21 Mart 2009, Cumartesi 08:49:58

"Kimse THY'nin zarar görmesini istemedi"

Vatan Gazetesi yazarlarından Okay Gönensin, Başbakan'ın bir TV kanalında, "Amsterdam kazasında bütüm medya üzerimize geldi" ifadelerine karşılık yorumda bulunmuş...
  • Sen arızalı uçağı uçuracaksın. 9 tane insanı öldüreceksin. Zarar görsün hocam. Temel ile Candan tayfaları ile şirketin içine ediyor. Senin benim vergilerimle kurulan bir şirketin içine. Babalarının malı değil o uçaklar.
  • Bu devletin hakimleri savcıları adaleti nerde.Biz bu kadar mı sindirildik.Ergenokoncular tutuklanıyor,tamam tutuklansın bizde arkasındayız ama deniz feneri yolsuzluğu ile suçlananlar nerede.Kılıçdaroğlunun açıklamaları tamamen bir suç duyurusu değilmi nerde benim savcım.İKtidara yakın olanlara geç karşıtlarına dur.Bu mu benim devletimin adaleti.Ben ne iktidar ne de muhalefet yanlısıyım.Olaylara objektif olarak baktığımda isyan ediyorum.Bu ülkede yaşayan her türk vatandaşı eşit haklara sahipse her türk vatandaşı da kendisi hakkında yapılan suçlamalara eşit şekilde layık görülmelidir.Bu milletin hiçbir neferi ne tayyip in ne de deniz in ve diğerlerinin uşağıdır.Herkes layık olduğu itibarı görmelidir.Kanunlar herkese eişt olmalıdır.
  • Ben Tayyib in avukati degilim. Ama bu iktidar zamaninda ise basladim. Her konuyu, geldiginiz gibi gideceksiniz mantigina getirenler, hepimizi Tayyip ci yapiyorlar. 6 senedir gideceksiniz diyenler gidiyor ama biz buradayiz. Adam olan herkesin burada oldugu gibi. Gidenler, ergenekoncu katiller. Gittikleri yer de kodes. Bizim gitmemiz icin medet umduklariniz da medet bekliyorlar. Bi de kufur ediyorlar. Kufurbazlar. Ayni sizin gibi. Ben her zaman sizinle bir noktada uzlasabilmeyi hayal ederim. Bunun tek sebebi de sizin de mutlu olabilmeniz icin. Kendimizden bir suphem yok. Bu millet bizi istiyor ve istedikce biz buradayiz. Gozu kesen gelip indirsin. Ama siz de mutlu olun. Cunki siz de birinci sinif vatandas ve calisma arkadaslarimizsiniz.
  • candan bey ve yandaşları thy yi sömürmeye devam etmemeli. bu kadar yüzsüzlüğe bir başbakan göz yummamalı. thy bu kadar birikimini birkaç kişinin cebine doldurmamalı. yazık olacak bu millete." ye kürküm ye" neden olsun.
  • GELDİĞİNİZ GİBİ TIRIS TIRIS GİDECEKSİNİZ
  • İşte koyunlardan birinin sesi çıktı.Sözde şefinin izinde,eleştiriye asla tahammülü olmayan bir koyun.İşi hakarete kadar götüren birazdan belki de tehdide kadar götürecek bir koyun.Kamil demekle adını mı söylemek istiyor anlayamadım.
  • Aferin şef doğru yoldasın, ozaman 'Atam izindeyiz' lafını yatarak geçirme, onun izinden giderek bişeyler yap laf üretme üretime katkın olsun kamil seni. Şundanda eminimki inan senden iyi koyun yoktur, bunun ağırlığını hissediyorsun üzerinde baksana. Muhafaza etmek için neyaptın kamil söylesene!!!
  • Kaç senedir bu sektörün içindesin bilmiyorum ama sen in olaylara nerenle baktığını ben anlayamadım.Merak ediyorsan söyleyeyim ben 30 senedir bu sektörün içindeyim.Deveci olmadı terlikçi getirdiler o da olmazsa takkeci getirecekler.Sende susarak kendini adam zannedeceksin.Bakmakla görmek arasındaki farktan bahsediyorsun da acaba sen nerenle bakıyorsun olaylara.Cevabın varsa yaz, sana daha açık neyin ne olduğunu yazayım.Başta kimler var kim kimin nesi belki bakıp ta görmediğini görürsün.
  • kim kimin şefi ne şefi kim kabul etmiş kim kendine örnek almış şefliğini.Benim bir tek örnek aldığım kişi ATATÜRK tür. rte ise onun tırnağı bile olamaz.Türk milleti koyun değildir.Onun koyunları olabilir ama bizler asla değiliz.Bu millet yüce ATATÜRK ün bizlere emanet ettiği bu vatanı ve cumhuriyet i ilelebet muhafaza edecektir.
  • Boş konuşma karanlık zihniyetli arkadaş. Bakmakla görmek arasındaki fark bu olsa gerek, nerenizle bakıyorsunuz olaylara anlamıyorum. Sektörün içinde olmadığın belli bari susta adam zannetsinler.

