir zaman alır normal güvenli uçuş için hafat ısı 30 dereceye dayandığında sorun ortadan kalkar..
Yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle THY'nin TK-2654 İstanbul - Erzincan, TK-2602 İstanbul-Diyarbakır, TK-2050 İstanbul-Eskişehir, TK-2032 İstanbul-Konya, TK-2576 İstanbul-Denizli ve Onur Air'in 8X-032 İstanbul-Diyarbakır seferleri karşı meydanlardaki elverişsiz hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

Bu arada, THY'nin TK-1845 İstanbul-Atina ve TK-1043 İstanbul-Bükreş seferleri de karşı alanlardaki olumsuz koşullar nedeniyle iptal edildi.

AHL'DE DE ICING KUYRUĞU
Hava şartlarının elverişli olduğu meydanlara uçmak üzere sabahın erken saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı’ndan gidecek onlarca uçak, kalkış anında buzlanmayı önleyecek kimyasal bir sıvı karışımın dış yüzeylerine püskürtülmesi için uzun süre sıra beklediler. THY uçaklarına buz önleyici sıvı püskürten yer hizmetleri şirketi TGS yetkilileri yaptıkları açıklamada 2 günde 42 ton sıvı kullanarak 61 uçağa hizmet verdiklerini söylediler.

Cuma günü yurdu terk edecek
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, dün gece il genelinde hava sıcaklığının 0 ile 1 derece civarında olduğunu, bugün ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağının öngörüldüğünü kaydetti. Yıldırım, yağışlı havanın Cuma günü İstanbul'u terk edeceğini, hava sıcaklığının hafta sonu hissedilir derecede artarak mevsim normallerine döneceğini belirtti.
KIŞ UÇAK SEFERLERİNİ VURDU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Normaldir uçaklara kanatların donmaması için püskürtme işlemi yapılması ve belirli bir zaman alır normal güvenli uçuş için hafat ısı 30 dereceye dayandığında sorun ortadan kalkar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000