Kendisini “tek şef-tek sözcü-tek karar verici” olarak konumlamış olan Erdoğan’ın her zaman, her meseleyi kendi “kişisel meselesi” olarak görmesi kaçınılmazdır.

Geçen akşam bir TV kanalında soruları, “mülayim” soruları yanıtlarken sözü THY uçağının Amsterdam kazasına getirdi ve “gördünüz, bütün medya üzerimize geldi” dedi.

Halbuki tam tersine, bu kazayla ilgili haberleri, yorumları okuyan herkes medyanın THY’nin zarar görmemesi için son derece dikkatli olduğunu hatırlayacaktır.

Zaten bir cümle sonra Erdoğan’ın konuyla ilgili psikolojik durumu ortaya çıkıyor: “Tayyip havayolları diye yazdılar...”

Biz hatırlamıyoruz da olabilir, birisi THY’yi eleştirirken böyle yazmış olabilir. Ama Erdoğan medyanın ne kadar dikkatli olduğunu görmemekte, sadece bu cümleyi kaydetmekte ve bunun üzerine “gördünüz bütün medya üzerimize geldi” demektedir. Yani medyanın bu kazayla ilgili yayınını nesnel bir şekilde değerlendirme imkânına sahip değil, birinin “Tayyip havayolları” yazmış olması onun “bütün medyanın üzerine geldiğine” inanması için yeterli oluyor.

Çünkü o artık tek şef. Yerel seçimlerdeki adaylar da “onun” adayları, bakanlar kurulu üyeleri de “onun bakanları”dır. Adayların ezilmesinin de önemi yok, çünkü sahne de “onun” sahnesi. Ne gerekiyorsa o söyler. İstediğini azarlar. Tek şefler tartışmaz, fikir almaya ihtiyaç duymaz, talimat verir ve azarlar.

Bu yerel seçimler de “onun” seçimleri, adayların silinmesi, ezilmesi çok doğaldır, çünkü sahnede hep kendisi olacaktır.

Okay GÖNENSİN
VATAN

"Kimse THY'nin zarar görmesini istemedi"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
Sen arızalı uçağı uçuracaksın. 9 tane insanı öldüreceksin. Zarar görsün hocam. Temel ile Candan tayfaları ile şirketin içine ediyor. Senin benim vergilerimle kurulan bir şirketin içine. Babalarının malı değil o uçaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu devletin hakimleri savcıları adaleti nerde.Biz bu kadar mı sindirildik.Ergenokoncular tutuklanıyor,tamam tutuklansın bizde arkasındayız ama deniz feneri yolsuzluğu ile suçlananlar nerede.Kılıçdaroğlunun açıklamaları tamamen bir suç duyurusu değilmi nerde benim savcım.İKtidara yakın olanlara geç karşıtlarına dur.Bu mu benim devletimin adaleti.Ben ne iktidar ne de muhalefet yanlısıyım.Olaylara objektif olarak baktığımda isyan ediyorum.Bu ülkede yaşayan her türk vatandaşı eşit haklara sahipse her türk vatandaşı da kendisi hakkında yapılan suçlamalara eşit şekilde layık görülmelidir.Bu milletin hiçbir neferi ne tayyip in ne de deniz in ve diğerlerinin uşağıdır.Herkes layık olduğu itibarı görmelidir.Kanunlar herkese eişt olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben Tayyib in avukati degilim. Ama bu iktidar zamaninda ise basladim. Her konuyu, geldiginiz gibi gideceksiniz mantigina getirenler, hepimizi Tayyip ci yapiyorlar. 6 senedir gideceksiniz diyenler gidiyor ama biz buradayiz. Adam olan herkesin burada oldugu gibi. Gidenler, ergenekoncu katiller. Gittikleri yer de kodes. Bizim gitmemiz icin medet umduklariniz da medet bekliyorlar. Bi de kufur ediyorlar. Kufurbazlar. Ayni sizin gibi. Ben her zaman sizinle bir noktada uzlasabilmeyi hayal ederim. Bunun tek sebebi de sizin de mutlu olabilmeniz icin. Kendimizden bir suphem yok. Bu millet bizi istiyor ve istedikce biz buradayiz. Gozu kesen gelip indirsin. Ama siz de mutlu olun. Cunki siz de birinci sinif vatandas ve calisma arkadaslarimizsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
candan bey ve yandaşları thy yi sömürmeye devam etmemeli. bu kadar yüzsüzlüğe bir başbakan göz yummamalı. thy bu kadar birikimini birkaç kişinin cebine doldurmamalı. yazık olacak bu millete." ye kürküm ye" neden olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GELDİĞİNİZ GİBİ TIRIS TIRIS GİDECEKSİNİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İşte koyunlardan birinin sesi çıktı.Sözde şefinin izinde,eleştiriye asla tahammülü olmayan bir koyun.İşi hakarete kadar götüren birazdan belki de tehdide kadar götürecek bir koyun.Kamil demekle adını mı söylemek istiyor anlayamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aferin şef doğru yoldasın, ozaman 'Atam izindeyiz' lafını yatarak geçirme, onun izinden giderek bişeyler yap laf üretme üretime katkın olsun kamil seni. Şundanda eminimki inan senden iyi koyun yoktur, bunun ağırlığını hissediyorsun üzerinde baksana. Muhafaza etmek için neyaptın kamil söylesene!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kaç senedir bu sektörün içindesin bilmiyorum ama sen in olaylara nerenle baktığını ben anlayamadım.Merak ediyorsan söyleyeyim ben 30 senedir bu sektörün içindeyim.Deveci olmadı terlikçi getirdiler o da olmazsa takkeci getirecekler.Sende susarak kendini adam zannedeceksin.Bakmakla görmek arasındaki farktan bahsediyorsun da acaba sen nerenle bakıyorsun olaylara.Cevabın varsa yaz, sana daha açık neyin ne olduğunu yazayım.Başta kimler var kim kimin nesi belki bakıp ta görmediğini görürsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kim kimin şefi ne şefi kim kabul etmiş kim kendine örnek almış şefliğini.Benim bir tek örnek aldığım kişi ATATÜRK tür. rte ise onun tırnağı bile olamaz.Türk milleti koyun değildir.Onun koyunları olabilir ama bizler asla değiliz.Bu millet yüce ATATÜRK ün bizlere emanet ettiği bu vatanı ve cumhuriyet i ilelebet muhafaza edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Boş konuşma karanlık zihniyetli arkadaş. Bakmakla görmek arasındaki fark bu olsa gerek, nerenizle bakıyorsunuz olaylara anlamıyorum. Sektörün içinde olmadığın belli bari susta adam zannetsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000